Bildiğim, tanıdığım bir duyguysa eğer, bağ kurmakta zorlanmıyorum. Ama hiç tecrübe etmediğim konuyla ilgili durumlarda bağ kuramıyorum. Yani yeterince anlayabildiğimi düşünmüyorum. "Sevenin halinden sevenler anlar" şarkısındaki gibi.
Ben çocukken empati meleği gibi yaşadım. Kendime büyük haksızlık yaptım. Artık benim için sadece kendim ve kendim gibi seveceğim insanlar var yeryüzünde. Empatiden önce gelen benim için artık bizi korumak. Çünkü çok darbe yedim. Artık haketmeyene empati yapmıyorum. Bize zarar vermeye kalkanlara artık acımasızım. Duygularını da alıp bizden defolsunlar...❣️❣️
İnsanlarla empati kurmaya gayret ediyorum. Bu yüzden de insanların duyguları ile bağ kurmak benim için zor olmuyor. Burada karşımdaki kişinin tavrı da önemli tabi. Eğer karşımdaki duygularını paylaşan, kendini kapatmayan bir insansa bağı kuruyorum.
İnsanların duyguları ile bağ kurmak benim için zor değildir. Etkin bir tecrübe ve bilgi yardımıyla karşımda ki insanın neler hissettiğini hangi duygu boşluğunda olduğunda bazen söylediği bir cümleden bazen yazdığı iki satırdan anlayabilirim
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
12
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer ki ikiyüzlü ya da ruh hali ani değişen birisi değilse çok iyi anlaşırız. Farklı farklı insanlar ile tanışmak benim için zevkli bir olay. Duygusal olarakta aynı şeyleri paylaşırsak daha da mükemmel olur.
Bence kimsenin ruh hali sabit değildir, çoğu insan yaşıyor bu tür dengesizlikleri. Önemli olan tolere edilebilecek seviye de olup olmaması, bu da o insana verdiğin değer ve gösterdiğin sabırla eşdeğer.
Bu dediğim değişimler anlık, bir sohbette olduğunu düşün. Bir esprine gülerken diğer ettiğin söze bağırıp çağırıyor. Bu normal değildir. Geçişleri ani yapan insan yani, duyguları tam yaşamıyorlar bana kalırsa. Çünkü mutluluğun ya da üzüntünün içine girince bir anda çıkamazsın. Hani derler ya, sağı solu belli olmaz diye. Ben bu insanları böyle görüyorum. Ama kötü demiyorum. Sadece çok ürkütüyor, birazcık duygusal biri olarak.
O dediklerin tabii ki fazlası, bu karşında ki insanında ayarlarını bozacak türden. Dönem dönem hepimizde oluyor bu fakat bazılarının saniyesi saniyesini tutmuyor o başka. Ürkütmesi de normal o halde…
Ben seni anladım, sadece kendimi anlatmak istedim. Evet dediğin durum cidden anlaşılır. Onca zaman gülen, coşan bir insanın bir anda susması, sönmesi aklı ve vicdanı olan insanı düşündürür, yani bence düşünmeli. Tabiki insanız, tek ruh halinde olamayız. Bazen üzgün, bazen mutlu, bazen şaşkın. Olaylar, engeller, kişiler vs 😅 bunlar çorba gibi karışınca insan zorlanıyor haliyle.
Tabii ki çok normal bu dediğin, en basiti sürekli kendini suçlu hissetmene neden olur. “Ben mi bir şey yaptım acaba?” gibi bir çok soruyla boğuşmana neden olabilir, haliyle yorar bu. Benim kastettiğim tabii ki böyleleri değildi, bu tür insanları bende kaldıramam. Net biri olduğum için belirsizliklere karşı uzak dururum bu yüzden böyle insanlardan da uzak durmak ruh sağlığı açısından en iyisi.🙅♀️😄
Aynen öyle, ve evet bende netliği severim. Köşe kapmaca hissiyatı oluyor böyle insanlar ile 😄 tam da dediğin gibi benden mi kaynaklı, benden hoşlanmadı mı gibi. Teşekkürler vakit ayırdığın için 🤗 hayırlı geceler
hemen bağ kurarım empati yeteneğim big 😒 geçen gün arkadaşım kendi hayatıyla üzüntüsünü bir sorunundan bahsediyordu mesela ağlıyordu başladım ağlamaya hem dinleyip hem kafamı sallayıp hıhı derken ağlıyordum böyleyim işte 😔