Allah olmasa dünya ve gezegenler olmazdı hatta hiç birşey bizde olmazdık düşüncesi bile tuhaf boşluk içinde boşluk olurdu insan olmasa ne olur kajsjsjxjks beynim yandı
Çünkü hiçbir şeye ihtiyacı olmayan bir varlık, başka bir varlık yaratmaz. Hele de kuranda da geçen ayetteki gibi, yeryüzünde bozgunculuk çıkartacak varlıklar hiç yaratmaz. Siz bilmezsiniz ama Allah her şeyi bilir diyor. Bu konu için cevap olarak verilen ayette bu geçiyor. Tamamiyle bilinmezlik. İnanmak için mantıklı bir neden yok. Hepimizi farklı yaratmış. Kimimiz akıllı, kimimiz saftirik, akılsız vs. Herkesin cennete gitmesini bekleyemeyiz. Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem diyor yine kuranda. Resmen her şey önceden planlanmış. İnsanları sonsuz cehenneme atacağını, deriler yandıkça başka deriler giydireceğini, kaynar, irinli sular içireceğini söylüyor. Hep bir korku, hep bir bilinmezlik, hep bir mantıksızlık. Allah bizi neden yarattı? Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım diyor kuranda. Kul, köle, yolundan giden, takipçi, ona uyan anlamları var. Dünyada dönen bunca korkunç şeyi göze alarak, hiçbir ihtiyacı yokken bizleri ve dünyayı yaratması tamamiyle mantık dışı. Eğer bir gün sonsuz cehenneme gideceksem bu benim suçum değil, beni akılsız yarattığı için bu tanrının suçudur. Aklımı kullanıyorum ama akıl beni inanmamaya yönlendiriyor
Allah insani yarattı onu yaratırken akıl ve zekada verdi.
Bizi yarattı bizlere dünyayı ve hayatı armağan etti.
Kullarından istediği yalnızca ona ibadet etmeleri ve inanmaları.
İşte bu yüzden insanlari hayvanlardan üstün olarak yarattı onlara akıl irade verdi.
Bizlere bir hayat birde sınav bahşetti Onun verdiği hayat karşılığında bizimde birşeyler yapmamız gerekmez mi Sonuçta o bizim yaraticimiz o ne isterse ne emrederse yapar. bizden sadece ibedet etmemizi istiyor hatta Kuran'da uyarıyor inanmayanlar cehennem ateşinde yanacaktır diye.
Peki bunu bile bile neden inanmıyor sun hala Allah çok merhametli ve cömerttir ama kulları nankör bencil çogu nefsine yenik düsup kâfir oluyor.
Benim internet üzerinde ve gerçekte konuştuğum insanlarla bu konuları yıllarca tartışıyorum. Genel olarak insanlar en az 1-2 sene içinde benim düşüncelerimi kabul ediyorlar. Karl Marx'ın bir sözü var. Din, insanların afyonudur diye. Bu aynı bir uyuşturucu gibi ya da bir beyin tümörü gibi. Aşk ile mantık apayrı şeylerdir mesela, onun gibi düşünebilirsin. Âşık olanın gözü mantığı görmez. Uyuşuk bir beyin içinde düşünür insan. Mantık tamamiyle devredışı olduğu için ben ne kadar mantıklı şeyler söylesem de mantık dışı olarak algılayacaksınız. O yüzden burada 3-5 yorumla ne kadar çabalarsam çabalayım, kimsenin düşüncesi kolay kolay değişmeyecektir. Yazdığın şeye ben tekrardan cevap veriyorum. Hiçbir şeye ihtiyacı olmayan tanrı, hiçbir şeyi yaratmazdı. Yaratıyorsa zaten o her şeye gücü yeten bir tanrı değildir. Bu, semavi dinlere uymayan bir tanrı modeli.
Hiçbir şeye ihtiyacı yok zaten mutalaka bizi yaratmasının da bir sebebi vardır. O biz aciz kullarin bileceği kavrayacaci birşey değil bizler sadece emredileni yaparız yapmayanlar zaten hak ettikleri yere gidecekler. Zamanın da bende çok sorguladım ama doğru yolu buldum kimi atesitler bizlere yobaz desede aslında biz bazı müslümanlar da belli bir süre tanrıyı kuranı sorgulariz.
ben sandığın gibi yobaz değilim çok sorguladım inan.. Ama yinede onun varlığına inanmaktan vazgeçmedim sonunda mucizesine tanık oldum artık sorgulamama gerek yoktu. sende ibadet edersen Allah sanada mucizesini gösterecektir.
İsraf haramsa, herkes 60-70 yıllık ömürnde en az bi kere haram yapöış olur. Haram yemil olan, yapmış olan nası cennete girecek. Kşmse giremez o zaman. Boş zaman bile iki dakka boş yapmak bile haram
Eğer maymun diyorsan sen de buna inanıyorsan zaten haklı oluyorum fkkflf sadece inanmayanlar evrilmiyot yani ayrıca Allah’a inanmıyorum diye evrime inanıyorum anlamına gelmiyor biraz okuyalım lütfen
Cevap veremezsin işte bir sen annen ve babanin birleşiminden oluştun ama ilk insan kendiliğinden oluşacak değil ya onunda bir yaraticisi var. Oda Allah. İlk insani yarattı sonrasında insan nesli çoğaldı.
Öldüğün zaman kabirinde münker ve nekir melekleri tarafından sorgulanacaksın ama o zaman tövbe etmiş bile olsan cehennem ateşinden kurtulamayacaksın Allah vardır onu göremezsin ama kalbinde onun varlığını gücünü hissedersin.
Sozde muslumanlara onlar kendilerini biliyor kur-an da kufur etmek beddua etmek gunah ama muslumanlar herturlu kufru biliyor banada cok guzel sovduler. d
Bir_____Bəý apaçık onun cehennemde yanacağı Allah'ı inkar eden kafirdir ve kâfirlerin hak ettiği yer cehennemdir. Allah'a ibadet ve kulluk edenler cenneti hak eden kişilerdir.
Muslumanim diye geziyorsunuz ortaliklarda ama fikrini belirten bir insana bile sayginiz yok küfürü hiç soylemiyorum ha bide milletin karisina kizina yaziyorsunuz burdan. d
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Alakası yok. Allah insanların uydurduğu bir kavramdır
Allah olmasaydı benim bilmediğim görmediğim şeyler olurdu şu an olduğu gibi..
Şunu düşün daha iyi olur, ALLAH o kadar kulu arasında beni Müslüman olarak yarattı peki ben ne yapıyorum
Allah olmasaydı ben ollmazdım çok kötü
Çok kırıcısın ağlıyorum
Nasıl bi kafa yaşıyorsunuz mk.
😂😂
Gerçekten Allah var olsaydı, biz var olmazdık.
Neden peki?
Çünkü hiçbir şeye ihtiyacı olmayan bir varlık, başka bir varlık yaratmaz. Hele de kuranda da geçen ayetteki gibi, yeryüzünde bozgunculuk çıkartacak varlıklar hiç yaratmaz. Siz bilmezsiniz ama Allah her şeyi bilir diyor. Bu konu için cevap olarak verilen ayette bu geçiyor. Tamamiyle bilinmezlik. İnanmak için mantıklı bir neden yok. Hepimizi farklı yaratmış. Kimimiz akıllı, kimimiz saftirik, akılsız vs. Herkesin cennete gitmesini bekleyemeyiz. Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem diyor yine kuranda. Resmen her şey önceden planlanmış. İnsanları sonsuz cehenneme atacağını, deriler yandıkça başka deriler giydireceğini, kaynar, irinli sular içireceğini söylüyor. Hep bir korku, hep bir bilinmezlik, hep bir mantıksızlık. Allah bizi neden yarattı? Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım diyor kuranda. Kul, köle, yolundan giden, takipçi, ona uyan anlamları var. Dünyada dönen bunca korkunç şeyi göze alarak, hiçbir ihtiyacı yokken bizleri ve dünyayı yaratması tamamiyle mantık dışı. Eğer bir gün sonsuz cehenneme gideceksem bu benim suçum değil, beni akılsız yarattığı için bu tanrının suçudur. Aklımı kullanıyorum ama akıl beni inanmamaya yönlendiriyor
ahahaha keşke Allahın sevgili kulu olsaymışız. Neyse kader böyleymiş. 😃😃
Allah insani yarattı onu yaratırken akıl ve zekada verdi.
Bizi yarattı bizlere dünyayı ve hayatı armağan etti.
Kullarından istediği yalnızca ona ibadet etmeleri ve inanmaları.
İşte bu yüzden insanlari hayvanlardan üstün olarak yarattı onlara akıl irade verdi.
Bizlere bir hayat birde sınav bahşetti
Onun verdiği hayat karşılığında bizimde birşeyler yapmamız gerekmez mi Sonuçta o bizim yaraticimiz o ne isterse ne emrederse yapar. bizden sadece ibedet etmemizi istiyor hatta Kuran'da uyarıyor inanmayanlar cehennem ateşinde yanacaktır diye.
Peki bunu bile bile neden inanmıyor sun hala Allah çok merhametli ve cömerttir ama kulları nankör bencil çogu nefsine yenik düsup kâfir oluyor.
Benim internet üzerinde ve gerçekte konuştuğum insanlarla bu konuları yıllarca tartışıyorum. Genel olarak insanlar en az 1-2 sene içinde benim düşüncelerimi kabul ediyorlar. Karl Marx'ın bir sözü var. Din, insanların afyonudur diye. Bu aynı bir uyuşturucu gibi ya da bir beyin tümörü gibi. Aşk ile mantık apayrı şeylerdir mesela, onun gibi düşünebilirsin. Âşık olanın gözü mantığı görmez. Uyuşuk bir beyin içinde düşünür insan. Mantık tamamiyle devredışı olduğu için ben ne kadar mantıklı şeyler söylesem de mantık dışı olarak algılayacaksınız. O yüzden burada 3-5 yorumla ne kadar çabalarsam çabalayım, kimsenin düşüncesi kolay kolay değişmeyecektir. Yazdığın şeye ben tekrardan cevap veriyorum. Hiçbir şeye ihtiyacı olmayan tanrı, hiçbir şeyi yaratmazdı. Yaratıyorsa zaten o her şeye gücü yeten bir tanrı değildir. Bu, semavi dinlere uymayan bir tanrı modeli.
Hiçbir şeye ihtiyacı yok zaten mutalaka bizi yaratmasının da bir sebebi vardır. O biz aciz kullarin bileceği kavrayacaci birşey değil bizler sadece emredileni yaparız yapmayanlar zaten hak ettikleri yere gidecekler. Zamanın da bende çok sorguladım ama doğru yolu buldum kimi atesitler bizlere yobaz desede aslında biz bazı müslümanlar da belli bir süre tanrıyı kuranı sorgulariz.
olduğunu nereden biliyon awk
Onun varlığına inanmam icin illa görmem gerekmiyor. gercek bir müslüman görmeden inanır ibadet eder buda bir sınav zaten..
aynen m*slümanlar sorgulamazda yobazlardır
ben sandığın gibi yobaz değilim çok sorguladım inan..
Ama yinede onun varlığına inanmaktan vazgeçmedim sonunda mucizesine tanık oldum artık sorgulamama gerek yoktu.
sende ibadet edersen Allah sanada mucizesini gösterecektir.
ha aynen aynen sen öyle dedin ya öyle oldu sjxbjsgxjd
gàvàt gelmiş yine iq yoksunu
doğru yolu birgün bulmanı isterim
Umarım müslüman olursun iyi geceler
tanrı korusun öyle deme
Gece gece bunu mu düşündün
Evet sjsjs
Yaş kac
Agnostiğim ve hayatımda değişen bişey yok
aynen
@BurakkCanBelhassa synen kardeşim islam hoşgörü dini :)
@BurakkCanBelhassa allahın düşmanlarına? Bilmediğin şey hakkında konuşma dostum
öf cahil işte cariye hristiyanlıkta olur
engeli kaldırsa bi de, uyuz oldum (bişeylee)
küfür mü, umrum dışısın burakcsnbelhassa
Ben deistim
Tanrı var ama bu dinler bozuk
Peki ya islamı hiç duymamış, yaşamamış insanlar ne olacak?
Madem bu zamanların sünnetleri o zamandan yapıldı. Çok eşliliğe onay mı veriyorsunuz.
Kaç almak haramsa, hayvan gibi mi gezsin erkekler
kaş*
İsraf haramsa, herkes 60-70 yıllık ömürnde en az bi kere haram yapöış olur. Haram yemil olan, yapmış olan nası cennete girecek. Kşmse giremez o zaman. Boş zaman bile iki dakka boş yapmak bile haram
Faiz madem haram, piyango şans oyunları madem haram. Devlet büyükleri göz göre göre harama izin veriyo. Günah değil mi? Halk Müslüman niye tepkisiz
Zararlı maddeler haram, alkol haram, vücuda zararlı her türlü oluşumu kullanmak haramsa sigara da haram o zaman niye millet sigara içiyo
Peygamber insan, o zaman her türlü kötü olmayan insan eylemi sünnet ve sevap. Wc giderken de mi sevap?
Avustralya da doğmuş kişinin ailesinden kaynaklı dinini değiştirememesi onun mu suçu?
Kabilede doğan elemanın günahı ne?
7 kişinin kestiği öküzle nasıl sırat köprüsünden geçecekler , hayvan nası taşısın?
Canilik din dışı madem, millet niye yavru kuzuları, zevk adına deniz ürünlerini kesiyo
Zevk için, moda için gereğindne çok alınan her elbise israf mı?
Peygamberin zamanında çinde yalayan çobanın dinden bi haber olmasının suçu çobanda mı, ulaştıramayan da mı?
Elhamdülillah Müslümanım. Ama...
cevap ver ki öğrenelim
Doğrusu nedir diye sormadıkça?
Bilinmiyo muydu, millet namaz kılarken zorlanacak?
Sordular mı dünyaya gelmek ister misin diye?
Ceyda_ç kendine gel nefsine uyma.!
Elhamdülillah Müslümanım
Burak gerçek müslüman hoca kim? Bu şey gibi şeriat gelsin diye dolsşsnlsr gibi.
Var mı ki zaten?
Dedi evrimini tamamlamamış orangutan
Eğer maymun diyorsan sen de buna inanıyorsan zaten haklı oluyorum fkkflf sadece inanmayanlar evrilmiyot yani ayrıca Allah’a inanmıyorum diye evrime inanıyorum anlamına gelmiyor biraz okuyalım lütfen
Sen nasıl oluştun?
Anne ve babamın katkılarıyla
Kafirler maymunsa inancına göre kurban olarak kabul edilmiyor. Yani bir şeyi savunurken az bilgilen de gel az kitap oku cahil herif
İlk insan nasıl oluştu peki?
Sence nasıl oluştu çamura mı üflediler?
İlginç bi hayal gücün var. Ama biyologlar şöyle söylediğin türde bir birleşmeyi hevesle takip ederdi
Soruma soruyla karşılık verme cevapla ilk insan nasıl oluştu
Fmkfkffk emredersiniz hanımım. Aç oku burda sana ben mi öğreticem
Fkfkkf tamam en müslüman sensin inş cennette yerin hazırdır amin
Cevap veremezsin işte bir sen annen ve babanin birleşiminden oluştun ama ilk insan kendiliğinden oluşacak değil ya onunda bir yaraticisi var. Oda Allah.
İlk insani yarattı sonrasında insan nesli çoğaldı.
Tamam peki
Allah yok zaten.
var mı ki?
Zikrim de allah fikrimde allah kalbimde allah
Ushshsushsvd
Muslumanlik bumu musluman olmayanlara kufur etmek sevap galiba kdbdbd
😂😂
Öldüğün zaman kabirinde münker ve nekir melekleri tarafından sorgulanacaksın ama o zaman tövbe etmiş bile olsan cehennem ateşinden kurtulamayacaksın Allah vardır onu göremezsin ama kalbinde onun varlığını gücünü hissedersin.
Bak şimdi sen onu bilmezsin ceheneme gidip gitmeiceni allah bilir @gelseijasdjek
Guluyom size sadece sozde muslumanlar sizi
Din din diye ortaliklarda geziyorsunuz ama milletin karisina kizina yazmaktan cekinmiyonuz o ne olacak kdndbd
Bosver sövme o bile fazla gelir ona sen en iyisi takma 😃
Mime diyorsun @Debb_
Sozde muslumanlara onlar kendilerini biliyor kur-an da kufur etmek beddua etmek gunah ama muslumanlar herturlu kufru biliyor banada cok guzel sovduler. d
Bir_____Bəý apaçık onun cehennemde yanacağı Allah'ı inkar eden kafirdir ve kâfirlerin hak ettiği yer cehennemdir. Allah'a ibadet ve kulluk edenler cenneti hak eden kişilerdir.
Hemen de gizlendi güzel kardeşim senin isim bende kayitli al @Debb_
Eee yani
Ben sadece fikrimi belirttim allaha vs sovmedim saygim var ama sizin fikrini belirten bir insana sayginiz yok bence siz gizlenin. d
Olm hadi uzatma ya
Bari savundugunuz dine sayginiz olsun biraz. d
Muslumanim diye geziyorsunuz ortaliklarda ama fikrini belirten bir insana bile sayginiz yok küfürü hiç soylemiyorum ha bide milletin karisina kizina yaziyorsunuz burdan. d
Ama muslumansiniz. d i
Gunah sadece fiziken işlenmez guzel kardeşim sana müslümanligi öğretiyorum düşünceler lede işlenir niyetinlede işlenir
Tamam tamam hadi saldim sizi. d
Ben allaha kufur mu ettim görüşümü belirttim sadece