Kimse kolay kolay ben hassasım, kırılganım demiyor genelde. Oysa insan, karşılaştığı olaylar karşısında hep dayanıklı olamayabilir. Çünkü toplumun getirdiği güçlü bir profil imajı çizme zorunluluğu hissediyoruz kendimizde.
Dolayısıyla bazen bu yüzden böyle davranıyoruz, bazen de anlatsak da anlaşılamayacağımızı düşünerek kabuğumuza çekiliyoruz. Özellikle erkekler bunu kolay kolay dile getiremezler. Çünkü eğer dile getirirlerse kötü yakıştırmalara maruz kalabilir. Peki siz burada dürüst bir şekilde cevap verecek olsanız, ne derdiniz?
Hassas ve fazla düşünceli yapıya mı sahipsiniz, yoksa dayanıklı mı?
karşımdaki kişi benim için önem arz ediyorsa hassas ve fazla düşünceli olurum. Ama değer katsayısı azsa bende dayanıklı bir karaktere bürünürüm asla da toplumun getirdiği güçlü bir profil imajı çizme zorunluluğu hissetmedim toplum umurumda değil herkes kendine baksa ve insan eleştirmekten vazgeçse ahlak bekçiliği yapmasa her şey çok daha güzel olurdu. Genel olarak sorunun cevabına gelirsek orta şeker hem dayanıklı hem hassas olduğum dönemler ve kişiler var. Değer görmediğim için çok uzun zamandır dayanıklı durumda bloke oldum :)
Önceleri daha hassas ve fazla düşünceli bir yapım olmasına karşın, gerçekten bana zor gelen birkaç olaydan ve tecrubelerden sonra artık kafaya o kadar da takmamaya başladım. İnsanın önceliği, kendi hisleri ve duyguları olunca ve kendinden emin olma duygusu ağırlastıkca sanırım daha da dayanıklı bir hale geliyorsun. Insanların garip davranışlarını da mümkün olduğunca kisisel algılamıyorum artık bu yüzden kafam oldukça rahat
Güçlü ve umursamaz görünsem de hassas yönlerim var. Zayıf görünme korkusundan değil, sadece herkesin bu yönlerimi çözmesini istemediğim için çok fazla belli etmiyorum. İnsanlar tuhaf. Birgün mutlaka oradan incitmeye çalışırlar.
Maalesef ki fazla düşünceli bir yapıya sahibim kafaya takarım kendimce çözmeye çalışırım hassas biri miyim hassas biri olduğumu düşünmüyorum yani öyle en ufacık bir şeyde pes etmem alınmam gücenmem inadına üzerine giderim. "Sen bana bunu yaptın bu yüzden kızdım kırıldım üzüldüm" diyebilirim
Dayanıklı bir insanım öyle her olaya kafamı takmam yoluma bakarım genelde.. Bunu da bu zamana kadar yaşadığım can yakıcı olaylara bağlıyorum.. Sanırım bir yerden sonra bağışıklık kazanıyor insan acılara.. 😊 Keyifli akşamlar..
Aa bu tam olarak ben. Herhangi bi olayı günlerce düşünüyorum. Düşündükçe sadece kendime zarar veriyorum başkasına bir şey olmuyor. Zamanla düzelmeye çalışıyorum bakalım.
Maalesef çoğunlukla biraz fazla hassas, kırılgan bir yapıya sahibim bu durumdan pek hoşlanmıyorum. E ama tabi yeri gelince ayakta durmayı da biliyoruz 😁