Sizin hiç elinizin kolunuzun bağlı kaldığı bir durum içinde bulundunuz mu? Anlatırmısınız?😏

Oğlumda tümörden şüphelendikleri zaman. Hastanedeki bütün doktorlar ayağa kalktı. Herkes telaş içinde ama o an napacağımı ne düşüneceğimi şaşırdım. Ağlasam ağlayamıyorum. Ya sonuç kötü olursa diyorum. O gece geçti ama nasıl geçti. Çok şükür şüphelendikleri şey doğuştan geldiği için temiz çıktı. İlk defa böyle bir durumla karşılaştık dediler. Dediler ama ömrümden ömür gitti 🤦♀️🤦♀️
Bununla geçmiş olsun 🙏
Sağol teşekkür ederim ☺️
Merhaba,
Bu durumu yaşamayan yoktur sanırım. Bende yaşadım tabi ki zamanın da çokça. Yani hem de öyle bir kere falanda değil. Defalarca yaşadım. İnsan olduğu yerde kalıyor. Ne yapacağını, nasıl davranacağını bilemiyor.
Nutku tutuluyor, bazen yerinden bile hareket bile edemiyor. Saniyeler saatlere dönüyor. Zaman sanki orada durmuş gibi hissediyor. Dediğim gibi çokça yaşadım. Allah bir daha yaşatmasın. Gerçekten oldukça zor bir durum.
Cevap
41Cevap
Evet, birden fazla yaşadım. Elim kolum, ayaklarım, gönlüm, bedenim ve ruhum her yerim bağlıydı ama ben ne yaptım bağı koparıp kestim ve sonra oram buram bağlı kalmadı ve kalmadan yaşamayı öğrendim :D
bir çok konuda elim kolum bağlı sözü doğrudur mücadele edersiniz olmaz aslında kişinin kendisiyle alakalı bir durum değildir bu mecbur kalmaktadır ya da eli kolu bağlanmaktadır sözüm ona bu kişisel özgürlükle alakalı bir durum olmasada günümüz şartlarında böyledir istemek içinden geldiği gibi davranamakta biter ne kadar özgürüz ne kadar bağımlıyız özgürlük sadece kişisel özgürlüklemi bağdaştırılmalı toplumun bize tanıdığı baskıylamı onu kırdığımız dönemlerimizde olur kıramadığımız bağlı olduğumuz dönemlerde bağımlılık bu konu hemen uyuşturucuyla alakalandırılmasın bağımlıyız teknolojiye iletişim için v. s aslında birçok kez kendimizi birşeylere karşı sorumlu olduğumuz için mecburen kısıtlamamız gerekmekte buda elimizi kolumuzu bağlamakta fakat özgür olan düşüncelerimiz ve hayallerimiz bırakın onlar özgürlüğü yaşasın.
Elbette yaşadım.. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumlarını kim yaşamamıştır ki zaten.. Hayat böyle ikilemlerle dolu.. Bir yanın başka bir şey söyler diğer yanın başka.. Hangisini dinlemek istiyorsan sen seçeceksin ve sonrasında başına gelecek her şeyin mesuliyetini kendin alacaksın.. Keyifli geceler.. :)
şu an ki sağlık ve psikolojik sorunlarım içinde. Elim kolum bağlı hiç bir şey yapamıyorum, hiç bir şeyi çözemiyorum ve hiç kimseden yardım isteyemiyorum.
Benim şu meşhur ölümcül trafik kazası vardı, elimi kolumu bağlı hissettiğim. Yapacak bir şey kalmayınca bir an önce çarpışmanın gerçekleşmesini istedim o an🤷🏻
Bu cidden kötü olmalı🤦♀️
Bir de sonrasını bilsen dayanamazdın😊 Öyle işte😏
Geçmiş olsun diyeyim 🙏
Bir an için cinsel içerikli soru sandım 😂
Yaşıyorum bu durumu mesela babamın sağlığı için bir şey yapamıyorum.
Evet 130 la giderken 5 metre önüme köpek atlayınca arabadakileri de öldürmemek için çarpmak zorunda kaldım
Evet.
Değer verdiğim insanları ebedi kaybettiğim de...
Son zamanlarda sık olmaya başladı. Nedensizleşiyor yaşam gözüm de kimi an larda...
Nereye kadar, işte buraya kadar dedirtiyor. Sonu.
.
.
.
#Neşeliadam
Bazen çaresiz kalislar büyük zevkleri beraberinde getirir kurtulamiyorsak. Zevk almaya bakmak gerek
41 yorumun içinde tek beni eksileyen arkadaş sanada selam olsun 🤣🤣🤣
Sıkıntı yok bilmediğimiz kişiler değil zaten 😉
Var fakat acıklı..
Hiç kimsenin keyfini bozmayayım akşam akşam.
Biriyle tartismistik haklı olduğum konuda dost arkadaş karşı tarafı tutmuştu daha sonra anladılar ne bok olduğunu hepsi siraya girdi sonra önce bıçak sonra yaraya merhem sekli:(
Yaşadım sevdiğimi dusundugum insanın gitmesi gerektiğinde ama şöyleki kendime o kadar o çaresizliğin içine soktuğum için pişman oldum ki değmez çünkü hiç kimse için değmez hayat bize herşeyi öğretiyor
6 ay önce babam kanserden yatıyordu. Pandemi ve doktor yok. Olanlar da almıyordu.
Çok kötüydü. Elim kolum resmen bağlı izliyordum.
Çok şükür ki o düğümleri çözebildik.
Kit beyinli insanlara kemdimi anlatmaya çalışırken bu durumu yaşıyorum.
Empati yapacakları örnekler bile veriyorum hala daha anlayamiyorlar ellerim bağlı gibi hissediyorum ve uzaklasiyorum
Evet bunu hissettim ve yaşadım, bundan nefret ediyorum ve bunu bana yaşatanlar umarım birgün kendileri de yaşar aynısını.
Gerçek hayatta vaziyet bu şekilde
Evet hala bir çözüm bulmuş değilim kötü bir durum bir ağırlık hissettiriyor insana her an
@Katteegat anlatamamak zaten sıkıntı anlatsak belki bir çözüm buluruz ama aşamadığımız durum bu ya zaten yinede teşekkür ederim ilginiz için
@Katteegat teşekkür ederim :) kendim çözmem gerek
@Katteegat :) saol
Öyle bir durumdayım..
Mucizelere inancım güçlendi.
Sakinim.💚💚
Kadin cinayetleri cocuk taciz ve tecavuzleri... cevremizde bir yerlerde igrenc seyler oluyor ve hicbir sey yapamiyoruz
Yaşıyorum bu aralar. Aslında yapmak istediğim söylemek istediğim çok şey var ama zamanı değil.
Yakındır...
Sevdiklerimin büyük sağlık sorunları karşısında hissediyorum en çok bunu. En son 1.5 sene önce yaşadım.
Evet evet evet evet yaşadım🤦♀️berbat gerçekten berbat bi şey çok çaresiz bir durum tek yapabildiğim şey ağlamaktı deliricektim
Hasta bir yakınımın vefat etmesi. Elimden hiçbir şey gelmiyordu. Keşke yardım edebilseydim.
Selam,
Detay vermek istemiyorum ama maalesef maruz kaldım 😔
Evet hissettim. Beklemekten başka bir çaren olmuyor
Beklemek ölümdür
@mavimsitırak ölmüyorsun merak etme. Bazı şeyler durmadan çabalasan da zamanı gelmeyince olmuyor malesef
Bekliyorsun ama ne olucak bilmeden sabırsızca bekliyorsun. Beklemek hiç kolay bi şey değil
Tutuklandigim dönem yerde uzanik bir sekil 40 dakika bekledim evimin icinde.
Evet malesef hayatımda hep tek başinaydim meseleğimi tek başıma sahip. oldum ama. yapayalnizim ailem var ama yaş farkı çok o yüzden anlaşamıyoruz çaresiz hissediyorum çoğu zaman
Yaşadım, yaşıyorum, ömür devam ettiği sürece de yaşayacağım... Hayat böyledir...
Elbette çok defa yaşadım ama şimdi olay örnekleri veremem eminim her insan yaşamıştır
Evet, yaşadım. Özellikle bazı sağlık konularında çaresiz hissetmek, hiçbir şey yapamamak, sadece beklemek çok zor.
Ne yazık ki azımsanmayacak kadar oldu bu durum hayatımda...
Of evet son 2 haftadır o haldeyim 🙄 düşünmek yorucu
Evet en son dedemi kaybettiğimde öyle hissetmiştim.
Hangi derdimizi anlatalım şimdi ya😳
Sağlık olsun. Doğuştan beri kilo olarak hep sağlık sorunum var ve. artik büyüdüm. Çocukta değilim. Kilo yüzünden yaşıtlarim gibi evlenip çoluk çocuk sahibi olmadığım için elim kolum bağli..
Bugün yaşadım resmen.
oldu tabii ki illaki insanız netice de
en yakınından yangınlar başladığından beri öyleyim
Bu hissi 2013 te yaşadım çaresizlik kötü.
Ewwtt yaşadım ve hala etkisindeyim
Çaresizlik berbat o kadar
Evet parasızlık yaşamıştım bi dönem
Her an bir çaresizlik var
Şu anda tam bu durumdayım
Hisetmedim ama hisetmekte istemem
oldu tabi böyle durumlar
Bazen öyle olması daha iyisine işaret ollur bana
Evet, her seferinde yaşıyorum kanks
Sağlık durumlarında evet
Yaşadım.. anlatmam ama
ölümler karşısında yaşadım..