Tüm sokak çoçuklarını görünce içimde bir burukluk oluyor o küçük bedende bu koskocaman yük nasıl bir acı anne diyorsun ağladığında onu hiç tanımadan bilmeden anne kokusunu dahi almayan minik bir beden , ona kızıcak bir babası bile yok kahretsin...
Sayfa no: YOK Cilt no: YOK Hane no: YOK Ana adı? Ben sokak çocuğuyum abi Hani şu uçurtması asılı kalan çocuk varya, Bilyelerini rüyalarında unutan çocuk, Ve oyuncaklarını masal kahramanlarına kaptıran çocuk O benim işte , o benim abi Sahi, bir annem olmalıydı değilmi? Ben dudaklarımda sokakları besteliyorum oysa Sahi abi, tadı nasıldı anne sütünün? Anneler nasıl okşar çocuklarını Anne kokusu nasıldır kimbilir? Ana ha? Bir anne çizebilirmisin benim için Karanlığın kar soğuğu parmak uçlarına bir anne Unutulmuş çocukların ürkek avuçlarına bir anne Ve yanına beni eklermisini abi? Tıpkı sulu boya resimlerdeki gibi Sımsıcak... Sahi abi, senin gözlerini kesmiyor değil mi Bir köprünün soğuk gergin ve karanlık bedeni... Sahi sen hiç seyrettin mi ay dedeyi bir köprünün altından? Üşüdün mü abi kayan bir yıldıza bakarken? Abi sen, abi sen? boşver... Gel boyat istersen ayakkabılarını Ben, aha şu ayakkabıların bağcıklarından asılıyırom yaşama Gel boyat ayakkabılarını Boyat da resmi çıksın Dostun, düşmanın tüm kaldırımlara Sayfa no: yok Cilt no: yok Hane no: yok Yokların varlığında tam göbek bağından yakalandın mı hiç yalnızlığa? Sahi bir de... bir de babam olmalıydı değil mi? Baba? Beni döveecek bir babam bile yok biliyor musun? Nasırlı ellerinde şefkat arayacağım bir insan Kim bilir bayramda neler alır babalar çocuklarına Unutmuşum ! Bayramlarınızda vardı sizin öyle değil mi Arefeleriniz... Bayramlarda temize çekilen dostluklar vardı sonra Oysa ben kırık dökük ıslıklar ısmarlıyorum Güneşe ve mehtaba... Yankısız, bestelenmemiş ve bestelenmeyecek Serseri ıslıklar... Bir babam olsaydı belki yeterdi Çocuk olurdum eskisi gibi Şımarırdım öylesine Boşver abi, kimin neyine bayram Kimin neyine hediye, baba kimin neyine abi Sahi senin düşlerin vardır Söylesene, göremedğini rüyanın düşünü kurarmısın Ahmet, bir düş görmüş geçenlerde Yorgun ve geç gelen bir gecede Utanırken anlattı, anlatırken utandı Bir ip bağlamış gök kuşağına 'Bak ana uçurtmamı gördün mü Ya uçurtmamın gölgesinde bilye oynayan çocukları? Ahmetin düşü işte... Bana düşlerini kiralar mısın abi Bedava boyarım ayakkabılarını Bana düşlerini, düşlerini abi Boşver... Bak iyi parlayacak bu ayakkıbılar En parlak ayakkabılarınla yürüyeceksin yaşama Sen düşünme, sokaklar düşünsün beni Gazete manşetleri, 3. sayfa haberleri düşünsün İsimsiz bir damla gözyaşı düşünsün Sen beni düşünme, düşünme be abi Nasıl olsa ben olmayan ayakkabılarımın sıcaklığıyla Basıyorum tüm kaldırımlara... Olmasa da annesi babası sokakların Sokak çocuğuyum işte Ben sokak çocuğuyum Kazanılmadan kaybedilmiş bir geleceğin herhangi bir yerinde Ben sokak çocuğuyum abi Hani şu uçurtması gökyüzünde asılı kalan Oyuncaklarını masal kahramanlarına çaldıran çocuk var ya İşte o benim O benim abi O benim...
Bazen, sokakta maddi durumu kötü olan çocukları görünce, üzülüyorum. [Onlara para falan vermiyorum, çantamda çoğu zaman çikolata bulunduğu için, yanlarına gidip, veriyorum.] Bunu dile getirmem saçma olabilir, ama onları mutlu eden küçük şeyler. Veya bunu hiç unutmam, bu durumdan sonra kendimi baya kötü hissetmiştim. 13 yaşındaydım, ve küçük kardeşimi parka götürmüştüm. Maddi durumu kötü olan bir kız çocuğu vardı, kıyafetlerinden dolayı... belliydi, o da her çocuk gibi normal parkta oynuyordu. Ardından küçük bir velet gelip, onun önünde dondurmayı keyifle yiyip "ohhh, sana yok" gibi bir şeyler söylüyordu. Kız çocuğu orada baya bir ağlamıştı, morelim bozulmuştu, yani aklımdan çıkmadı bu olay. Şimdi olsa, ne yapacağımı gayet iyi biliyorum. 13 yaşında sesim çıkmadığı için üzgünüm.
Merhabalar 🎈 Her gördüğümde üzülmek demeyeyim ama özlem duyduğum bişey var tabi. Üzülmek yanlış bir tabir olur benim için. Kinder sürpriz çikolata 🙆🏻♀️ çocukken çok alırdım hem yerdim hem oyuncaklarını saklardım. Ne zaman görsem halen alırım ama o zamanlar başkaydı ondan özlem duyuyorum.
Koku, şarkı ve eşyalar var evet. Geçmişi hatırlamama neden oluyorlar. Bir ara kaçınıyordum bunlardan fakat artık yapmıyorum, üstüne gidiyorum. Böyle yaptıkça zamanla etkisinin daha da azaldığını gördüm…
Kalp emojisi ❤ çünkü güzel kardeşim in biri bu kalp emojiyle beni sevdiğini söyeldi ama yalandı aslında sevmiyordu ve ben bir emojiye kandım içimi ısıttı. Ama sahteydi Kim bu emojiye kullansa samimi gelmiyor sanki beni kandıracak gibi hissediyorum.😭
Şu fotoğraf mesela , sorudaki.. Ahsap eski evler.. Bana mutluluğu hatırlatır.. Emegimi , savaşımı, imkansız denilen şeyleri aşmayı hatırlatır.. Çocuklar, çocukluğumu hatırlatır ; çok sevdiğim çocukluğumu. Ekmek kızartması kokusu ; bana mutlu sogul kış sabahlarını hatırlatır.. Patates kızartması, arkadaşlarımı eskiden çocukluk arkadaşlarımı hatırlatır..
Ne geçmişin kokusu kaldi ne eşyası sadece aklımızdaki anısı kaldi çocuklik gunlerim aklıma geldikçe su an bu halde olduğumuza üzülüyorum etrafa baktıkça üzülüyorum
Bir şey beni her gördüğümde üzüyorsa şayet kendi hayatımda o konuyla ilgili çözülmemiş bir problem var demektir. Kendi içime döner, o konuya çalışırım.
Beni üzen her şeyi gözümün önümden uzaklaştırıyorum. Soyut ya da somut hiç fark etmez. Aklıma bile getirmek istemiyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Var. Sitede denk geldiğim hayatlar. Onların sorularını gördükçe bir hüzün kaplıyor içimi. Keşke yanına gidip güldürebilsem, sımsıkı sarılabilsem diyorum.
~ama imkanım olsa dahi gidemem. Buradan yüreğine dokunmaya, hayatına bir umut eklemeye çalışabilirim ancak 🦩
İnsanlar güzel anılarını, geçirdiği güzel vakitleri hatırlamak için bir şarkıya bir kokuya ya da herhangi bir nesneye o güzel vakitleri anıları aktarır, geçen bir zamanı şimdiki zamanda düşündüğümüzde hatırlarız. Benim ise hatırladığım bir koku var kocamla flört ettiğim zamanda sıktığım parfüm :) o parfümü şimdi bile koklasam flört ettiğim zamanları tekrar hatırlar yaşarım o günler gibi
Ansızın bir toka çıkar eski eşyaların arasından, onun tokasıdır. Saçlarının kokusu üzerindedir daha. Gözler dolar. Şöyle olduğu yere çöker bir insan...
Evet zayiflari gormem ve herkesin sevgilisinin seveninin olmasi, bir de cok zengin olanlar yani cogu seye uzulurum genelde ekonomi falan da sag olsun ve egoistler de sag olsun iste ondan
evet eşimin bana bakışları ve düşünceleri (maalesef)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yaşlı olup da yine de çalışanlar. Özellikle mendil satan yaşlıları görünce çok üzülüyorum. Birde okuması gereken yaşta sokakta dilenen veya çalışmak zorunda bırakılan çocuk görünce çok üzülürüm.
Var. Süpürgeyi çalıştırınca aklıma ölen dedem geliyor. Ben dedemin evini süpürürken düğmeye hep ayağımla basardım ve oda buna hep gülerdi. Şimdi aynı hareketi istemsiz yapınca aklıma geliyor. Üzülüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir şalım var taa 7. Sınıfta çıktığım çocuk hediye etmişti hala kullanıyorum kullandikca özlerim eskileri
dedemi çok seviyordum ve yekın zamanda vefat etti hala çokçok çok seviyorum onunla çoooooooook anılarımız olmuştu birçok anımız olduğu için hep unu hatırlıyorum içim cız ediyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Var tabii olmaz olur mu? Onunla birlikte yağmurda ıslandığımız sokak... *03.05.18/ 23.47*🙏🙏
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Vardı ama öyle beni hep üzdüğü için yaktım. Artık yok.
Ablamın uzun süre yurtdışında kaldığı süreçte onu hatırlamam için bir müzik kutusu yollamıştı.. o müzik kutusunun kulpunu cevirdigimde o melodi, o kutu beni huzunlendirir..
Beni gördüğümde en çok üzen şey ele ele tutuşan çiftlerdir. Çünkü hiç sevgilim olmadı 20 yıldır yalnızım artık dayanamıyorum millet nasıl kız arkadaş bulabiliyor çok şaşıyorum ya aşırı derece bunalımdayım yakında intihar edeceğim 😭😭
Gündem, kadın cinayetleri, hayvanlara yapılan eziyetler, bizlere manipüle edilmeye çalışılan algı, üzerimizdeki baskı, doğal afetlerr vsvsv uzar uzar gider daha