Bazı yanlışlıklar insanlara cezbedici gelebilir. O cezbedici yanlışlar anlık olarak bizlere farklı duygular aşılıyabilir ama bir yerden sonra yanlış olan şeylerin bize cazip gelen yanlarından kendimizi soyutladığımız zaman duvara çarpmış gibi oluruz. O zaman net olarak görmüş oluruz yanlış olanı. O yüzden yapmadım diyemem çünkü robot değiliz sonuçta insanız.
Yanlışın içeriğine bağlı olarak değişiyor. Misal evli biri ile birlikte olmak bana göre yanlış bir hareket. Kişiye ilgi duysan, hoşuna gitse de. Böyle bir yanlışa düşmem. Fakat alkol almak sağlığa zararlıdır ama insanı mutlu edebilir. Buda yanlış bir durumdur ama hoşumuza giden bir yanlıştır.
O yanlışlar sizi siz yapıyor işte. Yanlıştır ama yaparsın pişman ederler seni sonra yanarsın işte sonra zamanla pişer ve sen sen olursun. Ha sonra düşünürsün bu yanlışı yapmasaydın ne olurdu ne olmazdı. Sonra zamanla kendinle barışır kendi hatalarını kucaklarsın. Evet cok yanlış yaptım yanlış insanları hayatıma soktum yandım kavruldum pişman oldum ama beni öldürmeyen acı güçlendirdi. Şuanda daha güçlü bir insan oldum. Hayat böyle maalesef.
Zaten günlük hayatta hata yapıyoruz ve ders çıkartmadan aynı hatayı devamlı tekrarlıyoruz ama nadiren de ders alıyoruz. Hoşuma giden şeyse devam ederim ama kimseye zarar gelmiyorsa. (Kendime zarar verip başkalarına zarar vermemek ayrı bir paradoks.)
Yaptım. Herkes yapar bence. Yapmamış olanlar da sadece o hatayı yapma şartları henüz oluşmadığı için yapmamışlardır. Yanlış ama insani bişey çünkü hata yapmak.
her zaman değil.. daima nefsimin peşinden gitmem.. bu yaptığım şeyin bana veya başkalarına zararı var mı , ve kebahir günahlardan mı.. bu tip şeyleri dikkate alırım. inancım ve iradem var..
Hata olduğunu düşündüğüm bir şeyi bile bile yaptım güzel ve zevkliydi. Hayatta her türlü zevki tatmak gerektiğini düşünerek yaptım. Tekrar yapmam sanırım
Yaptığım şeylerin bir kısmının zararlı olduğunu bildiğim halde yapamaya devam ediyorum.. Değişmeye niyetim yok beni ben yapan şey mükemmel olmam değil zaten.. Keyifli geceler..