Yapmak ya da gerçekleştirmek istediğiniz bir şey var fakat sonucunda üzülme ihtimaliniz var diyelim. Yaparak mı, yapmayarak mı pişman olmayı yeğlersiniz?
Bir şeyi yaparak mı yoksa yapmayarak mı pişman olmayı yeğlersiniz?
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Burada avantajlı olan yapıp pişman olmaktır. Keşke en pahalı kavramdır. Bunu yaşarken yapıp pişman olmak en iyisidir. Yapmadan olmak saçmalık. Birinden hoşlanıyorsun ve söyleyemiyorsun ardindna başkası özgüvenli ve söylüyor kapıyor kızı ya da oğlanı. Sen de zaman sonra ya konuşsam kabul eder miydi diye düşün dur. Böyle pişman olup içinde ukde kalacağına gider konuşur red ise red evet ise evet yanıtını alır içindeki buz dağı erirdi. Örneği bu şekilde verebiliriz. O yüzden en iyisi yapıp pişman olmak.
En kötü sonuç bile belirsizlikten iyidir demiş atalarımız. Ben böyle bir şeyi içimde asla tutamam. Kesin olarak bir hamle yapmalıyım. Sonu ne olursa olsun bir adım atmalıyım. Kararsızlıklar içinde kalırsak belki de önümüze gelecek en büyük fırsatları bile kaçırabiliriz. Bende yaparak pişman olma taraftarıyım. En azından zihnim açılır ve düşüncelerim netleşir. İleriye ve kendi yoluma daha özgür bir şekilde devam edebilirim.
Yapıp pişman olmak daha mantıklı. Gerçi yaptıklarımın çoğundan pişman değilim. Yapmadıklarımdan pişmanım onun sebebi de yapmamıdığım için ay yorgunum saçma bişilrr söyledim biliyorum. Bu arada fenomenlik hayırlı olsun 💆♂️
valla yapmasan aklında kalacak... zaten birgün ölecez bu dünyada hiç olmazsa dener üzülürüz... işin en kötü tarafıda cok yapmak istediğin şeyi ailen sana baskıyla yaptırmıyo buda kötü ya da bi karar veriyosun cevren seni caydırıyo bunlar dahada çekilmez şeyler veee şuda kötü istediğin şey zamanında değilde iş işten geçince gerçekleşiyo :)))
Tabiki yaparak en azından elimden geleni yapmış olurum içimde geçmişe bağlı bir umut pişmanlık ya işte bu böyle olabilirdi hatta böyle olurdu demem bunlar zaten, geçmişe yönelik hayal kurmak, şizofrenik başlangıcı
Yaparak çünkü en azından yapmışımdır, ben yaptım siz yapmayın diyeceğim bir anım olur. Ama eğer yapmadıysam bunun nasıl bir şey olmadığını bilmem ve artık yapma fırsatım olmadığından daha fazla pişman olurum
Yapsan hem pişmanlık hem başa dert çift taraflı endişe üzüntü. yapmadığım sadece beni üzer bağlar en iyisi dertsiz başa dert açmamak yapmayım da üzüleyim gendi gendime🙃
Yorumlara baktım da hemen hemen herkes diyorki yaparak pişman olmak isterim amma sizin yorumunuzu beğendim bazen öyle hatalar yaparsın telafisi olmayabilir çok güzel demissiniz sürekli yaşayarak pişman olmak insanı yıpratır insan çevresinden yapılan hataları görerek öğrenerek yaşarsa daha mantıklı yaşamasına gerek kalmaz böyle hataları uzun lafın kısası yorumunuz begendim
yaşanmadan bilinmez, eylem öncesi mutluysan ve eylem sonrası sonuç garanti değilse hiç riske etme. benim hayatımdaki doğa kanunu şudur " birşeyin ters gitme ihtimali varsa kesinlikle ters gider"
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben yapmadiklarimin pismanligini yasadim hep. Keske yanlista olsa yapsaydim. Icinde kalmamali hicbiwey
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yapmayarak. Yaparım da olmaması gereken bir şey olursa sıkıntı büyük. Yapmadan olursa ukde kalır ama geçer.
yaparak pişman olmak isterim. hayatı yaşamak gerekiyor. yaşanmamış anılar, üzüntü veren fakat yaşanmış anılardan daha kötüdür. hiçbir şey yapmamayı seçmek, yaşamamaktır.
Yapmazsam "keşke" diyeceğim neden keşke diyeyimki? Pişman olsamda keşke demektense ben yaptım bu benim tercihim benim kararım Hataysa benim hatam derim yani yaparak pişman olmayı isterim
Yaparak pişman olmayı yeğlerim değil, direkt yapıp pişman olurum. Yapı gereği mücadeleden asla kaçacak bir yapım olmadığı için umudun olduğu her yerde ben varım. Büyük hata.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yaptıklarımdan pişman değilim ha aklım hala yapmadıllarımda 😂
Valla ben yüzde doksan bugüne kdr yaparak pişman oldum haaa yapmayarak pişman olmaktan kat ne kat daha fazla pişmanlık verdi ama ne kar kaldı derseniz yediğimiz kaziklardan dolayı tecrübe kar kaldı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yapmadığıma pişman olurum sonra keşke yapsaydım dememek için sorun olursada üstesinden geleceğime inanıyorum