Bazen elinizden geleni yaparsanız. Tüm enerjinizi ve çabanızı ortaya koyarsınız. Fakat bu çabalarınız size nankörlük olarak geri döner. Bu durum çoğunlukla kendinize sorgulamanıza sebep olur. Sizde böyle bir şey yaşadınız mı?

Biri bana bir yanlış yapmışsa, önce buna ben izin verdim diye düşünürüm ve neden buna izin verdiğimi sorgularım. Karşımdaki hatasız olamaz ama ben de değilim ve ben kendimden sorumluyum. Yaptıklarımın sorumluluğunu almam gerektiğine inanırım. Birine yaranmak için bir şey yapmışsam, burada durup kendime derim ki bu kişi bana kim olduğunu gösterdiği halde, ben hala onun için bir şeyler yaptım ve beklentiye girdim. Nankörlüğün ilk işaretini gördüğüm zaman böyle yapmaktan vazgeçmeliydim derim.
Merhaba ☘️
Ben artık insanlara yaranmayı bıraktım. Çünkü bu çok yorucu bir durum. Karşıdaki kişiden sürekli bir beklenti içinde olmak, çok tavizler vermek bir süreden sonra böyle yapmamamız gerektiğini bize öğretiyor. Zamanında demişliğim var ama bu sözü. İnsanların istediğini de yapsam, iyi niyet de göstersem insanoğluna yaranılmazmış öğrenmiş oldum...
Cevap
19Cevap
Ahmet Selçuk İlkan'ın şiiri aklıma geldi soruyu okuyunca. "ne yaptıysam sana yar olamadım" diye.
Yar olmaktan ziyade bazı insanları kazanmak için saygısı olsun sevgisi olsun elimden ne geliyorsa yapardım. Ama artık karşımdakine göre şekil alıyorum. Arkadaşımsa bana ne kadar arkadaş oluyorsa o kadar oluyorum. Bana bir adım gelene artık bende bir adım gidiyorum.
Kimseye yaranmaya çalışmadım..
Yalnız fadırımla madırım çok memnuniyetsizler pırlanta gibi evlatları var yine şikayet ediyorlar dösldösl
Ayn qkwjlkaq
KimseYe yaranmak için bişey yapmadım ama ne yaparsam yapayım olmadı olduramadım dediğim şeyler oldu hayatimda... onarıda hayatımdan çıkarmaya başladım.🦀
İyi biri olmaya çalişirsiniz belki kendiniz için, insanlar için... Onca iyilik yaparsiniz, yüzlerdeki tebessümün sebebi olursunuz ve sonra bir hayir deyişinizde adiniz kötüye çikar sanki onca iyiliği yapan siz değilmişsiniz gibi...
İşte o vakit anlarsiniz ve dersiniz ki" Ne yaparsam yapayim bi yürlü yaranamadim doymayi bilmeyen insanlara" Hani bi hikaye var Allah İsrailogullarina nimetler veriyor ve onlar her defasinda daha fazlasini istiyorlar, yetinmeyi ve doymayi bilmiyorlar. Hâla yetinmeyi bilmiyoruz sahiden, doyuramiyoruz yaptiklarimizla insanlari hep daha fazlasini istiyorlar ve hiçbir zaman yaranamiyoruz. Sahiden ne yaparsaniz yapin bazen yaranilmiyor kimisine...
Bunu söylettirenler bence ikiye ayrılır, bir grup düşmandır ve sömürür, onları terketmeyince kendiniz mahvolursunuz.. Diğer grup ise belki sizi henüz benimsemeyen, yine de diyalogunuz olan dostlardır.. Burada insana daimi olarak bu cümleyi kurmayacak denli güçlü olmak gerekir, çünkü bu cümle tükenişi ve vazgeçişi yansıtır..😃
Elbette. Geçmişte oldu, öyle öyle öğreniyoruz aslında, insanları, kişileri, hayatı... Sonra hakedene, hak ettiği kadarını yapmayı da öğreniyoruz...
Hepsi stage stage geliyor yaşam kartlarında...
..
..
..
# by Neşeliadam
'' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Hayır olmadı. Birisi beni beğenmiyorsa hatta ailem bile hayatımdan çıkarırım.
Olmazsa olmaz zaten bu durum, 10 kişinin 9 unun başına gelmiştir.
İyi niyetimin çok kurbanı oldum maalesef. Artık insanlara karşı biraz daha mesafeliyim. Bunu da bazen ego olarak nitelendiriyorlar. İnsanların işine gelmeyen herşeye bir yakıştırması var.
Evet maalesef. Hayatimda kie ödün verdiysem karşılığında hep nankörlük gördüm. O yüzden artık insalara ölçülü davranıyorum. Kimseye daha fazlasını yapmıyorum. Boyle çok mutluyum. En azından şunu yapmıştım mutsuzluğu olmayacak.
Yok canimla sırf mutlu olsun diye elimden geldiğince isteklerini almaya yapmaya çalıştığım oğluma... şu an 15 yaşında annesiyle ve bana 10 gün önce en son attığı mesaj "insan olmayi öğren" oldu ve her yerden engelledi beni evladım...
Yok ya hiç o kadar derin toplara girmiyorum, kimseye yaranmak gibi bir derdim de yok.. Seven değer veren insanlar var sevmeyenler var.. Herkes kendi halinden memnunsa mesele de yok zaten.. 😎 Keyifli akşamlar..
Genel olarak insanlara yaranmak mümkün değil benim için. Yaparsı, yaparsın, bir kez yapmazsın senden kötüsü olmaz. Kaldı ki iyi niyetle yaptığın şeyleri bile kötüye yorarlar (yalakalık yapıyor, kesin bir çıkarı vardır yoksa niye yapsın vb...).
Aileme, işime, arkadaşlarıma yaptığım onca şeye rağmen yaranamadım. Elimden geleni yaptığımı kimse görmüyor gibi geliyor. Hepsinden ayrı nefret ediyorum bu aralar dkdkd
Bu dünyaya insanlara yaranmaya geldiğimi düşünseydim derdim. Ama ne yazık ki ben "insanlara yaranmaya gelmedim" Bu yüzden bu cümleyi pek kullanmıyorum.
Yaranmak gibi bir çaba içerisinde olmadım hiç. İyi niyetimin kurbanı olduğum zamanlar çok olmuştur. Ama sağlık olsun. Kötülükten ne çıkar ki? Ben hiç değişmeyeceğim kendi halimden davranışlarımdan memnunum. Ben onları değil onlar beni kaybeder.
Merhaba🎈
Malesef ki çok yaşadım ve sebebini hala anlamıyorum, insanlar için ne yaparsak yapalım hep bi açık bulup daha fazlasını istiyorlar.
Offf o kadar cok oldu ki yemin ederim bıktım artık.. kimseye güvenim kalmadı be
Benim böyle bir tane hocam vardı. Allahın cezası ya, bak sinirlendim yine.
Evet eski patronum öyle bir adamdı.
Kafasına atasım gelirdi raporları vs
Evet yaşadım keşke yaşamasaydım zamanı geriye alabildme
evet sürekli, yaranmak demeyelim de ne yapsam annemin gözünde bi ederi olmuyor
Hayatımda tek bi kişiye yaranmaya çalıştım oda bu lafı söyletti bana
Hiç olmadı, yaranmak için hiç çabalamadım.
Kimse de umrumda değil zaten.
Yaranmak için çok fazla bir şey yapmam. Öyle ufak tefek şeyler olabilir.
Ağzınla kuş tutsan yaranamazsın insanoğlu böyle bir yaratıktır.
Çok oldu.. o yüzden insanlarla arama mesafe koydum... en güzeli
Şu cevabı yazdıktan sonra bile aklımdan hep bu geçiyor olacak mesela. Hatta geçiyor, geçti.
Ne yaparsak yapalım hiçbir zaman gerçek anlamda hiçkşmseye yaranamayız...
Olmaz mı, hem de o kadar fazla oldu ki, say say bitmez.
Tabiki. Herkes gibi bende yaşadım hemde defalarca ve yaşıya yaşıya yaşatmayı öğrendim ama beyin denen organı kullandığımız zaman empati diye birşey çıkıyor karşımıza.
Yaşadım yaşamazmıyım ama iyikide yaşamısım artık kimseye yaranmaya çalışmıyorum umrumda degil kim napıyosa yapsın beni begenende böyle begensin kimse için kılımı bile kıpırdatmam
Oldu malesef. Ne önemliymiş anlamıyorum ki. Suçum günahım yokken yargilaniyorum.
İnsanlara yaranmak için doğmadım ben. kıymetimi bilenlere ufak iyiliklerim dokundu. gerisi umrumda değil
Çok oldu her zmb oluyor kimseye yaranamazsin insanoğlu nankör
oldu ama bunu bana yaşatan insan böyle yapıcak bir şey yok
evet. öğrenci evindeki ocağımı ne kadar ovalarsam ovalayayım, o yağ lekeleri bir türlü çıkmadı
Çok kez... Ne başarırsam başariyim ne yaparsam yapayım aileme yaramıyorum
dünyaya yaranılmaz, hep aksi, ters ve muhalefet bir görüş mutlaka çıkar
Öyle kişiler için kılımı kıbırttırmam.
Boşa çaba harcamam. Yaramıyorsam yormam kendimi.
Çok oluyor hala oluyor özellikle ev halkına
Evet oldu ve kendimi yormaktan vazgeçtim.
Hayatımın ger durumu ya ya her anı :s
Evet her kadın da bunu yasar erkek
Genel olarak her insanın başına gelmiştir :)
Evet sık sık başıma gelir.
Oldu, olmaya da devam ediyor.
İyilik yaparak kimseye yaranamadım.
Kimseye yaranma çabam yok, olmadı da
Kimseye yaranmaya çalışmam. Neysem O'yum.
Oldu evet annemlere karşı oluyor daha çok.
Evet çok fazla Üzücü :(
Evet, oldu.
Arkadaş cevresinde özellikle.
Kimseye iyilik yaramaz zaten
Çookk 😂
Oldu
Hepinizim ya
Hepinizin emk*
Bu kelime bana çok dendi Allah affetsin...
Tukendik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?