Kaybettiğim kendime saygımı nasıl geri kazanabilirim?

Çok basit şeyleri gözümde büyütüyorum çevremdeki insanlarında hafızasında bu durumlar kaldığı için utanıyorum panik yapıyorum kendimi önceden ifade edemediğim için düzeltmeye çalışsam bile beni anlamazlar yargılarlarsa korkusu var insanları zaten hep tehlike olarak algılıyorum şu an tehlike olmasa bile birçok insanla muhatap olmak istemiyorum ama bu seferde üzme korkum var aklımdanda sürekli saldırma zarar verme gibi durumlar geçiyor geçmişte nefret ettiğim şeylerin acısını çıkarmak istiyorum çok psikopatça gelebilir ama sadece düşünce bendekiler eyleme dökecek seviyeye geleceğimi sanmıyorum mesela bazen belimde silah olduğunu ve birilerinin bana karşı rahatsız olduğum bir tavır sergilemesiyle birden sert çıkışıp hepsinin kafasını patlattığımı düşünüyorum sonrada huzuru bulduğumu
bu arada hiç sevgilim olmadı ama benimki gerçekten kendi isteğimleydi henüz 12 yaşındayken çok güzel bir kızdan teklif almıştım ama komşu ablam kötü kız onlar dediği için korkup sevgilim var demiştim :D onun harici ilk okulda kızlarla çok konuşurdum daha doğrusu onlar konuşurdu lisede meslekte okuduğumdan bizim blokta 3-5 kız vardı :D yine epey kızla bakışırdım ama konuşmazdım lisedeki öz güven kaybındandı lise sonda toparladım kendimi kısaca özet geçeyim çok imkanım varken nasıl bir psikolojideysem o zamanlar değerlendirmedim ve farkında olmadan yıpranıp geri kalmışım sosyalleşmezdim herkesle boş gelirdi çevrem genellikle şuansa birçok şeyin eksikliğini hissediyorum özellikle kız konularında yıllar içerisinde yavaş yavaş kendimi eksiltmişim ailemde çok yıprandı onlara da çok kötü davrandığım zamanlar oldu
Kaybettiğim kendime saygımı nasıl geri kazanabilirim?