Toplumda genel olarak böyledir açıkçası Zarif olduğu için herkes kolayca ezebileceğini her şeyi söyleyeceğini düşünüyor ve zayıf görüyor. Gerçek şu ki zayıf olan her zaman kendileri oldular kimse kendine bakmayıp insanları küçük pencereden görmeyi seviyorlar yaptıkları çok yanlış benim gözümde. O yüzden tam tersi zayıf insan kaba ve böylesine insanları demoralize edebilecek ruha sahip sinir bozucu insanların bu hayatta ki tanımıdır.
Kabalık yapmakla insanlardan çekinmeyen, istediğini yapan birisi olduğunu göstermeye çalışabiliyor bazıları. Başkalarını gözetmeyi, ince davranışları zayıflık kabul ediyorlar. Oysa başkalarını gözetmekle birlikte kişinin kendi olabileceği, gemileri yakmadan da istediğini yapabileceğini ve bunun da bir güçlülük olduğunu göremeyebiliyorlar. Yıkma kaygısı olmadan hızlı ilerlenebilse de arkanda enkaz bırakmak fetihleri anlamsız kılar sanıyorum. Zarif insanların empati gibi sosyal becerilerde, kişisel gelişimde güçlü olduğuna inanıyorum. Zarafete önem vermeyen insanların ise iş bitirme, kural koyma gibi yerlerde güçlü olduğunu düşünüyorum.
Bilakis zarif insan değerleri olan insandır.. Kendine saygısı olan insan zarif ve ince olur başkalarına karşı.. Maaalesef çoğunluk, zarif insana "ensesine vur, ekmeğini al"tarzında yaklaşıyor. Maalesef çoğunluk nazik olan insanın nezaketini kullanmaya çalışıyor.. Maddi, manevi sömürmek istiyorlar zarif olan insanı.. Aksine zarif olan insan güçlü insandır ama güçlü yanını göstermez saygısından dolayı, insanlığından dolayı, kalp kırmamak için. Hep içine atar.. Sustuğu için de zayıf zannedilir. Ama böyle sabırlı bir insanın patlaması da kötü olur
Asıl zarif insanlar güçlüdür. Aldıkları yer yaraya rağmen kendilerinden taviz vermez aynı şekilde devam ederler, bu asırda yaşamak en çok zarif insanları zorlar ama onlar zarif olmaya devam eder. Kaba insan her türlü zorlada olsa bir yer edinir ama zarif insan hep naif olduğundan kimseyi yormiyayim düşüncesiyle herkesi düşünüp hep kendini yorar sonunda ise hep kendi kendine kalır.. Kendi kendine yeten insan gucsuz olur mu?
Zarif insan malesef öyle yle bir algıya sebebiyet verebiliyor da. Nedeni ise insan hakkını zarif bir şekilde de arayabilecekken, bu yanlış anlaşılan karakter, genelde 'benden gitsin, önemli değil" düşüncesi ile geri adım atabiliyorlar. Bazı insanlar da "Allah var, ötede bir mahkeme var. Tüm haklarımı burada alırsam, öteye ne kalır?" diyebiliyor. Bu da acizlik algısı doğuruyor malesef.
Zarif naif insanın güçlü insandır zayıf görülür ezilmeye üzülmeye çalışılı ama o güçlü olduğundan buna katlanız naifliğinden ödün vermez hep zarif kalır.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Zarif insanlar en güçlü insanlardır. Kırmanın ve kırılmanın ne olduğunu gayet iyi bilirler. Bunu yanlış algılayan kişilere ise zaten insan demek, insana yapılan en büyük hakarettir.