Elbette mümkün... Uzman bi psikologun kısa bir yazısı vardı bununla alakalı çok da hoşuma gitmişti ve nokta atışı diyorum...
Negatif düşüncelerin sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Kaygılı ve olumsuz düşünceler sizi çaresiz ve umutsuz hissettirebilir. Nasıl heyecanlı olduğunuzda veya korktuğunuzda kalp atışınız hızlanıyor, yüzünüz kızarıyor, elleriniz terliyorsa bu negatif düşünceler de sağlığınızı benzer şekilde olumsuz etkileyebilecek güce sahiptir. Bu nedenle olumsuz düşüncelerin hayat kalitenizi bozmasına izin vermeyin onlarla barışın. Zihninizdeki negatif düşünceleri saptayın ve tanımlayın. Bu düşüncelerin kaynağını ve size neden kötü hissettirdiğini düşünün. Neden zihninizi meşgul ediyor? Bir konu için olumsuz sonucu düşünüp o yönde plan yapmak yerine bugüne odaklanın. Şimdi hangi durumda olduğunuzu düşünün. Gelecek her zaman planladığımız gibi olmayabilir, aşırı kaygı bugününüzden çalmanıza sebep olur. Kendinizi iyi tanıyın. Sizi nelerin kötü hissettirdiğini mutlaka bilmelisiniz. Daha önce olumsuzluklarla nasıl mücadele ettiğinize bakın. Bu kendinizi daha iyi tanımanızı ve negatif düşüncelerle baş etmenizi kolaylaştırır. Gelecek için esnek olun. Ne kadar plan yaparsanız yapın hesaba katmadığınız birtakım olumlu veya olumsuz olaylar meydana gelebilir. Bu nedenle çok net, keskin planlardan kaçının. Kendinizi suçlamayın. Her insan gibi siz de geçmişte hatalar yapmış olabilirsiniz. Bu hataların geçmişte olduğu gelecekte olacağı anlamına gelmez. Şimdi eskisinden daha bilgili daha deneyimlisiniz, unutmayın. Pişmanlıktan yalnızca faydalanın, zihninizde taşımayın. Pişmanlık, o konu hakkında hatamızı anlamamız ve dersler almamız için yardımcıdır, fakat fazlası yalnızca olumsuz düşünceleri yaşamımızda gereksiz bir yük olarak taşımamıza neden olur. ‘’Keşke’’, ‘’Acaba’’, ‘’Ya olursa, ya olmazsa’’, ‘’Asla’’ gibi kelimeleri kullanmaktan kaçının. Kararlarınız için kendinize saygı duyun ve başkalarının fikirlerini kendi hayatınıza uyarlamaktan kaçının. Kendiniz için neyin doğru olduğunu kendinizi yeterince tanıyorsanız en iyi siz bilirsiniz. Mutlu kal...
Umarım soruyu doğru anlamışımdır, zira işten geldim, kafam kazan gibi ve utanmadan da şöyle bir soruyu cevaplamaya çalışacağım;
Negatif duygu pozitife çevrilmez. Yani en azından ben öyle düşünüyorum. Herşey onları kabullenmek ile başlar, kaçmak boşadır. Çok güzel bir söz vardır, "Duygu duygudur, his ise his, ötesi değil." Bu kadar basittir.
İlk iş bu yüzden kabulleniş olmalıdır. Kişi bu olumsuzluğu kabullenir, onun sadece kafasının içinde yarattığı bir duygu olduğunu kavrar, kontrolün kendisinde olduğunun farkına varır ve bu sayede bu negatif enerjinin kendini ele geçirmesini engelleyebilir. Mantığını, zekasını, duygularını direksiyona geçerek bizzat kendisi yönetir.
Bu sayede de o kötü duygu baki kalsa da, onun yerini alacak pozitifliğe giden adımları atabilir.
Uzun lafın kısası, duygunun kendisini değil sadece yerini değiştirebilir insan. Yaz gelir ve kışlık duygular dolaplara, bazalara kaldırılır.
İnsan tamamen iyileşmez, sadece üzerini örter çirkinliklerin ve zayıfladığında o örtüyü açarken bulur kendini. İyimser bakılacak varlıklar değiliz yani. Zayıflıklarımız her daim bakidir.
Bu duyguların hepsi içimizde ancak hepsi de bir takım yaşadıklarımızın hayat tecrübelerimiz sonucunda ortaya çıkıyor.. İnsan birden negatif kötü düşüncelere kapılmaz hayatı içerisinde yaşadıkları başaramadıkları hayal kırıklıkları kalp kırıklıkları bir nevi ön yargı ve negatif düşüncelere dönüşüyor ve sonunda ne olursa olsun kötü olabileceği konusunda şartlandırıyor kendisini..
Evet bu kötü bir durum böyle olmamalı ancak negatif duyguları tersine çevirecek tek şey insanın birisini sevmesiyle mümkün sevgi bir çok olumlu enerjiyi insana verebilen tek duygu
Mutlak değer içinde olun. Kişisel anlamda ; dünyada hiç iyi insan olmayabilir ama sen iyi bir insan olabilirsin. Çaresizlik anlarında ; gün doğmadan neler doğuyor. Hayatın hep bizler için başka planları oluyor, her şey bir anda 180 derece tersine dönebilir. Mutluluklar sonsuza dek ya da aynı yoğunlukta devam etmediği gibi acılar ve mutsuzluklar da aynı şekilde devam etmiyor. Şu an yaşadığımız durumu yaşamış/yaşayan binlerce insan var. Onlar bunun üstesinden geldiyse, sen de gelebilirsin. Bitişler yeni şeylerin başlangıcı oluyor. Güne başlarken ; her gün sürprizlere gebe. En güzel şeyler beklenmedik zamanlarda insanı buluyor. Hayatını değiştirmek tek bir karara, sana bağlı. Ben bu şekilde pozitif olmaya çalışıyorum sizde deneyin.
Çevrilir ama zor çevrilir. Takıntı varsa kişi pozitif olana kadar çok zorlanır, çok sabır ister. Bu yüzden doğuştan pozitif olan insanlar şanslılardır. İşin bir diğer kötü kısmı ise negatifliği güç bela pozitifliğe çevirdikten sonra kişinin hassas olduğu bir olayda cereyan eden en küçük bir husus bütün o pozitifliği yıkmasına yetiyor oluşudur.
Bu biraz yönlendirme ile alakalı sanırım. Ben bunu sıkça yapmaya çalışıyorum. İnadımı, hatta bazen öfkemi azmimi körüklemesi için kullanıyorum. Aslında negatif her yönümüzün artısı olabilir, görebilmek önemli.
Hangimiz düşmedik kara sevdaya, hangimiz yanmadık, hangimiz beş kuruşsuz kalmadık, hangimiz iş güç bulamadık, hangimiz mutsuz olmadık 💪🐞 Bu da gelir bu da geçer ağlama 😢 Zaman sihirli kelime 🦋 Negatif duygu def etmek beyinde başlar 🌺
O cozum arama yolunda boslukta savruluyorum tam anlamiyla. Bir sure o dusuncelerden kurtuluyorsun hop sonra tekrar ayni seyler cunku hayatini degistiremiyorsun
Herzaman mumkundur bu.. sadece biraz canli olmak lazim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ailesinde çevresinde arkadaşlarında sürekli negatif insanlar ve negatif söylemler olursa okişi için negatife pozitife çevirmek çok zordur. Bir yere kadar pozitif kalır ama sonra negatife döner ve alışkanlık haline geldiyse eğer dahada durum zordur. Eğer birde psikolojik sorunlarıda varsa iş dahada zorlaşır, kalıplaşmıştır. Kendine ne kadar gaz verirse versin bu kimseler negatiflerden kurtulamazlar. ve hayatları boyunca sürüp gider