Erkekler genel bilinenden aksine kadınlardan daha çabuk olgunlaşıyor çünkü hayatta daha fazla sorumluluk yükleniyor. Cinsiyetçi olarak yaklaşmadım ama belirli bir yaştan sonra erkeklerden beklenti çoktur. Kadınların kriterleri bile öyledir. O yüzden erkekler keyif almak için çocuk yanlarını hep saklar ve yeri geldiğinde ortaya çıkarırlar. Çünkü bizler kadınlar gibi her zaman duygusal olarak yaşayamıyor ve olaylara öyle yaklaşamıyoruz.
Eskiden ben de öyleydim. Bi süre sonra şunu fark ettm. Yani 30, 33 arasında. Ne kadar çocuk ruhlu, eğlenceli, espirili, pozitif olursan insanlar seni aynı derecede ciddiye almamaya başlıyor. Haaa dedim demek insanlara bu yaramıyor. Sonra hep düşünerek hareket etmeye ve kendimi eğitmeye başladım. Tak aksine, oturaklı, ağır başlı, doğru zamanda doğruyu konuşan, her zaman her şeyi her yerde söylemeyen, haddimi aşan konulara girmeyen biri oldum. Gayet iyi oldu. Şimdi ciddiye alıyorlar. Hayatımın en altın çağı da bu zamanlar. İnsanları güldürüp, eğlendirmek yaramıyor arkadaş. Yeri gelince yerin dibine bile sokarsan senden kıymetlisi yok. Çok enteresan...
Bence bunlar doğru kelimeler değil yani şöyle evet insanlar bi nevi dediğin gibidir insanlar diyorum çünkü bu ruhsal bir hal dir ben yeri geldiğinde gayet ağır başlı bir insanım yeri geldiğinde ise eğlenen makara yapan o anın tadını yaşayabilen bi insanım her insan böyledir bence yani 30 40 50 diyerek değil de insanın içindeki genç ruhudur bunları yapmasının sebebi, zaman zaman çapkınlık zaman zaman eğlenen kızan ya da üzülenlerdir tabiki salak saçma yapılan hareketlerden bahsetmiyorum olgunlukla birlikte eğlence ruhundan bahsediyorum.
Bence kadınlar daha çok çocuksu ruha sahipler. Çocukkken babaları elinden tutar, büyüdüğünde de kocaları. Şımarık kız çocuğu gibi davranmaya da devam ederler. Ama hep ağır olan erkektir. Çünkü kadınlar öyle ister. Erkek ağır olacak ki kadın çocuksu davranmaya devam edebilsin. Aksi halde deli deliyi görünce sopasını saklar.
Hayır diyemeyiz.. Herkes kendi yaşadıkları ve gördüklerine göre yapıya sahip olabilir. 15 yaşında ki erkek ile 30 yaşında ki erkek tam tersi olabiliyor bu tamamen yapı ve olgunluk meselesi. Bazı çocuklar bazı büyüklere göre daha olgun ve ne düşündüğünü iyi bilen olurken yaşi büyük biri çocuğa göre daha geri olabiliyor. Küçük yaşta olmasına rağmen çocukluk adı altına girecek hicbir madde yanlarından bile geçmez açıkcası.
Bence yetiştime tarzıyla ilgili. Kadınlara her şey yüklenip güdülerini yok say derken erkeklere özgürce seçim yapma hakkı tanınıyor bu yüzden çok da sonrasını düşünecekleri kararları alamıyorlar. Eğer çocuklarımızı cinsiyetlerine göre değil pedegojik olarak yaşlarına uygun yetiştirirsek böyle bir sorun kalmaz.
Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Kadınlar asıl böyle. 50 yaşında bile çocuk gibiler. Bir şey yaptırmak için ağlamak, çizgi film izlemek, oyuncaklarla uyumak. Menapozdan sonra büyüyorsunuz.
BMW'si Evi olmayıp, kıt kanaat yaşayana, evlilik düşünmeyene, çocuk bakamayana siz çocuk diyorsunuz.
İşsizken bana da çocuk yaftası yapıştırılıyordu. Ama 24 ile şimdi arasında bir farkım yok. Sırf çalışıyorum ve param var diye "Ne çocuğu koskoca adamsın" demeye başladılar.
Evet mesela ben. Kendime çocuklarıma Paten aldım kayıyoruz. Düşüyorum ama çok şükür bir yerimi kırmadım. Çocuklarımla oynarım. Kpı önünde ipte atlarım seksek te oynarım. Onlar benim dünyam. Yüzleri gülüyor dünyalara değişmem.
tam tersi, erkekler geç olgunlaşıyor ama tam anlamıyla olgunlaşıyorken kadınlar yaşlanana dek ergen kalıyorlar. Schopenhauer'ın bir sözü var: ''Kadınlar, gerçek anlamda bir insan olan yetişkin erkekle çocuk arasında bir ara aşamadırlar''
Hiç de bile, karakter insandan insana değişiyor, cinsiyet farketmez. Yaş da farketmez. Beden yaşı. Ruh yaşı. Akıl yaşı. Bunlar kişiden kişiye farklılık gösterir.🌻💛🙂
Yerine göre ben de olgun biriyim ama genel olarak eğlenceli yapıdayım o sebeple keyifli insanları severim.. Dozunu kaçırmadıkları sürece sorun yok benim için. 😃 Keyifli geceler..
bence tam tersi kadınlar hiç büyümüyor. erkeklere zaten çocukluktan beri sen erkeksin erkek adamsın diye diye her yükü bindiriyorlar, ağır işlerin altına sokuyorlar, askere gönderiyorlar. kadınlar ne yapıyor bir tek regl oluyorlar başka ne dertleri var ki sorumluluk sahibi olsunlar.