Gelecek odaklıyım ve çok kaygılıyım. Bu süreçte geçmiste yaptığım bazı yanlışlarda aklıma geliyor kötü hissediyorum. Anda kalabilen insan bana göre maddiyat olarak durumu iyi olan insandır. Çünkü işsiz ve parasız insan nolacak benim durumlar diyip hep geleceği düşünür
Geçmişime bakarak geleceğimi şekillendirmeye çalışanım. Yaptığım hatalar, yaşadığım şeyler bugünüme yansıyor. Bazen oturup düşünüyorum her şeyi, tüm olan biteni… Geleceği çok düşünen biri değilim, an’ı yaşamaya daha meyilliyim. Bu yüzden duygusal anlamda dengesizlikler yaşadığım zamanlar oluyor fakat yine de bir şeylerin kötü gitmemesi için, kendimi tekrar tekrar boşluğa düşmüş hissetmemek için çaba sarfediyorum. Bazen yorulup bırakıyorum, sonra tekrar toparlayıp kaldığım yerden devam ediyorum. Kendi kendimde güç buluyorum, birine tutunacak kadar güvenemem ya da elimi bir dala atamam, tekrar o dalların elimde kalmasını görmek istemiyorum. Geleceğe doğru düşe kalka, bazen güle oynaya ilerliyorum. Sonucunda nasıl bir şey beni bekliyor bilmiyorum, merakta etmiyorum…
Ikisine de saplanıyorum zaman zaman ama artık kendimin olgunlaştığını hissediyorum artık daha çok bilinçli mantıklı düşünmeye çalışıyorum.önceliklerim var. hayatım için önemli onlan şeylere zaman harcamalıyım. bi daha görmeyeceğim geride kalan insanları düşünmem çok saçma hayat devam ediyor. gelecek ise hiçbirşey istidiğimiz gibi olmuyor sevdiğimin hayatında... hayat bazen gösterip vermiyor istediklerimizi. hep kendime artık şu an ne yapabilirim? Bu yaptığımdan daha iyi ne yapabilirim diyorum? bu daha gerçekçi ve hayal kırıklığına uğratmıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Önceden geçmişe takılıp kalırdım. Ne anı yaşayabilirdim, ne de geleceğe odaklanabilirdim. Ama yaptığım hatanın farkına geçte olsa farkına varabildim. Şimdi anın tadını çıkarıyorum.
- Gelecek odaklıyım: Geçmiş, özlemini çektiğim ve bir daha yaşamak istediğim anlarla dolu. Yine de; kendimi dinlemeye ayırdığım süre dışında, geçmişi düşünmeyip işime bakıyorum.
- Evet, yaşayabiliyorum: Ana sıcak tüketim olarak - "carpe diem" anlayışıyla yaklaşmıyorum. Anı yaşamak, geleceği düşünüp düşündüğünden çoğunu yaptığın uzun süreli bir yatırım; bence.
Insan AN dadir ANI yaşar. Insan gelecek planları yapar kader de gülermiş sanki 10 dk sonra yasayacaginin garantisi var mis diye.
Denizin 20 bin fersah altındaki kayanın içindeki mercan böceğinin rızkını veren ALLAH Kulunu da unutmaz merak etmeyin. Ne geçmişe takılın nede geleceğe..
Ortada kalmış durumdayım ama genel olarak düşünürsem açmış geçmişte kaldi önüne bakmam gerek gelecek odaklı düşünmeye çalışıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla şimdiki zaman dışında her yerde yaşıyorum. Bir yandan DGS sınavına çalışarak geleceğimi düşünüyorum, öteki yandan can dostumla artık tamamen ilişkimizi bitirdik ve her dışarı çıktığımda onunla olan anılarım gözümde canlanıyor bir yandan da bu geçmişin acısını çekiyorum.
Geçmişe bakarak geleceğe adım atıyorum kendime güvenerek gelecekte ki yaşayacağım bor sorunu geçmişimden ön görerek aynı hatayı yapmıyorum yani kısaca ikisini harmanlayarak gitmeli biraz tatlı biraz acı
Kimsesiz birisi olarak geçmişi çok takıyordum ama artık boş hayaller koma mamını ve iyi ya da kötü bazı şeyleri geçmişteki şeyleri geri bırakma'nın zamanı geldiğini düşünüyorum o yüzden geleceğe sade ve normal okuyorum e mantıklısı bakiyorum
Geçmiş odaklıyım ya, geçmişte yaşayıp geçmişteki anılarla kendimi avuttuğumu bilirim bazen gülüyorum kendi kendime neye tabii ki geçmişteki olaylara ama geçmişteki olayların etkisi altından çıkamayıp üzüldüğüm de oluyor 🙄🙄
Geçmişe takılıp kalmak beni üzülüyor bu yüzden düşünmemeye çalışıyorum. Geleceğe odaklanırsamda anda kalamıyorum. O yüzden ikisinde de değilim anda kalmayı tercih etmeye çalışıyorum
Çoğu kez geçmişe takılı kalırım, geçmişi dusunmedigimde de gelecek kaygısı pesimi bırakmıyor. Her türlü seyi dusunuyroum sadece anı yaşayamıyorum yanii
Anı yaşıyorum o anda alabildigim kadar keyif aliyorum. Herşey iyi hoş derken bir anda lanet geçmiş merhaba diyor o anlardan birinde hop geçmişe takılı kalmis biri oluyor adım.
Geçmişe odaklanmak, dediğiniz gibi şuanki yaşamamıza engel olduğu gibi, gelecek için planlar/hazırlıklar yapmamız için engeller oluşturuyor. Anı yaşamak istiyenler'de nim.