İnsanları üzmek hoşuma gidiyor. Özellikle psikolojik zorbalığı seviyorum. Daha çok tanımadığım veya sevmediğim insanlara yapıyorum. Şrefsiz miyim?
Not: Pasif agresif değilim.
Not: Pasif agresif değilim.
Merhaba, bu soruya görüş atmadan önce arkadaşlarımızın yorumlarını da merak ettim ne demişler diye bakayım dedim. Tabii benim de onun öncesinde kafamda birtakım fikirler vardı ama yine de göz gezdireyim dedim. Evet, narsist kişilik bozukluğuna işaret bu bence de. Bizim uyarılarımızla veya önerilerimizle de tamamen düzeltilecek gibi değil yani alanında uzman bir psikiyatriste görünmeniz daha sağlıklı bir çözüm olacaktır gibi duruyor. Çünkü gittiğiniz yol, yol değil bence. Bir an önce toparlanmanız ve kendinize gelmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Bunu hak ettiklerini düşünüyorum aslında, layıklarını bulmaları hoşuma gidiyor. Herkes aşırı şımarık ve bomboş şeylere takıyor. Acı çekmeyi hak ediyorlar.
Tabii doğrudur yani herkes hak ettiği gibi yaşamıyor ama siz de bir insan olarak bunun cezasını keser gibi bir şeye girişmeyin yani doğru şeyler değil bunlar. Zaten gün gelir belalarını bulur onlar ama sebebi siz olmayın.
Bi insan felç kalıp pozitif kalıyor, diğeri 2 günlük sevgilisi terk edince dert babası tribine giriyor. İlk verdiğim örnek azınlıkta. Diğer eziklerle de dalga geçmemek elde değil
Bence de dünyada o kadar dert varken öyle şeylere takılmaları anlamsız. Katılıyorum size.
Mutluluk karneyle dağıtılmamaktadır, eğer bir kişi mutsuz olduysa ve biz bunu gördüysek şansımız +1 artmış falan olmaz, sıra bize böyle gelmez. Olur da kendinizde böyle hisler fark ederseniz ki sen farkındasın bunun. Kendi kendinize bir düşünün o zaman, ben nerde yanlış yapıyorum diye çünkü bu durum hakikaten normal değildir. Kendi içinde bunu rasyonalize etme çabası ise tamamen boşadır, hem de kişinin öncelikle kendisini kandırmasıdır. Başka birinin mutsuzluğunda onun yanında olup teselli etmeyi geçtik, hele ki bundan zevk almak hakikaten çok apayrı bir şey.
En kısa zamanda bir psikologdan destek almalısın...
Merhaba,
Büyük ihtimal kişilik bozukluğu ile alakalı bir durum. Tedavisi da oldukça zordur bence geç olmadan destek almakta fayda var.
Buna etken olarak geçmişte bir şeyler yaşamış olduğunu düşünüyorum. Zamanında çok acı çekmiş ve yıpranmış kişiler ileride zaman geçtikçe kendilerine böyle huylar çekebiliyor..
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz hesabı seninki. Ama bunu yaparak da çevrende belki ailen de dahil bir çok kişi kaybedebilirsin bu durumun sana faydadan çok zararı olur. Bir nevi çılgınlık dönemi gibi düşünelim bunu ileride telafisi olmayan pişmanlıklara yol açmadan destek almanı tavsiye ediyorum
Merhaba,
Büyük ihtimalle narsist kişilik bozukluğu olabilir. Bu davranışının sebebi bu olabilir. Fakat bu şekilde de hayat geçmez. Bir şekilde kendine çeki düzen vermen gerekiyor. Bu şekilde de hayat geçmez.
Çevrende insan kalmaz ve yalnız kalmaz zorunda kalırsın. İnsanları kendinden uzaklaştırır ve nefret ettirirsin. Bu bir şekilde toparlaman gerekiyor. Böyle insanları kimse sevmez. Bu durum seni kocaman bir yalnızlığa iter.
Yalnızlığı seviyorum.
Cevap
4Cevap
Görüşlere baktım da insanlar teşhis koymuşlar. Bu tarz sorularda teşhis koyuyorlar ya güldürüyor ve düşündürüyor bu durum beni. Okuduğumuz bir kaç şeyle teşhis koyabileceksek eğer neden tıp fakülteleri hala faaliyette bilemiyorum artık. :)
Neyse.
Konuya gelirsek, insanları üzmeyi sevmenizin bir çok nedeni olabilir. İnsanları sevmiyorsunuzdur mesela.. Kendinizi daha güçlü hissediyorsunuzdur.. Kendiniz gerçekte mutsuzsunuzdur ve diğerlerini de aşağıya çekince daha iyi hissediyorsunuzdur.. Gibi gibi bir çok nedeni olabilir. Sebep bunların hiçbiri de olmayabilir, bunlar sadece örnekler. Bu nedenle uzman görüşü almak daha doğru olacaktır. Yani aslında önce gerçekte neden bunu yapmaktan zevk aldığınızı keşfedersiniz ve gerçekten bir rahatsızlığınız varsa gerekli tedaviyi uygulama şansınız olur. Doktora gitmenizi öneririm.
Kolay gelsin..
Kap EİG'i. İşte ezmeyi sevdiğim insanlar tam da bu tipler. :)
Aa neden bana EIG seçtirmiyorlar lan
Bu soru için eig seçmişsiniz zaten o nedenle seçemiyorsunuz. :)
Sorun değil, eig için yazmadım ben belki gerçekten doktora gidersiniz ve daha iyi hissedersiniz diye yazdım.
Ben seçmedim, kendi sallamış bir şeyler.
Olabilir sistem seçmiştir.
Çok öncesinde çocukluğunda filan bu duruma maruz bırakıldın mı yani? belki de aslında sorunun temeli bu bir şekilde bu duruma maruz kaldığın için bir nevi intikam alıyorsun içten içe senden zayıfları ezerek kırarak incitmek hoşuna gidiyor..
Belki iç dünyana bakman gerekiyor orada ne görüyorsun daha önce seni sevmeyenler sana zorbalık yaptı mı ya da hiç tanımadığın birisi psikolojik olarak seni zorladı mı canın çok acıdı mı?
Bir sor bakalım kendine
İnsanların değersiz olduğunu düşünüyorum sadece. Absürd bir şeyler yok.
Başkalarının üzülmesini, mutsuz olmasını kazanç olarak görür iseniz mutluluk duyarsınız. Birinin üzülmesinden mutlu olmak schadenfreude denir, bilimsel olarak. Bu aslında ruhsal bir problemdir. Bir psikoloja gitmeniz gerekebilir. Çünkü küçük mutsuzluklardan mutluluk duymak sizi tatmin etmediği zaman siz mutsuz olmaları için kendinizi devreye sokarsınız, onları mutsuz etmek için...
Büyük ihtimalle narsist kişilik bozukluğu diyebilirim. Ama bu şekilde hayatına devam edersen eninde sonunda yalnız kalacaksın. Kimse tarafından sevilmeyen istemeyen biri olacaksın.
Umurumda değil
Ruh sağlığın bozuk sanki. İyi bir psikiyatri ye gitmeni tavsiye ederim
Hak edene yapıyorsan devam et belki insan olurlar. Ama eğer iyi insanlara karşı da bu tavrı takınıyorsan evet sen bir srfsizsin tebrikler. Yapma ya git hakedene falan yap en azından iyi olan insanlarda kötü olmasın ya da kötü hissetmesin
Genel olarak ülkenin yüzde 80 i böyle zaten 😂
Kanka aynen devam. Eğer seni üzerlwrse çok kötü oluyo o
serefsz degilsin sadistsin
Şeref yoksunu olsam daha iyiydi ya.
sadist ruhu var kanka sende insanlari psikolojik/fiziksel uzmek sana zevk veriyor
Tüh yav. Hak ettiklerinin bu olduğunu düşünüyorum.
sevmediği insanları üzmekten, alay etmekten kim zevk almaz ki?
Normal olmadığın kesin.
Karşılığını alırsın
Narsistsin
Gaddarsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?