Peki ya sen? Haksızlık karşısında ne kadar sakinsin?

Gücümü kırdılar maalesef. Artık sadece hayvanlara yapılan zulüm için başkaldırıyorum onlardan daha masum bir canlı türü kalmadı. Gücümü kırdılar derken aslında kırgın olduğumu ifade etmek istedim. Yardım etmeye çalıştığım bir sma lı bebek vardı o bebek için direkt nakit paraya çevirebileceğim 23 proje tasarladım. Ben tasarımlarım için uğraşırken bebeğin babasını aradım durum bu bana el vermeniz lazım tek başıma onca şey ile başa çıkamam dedim adam beni uğraştırmayacak şeyler bul bana dedi. Bu bana bir şok yaşattı yani bebeğin ölüyor sen beni uğraştırma diyorsun.2 gün sonra ise beni sma gruplarının hepsinden hiçbirşey demeden attı engelledi. Arkadaşım olduğunu zannettiğim kimse yanımda durmadı bu harekete karşı. Bu sebeple artık insan oğlunun başına gelene üzülmemeye başladım elimde olmadan. Bebeklere merhametim var ama onuda elimden almaya çalışıyorlar. Artık sadece sahipsiz canlar ve doğa kaldı kalbimde. Bunu da almalarına asla izin vermeyecem
Evet dik durabiliyorum. Konu ben ve ailem veya dostum ise son derece dik durabilme durumum var. Gerekirse olayları büyütürüm de haksızlığa boyun eğmem.
SON derece savunurum.
Tanımadığım bir insan için bunu söylemek pek de doğru gelmiyor bana. Sonuçta haksız da olabilir. Ama yine de böyle bir durum içine girersem iki tarafı da dinlerim.
Hayvanlar konusun da çok ama çok hassasım. Özellikle sokağımız da ki hayvanlara (kedi, köpek) her akşam su ve mama bırakıyoruz. Onlar ALLAH'ın sessiz kullarıdır. Bir şiddet veya başka birşey görürsem müdahale ederim.
Sen. Beni tarif etmişsin 🤜🤛
Ben genelde kendini kaybedip olaya müdahil olan tarafım 🙄 hele çocuk hayvan falan varsa işin içinde biraz yükseliyorum
Cevap
39Cevap
Evet, kesinlikle dik durur o haksızlığı bertaraf etmeye gayret gösteririm
Haksızlık ve adaletsizlik sanırım en nefret ettiğim şeylerden bu hayatta. Bugün adaletsizliğe tavır koymazsak yarın başımıza o durumlar geldiğinde de insanları suçlama hakkımız olmaz.
İşin öte yanında, sakin kalmak ve sinirlenmek arasında da bir ince çizgi vardır. Sinir ve öfkeden zaman içerisinde tamamen nefret ettim ben, sakin kalmamak bir tepki gösterme manasındaysa, hemfikirim.
ben belli bir yaşa kadar pısırık birisiydim ve bundan rahatsız olurdum daha sonra kafamda kurgular sürekli yaşardım şimdi ise sanırım biraz da şehrin dışında itilmiş ve varoş denilen yerlerde büyümüş olduğumdan dolayı (gündemde olan altındağdaki suriyelilerin olduğu yere yakın bir yer) ya da tipimden dolayı sert davranabiliyorum. giyimime bakan beyefendi diyor ama ben bildiğin kenar semtte doğmuş büyümüş hala orada yaşayan birisiyim. her zaman gücüm yetmese de artık dik durabiliyorum.
Haksızlığa karşı boyun eğersen ilerde daha kötü şeyler yaşama ihtmalin yüksek olur.. Yani haksızlığa karşı boyun eğmemek lazım hakkını savunman lazım.;)
evet mahallede bakkal da çakkalda toplumda öyle ya gücümüzün yetmediği yerlerde nasıl olucak o durum bu arada güçten kasıt insanlar değil büyük mevki makamlar.
Başıma ne geldiyse hep böyle şeylere burnumu sokmaktan geldi 😂 amaa huyum kurusun illa haksızlığa karşı hakkını vermeye çalışırım
kendı hakkımı yedırmem .
baskalarının benı ılgılendırmez . herkes kendı hakkına sahıp cıksa zaten boyle konumda olmayız.
Eğer ki haksızlık varsa, karşında kim olursa olsun hakkını arayacaksin; yoksa hakkını daha çok yerler, sindirirler.
Insanlarin arasindaki kisisel sorunlara burnumu sokmayı sevmem. Kimin hakli olup olmadığını kesin bilmeden de yorum yapmam.
Hic bir zaman haksizliga susmadim.. Susmadigim icin Şu an etrafimda kimse kalmadi.. Umrumdami.. Degil tabiki Canlari cehenneme.
Haksızlığa boyun eğmek kölelıştirir ve ne ironiktir ki büyük islam halifesi köleliği yasaklamayan bir dinin halifesiyken bu sözü söylemiştir.
Evet elimden gelen herşeyi yaparım denerim. Bazen etki edemediğim durumlar olur. Yüksek sesle yanlış bu der akışını izlerim.
Haksızlığa hic bir zaman boyun eğmedim eğmem herzaman dimdik ayaktayım😉
Haksızlığa asla göz yumulamaz.Çünkü haksızlığa sessiz kalan birisi zalimdir!
Kendimle ilgili haksızlıklarda sakince beklerim, her şey muhakkak gün yüzüne çıkar. Buna inancım tam. Diğer türlü Türkiye gündemindeki gibi istismar, şiddet, sömürü gibi konularda sessiz kalamıyorum.
Egilmiyoruz dik duruyoruz ağaçlar ayakta ölürmüş 😐
Bazen, haksızlığa karşı bir şey yapamadığımız bir ülkede yaşıyoruz...
Keşke hiç maruz kalmasak..
Ve böyle bir mücadelenin içine girmesek..
Haksızlık karşısında asla susmam, bana veya başkasına yapılması fark etmiyor
Evet tahamülüm bile yok. Annem Babam hiç farketmez kim olursa olsun.
Haksızlığa gelemem gerekirse yüksek sesle eleştiririm mantıklığa dayanamıyorum hiç
Kesinlikle
Sadece bundan dolayı iki yıl okulum uzadı
Evet çıldırıyorum haksızlık olunca
Bu iyi bişey sanırım 😂
😂😂😂 aman haksız olma haklı ol kıyamet koparsa kopar. Pabuç bırakma kimseye😹
Bir de nickin hissiz nasıl hissizlik bu😂
😂güzel cevap beğendim
😂😂haklısın sonuna kadar
😂rica ederim dayak yicektim yoksa
😂😂haha yok haksızlık yapmayım dedim sana. Korktum 🤭😂
Onlardan yana diğilim çünkü en başlarındayım diye bilirim.
Haksızlığa hayatta gelemem NET haksızlığa gelendende nefret ederim bu daha NET
Af dileyene egilirğm ama haksızlığa asla susmam
Haksızlığa ve kayırmaya hiç tahammülüm yok.
Bazen sadece haklı olmak yetmez
Başım dik, dilim sivri
Haksızlık yapanın totosuna elimi sokarım
Evet
Haksızlığa tahammülüm yok
Cıks ortalığı inletirim
Anasını ağlatırım ortalığın
Haksızlık yapanın... 🔥🙃
Durmaya çalışıyorum en azından
Çok güzel bir söz çok hoşuma gidiyor, eğilmem
evet sophie scholl kadar cesur olmaya çalışırım
batmanlı mısın