Çok ciddî bir konuysa elbette Bir gün kardeşim ile bankaya gittik sen bireyselde işimizi hallettikten sonra bireysel bize çok beklemeyin sizin işiniz uzun yetişmez diye protokolden sıra verdi. Sen bankoya geç ben dışarda bir sigara içip geleyim. İçeri girdiğimde iki tane dallama kız kardeşimi taciz ediyor. Ne oluyor falan dedim burada kardeşime, sonradan gelip sıranın önüne geçiyorsun diye iki tane fosil kardeşimi arasına almış sıkıştırıyor. Bilip bilmeden konuşma sırayı bireysel verdi. Yaşını başını almışsın karşında ki genç bir kız adam gibi sıranı bekle senden başka sorun yapan yok sana ne oluyor dedim. Sana ne kardeşim sen karışma dedi. Birincisi ben senin kardeşin değilim ikincisi, sözle taciz ettiğin benim kardeşim ne demek karışma Ulan sana sen karışma deyince Açtım bayramlık ağzımı
En çok sıkıntı ve başımın en çok derde girdiği konudur. Hakkımı her zaman ararım. Karşımdakinde zerre kadar hakkımı bırakmam. Çünkü insanlar aşırı derecede art niyetli. Özellikle iş dünyasında bunu daha iyi kavradım..
Ailem söz konusunu olduğunda daha sakin ve temkinli olarak arasam da geri kalan insanlara karşı , özellikle iş dünyasında çok sert biçimde hakkımı ararım. İki cümleyle halledilecek şeyi uzatırım. 5 kuruşum kalsa adliyede şikayette bulunan birisim. Son 3 yılda 43 şikayetim falan var sanırım. Trafikte sarhoşla takışsak video-fotoğraf çeker şikayet ederim.
Ucunda ölüm de olsa hakkımı sonuna dek arar ve mücadele ederim. Haksızlık, en tahammül edemediğim şeylerin başında gelir benim için. Aynı şekilde yanımda haksızlığa uğrayan birini görürsem, onun da hakkını arar, onu da savunurum.
Hakkımı ararım. Önce nazik bir dille hakkımı isterim. Hakkımı hâlâ alamadıysam tavrım netleşir ve sertleşir. Hala alamıyorsam ben susarım Novis konuşur. O daha ikna edicidir. İlla ki hakkımı alırım. 😊
Toplum içinde çok fazla insana karışmam kendi halimdeyimdir ama kazara birşey oldu haklıyım ve üste çıkmaya çalışan olursa güzellikle uyarırım sakinimdir ama hala üsteleniyorsa şikayet etmem içinden geçerim
En son iş yerinde bana haksızlık yaptılar ben de olay çıkardım. Sonra istifa etmek istediğimi söyledim ama istifamı kabul etmediler ve bana karşı anlayışlı davranmaya başladılar.
Tabiki ararım geldigim yere geri donup 1 tl fazla verdigimi anlayip tekrat onca yolu yuruyup geri almistim o benim hakkım kimseye yedirmem 1 yl 1 tldir :)