İçimdeki doğulu setinden çıkamıyorum çok samimi ve doğalım o yüzden hep kaybediyorum. Biri artık baba yol göstermeli
163 boy
68 kiloyum
Esmerim
Tatlı ve cekiciyim
Açık giyinemiyorum
163 boy
68 kiloyum
Esmerim
Tatlı ve cekiciyim
Açık giyinemiyorum
İçinde olduğunu düşündüğün doğuluyu geliştirebilirsin. Zihnin modernleşip çağı yakalayınca, olaylara ve insanlara geniş perspektiften bakmaya başlayınca o doğulu kendiliğinden dönüşecek zaten. Araştıran, sorgulayan, soru soran bir birey olacaksın, yani doğululuktan çıkacaksın. Seni geliştirecek her okuma kategorisinde temel sayılabilecek kitaplardan başla. Dünya tarihi, felsefe, psikoloji, dünya klasikleri, bilim tarihi, Türk edebiyatı (Cumhuriyet öncesi, erken Cumhuriyet dönemi, yakın dönem ve günümüz), kadın mücadelesi. Bunlarla beraber farklılıklara toleransın artacak, artan entelektüel birikiminle çevrende olmasını istediğin insan profili de değişecek, bu insanlar da senin dış görünüşünden çok seninle yapabilecekleri uzun ve derin sohbetlerle ilgilenecekler. Kendi adıma söyleyeyim, her konuda sabaha kadar sohbet edemeyeceğim bir kadınla olmak istemezdim. Seviş seviş nereye kadar? Sonra, sana değer verecek insanların senin giyiminden, makyajından, bakımlı olmandan çok kafanın içiyle ilgilendiklerini göreceksin.
Sadece kitap okuyarak mi olacak bu
Sen başla, seni nasıl değiştireceğini görürsün. Sadece kitaplarla değil tabii, ama okumadan olmaz. Dünyayı değiştiren, geliştiren, bireyin refahına ve özgürlüğüne giden yola taş döşeyen akımları başka nasıl inceleyeceksin? Bir doğuludan hoşgörülü, demokrat, sorgulayan, insana, insanlığa ve kendine değer veren modern insana nasıl dönüşeceksin? Kendi varoluş amacını nasıl anlayacaksın?
Merhaba, açık giyinmek modernlik değildir öncelikle bunu söyleyeyim. Tatlı ve çekici olmanız tabii ki de çok güzel, bir insanda olması gereken güzel bir özellik. O yüzden bunda bir sorun yok. Kilo fazlanız var gibi görünüyor ama onu da zaman içerisinde verirsiniz yani hiçbir şekilde kafanıza takmayın böyle bir şeyi de. Çok samimi ve doğal olmak da aslında doğulu olmakla bir ilgisi yok, aksine herkes keşke sizin gibi olsa dünya tadından yenmezdi inanın bana. Sizin yapmanız gereken şey, sadece iyi niyetinizin suistimal edilmemesi adına araya gerektiğinde gerekli mesafeyi koyabilmeniz insanlara veya olaylara karşı, bir de kendinizi bilgi ve birikim anlamında geliştirebileceğiniz bir iş olur, bir üniversite veya kurs olur, o tarz bir yere katılarak başlayabilirsiniz. Değişim için ilk adımı attığınızda gerisi de gelecektir, merak etmeyin. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Açık giyinmek modernliktir demiyorum eğer giyim şeklimide yorumlicaksaniz ben fazla açık giyinemiyorum demek istedim orda. Ama bakıyorumda doğru dürüst iki üç kişi yorum yapmış
Evet, bunu ben de biliyorum ama belirtmek istedim. Hatam olduysa kusura bakmayın ama gayet tutarlı bir yorum yaptığımı düşünüyorum genel olarak.
teşekkür ederim
Rica ederim.
Yav niye utanıyorsun bu durumdan kendin ol öyle sevil seni seven böyle sevsin sevmeyenler bu yüzden sevmiyorsa ırkçıdır onları hiç sevme uzak dur o tarz insanlardan ben Karadenizliyim ama ne Karadeniz dili nede doğu dili bana itici gelmiyor aksine daha doğal ve güzel geliyorlar bana. Sen sadece kalbini temiz tut yeter arkadaşım.
Tam olarak istediğin soğuk olmak mı? Esrarengiz görünmek mi? Yoksa dizilerin bize empoze ettiği özgür kadın misali dekolte giymek mi?
Şimdi, cool kadınların kendine has bir duruşu bir yürüyüşü vardır. Bu çuval giysede dikkat çeker. Anlatabildim mi? Onun için samimiyim diyorsan biraz mesafeli davran; ama asla özenti olma. Doğulu insanlar tatlıdır. Severiz.
Ya cool olmk istiyorum
Cevap
28Cevap
Ben zaten Doğuluyum da doğal ve samimi olmaktan da hiç gocunmuyorum. Bunun doğulu olmamla bir alakası da yok bence. Kendimi seviyorum, cevrem tarafımdan da seviliyorum. Modern olmak veya öyle gözükmek gibi bir derdim de hiç olmadı. Istemem de.. Modernizmin hakim olduğu ülkelere bakarsak, ırkçılığın ne kadar çok olduğunu ve arttığını görürsünüz çünkü "medeniyet"adı altında insanları bir kalıba sokup onun üzerinden ayrışmaya sebep oluyorlar. Nasıl mı? En basiti bu soruda bile, bir kalıp doğrultusunda" doğulu"olmaktan utanma, icinden çıkma ve Doğulu diye tabir edilen insanları ötekilestirildigini anlıyoruz. Bir kişi yoruma, "zaten içindeki doğulu zamanla dönüşecek"tarzi bir sey yazmış. Neden dönüşme gereği duysun? Neden?
Kendisini modernizme fazla kaptıran her birey gözümde katıksız yobaz. En çok üzüldüğüm de, kendisini bilgili sanan bu tarz insanların aslında hiçbir sey bilmedikleri.
Ayrıca kılık-kıyafet ile modern, medeni olunmuyor. Yapmayın.
Kisinin konuşmasından ne kadar medeni olup olmadığı zaten anlaşılıyor. Cool olacaksın diye neden özünü bastırmaya çalışıyorsun ki canım? Bu hayata bir kez geliyoruz, icinden geldiği gibi davranmayıp birilerinin kalıplarına göre yaşamak bana korkunç geliyor, sırf o şekilde daha değerli olacağını düşündüğün için..
Mükemmel cool kadın nedir bilmiyorum. karizmatik, havalı, klas, isyan, umursamaz tavır olarak mı kullanılır cool kadın terimi.
Bence sen en iyi çok çevre ile çok şeyleri hayatına dahil et. Çok şeyler paylaş
İnsan aslında her gün değişiyor. Bunu sağlayanda insanlarla, hayvanlarla, nesneler, aletler, makinaları ile yaşadığı tecrübeler ve okunan kitaplar
değiştiriyor insanları...
ama iyi yönde ama kötü.. kötü yönde değişirsen seni iyi yönde değiştirecek insnalarla, hayvanlarla hayatı paylaş..
Nasıl mı?
konuş, gül, kek ikram et, müzik dinle - dinlet, simtiçi sohbet et, balık tutan insana yardım et, hayvanlara su ver mama ver, kayıp kediyi aramaya yardım et, yaşlı insanı karşıya geçir gibi gibi şeyler yap.. yapmadıklarını, görmediğin insanları ve hayvanları gör, onlarla iletişimde kal
modern olmak açık giyinmek diye düşünüyorsan çok yanılıyorsun önce bundan vazgeçmelisin
modern olmak demek duruşu konuşması giydiklerini kendine yakıştırmasıyla mümkün olur..
doğal olmak bence bir kayıp değil kazançtır samimiyet bu zamanda en çok aranılan şey
en mükemmel olacağım derken özünü kaybedersen kendini tanıyamaz ve sonra da kimlik bunalımı yaşayabilirsin
Herkes kendin ol demiş ama gördüğüm kadarıyla tercihini yapmışsın bu yüzden müdahale edip kendin ol demek mantıksız. Modern kadın olmak derken giyim olarak mı yoksa davranış olarak mı soruyorsun?
Her ikisidee bakıyorum da ilgi gören hep öyle kadınlar oluyor. Ben hala bir svegili bile yapamadım hep bu samimiyetimden erkekler bana öküz gibi davranıyor. Etrafıma bakınca öyle kadınlar çok değer görüyor.
Zayıflamak gerekiyor sanırım oncelik
Önce zayıflamalısın sonra kültürünü atttır yavas yavas istediğn bir kadına dönüşmeye basla
Çok şükür biri doğru düzgün bişi yazdı
neden çıkmak istiyorsun ki , bence şu an anlattığın profil kaliteli bir profil neden sakız kutusu gibi janjanlı olmak için kendi karakterini bozacaksın ki çok saçma
24 yıldır kaliteli oldum da ne oldu elimde olan hicbisi demekki kaliteli olmak bı işe yaramiyor
sen kaliteli adamlara denk gelmemişsindirde o yüzden yine de sen bilirsin
Cool olma çabaları ergenlikten başka bir şey değil bence. Sen her zaman kendin ol, iyi bir insan ol, boşver milletin ne yaptığından, nasıl hayat yaşadığından.
bence biraz kilo versen lokum olursun
ama görmek lazım
Bazı şeyler doğuştan olmaz sonradan olur.
Abi aciklik modernlik degildir bende yerine göre goyiniyorum millet istagram icin guzel giyiniyor takma milleti istagramda gördüklerin gercek degil
Kurban ol doğululara sen, o nasıl tabir öyle? sanki mağara adamıyız biz.. Kafanı geliştirmedikçe modern falan olamazsın.
cool olmamaya calisirsan cool olursun
diksiyonunu bozuksa duzelt bakimli ol bol bol kitap oku dusunmeyi ogren
Kendi halinde daha güzelsin o dediğin hayata hiç özenme bence
Hahahah açık giyinince doğulu olmuyorsun yani kafaya bak harbiden cahil kalmışsın
Evlilik yapıp yuva kurup ömürlük eş olarak çocukları kocadan yaparak
Kişi olduğu gibi güzel başkası olma kendin ol böyle daha güzelsin
modern olmak kılık kıyafet ve boy kilo ile olmaz. aç biraz kitap oku ama saçma sapan aşk romanları filan değil, git her görüşten (dini siyasi politik) olaylara bakış açılarını izle, oku. o zaman modern olursun.
Olduğun gibi ol beya diğeri çok daha itici gelir kendini nasıl mutlu hissediyorsan
Kanka ben de sana özeniyorum keşke bende samimi gülümseyen biri olsam soğukkanlı olmak çok kötü bir şey insanlarla konuşmak istememek...
Yalnizsin ama herkes var sevgilin yok
Nasıl yalnız anlamadım
Samimi olunca insanlar seni ciddiye almıyor pek
E olsun ama sonuçta insanlarla hemen kaynasiyorsundur
Ben kaynasamiyorum soğuk kanliyim sıcakkanlı samimi biri olmayı o kadar çok isterdim ki bıktım soğukkanliliktan
Tabuları yikinca kendinden oluyor herkesle sohbet et korkma ozaman acilirsin
Edemiyorum karakterim böyle bir insanla konuşmak vs çok sıkıcı ve boş geliyor
Batılı çok batılı ya kim onlara batılı der ki onlar sende daha Doğu çoğu boş kalabalık sadece kocaman boş insanlar
Kadinin açik giynmesini hiç sevmem çunki yatakda açik ve fantezi giyinsin yeter ve birde meme 85 olacak ondan sonra ben olorum boile kadina
Doğulu olmanin kotu bir sey oldugunu sana empoze eden faşist sisteme karsi cik ve beden olumlamaya yönel
Neysen o sun. Yapmacik mi olmak istiyosun. Bence fizgin de iyi.
Kendin ol yeter doğu da olsa en dağ köyde olsa Anadolu medeniyettir.
O kiloyla nasıl çekici oluyorsun
Kilo vererek basla
Nasıl vercem ki
tamam tskler hangi sporu onerirsin
Nerde oynicam shshs
Bizim mahallede yok
Kilo ver
Ben de doğuluyum, yazar mısın acaba bi?
Samimi ve doğal olmak daha güzel boşver.
Bırakın bu yalanları
Herkes aynı düşünmek zorunda değil sonuçta. Ben yalan değil düşüncemi söyledim.
görek lazım seni
Gerek yok
Başta nerelisin
Sen böyle kal böyle daha güzelsin.
Ummm icinden gelmiyorsa bosver yapamazsin
Kiöseyi umursama
Açık modern degil
Sen beyinsizsin
Bıngıl bıngıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?