Nasihat dinlemeyi severim fakat her nasihati değil. Söyleyenden söyleyene değişir. Benim değiştirmeye çalıştığım, hatamın olduğunu bildiğim durumlar üzerine sürekli nasihat almam canımı sıkıyor ama. Ben elimden geldiğince kendimi düzeltmeye çalıştıkça bu gibi kişilerin nasihatleri etkilemiyor artık. Ama ufkumu açacak, bana iyi gelecek nasihatleri dinlemeye çalışırım.
bana nasihat edecek kişinin ya benden daha zeki olması lazım ya da benim gittiğim yoldan daha önce geçmiş olması lazım 2. seçenek hiç gerçekleşmedi çok sıradışı bir hayatım var 1. seçenek ise benden daha zeki olan bi dekan hocam vardı bi kere o nasihat vermişti onun haricinde bu nitelikleri taşımayıp bana nasihat vermeye çalışanları görünce içimden ufak sinir krizleri geçiriyorum ya ben senin söylediğinin 10 farklı yönünü yıllar öncesinden düşünüp ölçüp biçip tartmışım söylediğin tekrar oluyor ben zaten bunları biliyorum diyorum içimden size tavsiyem sizin yaşadığınız hayat koşullarını anlamayan ne yapmak istediğinizi sormayan insanlardan nasihat almayın gereksiz zaman kaybı
Gayet de mümkün ve çok doğal olan bir durum. "hayat tecrübesi" diye bir olgu var eninde sonunda. Kimsenin kimseyi küçümsemeye, hele de tecrübe ve yaşanmışlıklar sonucu verilen nasihatları küçümsemeye, hele hele nasihat verenin cahil ve okumuş olmasına göre ayrımcılık yapmasına hakkı yok diye düşünüyorum. Birileri sana nasihat vermeye kalkışmışsa, demek ki nasihata muhtaç görülmüşsün, bu noktayı es geçmemek lazım. Her insan farklı bir dünya.
Söyleyiş tarzına göre karar veririm. Kendisini bilir kişi beni aptal yerine koymaya çalışıyorsa terslerim. Ama insan gibi yargılamadan yardımcı olmaya çalışıyorsa ve fikirleri benim kafama da yarıyorsa memnun olurum.
Toplum içinde nisahat vermeye çalışanı sevmem ama bir yanlışımı görüp düzeltmem için (uzun bi konuşma olsada) sadece ikimizken söyleyeni saatlerce dinlerim
Aslaa... benim de bir aklım var birinin çok bilmişçesine bana nasihat etmesi hoşuma gitmez yaşayıp kendim ders çıkarabilirim hata yapıp doğruyu öğrenebilirim. nasihata ihtiyacım yok.