İstesem bile olmayacak , çünkü bu depresyondan hiç çıkamayacağım.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSen kesin gözüyle kendine bir hüküm vermişsin zaten. Ne yaşadığını bilemem ama hiç bir şey kalıcı değil. Kendin için sen bir şey yapmazsan, Bu senin tercihin olur
111 Yorumla
Soran+1 yılEmin değilim ki duygularımdan , kaldıracak sorumluluk almayı , birey gibi hissetmek yok içimde şimdilik
- +1 yıl
Buna seni iten düşünceler nedir? İş, aile yetiştirm tarzı?
Soran+1 yılBen zamanında liseyi okuyamadım anlamadım ve bıraktım en ufak sorunu deve yaptım evime kapandım bilgisayarın bağımlısı oldum 9,10 senedir de evden çıkmıyorum , sosyalleşmiyorum hayata fazlasıyla yabancı hissediyorum herşeye geri kaldım , 25 yaşındayım 1 kez bile çalışmadım kendimi mecbur hissetmedim , kendime bakmadım dış görünüşüme özen göstermedim her yerim dökülüyor , bana çalışmak , ilişki yaşamak , arkadaş çevre edinmek , hobi aktive yapmak , gezmek , yurt dışına gitmek , araba kullanmak , evlenmek , hepsi yabancı şeyler hiç içine girmediğim durumlar , olsa dahi bu elimi nereye koyacağım neyi nasıl edeceğim gibi korku haline geldi ve kaldıramıyorum birey gibi olamıyorum
- +1 yıl
Anlıyorum. basit bir şey değil yaşadıkların, ama sen bir adım atmaz san, senelerin tekrar'dan akıp gidecek. Ne yapabilirim, dersen her hangi bir şey olur.. ilgini çeken bir şey yoksa ilgi alanlarına odaklan. Ama yapamıyorum bilmiyorum dersen aynı düzende kalmayı sen tercih edersin.
Gerekirse limonata sat, salep sat başarısız olucaksın, başarılı'da olucaksın, Bunu zamanla tecrübe edinerek yapıcak sın.
Önce kendine inan İnaç olmadan başarı olmaz.! Ayrıca, inancın varsa Dua et duanın gücü büyük.
Soran+1 yılEn önemlisi kendimi sevmiyorum kendime saygım yok , hiç acımıyorum çok kilo aldım sağlığım kötüye gitmesine beslenme düzenim bozuk olmasına rağmen kilo yüzünden sorunlar yaşasamda bir şey yapmıyorum kilo yüzünden sıkıntıdan ölücem bile böyle gidersem ama buna rağmen değişmek gelmiyor içimden , ne zaman değişmeye kaksam içimi korku , endişe sarıyor , malesef hayattan bir beklentim yok , ilgimi çeken hiç bir şey yok , ne sesim iyi ne yeteneğim var , her insan büyümek , okumak , çalışmak , arkadaşları olsun , sevgilisi olsun , arabası olsun , ünlü olsun , aktive hobi yapsın herşeye eli uzansın hayatı dolu dolu yaşamak ister ama bunlar dert oldu yani yok ama olduğunu düşünürsem de kaldıramama duygusuna giriyorum , hayat hiç bir şey yapmadan geçmez ki , canım sıkılıyor hiç bir şey yapmadığım için zaman bitmiyor sanki yaşamıyorum bile böyle , ama elimden de bir şey gelmiyor yabancıyım işte , İçimde zerre çalışma erdemi isteği yok , çalışmayı kendime yediremiyorum , Daha kendimi sevmiyorum ki , kendimi ezmekden zevk alıyorum , dine inancım sonsuz ama benim duam kabul olmaz cenabetim. gerçekden hayat durdu ne yapacağımı bilemiyorum
- +1 yıl
Öncellikle en büyük gaflet; benim duam kabul olmaz demektir.. şeytanın bir kula yapacağı en büyük kötülük Allah'tan ümidini kesmesi'dir. Sen öldün mü hayır, ölüden farkım yok dediğini duyar gibiyim. Ama senin günahın Allah'ın rahmetin'den büyük değil. Onun için hiç bir şey yapamıyor san bilene, Kalk abdestini al 2 rekat veya 4 rekat namaz kıl, Rabbimize dua edelim. İstediğin kadar ağla içini dök. Umuyorum ki elbet çözüm yolunu bulacaksın.
Ayet var Allah'ın sözü "Kulum benden ümidini kesmediği sürece ben onun duasına icabet ederim" Şimdi böyle bir ayet varken, Sen nasıl ümitsizliğe düşersin dua etmezsin.
Soran+1 yılAma cidden cenabetim kimseye hayrım en önemlisi kendime saygım yok , cenabetim abdest almayan hiç namaz kılmayan , kendini sevmeyen , kendine fayfası olmayan , nerdeyse zina bile yapacak olan bir karakterizim kaldı ki duam kabul olacak , evet fiziksel olarak yaşıyorum ama ruhen ölmüş gibiyim , yaşayan ölüyüm , varlığım var ama bunu kimseye duyuramıyorum herkes yaşıyor hayatını bense onları uzakdan izliyorum , vardır yine günahlarım yok değil , abdest almayı bilmem namaz kılmayı da öyle hiç işim olmadı önce kendimi sevmiyorum ki nasıl kendini sevmeyen birinin hayrı olsun , bütün bu yaşadıklarımı kendime eden benim , tüm kötülüğümü yine kendime eden benim başkası değil ama işte kendini yönlendiremiyorsan kendine böyle cezalar veriyorsun , malesef dua ile çözülecek iş değil belki şu an çok büyük günaha girdim ama cidden öyle artık inanmıyorum o güce de , ben bir şey yapmakdan sonra , umutu kesmek bir yana benim günahlarım var nasıl kabul edilcekmiş duam , sanki her dilediğim gerçek olacak.
- +1 yıl
Bak işte yanlış üstüne yanlış diyorsun.! Abdest almayı bilmiyorsan öğren zor bir şey değil. Her hangi bir üzüntünü yıllarca aklında tutuyorsun ama abdest almaya gelince bilmiyorum diyorsun. Ve kabul olmayan dua yoktur. Vakti gelmeyen dua vardır. Sen biraz çaba sarf etmiyorsun ki, dua kabul olmaz diyorsun hemen. Sana ne dedim ben ayet var dedim. Her ne kadar kötü olursan ol Dua dan vazgeçme.!
Abdest almayı bilmiyorum yapamam dersen kusura bakma ama böyle yaşamak'dan şikayet etme gibi şansın yok.
Hiç bir şey yapamıyor san bile bunu yapabilecek aklın var.
Soran+1 yılSen beni anlamıyorsun ki , neden abdest alıyorum istiyor muyum ki , Arkadaşım içim almıyor hayatımı sorun ediyorum , abdeste ve dua ya nasıl iyi gözle bakabilirim ki , ben cenabetim herşeyi kötüye yoran sakıncalı ne varsa düşünen izleyen bile belki kaldı ki duam kabul olacak sen bir şey yapmadıkça yalnız dua ne yapsın , kendimi sevmiyorum kabul etmiyorum bu kişiliği günahlarım da var yok değil kaldı ki duam kabul olacak hem sen bir şey yapma etme hemde duam kabul olsun sadece dua yetiyor mu , bi git Allahını seversen , Dua bile çözüm değil anlamıyor musun kendimi öyle de mutlu hissetmiyorum anlatamıyor muyum , içim almıyor içimden gelmiyor abdest almak kaldı ki dua yolu ile çözülecek herşey ben bir şey yapmakdından sonra sihiri güçler hemen oluverecek sanki , ne yaparsam yapayım kendimi mutlu hissetmiyorum kaldı ki abdeste , duaya namaza istemeye istemeye kendimi zorlucam
- +1 yıl
Nefsin savaşı böyle olur zaten.! İstemeye istemeye iyi şeylerin peşini kovalıyacak insan. İçimden gelmiyor diyerek hiç bir çözüm bulunmaz.
Soran+1 yılKim dedi iyi şeyler olduğunu ruhen iyi olabilir ama fiziken mutlu etmiyor , sorun şu ki insan kendini sevmiyor yaptıklarından memnun değil bu halde bir de kendini dini açıdan iyi hissedecek yapan varsa yapsın , benim olmaz
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılbekarlık sultanlıktır diye düşünüyorum. 😎
02 Yorumla
Soran+1 yılbizimkisi öyle değil belki isteyip de olmaması
Cevap sahibi+1 yıle olmuyosa zorlama o zaman.
Kişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Bende maalesef evden kaldım evlenemeyeceğim
01 Yorumla- +1 yıl
o zaman bekarlık sultanlıktır de gitsin.
+1 yılNedir o engeller
150 Yorumla
Soran+1 yılDepresyon hali ve hiç büyüyememek
- +1 yıl
Nasıl hiç büyüyememek derken kaç yaşındasın?
Soran+1 yılKişiliğim hiç oturmadı , 25 yaşındayım ama ne okudum ne de 1 kez çalıştım , bende kendine hayat kurucak karakter yok , içim çocuk gibi , hayata yabancıyım , sorumluluk alamam , ve birey gibi hissetmiyorum
- +1 yıl
Neden bir yerlerden başlamayı denemiyorsun. Kimse doğar doğmaz öğrenmedi tüm bunları. Herkes kendi hayatından sorumlu bu yüzden hayat kurmak için belli bir karakter yok. Şu anki karakterinle başlayabilirsin işe. Şöyle düşün bir yemek yeniliyor ve bu yemeğe seni de davet etmişler. Sen yemeğe gidiyorsun fakat yemeği yemiyorsun. Sebep yemeği beğenmemen falan değil. Sorun gittiğin yere neden gittiğini bilmemen. Sende bu hayata davet edildin fakat neden geldiğini biliyor musun? Buna sen karar ver neden geldin hayata. İçindeki çocuğu öldürme, hayata yabancı değilsin hayat çok basit onu karmaşık yapan senin düşüncelerin. Belki düz bir yol değil ama yürüyen herkes illaki bir yerlere varıyor. Sorumluluk alamam demişsin neden alamazsın. Tüm bu düşüncelerinin altında yatan sebebi araştır. Çözüm bulamazsan bile seni bir farkındalığa itecek. Farkına vardığın an her şey daha da kolaylaşacak güven bana.
Soran+1 yıl2 Kere denedim kapasitem bir yere kadar alabildi , artık denemekden yoruldum , ve olmasından bile tırsıyorum artık ama olmadığı içinde gördüğün gibi isyan ediyorum , sorunda orda ben ne istediğimi bilmiyorum hayatta çok boş biriyim , bende neden geldiğimi bilmiyorum çalışmak bile zoruma gidiyor karakterime yan gelip yatmama ters bir şey , hele bir de sorumluluk alacak kendini özgüvenli hissedecek bir karakter olmak daha da bir ters durum , hayata inan yabancıyım benim sizler gibi antin kuntin işlere aklım ermiyor , pasaport nasıl çıkarılır , ehliyet nasıl alınır , araba nasıl kullanılır , okul nasıl bitirilir , çalışmak nasıl olur , ilişki yaşamak nasıl yürütülür , arkadaşlarla nasıl eğlencelere gidilir bu gibi size göre basit olan şeyler benim zekama geri şeyler fazlasıyla geriyim en küçük detayları bile kuramıyorum nasıl olduğuna dahası var mı , Yerimde sen ol geç de çok basit olan hayatı sen kendine göre normalleştir o zaman , Bak beden yaşca küçüksün ama benim anlamadığım bir çok şeye benden daha çok özgüvenlisin , yılmıyorsun , benim kendime göre bir şeklim ayarım yok , hayat sana göre basit olabilir ama ben ayak uyduramıyorum , yerimde sen olda sen yabancılık çekme , elimde mi sanki , ben hayatta bir yere gelemem , gelsem dahi endişe korku duyarım böyle işte , sorumluluk alamam çünkü daha kendime güvenim herşeyi anlayan bir bünyem kafam yok işte , evlenmeyeceğim bile hiç istesem bile birini sevemeyeceğim var mı ötesi , Sorumluluk alamam çünkü içimi büyütemedim hayatın gereksinimlerine geri kaldım hayat gelişiyor ben olduğum yerde sayıyorum nasıl yaşandığını bilemiyorum , araştırsam bile nafile çözümünü bulamam ben , beceriksizim çok iyisin ama seni anlamakda güçlük çekiyorum , hayat bana çok yabancı istediğimi vermiyor ayak uyduramıyorum
Soran+1 yılNe yapacağımı bilmiyorum sebepsiz yaşıyorum
- +1 yıl
Anlıyorum. İşe önce beceriksizim , boş biriyim , benim aklım ermez , ben bilmem, geriyim, en küçük detayları bile kuramıyorum, ayak uyduramıyorum , sorumluluk alamam, içimi büyütemedim gibi cümleleri hayatının merkezinden çıkararak başla. Yapabilirsin. Beynin çok karışık düşünüyor sadece hepsi bu. Belki de dikkat eksikliğin odaklanma problemin vardır. Bunların hepsi tedavi edilebilir. Bunda belki birçok şeyin etkisi var ; eğitim durumun, ailen, çevren. Elin kolun bağlı oturup bekleyecek misin. Adım mı atacaksın çözmek için. Bir kurtarıcı bekleme hiçbir zaman gelmeyecek sana sen yardım edebilirsin. Anladığım kadarıyla kendini suçluyorsun ve kendini suçlamaya devam edersen bu seni hep geride bırakacak. Ve inan bu durumu sadece sen yaşamıyorsun bunu senin derdini küçümsediğim için demiyorum. Diğer insanlarda bu durumu yaşadı. Kimi nedenini araştırdı buldu farkına vardı değişti kimi de elini kolunu bağlayıp oturdu ve hâlâ aynı durumda. Bak ben senin kafanın içine giremem düşüncelerini tam anlamıyla göremem aynı şekilde sende benim kafamın içine giremezsin. Bu düşünceler neler? Seni böyle düşünmeye iten şey ne? Sen şu an bir kafesin içindesin ve özgür kalamıyorsun. O kafesin anahtarı senin elinde ama anlaşılan kapıyı açmak için o zaman henüz gelmemiş. Yavaş yavaş olacak her şey. Acele etme. Acele ettiğin zaman daha da geriye gideceksin kaygılar stresler havada uçuşacak. İmkanın varsa bir uzmana danış. Yoksa da yavaş yavaş kendini anla. Sorununu biliyorsun nedenini bilmiyorsun. Kendine yardım etmek istiyorsan nedenini öğren. Sonuca ulaş. Anormal değilsin bunu da bil. Herkes biraz farklı hisseder diğerlerinden. Ayrıca baksana çok keskin düşünüyorsun. Hiç evlenmeyecek olmak da ne demek. Üzgünüm ama sen bu durumu kabullenmişsin insan değiştiremeyeceği şeyleri kabullenmeli bu durumu değiştirmek senin elinde. Kararı sen ver. Burda sana edebiyat yapmak için yazmadım bunları Ama ne demek istediğimi anlıyorsundur umarım.
Soran+1 yılBen yıllar önce liseyi zamanında okurken yapamadım sınıfta kalacağımı anladım ve bıraktım geri çekildim evime odama kapandım bilgisayarın ve rahat yaşamın kölesi oldum bundan başka başarabildiğim bir şey yok yani yemek yemek ve bilgisayarda oturmak dışında , sırf zamanında liseyi geçemedim bir iki fiziksel kusurum var diye vazgeçtim hayattan herşeyi saldım , Yaşamakdan elimi ayağımı çektim bilgisayarda sadece başkalarının hayatını uzakdan izleyerek zamanlarımı geçiriyorum çünkü tek yapabildiğim şeyin bu olduğunu düşünüyorum , Hayatının merkezinden çıkar diyorsun ama ben tüm düzeni onun üstüne kurmuştum eğer onları yok edersem beni tek başıma bir dönemecin ne yapacağım edeceğim bir korku odasının içine atarsın , ben sırf dış görünüşüm kötü , eğitim durumum yok ve eğlenmesini bilmem diyerekden insanlardan ve ortamlardan sosyalleşmekden kaçıyorum , sorun en ufak şeyleri deve yapmak ve hayata karşı sunduklarına geri çekilmek yılmak , korkmak , pes etmek , benim bu çamura düşmeme değil , herşeyimin olmasına şaşırmalısın , Dediğim gibi beni buna iten tek şey eğitim hayatını yapamak liseyi bile kazanamamak ondan sonra gelsin kötülükler , evden hiç çıkma hayata ve sunduklarına yabancı kal , bir kuzenim var benden tam tersi bir hayat sürüyor tüm yapamadıklarımı o yapıyor , bende onu izliyorum , hırs yapmalı bana bunlar bir sürü fark attı ama ona rağmen bile bir şey gelmiyor elimden ,
Soran+1 yılBeni herşeyden yoksun olmaya iten tek şey başarısızlık , lise başarısızlığı , hayatımda bir şeyim eksik kalmayacaktı ve kaldı ve bundan sonra gelsin diyorsun kötülükler en ufak şeyde bile başarılı olamadan , ben çok şişmanım , ne zaman kendimi yenicem o zaman zayıf olucam işte , boyum uzamayacak çok kısa , uzamayacaksa kalsın diyorum değişmek , böyle en ufak şeyleri sorun ediyorum hep daha iyisi ya da en kötüsü , Sorun şu ki bir de ben hiç içine girmediğim durumlara sorumluluk alacak şeylere girdiğimi düşündüğüm zaman her yerimi korku sarıyor , sen yapamazsın , sen kaldıramazsın , malesef çok istiyorum bir psikologdan piskoterapi almak ama zaten onu bunu bilmediğim için gidip de alamıyorum , sorunum kimilerine göre basit şeyleri gözünde büyütmek en ufak başarısızlıkda bunu ömür boyu sürdürmek öyle olacağını sanmak , liseyi bile bitiremedim becereksizim dersleri anlamıyorum hadi senden bir halt olmaz dön evine bir şeyin eksik olmayacaktı kolay şeyleri bile aşamıyorsun gerizekalısın dön evine diyor içim , hiç evlenmeyeceğim gerçekden istesem de aşık olamayacağım o hakkımı istesemde kullanamayacağım , çünkü içimde sorumluluk alacak kendini birey herşeye aklı giden herşeye eli uzanan bir karakter bünye yok içimde hep korku var endişe bu hakkımı kullanamayacağım araba bile süremeyeceğim kendimi ezik hissetmekden başka öteye gidemiyorum ki nasıl olsun bütün bunlar , işin kötüsü özgür olmak bile korkutuyor karakterim değişecek hiç içine girmediğim durumlarla yüzleşicem yine bocalıcam beceremicem ben galiba bu sıkıntılarla ve kiloyla çok yaşamam , Anlıyorum seni ama ben neden hayata ayak uyduramıyorum
- +1 yıl
Hayır ben senin durumuna şaşırmıyorum bunu da nerden çıkardın:) her şeyin varsa neden kullanmıyorsun o zaman? Çamura düştüğünün farkındaysan ayağa kalk ha eğer diyorsanki ben böyle iyiyim konfor alanımda devam et burdan. Bile bile çamurda debelenip duruyorsun ya cesaretini topla gemileri yak ya da bir korkak olarak hayatına devam et. Sen o dışarda arkadaşlarıyla buluşup eğlenen insanları çok mu yakışıklı çok mu güzel sanıyorsun:) değiller. Eğlenmek için, eğitimli biri olmak için güzel ve yakışıklı olmak diye bir KURAL YOK.
Soran+1 yılYani demek istediğim beni tanıyan herkesin bu duruma düştüğüme kendimi nasıl bitirdiğime şaşırmamalı aksine mükemmel bir hayata en önemlisi özgür bir hayatda olmadığıma şaşırmalı , herşeyim yok ki , demek istediğim herşeyim varsa ona şaşırın , Tabiki bazı şeylerden yoksun olacağım varlığı imkansız zaten , 2 sefer denedim çıkmayı ama olmuyor tek başıma özgüven gelmiyor yapabildiğim tek şey fitnessa gidip biraz kilo vermek sonra hayal kuramıyorsun ne istediğini bilemiyorsun evden başka gidecek yerin yok biraz gram kilo ver sonra dön evine 4 duvar başka gidecek yerin yok gibi , böyle işte , korkuyorum neden korktuğumu bilsem yine başarısız olmakdan yine herşeyi berabet etmekden korkuyorum ve en önemlisi sorumluluk sahibi kendini özgür bir birey gibi hissetmekden korkuyorum , İnsan aktive , hobi yapmak sıkılmamak için yaşar , Hayattan bir beklentisi olur , ben sıkılıyorum zaman zaman hiç yapacak bir şey bulamıyorum sürekli müzik dinle bilgisayarda takıl ötesi yok , bende diğer gençler gibi o bar senin bu eğlence benim gezemiyorum diye yakınıyorum , Bahsettiğim kuzenim benden küçük ama boy mu dersin sevgili mi , araba mı dersin , kıbrısta üniversite okumayı mı , babası zengin mi dersin , özgür mü dersin , herşeye özgüvenli , sesi kalın mı dersin , sevgilisiyle yakında evlenecek olmasına mı dersin , hayat ona güzel , hiç bir şeyi yılmadan para ve aklını kullanarak yaşadığı için hayat ona güzel , O Mükemmel biri , ona dert felan uğramaz , bana sadece onu izlemek özenmek düşer , sorunda burda işte eğlenmek diğer insanlar için var sanki yani okuyan çalışan kendini özel zanneden insanlar için , fakirsen , dış görünüşün kötüyse , eğitim durumun yoksa , eğlence de seni kurtarmıyor burun kırın ediyorsun , hayatın sunduklarına yine yabancısın.
- +1 yıl
Kendini başkaları ile karşılaştırmayı bırak bence
Soran+1 yılNapayım çevremde tek o var herşeye sahip olan benden küçük , zaten takmıyorum onu görmüyorum hiç uzakta oturuyor , ama çocuk sanki benim ters tarafım yani yapacaklarım onda toplanmış tamam onun hayatı babası zengin ve aklını kullandı bir şey demiyorum , kendi hayatımdan kendim sorumluyum , Ama şu var ki gerçekden ne istediğimi bilmiyorum hayattan iş mi , çevre mi , aktive , hobi yapmak mı şu an ne gelse mutlu etmicek sanki , Bilmiyorum fazla karamsarım belki üstümde ki bu fazla yükler kilolar yapıyor böyle kötü düşünmeme , hani dedin ya gemileri yak , işte ne zaman kendimi , alışkanlıklarımı yenicem o gün zayıf olucam ben 9 senedir kendimi zayıf olarak bile görmedim canım burnumda kilodan ve stresten ölücem , annem abim zaten cesedin çıkacak evden diyor hiç bir şey yapmıyorum ki , kendimi kurtarmak adına içimden geliyor de gerçekleştiremiyorum hemen bir yabancılık geri adım , Üstümdeki bu kilolar ve koca göbeğim bana düştüğüm kötü durumun en büyük göstergesi , hiç bir şey yapmadan hobi , aktivede de yapmakdan sıkılmakda yine gösteriyor farkında ediyor durumu , napayım ben ölüden farkım yok ki , sebepsiz geldiğime inanıcam , neyle mutlu olacağımı ne yapmak istediğimi hiç bir şey bilmiyorum en sevdiğim yemek yemek obez olmak , kilo yüzünden ölceğim bee , kabuslar görüyorum yer sallnıyor dengemi kaybediyorum öleceğim pahasına hala bi şeyler yapmıyorum senin engelli kimliğin var sen lise mezunu bile değilsin senin dış görünüşün kötü diye yaptırmıyor hiç bir şeyi içim
- +1 yıl
Üstündeki fazlalıkları (her anlamda) at kurtul o zaman. Bunu kendin için yapmalısın. Bunu kendim için yapmak zorundayım deme bunu kendim için yapmak istiyorum de.
Soran+1 yılSöylemesi kolayda , bu ortamda zayıf olmak olanaksız , yani zayıfla yine evdesin yine evdesin yapacak işin yok yemeğe sar , peki evde oturmayalım iş bulalım çevre yapalım fakat bu seferde hiç içine girmediğim yaşamadığım için de tuhaf geliyor karakterim anlamakta güçlük çekiyor , diyorum kaç kere ben zayıf olmak istiyorum diyorum mesela , bunu kendim için yapmak istiyorum diyorum ama ne olur biraz diyet ve boz , valla at kurtul ne seni sıkıyorsa demesi kolayda , sanki başka hiç gidecek bir noktam yokmuş gibi geliyor , Çok zor allahım ya çok zor ,
- +1 yıl
Bak bunu bana kolay diye demiyorum ama fazla kuruntu yapıyorsun önce bunları bırakman gerekir o yüzden mutlaka bir uzmana görün
- +1 yıl
Ayrıca evet söylemesi kolay yapması zor. Sana kolay olacağını kimse söylemedi zaten kolay bir durum bekleme 25 yılın birikmişliği alışkanlıkları var tabi kolay olmayacak
Soran+1 yılKuruntu yapılmayacak gibi değil ki , gelecek kaygısı var , ben zaten hiç bir zaman kabuğumdan çıkıp hayatı başka pencereden göreceğimi sanamıyorum ki , Bugüne kadar herkesin hayatlarını uzakdan izledim bana faydası yok ama izledim çünkü kendim diye bir şey hiç olmadı , istesemde bir çok şeyi gezme tozma aktive hobi olsun onu bile gerçekleştiremiyorum ya var mı ötesi , Bende çok istiyorum bir uzmandan destek almayı , psikologdan piskoterapi almayı ama işte hiç yol iz bilmediğim nerden nasıl alınır neyle gidicem bu kadar küçük şeyler yabancılık çektiğim için alamıyorum ya destek
Soran+1 yılNe için sonunda onu bilsem de öyle harekete geçsem , Malesef hayallerim bile yok , beklentisiz insan nasıl yaşayabilir ki , belki de en azından şimdi bu karamsar duruma düşmemek , canımın sıkılmaması için belki , Ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum durdu sanki hayat hiç başlamadı , ne mutlu edecek ki artık beni , millet sevgilisiyle orayı burayı gezer , başkası denize gider aktive yapar öyle mutlu olur bana bunlar hoş geliyor ama imkansızda geliyor , ben kendimi yenemiyorum alışkanlıklardan kurtulamıyorum kurtulsam da bir süre sonra aynı döngüye giriyorum keşke hiç düşmeden olsaydı herşey , Ama kesin olan şu var ki ben böyle mutlu değilim kesinlikle , hayat sana ve ya bir başkasına göre basit olsa da bana en ufak şeyler problemler olarak gelmesinden bıktım artık , yani benim gezmeme tozmama kimse engel değil kendi kendime engelim bundan kötü bir şey olamaz
- +1 yıl
Peki ya napmayı düşünüyorsun
Soran+1 yılBende bilmiyorum ne yapmak istediğimi işsiz , güçsüz , aktivesiz , hobisiz , arkadaşsız , sevgilisiz , geleceksiz , hayalsiz , beklentisiz , insan bunlar var diye yaşıyor ben ise bunlar olmadan son 9 sene ne yapmayı bilmediğim için yaşadım zaten bir şekilde ama artık dayanamıyorum dışardaki hayattan mahrum kaldığım için , hani elimde olsa bi şey yapsam beni mutlu etmiyor öyle sanıyorum
- +1 yıl
Bir yerlerden başlaman lazım
Soran+1 yılMillet hiç kendindee kusur olmadan , Hiç eğitim durumu Ters bir durum bir şey olmadan gençlikliklerini dolu dolu yaşıyor bende yaşsa küçükler nelere sahipler hayatın içinde olduklarından , AMA BEN , En az 15 sorunu tek tek halledip hayata o zaman başlıcam bu süreç de yabanclık çekicem kırılcam dökülcem daha başlamadan alt üst oluyor
- +1 yıl
Kendinle başkalarını kıyaslamayı bırakman lazım önce
Soran+1 yıliyi tamam zaten kendi hayatımdan kendim sorumluyum sadece ben olsun , başkalarının hayatını izleye izleye uzakdan benim kafa gitti , ilk iş mesela kilodan kurtulmak ama aşı olmadım fitnessa gidemiyorum ve diyet kafama koyamıyorum , ve yine evden başka gidecek yerim yok evde zaman geçiriyorum yine kilo al bir kalıcı olmuyor zayıflık , engelli damgası nasıl yok edilir , lise nasıl bitirilir üniv nasıl görülür , dişlerime nasıl impirant yaptırılır hangi parayla , boyum nasıl uzar , hiç uzamayacak vücut çatlaklarımda dövme gibi her yerimde var bunların düzelmeyeceğini hesaba katarsam sanki öldürmek istiyorum kendimi sağlıksız beslenerek her gün yavaş yavaş acı vererek
- +1 yıl
Çok yanlış yapıyorsun yazık ediyorsun kendine
- +1 yıl
Bak senin sadece bir yerden başlaman lazım başkalarının hayatını izlemeyi bırak ve kendi hayatın için harakete geç.
Soran+1 yılNe yapayım kafam allah bullak , resmen sebepsiz yaşıyorum , olacaklardan da korkuyorum , iyi de nerden başlıcam kendim için bir şey yapmak gelmiyor hayat durdu sanki , Sadece başkalarının hayatını izlemekte başarılıyım kendi hayatım için değilim , içimde heves yok senin de bir hayatın olabilirdi sende şunlara sahip olabilirdin kulağa hoş geliyor ama ben tekim bu hayatta , hayat kurmak için karakterim çok yetersiz
- +1 yıl
Bak yazdıklarına bakılırsa yeterli bir karakterin olduğu anlaşılıyor. Senin düşüncelerin gelirler ve giderler sadece düşünceden ibarettirler. Seni anlıyorum 25 yılın birikmişliği varken sen bu kaygı durumunu adet haline getirmişsin. Gereksiz yere endişe içindesin. Bunları buraya yazmayadabilirim. İddia ediyorumki korkularının endişelerinin çoğu gereksiz ve seni asla ileriye taşımayacak şeyler onlar. Bunlardan kurtulmadığın sürece kendinden hiçbir şey bekleme. Söyleybilecek bir şeylerim varsa onlar da bunlar. En önceliğin bu olmalı.
Soran+1 yılkarakterim sadece kendime göre yeterli yemek yesin hava alsın tamam , Ya ötesi? hiç çıkmadım bu durumdan kendimi bildim bileli bir kez bile hayatın içine karışmadım sosyalleşmedim ki , ister istemez bazı şeyleri kalıcı yapıyorsun kafanda ama istesen kalıcı olmadığını biliyorsun çünkü zaman zaman pişmanlık duygusuna neden diğer gençler gibi olmadığına üzülüyorsun , endişelerime gereksiz diyorsun ama kilo nasıl verilir bütün gün evdesin , boyun nasıl uzar imkansız , dişine saçına başına nasıl bakacaksın , liseyi , üniversiteyi nasıl bitireceksin yıllarını vereceksin , en önemlisi nasıl kendini özgür hissedeceksin tüm endişlerim bunlar yabancılık çektiğim için korku duyuyorum yarın bi kız çıksa diyelim ne verebilceksin , maddiyatın yok kendine saygın yok yaşanacak bir hayatın yok geride baktığında işte kaygılarım endişelerim korkularım bundan ibaret , dilediğin gibi yapamıyorsun sana göre çok büyük adım geliyor başkalarına göre normal çünkü onların bi sıkıntısı yok kendini özgür hissediyorlar , napayım endişe duymayım da gereksiz diyorsun ama benim özgüvenim yok kendimi yönlendirmesini bilmiyorum ve sap gibi kalıyorum ortada , Korku duyuyorum çünkü bazı size göre kolay olan şeylerle hiç yüz yüze gelmediğim ve nasıl yürütüldüğünü bana hayat öğretmediği için korku duyuyor ve yüzleşmiyorum onlarla , sana nasıl anlatabilirim ki , Anlaman için , zaten öyle bir adım atmazsam zaten ölene dek böyleyim , ilk öncelik farkına varmak vardık ama adım atamıyoruz sana neden korku duyduklarımı tam olarak anlatabilsem keşke
- +1 yıl
Endişelerine gereksiz dedim evet çünkü bunların bir çözümü var. Çözümü olmayacak şeyler değiller. Yediklerine dikkat edip hareket edeceksin. Boyun bu yaştan sonra uzar mı bilmem ama uzamayacagini kabul et ve kendini böyle sev. Bu söylediğin şeylerin hepsine araştırarak ulaşabilirsin. Çaba sarf etmen gerekir. Birinin gelip seni kurtarmasını bekleme sen kendini kurtar. iş içinden çıkılamayacak bir durumdaysa da muhakkak uzmana danış
Soran+1 yılEndişelerime bir çözüm var belki dediğin gibi , Ya kalıcı düşündüğüm fiziksel durumlara , ya da özgüven eksikliğine peki kaldıramama duygusuna da Nasıl yürütüldüğünü anlamama da çözüm var mı , sürekli evdeyim yediklerime bu ortamda 3 gün denedim dikkat ettim 3 gün sonunda kendini mutsuz hissediyorsun kendini diyete kısıtlıyorsun hemde bu kapalı ortamda , şunu anladım ben kendimi hiç zayıf olarak kendimi görmedim , gördüğüm günde sanırım bu bağımlılıklar olmayacak çünkü bu sürekli evde kalırsam kilo almam dışında ne bekleniyor , benim kilo almam için bütün günümü evde bilgisayara a-soyalliğe vermem lazım ama işte dışarda beni uğraştıracak bir durumda yok ki gezemiyorum bile , ben bu boyla mutlu değilim ama her yerde sıkıntı çıkıyor olmayacağını bilsem de kabul etmem söz konusu olamaz yine kendimi üzecek bir sebep çıkardım bak , keşke fakir hayatım olmasına rağmen beynimin içindekileri de geliştirip hayata ayak uydurabilsem , bir şeyim olsun canımın sıkılmamasın diye yıllarımı vereceğim bi de bürü sürü çabandan sonra başlayacağım döneceğim hayata 30 yaşında ancak dönerim herhalde dönersem de , acaba o zaman da kendimi iyi hissedebilecek miyim yaşanmamış gençlik yıllarına , bende çok istiyorum psikologdan piskoterapi almayı ama almayı bilmediğim için gidemiyorum ya
- +1 yıl
Araştır bul öğren çevrende vardır muhakkak ve gidip kesinlikle danış. Korkma her şey daha güzel olacak. Sen yeterki kendine güven bir adım at.
Soran+1 yılDevlet hastanesi bakmıyor ilgilenmiyor , özel tutsam param yok ofisine gidecek aracım yok yani bir psikologla istesem dahi konuşamıyorum , beni tanıyanlarda öyle söylüyor , rahatlık bu değil diyor , rahatlık , kendini özgür hissettiğin an diyorlar bu durumdan bin kat iyidir , neden korkuyorum peki bu fazla kilolardan mı yoksa yola hedefsiz çıktığım için tutanacak bir tarafı bilemediğim için mi
- +1 yıl
Bunu en iyi sen bilirsin. Ama ben pek bilmem yaşım da küçüktür sizden fakat bence değiştirebilirsiniz. Evet zor yine de çabalayın. Elinizden geleni yapın ha böyle mutluyum fazla bir şeye gerek yok diyorsanız siz bilirsiniz.
Soran+1 yılYatıyorum uyuyorum çok kiloluyum , yorgunluğum hiç geçmemiş daha çok ağrıyor hiç iş yapmadım halde ve sürekli aynı ortam görmekden sıkıldım , en az 15-20 sorun ve tek başımayım şöyle bir düşünüyorum hep böyle mi olacak yani rahatlık dediğin hiç kimsenin düşmek isteyeceği durumda mı mutlu olacaksın , böyle devam edersem cesedim çıkar herhalde , bir sürü sorun var hangi biriyle baş edeceğimi şaşırdım ama böyle artık mutlu olmadığı herşeyden mahrum olduğumu anladım akrabama yazdım yüz yüze konuşucaz , tek sorun bilgisayarı bırakmak , böyle mutlu değilim kesinlikle gezemiyorum bile. hele akrabamla konuşayım da bir çaresine bakıcaz 15-20 soruna ufakdan başlasak da ben zaten böyle yaşamışım bunca sene alışkanımdır , umarım değişebilirim
- +1 yıl
Seni tebrik ederim bu cesareti gösterdiğin için. Çok iyi düşünmüşsünüz. Her şeyi sıraya koyun bence birini yaptıkça diğerini de isteyeceksin. Umarım bundan sonra daha güzel bir hayatın olur.🌸
Soran+1 yılNe yalan söyleyiyem korkuyorum baya açıkçası , 9 sene sonra başka biri gibi olacağım için , umarım sandığım kadar kötü bi şey değildir , bu halimden çok daha iyi olduğunu biliyorum , bilgisayarı bırakabilirsem herşey yoluna girebilir , hele akrabamla bi konuşayımda benim inancıma da bağlı , bu hayatı hiç bir şey olmamış gibi sürdürenlerde var yani bana artık bir şey batıyor olacak ki böyle sürdüremeyeceğimi anladım
- +1 yıl
Böyle hissetmen çok normal. Aynen bir konuş daha iyi gelecektir sana. Farkında olmanız çok güzel bir şey bence ☺
Soran+1 yılYa boyum uzamayacak olması sorun ediyor başka bir hayat başlarken de eksiksiz istiyorum sanki , daha başlamadan motivasyonumu düşürüyorum , inşallah konuşurum , farkında olmasına farkındayım ama halen kendim için bir hayal kuramıyorum , akrabamın benle konuşup konuşmaması da var
- +1 yıl
Değiştiremeyeceğin şeyleri kabul etmelisin bence
- +1 yıl
Kabullenmelisin
Soran+1 yılNeden değiştirelemez ki , benim kuzenim parayla aklını kullanarak boyunu 2 metre yaptı , sanki hayatımda sadece boy sorunmuş gibi , çok takıyorum bazı şeylere , kabullenmek bir yere kadar içim mutsuzda mutlaka ötesini zorlamalıyım , söyleneye bakın daha kilo , sosyal hayat için bir şey yapamadım , zamanla herşey olur umarım
- +1 yıl
Sende değiştir o zaman
Soran+1 yılTek sorun konfor alanını terk etmek o zaman
- +1 yıl
Bu da senin iradenle alakalı
Soran+1 yılİçimde tarifsiz bir keder , endişe , boşluk korku var
- +1 yıl
Bunların hepsi geçecek daha az bu durumları yaşamaya başlayacaksın unutma arada bir uğrayacaklardır fakat bunlar seni asıl hedefinden vazgeçirmesin
Soran+1 yılGerçekden asıl hedefi göze almak gözüne kestirmek deli gibi istemek gerekiyo bi de şu an kararsızım , eğer adım atmaya başladığımda yıldırmayacağını bende biliyorum
- +1 yıl
Değişim için bunu yapmalısın
seni kararın seni tercihin
05 Yorumla
Soran+1 yılBenim kararım değil , istiyeceğim bir gün , Ama yok bazı engeller yapmama izin vermicek olay bu.
Soran+1 yılRuhen öyle
Soran+1 yılistesem onu bile alamam , düşün yani
+1 yılAynen.
00 YorumlaSkinii mi kestin
01 Yorumla
Soran+1 yılHayatımı siktim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!