Alemlerin Rabbi bizden dua etmemizi beklerken dilek tutmak da neymiş? İyi ve güzel bir dua tüm dileklerden daha hayırlıdır. Şimdi ise gerçek, doğru bir dua nasıl yapılır onu anlatacağım : Dualarımızın makbul olması için dikkat edilecek bazı konular özetle şöyledir:- Tövbe ederek, ruhumuzu manevi kirler olan günahlardan temizlemek.- Bedenimizi, helal kazançla alınmış, helal gıdalarla beslemek.- Abdestli olmak, kıbleye yönelmek ve elleri semaya açmak.- Duaya eûzü-besmele, Allah'a hamd ve Peygamberimize salât ve selâm İle başlamak.- Zulümleri terk etmek ve günahlardan tövbe etmek.- Günahı gerektirecek isteklerde bulunulmamak ve acele etmemek.- İhlasla yapmak ve duaya devam etmek.- Diğer Müslümanların aleyhine ve zararına isteklerde bulunmamak ve onların ailesine, çoluk-çocuğuna, malına, beddua etmemek.- İslama aykırı isteklerde bulunmamak.- Dua ederken, bağırıp-çağırmamak ve zoraki edebî sanat gösterilerinde bulunmamak.- Namazların ardından dua etmek, özellikle farz namazlardan sonra dua etmek.- Ezan ile farz namaz için getirilen kametler arasında dua etmek.- Nafile namazların secdelerinde dua etmek.- Cuma günü dua etmek.- Ramazan geceleri, Ramazan ve Kurban bayramları geceleri, Mîraç, Berât ve Kadîr, Cuma gecelerinde dua etmek.- Hastayken dua etmek.- Oruçluyken, özellikle iftar vaktinde dua etmek.- Hac veya umre için ihramlıyken dua etmek.- Müslümanın diğer Müslüman kardeşine gıyabında etmek.- Maddi ve manevi bolluk zamanında dua etmek.- Kur'na’da, hadislerde geçen ve sahabilerden nakledilen dualarla dua etmek.- Her duaya cevap verileceğine inanarak, canı gönülden, ihlasla ve samimiyetle dua etmek.- Duaya başlarken olduğu gibi, duayı bitirirken de Allah'a hamd ve resulüne salât ve selâm ile mühürlemek.- Dua sonunda "âmin" diyerek elleri yüzüne sürmek.
Ben ne duaya ne de dileklere inancımı yitirmeye başladım.
8 gündür koskaca Türkiye eridi bitti , Kendi galaksimizden milyonlarcasının yaratıcısı avuç kadar ormana bir damla yağmur yağdırmadı o kadar duaya rağmen?
Kaç tane kadın öldürülüyor tecavüz ediliyor o kadar duaya karşı
ve binlerce sebep var !
Bırakın boş işleri gerçek hayata dönün. herkes kendinden sorumlu Aşkını bulmak istiyorsan gidiceksin konuşacaksın. Bir şey mi almak istiyorsun calısıp alacaksın. Hayırlısını mı istiyorsun zekanı geliştirceksin tecrübe ediceksin hayırlı olup olmadıgını anlayacaksın.
Aksini iddia Eden?
1
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sorduğum soruya cevap verebilecekseniz size hak vereceğim.
Yaratıcı her kötü duruma müdahale edecekse biz bu dünyaya neden geldik, her şey iyi olacaksa kötüyü nasıl bileceğiz? İnsanlar Yaratıcı kavramını anlamıyor olmalı... Kul biziz bizim çıkardığımız sorunları neden Allah düzeltsin ne anlamı kalacak? En basitinden çocuk bir hata yapınca kendisi halletsin de öğrensin demez miyiz? İnsanlar bir şey isteyince hemen olsun istiyor yahu ilaç içince etkisi 5 dk da mı oluyor? Bunu utanarak söylüyorum %99.999 Allah' ı başı sıkışınca anıyor bizz arkadaşımız sadece işi düşünce aradığında böyle arkadaş istemem der mesafe koyarız, Allah kulluktan menediyor mu?
Ben bu olaylarda Allah' ın kudretinin anlaşıldığını işitmek isterdim ama insanlar hâlâ şükretmek yerine isyan ediyor, bu da bir imtihandır.
Üzerinizdeki kıyafeti yırttınız yahu durun napıyorsunuz desem, sana ne benim değil mi, demez misiniz? Abi evi satma biraz daha bekle sana ne ulan ev benim sen kimsin demez misiniz?
Her şeyin sahibi Allah' tır. İnsan ölünce eceli geldi deriz, Allah sevmiyor canını aldı demeyiz hatta sevdiği kulunu yanına alıyor derler çevremdeki ölen iyi insanlar olacak diğer kötü olayları görmeyecek onlar bu imtihana dahil değil. Tabii ki memnun değilim olaylardan ama bu konudaki temellendirmesi bu şekildedir. Engel olabilecek güçler varken, bile isteye o yangınlara müsaade ediliyorken Allah neden müdahale etsin isterse beni yakar bu O' nu bencil, egoist yapmaz kudretinin göstergesidir. Ama dediğim gibi bir toplum kendisini değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Biz her şeyi yapalım, Allah' ı anmayalım (bireysel değil genel) sonra afet olsun Allah neden izin veriyor? İnsanoğlu gerçekten çok nankör ve bencil.
Ya kardeş herkesin elbette cevabı vardır önemli olan dolu bir cevap vermektir.
Yaptığınız sadece kaçmak çünkü bol keseden yazmışsınız bir de aksini iddia eden demişsiniz, iddia ettim ama karşılığını alamadım bu demek oluyor ki bir dayanağınız yok.
Hanım efendi sizin bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olamadıgınızı anladım , benim cevabım mantıksal bir cevap olacağından size dolu da yazsam boş göreceksiniz o yüzden dayanağım kendim olduğundan umursamıyorum düşüncelerinizi teşekkür ederim.
Ben dürüstlüğüm konusunda asla taviz vermem. Beni tanımıyor , karakterimi ve kişiliğimi bilmiyorsunuz. Bu yüzden sizden ricam bir sorununuz varsa benimle dm kutum açık.
Beyefendi 😄 özgüvenim olduğu için sizinle burada konuşmak istiyorum kendime güvenmesem DM ye geçerim nasıl olsa sadece siz bilirsiniz konu hakkındaki bilgisizliğimi di mi? Ayrıca DM için belirli kurallarım vardır herkesle konuşmam.
En alttaki yazı ve resim çok güzel 😍 Ben yıldız kayarken denk gelmediğimden dilek tutmam hoş tutsam da unuturum zaten 🤣 Yani bende daha çok duacıyım. Çünkü yıldızla dilek tutarsak en fazla 1 ya da 2 dilek hakkımız olur. Oysa dua da öyle mi? Binlerce dua edebilirsin üstelik hepsi de kabul oluyor. (Hakkında hayırlı değilse ettiğin dua daha hayırlısı başına geliyor sadece)
~yani dualarımız varken dilekle vakit kaybetmem 🌸
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne güzel 😄 ettiğiniz dualar hakkınızda hayırlı olsun...🍃
insan vucüdundaki moleküler enerjinin çağrışımı ile etkileşm yapan telekült gücü arasında bir bağ kurması esnasındaki tesadüf zamanlamalarla yıldız kayarken tutulan dileklerin gerçek olma olasılığı yalnızca yüzde 1 dir
Dilek tutmakla işim olmaz. Dua edip Allahtan istiyorum verirse bir hayırlıdır vermezler bin hayırlıdır😊 Bazı dualarım kabul oldu bazısı olmadı hayırlısı böyleymis 😊
Ettiğim duaların kabul olduğuna çok rastladım, kabul edilmeyen dualarımın da ahirette karşılığını alacağız valla çok farklı ve güzel bir şey gerçekten.
Ama yıldızların bir açıklaması yokken duaların var.:) Meselâ ilki; dua aslında bir şükür görevidir, istek değildir. Biz istiyoruz da istiyoruz onu ver, bunu ver, şunu ver... ver Allah' ım ver. Belki de hak etmeden...
Duanız kabul olursa bir hayır, olmazsa bin hayır arayın Fenomen Bey :) çünkü olmayanın ya daha iyi bir zamanı vardır ya da sizin için hayırlı değildir.
Dedim ya dua bir istekten çok bir şükür görevidir. Yani başımız sıkıştığında değil, her zaman etmemiz gerekir. Yoksa ettiğimiz duadan kabul bekleriz, olmaz ve olmadı diye inancımızı yitirebiliriz.:/
Allah isteyin ki vereyim diyor. İstiyoruz vermiyor. Vermeyince de hak etmemiş mi oluyoruz. Verse de o zaman görsek hak ettik mi etmediğimizi daha iyi olmaz mı? Yani belki olduğunda da hayırlı güzel şeyler yapacağım veya olacak.
Allah, Yaratıcıdır. "İsteyin ki vereyim" az önce dediğim gibi "ver Allah' ım ver" anlamında değil. Anlamak istediğiniz gibi anlarsanız zararlı yine siz çıkarsınız.:/ Vermeyince hak etmiyorsunuz mu dedim, sizin için hayırlı olandır mı dedim? Ben sizin hak edip etmediğinizi bilemem o genel bir cümleydi.
Eleştirecek olursak insan her zaman isteyendir yani O verdikçe siz daha çok isteyen durumuna düşersiniz ve dediğim gibi olmadığı zaman O' nu suçlayıp vazgeçeceksiniz.
Mesela A kişisi durumu kötüyken şükürdârdır, zenginlik istiyor. Allah biliyor ki o zengin olunca şükrünü kesecek nasip etmiyor.
Burada şu soru oluşuyor "Allah benim iyi olmamı istemiyor mu?" Yaratıcı yarattıklarının en hayırlı şekilde olmasını ister bu egoistilik vs değil.
Hakem oyuncuya çık derse çıkaramazsın diyemez hakemin, oyuncunun çıkmasını istemesi kötülüğü için değildir veya kendisinin kötü niyetinden değildir, orada sorumlu hakemdir.
"Duanız kabul olursa bir hayır, olmazsa bin hayır arayın Fenomen Bey " Bunu sen söyledin.
"Mesela A kişisi durumu kötüyken şükürdârdır, zenginlik istiyor. Allah biliyor ki o zengin olunca şükrünü kesecek nasip etmiyor. " Peki kul demeyecek mi ben belki o halde de şükürdar olacaktım ancak sen hiç bana o fırsatı vermedin.
İyide istenilen şeyler şimdi olduğunda güzel ve anlamlı olacaksa. Yani o zaman dediğin kavramda elden ayaktan düştükten sonra gelenleri insan ne yapsın ki.
Hep ihtimaller dahilinde konuşuyor ve kötü düşünüyorsun. Belki de zengin olunca daha çok şükür edecek. Hayırları hasenatları daha fazla olacak. Vakıflar kuracak insanlara yardım edecek.
Ama anlamadığınız nokta şu: Allah ne olacağını bildiği için vermiyor, kimine de verir sınamak için tabii ki ihtimaller dahilinde konuşacağım siz de ihtimalden bahsettiniz ya iyi olursa diye.. Şimdiki zenginleri düşünün hak ettiklerini düşünecek misiniz bakalım... Bu onların sorumluluğu tabii
İnsanlar Allah' ın kudretini büyüklüğünü anlayamadığı için soruları cevaplamakta zorlanıyor. Sen yaratılansın böyle olacak diyorsa böyledir deyince de zorlarına gidiyor.
Düzenlediğiniz bir projede kimin ne yapacağına sizin karar vermenizin sebebi kudretinizden kaynaklanmaz mı?
Direkt "yönetici benim" dersiniz. Hatta "beğenmiyorsan kapı orada" dersiniz. Oysa Allah "kapı daima açık, sen yeter ki gelmeyi bil" diyor.
İhtimallerden gitmedim sen öyle söylediğin için bende diğer türlüde olabilir dedim. Din dogmatik bir inançtır. Yani bazı olay örgülerinin sorgulanması pek mantıklı değildir. İnsanın yaratılıştan gelen kavram mekanizması vardır. Sorulara cevap ararken bunları kullanır. Ancak inanç her zaman bu kavramlar çerçevesinde incelenemez. Çünkü insan aklını onu idrak edecek bilgelikte değildir. Bir süre sonra mantıklı gelmemeye başlar. Neyse konuyu çok uzatmayayım durduk yere günah kazandırıyorsun bana :D.
2 seçenek var; ya var ya yok. varsa "mantıklı gelmemeye başlar" demezsiniz. Yoksa (bu bir ihtimal, yok demiyorum) Mantıklı gelmez ve lvldlld başa sarıyoruz.. sorularınızı yanıtlıyor olmazdım. Niyetinizi bilmiyorum evet yansıttığınız şekilde yorumluyorum.:)
Bence çoğu kişi bilmiyor duanın basına ve sonuna koyulacak duayı ve kendi Esma ve ebcetini eklemeyi herkes bilmiyor malesef gönlüm açık çok şükür maneviyatım aşırı kuvvetli