Herkesin kendine göre fikirleri var diyeceğim ama kim çirkin birisine hayallerinde yer veriyor ki? Kimse dışından , duruşundan , giyiminden etkilenmediği kişiyi merak edip yav bu kişininde karakteri nasıl acaba falan demez. Diyen varsa helal olsun ne diyeyim. Hangi kız çok zayıf ya da çok kilolu erkeği ister ki? Ya da hangi erkek bunu ister. Arkadaşlıkların %90'ı bile çıkar üzerine kuruluyor.
Ya gerçekten anlamıyorum. Neden bu kadar batıyor size? İçine, kalbine bakıyorsa bakıyor. Parasına, fiziğine bakıp sevip sevmediğine karar verenlere nedense hiç laf yok. Ama iş iç güzelliğe, maneviyata geldi mi 'yalan mı?' gibi sorular havada uçuşuyor.
Şahsen bende onlardanım ve ne zaman denk gelsem cevap veriyorum. Kimsenin neyi, neden sevdiğine karışmıyorsanız bu da sizi rahatsız etmemeli.
Ben bir insanın kalbine, ruhuna, karakterine ve zekasına bakarım. Hani herkes diyor ya "Kimse dışını beğenmediğinin içini merak etmez." diye yok öyle bir şey. Sanki Dünya'daki her insanla tanıştınız, her birinin karakterini çözdünüz!
~kısaca ben herkesin içini merak edenlerdenim. 10 kişiden kaç kişi bunu der? Bir elin parmağını bile geçmez. Lütfen sizde o insanlara bu kadar takılmayın. Kendi yolunuza bakın 🎭
Dışta önemli ama yeterli değil işte. Çünkü mesela bir çok iyi görünümlü oğlan görüyorum yakışıklı vs aahhhh buna en iyi örnekte berkan adlı o çocuk. Aslında unutmuştum ama şimdi hatırladım o çocuğu. Bu çocuk sınıfımdaydı ve ilk gördüğümde daha tanışmadığımda öğretmen onu sınıf başkanı seçmişti o zaman çok cool olduğunu düşünmüştüm çok akıllıya benziyordu çok fazla da konuşmuyordu. Çok muhabbetimiz olmadığı için birkaç ay ne mal olduğunu anlamadım ama bir kez gruplarımız kesişti ve çocuk aşırıı maldı. Çocuk birkaç görüşme sonra bizi gıcık etmek için p*rno resmi açtı okulda ya! Telefonundan açıp gösterdi baya! Çocuk o kadar aptalca konuşuyordu ki o andan itibaren aylarca çocuğu beğenmemişim gibi ters takla atıp tamamen tiksindim. Yani biraz görünüş. Biraz zeka. Biraz kültür. Vs yeterli değil işte hani gidip dondurmacıya hepsinden azar azar dersin ya.
Hayır değildir insani mutlu eden bir çift goz olmalı hayattta. Böyle düşünen ve söyleyen kisilere inancım tam mı bilemiyorum. Ama süregelen bir söz var dışını beğenmediğinin içini merak etmezsin diye. Tabiki dis görünüş olarak aranılan kriterleri herkesin var. Ama asıl iç güzellikle bütünleşme olursa dışı da begeniriz. Dış ambalaj iç gerçek önemli olandır.
Yalancı demiyelimde doğru konusmuyorsdur çünkü emin olun hepimizde evet ice onem veriyoruz kimimiz sadece disa onem veriyor ama emin olun çoğumuz içe önem verdiğimiz kadar sırada önem veririz herkezde yanında gezdiği ya da muhattap olduğu bir toplumda birlikte göründüğü insanların şık yakışıklı veya güzel olmasını ister
Bu cümleden ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama belli bir yaştan ve tecrübeden sonra aslında dış güzelliğin bir yere kadar önemli olduğunu, asıl önemli olan şeyin insanoğlundaki iç güzellik olduğunu anlıyoruz.
Dış görünüş ilk etapta etkileyebilir ama iç güzellik zamanla bir etki sağlar ve gerçekten sağlam bir etkiye sahip olur. Bunu söyleyen kişi yalancı değildir. Velhasıl kelam, cümleye düz bakmayın.
Şu bir gerçek ilk göz görür ve göz gördüğü şeyden Hoşlanır bu değil sevebilir aşık olabilir. Kişiyle konuştukça karakter devreye girer artık sen o kişiyi ya seversin ya da sadece gözünle gördüğün biri olarak kalır. Karakter olmadıktan sonra ne kadar hoşlansanda kalbin kabul etmiyor.
Bir süre sonra insan gerçekten hayatımı kiminle sürdürebilirim kiminle yürüyebilirim kiminle uyum içerisinde olabilirim derdine düşüyor ve aslında iç güzellik derken bu uyumu yakalamak istiyor bence yalan değil ama tabi bunu klasikleştirdiler
ben iç güzelliğe öne veririm ama o kişinin sadakatli olmasını isterim ruhu güzel olmalı gözü dışarda olmaması ihanet etmemeli evlenirken kutsal sözleri unutmamalı hastalıkta ve sağlıkta söz vefmeli insan başına herşey gelebilir sakat bile kalabilir felç olabilir önemli olan bırakmamak Allah için sevmek korumak sahiplenmek yuva kurmak önemli yuvasını korumak önemli hiçbir kadını sırf güzel diye evlenmem
Ben iç güzelliğe ve dış güzelliğe bakan bir insanım. İç güzelliği orta düzeyde, dış güzelliği çok iyi olacağına iç güzelliği çok iyi, dış güzelliği orta olanı tercih ederim. Sadece iç güzelliğe bakan yoktur.
Bu durum özürlü olup olmaması ile alakalı yalanlar olabiliyor. Diğer yönden derseniz tabiki de iç güzellik önemlidir. Ama birazda güzel olsun dürüst olalım. Güzel değilsede güzelleştiririm sıkıntı yok 🥳🤝
1 - 2 haftadır tanıdığın birisine derse yalancının tekidir. Ancak uzun süredir (2 - 3 ay) konuşupta bu şekilde söylerse samimi derim. Zaman kavramı burda önemli.
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Birinin bizim ilgimizi çekmesi için dış görünüşe göre çekim olmuştur yani iç güzelliği alnında ywzmıyor zamanla tanıyıp içini gördükten sonra dışı yerine içini seversiniz sonra dışı ne olursa olsun pek takmazsınız yani bence yalandan ziyade ya tutarsa gibi bir şey
karşıdan gelen kişinin içini bilemez kimse, o yüzden yalancı diyebiliriz ama aynı ortamda bulunuyorsundur devamlı, seni güldürüyordur, gülüşü hoşuna gidiyordur vs. o zaman belki yalancı değil diyebiliriz. :D
İşin duygusallık boyutu olarak her ne kadar mümkündür diyebilsem de kimse çirkin gördüğü bir bireyle çocuk yapmak istemez bana kalırsa. Çünkü bu içgüdü tüm canlılara aktarılmış bir özellik.
Evet yalancıdır kadın diyorsa kadın erkek diyorsada erkek yalancıdır cünki ilk fiziksel olarak tip olarak seviyoruz sonradan icinin güzelliğini buluyoruz görüyoruz