#ƘıȤıԼЄԼMƛ
#ölümealışmak
03 Ağustos 2021 Salı Saat 22:32

İnsan ölenle ölmek istiyor ama beden istemiyor. Acıkıyor, uyku istiyor, su istiyor... cenazenin ilk günü mecbur yemek de yiyor uyuyor da. İnsana kalsa günlerce acısını yaşamak istiyor ama hayat devam ediyor. Zamanla tam unutulmasa da üstü örtülüyor. Allah a sığınınca daha kolay oluyor atlatmak...
Dedem kollarımda öldü sabrettim...
Amin Ecmain. Dostlar sağolsun
Başa çıkamıyorsun ki. İlk öğrendiğin an derin bir acı çekiyorsun. Sonra bu yerini artık onsuz nasıl yapacağını düşünmek alıyor. Sonra ise yerini sadece özleme bırakıyor.
Allah uzun ömürler versin sevdiklerime bunu düşünmek bile istemiyorum.
Cevap
11Cevap
Sabretmekten başka çare yok, herşeyin allah'tan geldiğine inanarak sabretmek...
Seninde dediğin gibi sabrediyorum.
Sonuçta öldüğü zaman yok olmuyor. Asıl gerçek olan ebedi hayata uğurluyoruz, biz de arkasından gideceğiz..
"çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan , canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele ! " Bakara Suresi 155. Ayet
Aslında burada önemli olan bir gün öleceğimizi biliyoruz ama ölümü hazırlanıyor muyuz orası muamma
İnsanların bir çoğu gaflet içerisinde.
Dünyaya bağlı oldukları için ve her gün ölümü anmadıkları için , akıllarına sıkça getirseler belkide hazırlık yapmaya başlayacaklar.
İştahları kaçıran ölümü sık sık hatırlamıyorlar
Bundan bir hafta öncesine kadar karşı komşunuzun kızı balkondan düşerek vefat etti yakın zamanda çok fazla ölüm haberleri aldım açıkçası ölümü hiçbir zaman unutmuyorum ama bazen dediğin gibi bende gaflete dalıyorum insanoğlu parası çok olur ona derdi dert parası olmaz ona derdi der dünyada boş boş şeyler için vaktini harcar ama söylediğin zaman herkesten çok müslüman olur
Allah rahmet eylesin.
Haklisin sadece müslümanım inandım diyerek kurtulamazsın..
Ama maalesef çoğu insan bunu yapıyor kendi aile içinde bile Allah razı olsun
Sence neden bunu yapıyorlar?
Nefs ve şeytan kandırıyor
Uzun süre başa çıkamam. İlginçtir ki zaman ilaç gibidir. Acıyı yok etmese bile etkisini azaltır. Hayatım boyunca hüzünle anacağım bir anı haline getirir.
Benim canımdan çok sevdiğim can yoldaşım var onu gerçekten de çok seviyorum bi an düşünüyorum da ya ikizim ölse nasıl dayanırım bence bu acıya katlanamam bu soru bana çok zor geldi bilmiyorum nasıl başa çıkarım
Odama kapanıp hiçbir şeyle muhattap olmayarak, uyuyarak. Çünkü bir acı sadece uyuyunca unutulur.
Başa çıkamam hep içimde yaşar ama ölüm de Allahın takdiri sonuçta
İsyan etmem ama ne yaparsam yapayım ne kadar büyükse büyüyeyim hep aklımda kalır özlerim.
Ne kadar büyürsem büyüyeyim **
Nasıl öldüğü önemli burada. Öldürülmedi veya intihar etmediyse alışıyor insan zamanla. Herkesin başına gelecek normal bi durum.
Korktuğum başıma geldi dedemi kaybettim 2 sene kendimi toparlayamadim
Sabrederek. Herkez ölümü tadacakdır.. hepimiz birgün o kara toprağa gireceğiz.. 🌹
Nasıl başa çıktığımı bilmiyorum belki de çıkamadım..
Yaaa başıma öyle bir şey gelmedi şu anlık Allah gecinden versin
Psikolojik olarak çok zayıfım nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum. 😓
Hayatimda hiç sevdigim biri ölmedi. Herkes hayatta.
Benimkisi nişanlanarak zahten tabutuna çiviyi taktı Allah rahmet eylesin 😁😁😁😁
bilmiyorum çok acı bir durum ):
belki.. ne yaşadığını bilmeden anlayamazsın tabiki. mesela ben ölmek istiyorum (in**har) ama ya ölmezsem diye korkuyorum?
orası öyle de benim düşüncem kendim için ne kadar erken o kadar iyi
okeeyy
Her zaman için en beterini düşünerek paşa çıkıyorum
Üzülürüm ama doğanın kanunu bu
Kimine göre Allahın kimine göre Tanrının..
Saygı duyuyorum
Başa cikilmiyor maleseff
ALLAH sevdiklerimizin acısını göstermesin
Allah göstermesin, çok zor
Depresyon. Sonra sabır ve sessizlik.
Ölenle ölünmüyor hayat devam ediyor
Tevekkül etmekten başka bir şey gelmez elden..
Bilmiyorum bilmek nasip olmasın
Başa çıkamıyorum ölümle özellikle.
Zaman her şeyin ilacı
Herseyi zamana bırakıyorum.
Biraz ağlar sonra unutmaya başlarım
Allah düşmanımın başına vermesin
Çıkamam
peşinden giderek
Zor knk
Çok çökerim anlatamam ki
Başa çıkamam
Çıkamam.
Yaşadım çok zor
GÜNAH OLMAYACAĞINI BİLSEYDİM ONUNLA ÖLÜRDÜM.
~gülerek 🐳
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?