Siyah, pembe, beyaz, kırmızı çeşit çeşit rengarenk yalan stilleri vardır. Siz kendinizi zor durumdan kurtarmak için yalan söyler misiniz yoksa ne olursa olsun doğruluk/dürüstlükten yana mısınız?
Çocuklara anlatırken masal veya hikayelerde yalan söylerim komik filan olsun diye ama günlük hayatta yalanı şöyle söylerim. Askerdeyken de çok yapardık birimiz bir şey yapar evet suçludur askerde hatta çocuk telefonun ışığı yanmıştı lumbuzdan parladığını gördü ast subay hepimizi topladı söylemezseniz hafta sonu çarşı yasağı olacağını söyledi. Kimse bir şey demedi. Bilen söylesin sorusuna sessiz kaldık bireysel sorduğunda bilmiyorum dedik. Yalandı ama arkadaşımızı satmadık cezayı birlikçe yedik. Bu tür durumlarda satmamak adına söylerim. Fakat bariz affedilemeyecek boyutta bir suç varsa veya ben bir hata yaptıysam gerçeği söylerim açık açık. Ceza alsam da fırça yesem de inkar etmem.
Yalan hangi renk olursa olsun yalandır. Yalan söylemek ise bir acziyet göstergesidir. Bir yalan genellikle göze çok küçük görünür ve insanlar önemsemez genellikle. Fakat bir yalan peşinden başka yalanları da getirir. Hal böyle olunca yalanlar büyür ve artık önü alınamaz. Onun için her zaman dürüstlüğün en güzel erdemlerden birisi olduğunu düşünür ve savunurum.
Hayır söylemem, benimle ilgiliyse benden duyması daha doğru, bu ne olursa olsun… Sonrasında başkasından duyması kendimi açıklamamda zorluk çıkartır, karşımda ki kişinin hoşuna gitmeyeceğini, hayatımdan çıkacağını dahi bilsem doğruyu söylemek her zaman daha mantıklı geliyor…
Yalan söylemeyi sevmiyorum fakat balım cidden belaya girecekse söylerim. Karşımda ki insana her zaman doğruları en dürüst şekilde söylerim. Ne zaman ki benim doğrularım karşında ki insana uymuyor, sorun çıkıyor, doğrularımı kaldıramıyor, yalanla mutlu etmeyi bilirim.
Yalandan nefret ederim. Söylemem karşımdaki insanın da söylemesi den yana değilimdir. Karsimdakine sürekli yalan söyleyeceksem konuşmamızın anlamı ne? Herşeyi net bir biçimde söylerim. Hatalıysam da hatamı kabul ederek bunu karsimdakine düzgün bir biçimde izah ederim. 40 50 60 belki daha fazla takla atmaya gerek yok anlayacaginiz. Biraz özgüvenli olun kardeşim. Karşındakine bilmem kaç yalan söyleyecek cesaretin var da gerçeği söyleyecek cesaretin yok mu? ya da hatani kabul edecek cesaretin?
Ya yalan söyleyemiyorum. Siz nasıl ylan söylüyorsunuz inandırıci. hiç inkar bile edemiyorum kesin anlar diye söylüyemiyorum sonra aptal olduğum ortaya çıkar küçük düşerim diye Bi kere söylemiştim anmıştılar kendimi çok alçalmış hissettim.
Merhabalar 🎈 Paçayı kurtarmak adına yalanla işim olmaz. Yalanın beyazı pembesi ; sarısı mavisi ne renkse artık yalan yalandır. Gerek yok, paçam batsın isterse neyse onu söylerim.
Sıkışınca yalan söylerdim iyi ya da kötü bir süre sonra zor anlara istinaden günlük hayatta durduk yere yalan söylemeye başladım. Profesyonel bir şekilde yalan söylerken buldum. Yalancının mumu yatsıya kadar derler benim yalanlarım ortaya bile çıkmazdı. Şimdi gerekmediğince söylemiyorum. Zor değil aşırı zor durumlarda bile yalan söylememeye çalışıyorum