Asla mutlu olmayı her zaman bilen insanım. Azı bulamayan çok olana erişemez sözü her zaman yüreğimi tırmalar. İnsanlar artik öyle değişmiş ki sırf çıkarları uğruna fazladan beklenti veya çıkarları uğruna başkalarını harcayacak duruma gelmiştir. Tabi bu yolu Yaradan bize gösteriyor ve ne yapmamız gerektiğini ve boyle insanlara kalkan neler onları yapıyoruz. Duygularımın tatmin olması az olsa da şükretmeyi biliyor. Azla özün neler yapabileceğini hayat bana neler yapabileceğini gösterdi. Az ve öz insan çevresini kendimde bu yüzden seçim olarak gördüm.
Sevginin, ilginin, özenin azıyla değil, ama maddi değerlerin azıyla mutlu olabilirim. Küçük bir ev, eski bir araba gibi. Otellerde, mekanlarda takılmaktansa evimde dolu bir kitaplığı tercih ederim. Orta halli bir akıllı telefon da işimi görür. Tatmin duygusunu para ile satın aldığınız şeylerde yaşamak isterseniz, onun sonu yok.
Yıllardır az hatta çok az ile mutlu olmayı öğrenen jenerasyonun kalıntısı arasındayım. Öyle veya böyle insan için bunu kolaya indirgenmeyi de öğreniyor.
Azla da mutlu olabilirim ama fazlasını da isteyebilirim.. Bu tamamen konusuna ve kişisine göre değişiyor.. Başarılı olmak isterim ve emek harcarım.. Fakat bu demek değildir ki kendi çıkarlarım uğruna daha fazlası uğruna insanları da kendimi de harcarım.. Hayatın her anının tadını çıkarmayı tercih ediyorum ben.. Az ya da çok mutlu muyum, sağlıklı mıyım ve sevdiğim insanlar yanımda mı buna bakarım.. Keyifli akşamlar..
azla kanaat etmeyen çoğu bulamaz diye bir söz var çok severim daha fazlasını ne zaman istesem daha mutsuz oldum mutlu olmak yerine küçük şeylerle mutlu olmayı becerebiliyorum o yüzden zamanla bunu öğrendim
Evet. Mutlu olmak için az veya çokluğundan baska durumları önemsiyorum. Bazen ufacık bir davranış tüm gündür olan olumsuzluklardan ağır basar ve gülümsetir insanı.
Cok olan hic bir seyi sevmem ben ask, sevgi, mal mulk, sefkat, merhamet, vicdan, para kendime yetecek kadar olsun yeter bana bir seyinin fazlasini severim temizlik her yerin temiz olmasini isterim sanki dergi kapaklarindaki gibi olsun isterim hep evler
Mutluluğu önemsememeye başladığımdan beridir her şeyin yoluna giresi, bol bol seçenek çıkarası geldi karşıma. Hayatın çalışma prensibi bu şekilde sanırım. Ama kanmayacağım devamını da biliyorum
Bi süre kolay oluyo ama sonrasında insanı bunalıma sokuyo. Benim bunlardan ne eksiğim var ki diyosun.🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Az ya da çok benim için fark etmez. Gülümseyemeyecek halde bile olsam mutlu olmak için bir sebep bulurum. Gerekirse acayip sesler çıkarırım ama yine de gülerim.
~yani dertlerin içinde yüzsem dahi gülecek bir şey bulurum 🦩