Olması gereken olur olacaksa tam olmalı tam olmayacak hiçbir şeyi eksik kabul etmedim bu güne kadar çünkü istediğim tam olarak neyse onun olması için çabaladım sonunda eğer tamamen olmayacaksa benim olmayacaksa hayal ettiğim gibi bir sonuca varamayacaksam onun bana göre hiç anlamı yok..
İşte o zaman hiç oluyor gözümde eksik olması tamam olmaması zamanında olmaması benim istediğim gibi olmaması al bununla yetin denmesi de harbiden sinirimi bozuyor.. Tam olmayacaksa hiç olmasın daha iyi..
Evet, ya büyük kazanan ya da büyük kaybeden insanlardır. Hayatını, düşüncelerini, duygularını net yaşamayı seven insandır. Belirsizlik bu insanlar için dünyanın en çıldırtıcı şeyidir, bir şey ya senindir, ya değildir, ya inanmıştır ya da inanmamıştır. Eğer uzun süre boyunca kendini ezip herhangi bir konuda arada beklemeyi göze alabilmişse ve kötüsü, bu durumun kendisine zarar verdiğini görmüşse, doğrusunun ya hep ya hiç olduğunu anlamış olan insandır. Deneme yanılmayla da bunu çözmüştür. Hayattan zevk almayan, ne bileyim pişmanlıklar duyan insan falan da değildir, ben öyleyim en azından. Bu insan her 2 koşulda da arkasına, geçmişine bakmayı sevmeyen insandır aslında. Hepse geçmişin önemi yok, hiçse de tüm geçmişle birlikte her şeyi silmeyi göze almıştır. Dünyanın belki de en basit ama en zor şeylerinden birini yapabilen insandır. Özünde “ya heptir ya hiç”, ya vardır ya yok, belirsizliklerin tümünü hayatından olabildiğince uzak tutmaya çalışır ve en iyisi de budur…
Benim için arası olan şeylerin yaşı geçti gibi. Arada kalınca insan yaş ilerledikçe konularda daha çok zaman kaybına uğruyor. Gençlikte belki bunlarla meşguliyet oluyordu ancak orta yaşlarda bu zaman kaybı olur. Ya hep ya da hiç olduğundan ortası olmuyor artık. 😊
Bu huyumdan nefret ediyorum ama hiç ortam yok. Geçenlerde bir arkadaşım ayarsız dedi bana Düşündüm hak verdim.🙂 Ben ayarsızım... Hayatta sadece siyah beyaz yokki gri ve tonları da var. Ama benim bünye grileri kaldıramıyor.
Gri belirsizliktir benim için. belirsizliklere karşı tahamülüm yok. Ya siyah ya beyaz olmalı. Ya hep ya hiç... Ya herro ya merro😄 Bu huyum kazandıryor kimi zaman, kimi zaman da kaybettiriyor.
Bu aslında Acun Ilıcalı nın Var mısın Yok musun una benziyor. Yaşamım da öyle değilim artık. Farklı insanların farklı renklerini de farkediyorum. Ve oldukça da sabırlıyım... Ancak kimi ilişkiler de özellikle, netleştirme ve de flülaştırma adına bu hep, hiç durumunu özellikle yapıyorum...
. . . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Off kahretsin ki öyle. Alkolde de aşkta da... ya hep ya hiçtir belirsizliği hiç sevmem. Sarhoş olmadan alkolü bırakmam. Birşeyler netleşene kadar karşımdakini kaybedeceğimi bilsem de uğraşırım
Neredeyse hiç bir şeyde "Ya hep ya hiç !.." demem çünkü geçmişte kötü bir örneğini gördüm kendi hayatımda. İnsanız sonuçta , geniş bir düşünce yapımız ve tolerans aralıklarımız var. Hâl böyleyken ortası bulunur her şeyin elbette.