+1 yılimtihan için yarattıysan neden sana inanmayanlara ya da gönderdiğin en son dine inanmayanlara bu kadar çok kızıyorsun? zaten onları ahirette cezalandıracaksan; bu kadar kızmana ne gerek var!!! hem istesen herkesi müslüman yapabilirsin... ama bunu yapmıyorsun... imtihan ediyorum, diyorsun ama en başta yahudiler olmak üzere tüm müslüman olmayanlara düşmansın... onlardan nefret ediyorsun... ve müslümanlardan da onlardan nefret etmelerini istiyorsun... oysa bu kadar kızmana ne gerek var ki... inanmaları bu kadar önemliyse onları bir dilemenle neden müslüman yapmıyorsun. Ol! dedi mi oluyor nasıl olsa... senin iznin olmadan yaprak
Dinden çıkanları neden öldürtüyorsun? dinden çıkmaları imtihanın bir parçası değil mi? Onlara hidayet verip tekrar dine döndürmek dururken, öldürtüyorsun... Dinden çıkmalarına kızıyorsan hidayet ver tekrar dine dönsünler... tamam kur'anda "dinden çıkanı öldürün" demiyor ama sonuçta muteber hadislerde var ve şeri ülkelerde uygulanıyor. Bir de sen zaten ezelde her şeyi bilip takdir ediyorsun ve o olay durum zamanı gelince yaratılarak ortaya çıkıyor. Yani bir insan dindenin çıkacağını da ezelde sen taktir etmiş olmalısın. O kişi o takdir gereği dinden çkıyor olmalı... peki bu durumda o adamın suçu ne? ve daha kötüsü o adam neden öldürtülüyor...
Yolladığın en son kitabı araplar, afganlılar neden yanlış anlıyor? daha doğrusu neden bu kadar yanlış anlamaya müsaid bir kitap gönderdin? pardon bir tek bizim Türkler anlıyordu. Özellikle birazdan dötlerine yapışan taytlarıyla bana "sen önce dinimize saygılı olmayı öğren" diye höykürecek olan gacılar anlıyor... Yolladığın dini kitabı bir tek Türklerin anlayacağını bilmiyor muydun? Kitabı Türkçe olarak türk bir peygambere versen biz şimdi araplara afganlılara doğrusunu öğretirdik.
Hz. Muhammedden 50-100 önce yaşamış arap şairlerinin şiirlerinin kur'anda ne işi var. Süryanice metinlerde geçen dönemin hikayelerinin kur'anda ne işi var? Hammurabi kanunlarında, Urugakina, Mısır kanunlarında yazan cezaların kur'anda ne işi var. Roma 12 Levha kanunlarında yazan kuralların kur'anda ne işi var. Yahudi akokrif metinlerinde yazan hikayelerin "solomon and ant" kur'anda ne işi var?
Hz. Muhammed Miraç'a çıktı tüm kainatı gezdi, koca amerika kıtasını neden görmedi? Burakla oraya inip Kızılderilileri, İnkaları, Aztekleri, Mayaları neden hak dine davet etmedi? Onların en son gönderdiğin dine inanmasını istemiyor muydun? Buraları sonradan hristiyanlar keşfedip dünyanın en güçlü hristiyan devletini kurdular. Oysa Hz. Muhammed Amerika kıtasına inip oradaki kavimleri müslüman yapsaydı ve orayı müslümanlar keşfetseydi şimdi ABD gibi bir islam ülkesi dünyaya hükmediyor olacaktı.
En peygamberi ve dini putperestliği kaldırmak için yollamışsın... peki asıl putperest, Allaha inanmayan kavimler Güney Afrikada sahel kuşağı altında yaşıyorlar. Bugün bile orada putperest kavimler var. Neden Hz. Muhammed ve orduları güneye inmediler de hep kuzeye gittiler, Hristiyanlarla, Sasanilerle, Türklerle savaştılar?
Fatiha Suresinin başında "Ey Muhammed de ki!" ya da "Kullarım bana böyle dua edin!" gibi ifade yok... yani fatiha senin sözün senin ayetin... yani kelimetullah...
fatiha suresi 5. ayet "Rabbimiz! yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım dileriz" diyorsun... üstelik çoğul bir ifade var. bir grup adına konuşmussun. Sen ve yanındakilerin rabbi kim? kime ibadet ediyorsun, kimden yardım diliyorsun? fatihada konuşan sen değilsen... o zaman niye başına "de ki" koymadın?
Şimdi kulların bana özellikle taytlı, dekolteli ve makyajlı olanları bana "sen önce bi saygılı ol" diyerek gelirler... doğru söyle sana bir saygızlığım oldu mu? sen söyle... sadece sordum... muhatabım sensin ey Rabbim.
Daha da sorum var da möllü ve mönövü değerlere hakaret etmek istemiyorum.35 Yorumla- +1 yıl
Allah kızmıyor sence insanların Allaha inanıp inanması Allahın umrunda mı? Hayır çünkü Allah bedel ödetendir kısaca böyle diyor Allah: ya bana inanıp cennetime girersin ya da bana karşı gelip cehenneme. Bunun Allaha bir zararı yok
- +1 yıl
@Baturözgül
El Emin misin? Yoksa uydurdun mu?
BAKARA 193: Fitne ortadan kalkıncaya ve din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın; fakat vazgeçerlerse, artık zalimlerden başkasına saldırmak yoktur.
Tevbe 29: Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.
Kalem Suresi: 10,11,12,13,14. Yemin edip duran, aşağılık, daima kusur arayıp kınayan, durmadan söz taşıyan, iyiliği hep engelleyen, saldırgan, günaha dadanmış, kaba saba; bütün bunların ötesinde bir de soysuz olan kimseye mal ve oğulları vardır diye, sakın boyun eğme. (ayetin orjinalinde soysuz kelimesinin karşılığı ZENİM... Zenim kelimesinin asıl karşılığı soysuz, değil. daha kaba bir karşılığı var... Arabistana Umreye filan gidersen suud polislerinden birine ZENİM diye hitap et... asıl anlamını öğrenirsin)
- +1 yıl
Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi (yurtlarınızdan) çıkardıkları gibi onları yurtlarından çıkarın. Fitne/şirk öldürmekten daha beterdir. Sizinle orada savaşmadıkları sürece Mescid-i Haram’ın yanında onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşırlarsa siz de onlarla savaşın. Kâfirlerin cezası işte böyledir. (2/Bakara 191)
Hoşlanmadığınız hâlde savaş size farz kılındı. (Olur ki) hoşunuza gitmeyenler sizin için hayır, hoşunuza gidenlerse sizin için şer olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (2/Bakara 216)
Sana haram aylarda savaşmayı soruyorlar. De ki: “O ayda savaşmak büyük bir günahtır. (Ancak) Allah yolundan insanları alıkoymak, O’nu (Allah’ı) inkâr, Mescid-i Haram’ın (hürmetini tanımama) ve o beldenin halkını oradan sürmek, Allah katında (haram ayda savaşmaktan) daha büyük bir günahtır. Fitne/şirk, öldürmekten daha beterdir.” Şayet güç yetirirlerse, sizi dininizden döndürünceye dek sizinle savaşırlar. Sizden her kim dininden döner ve kâfir olarak can verirse, onların amelleri dünyada da ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar, ateşin ehlidir ve orada ebedî kalacaklardır. (2/Bakara 217)
- +1 yıl
Haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün. Onları yakalayın, onları kuşatın ve her gözetleme yerine onlar için oturup (onları gözetleyin). Şayet (şirkten) tevbe eder, namazı dosdoğru kılar ve zekâtı verirlerse yollarını açın/onları serbest bırakın. Şüphesiz Allah, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) Ğafûr, (kullarına karşı merhametli olan) Rahîm’dir. (9/Tevbe 5)
“Dinini değiştireni öldürün.” (Buhârî, Cihad, 149; İ‟tisam, 28;"
Ömer b. Hattab -radıyallahu anh ve Ebu Hureyre radıyallahu anh'den rivayet olunduğuna göre Allah rasûlü -sallallhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: «İnsanlarla; "Lâ ilâhe illallah" deyinceye, namaz kılıncaya, zekat verinceye kadar savaşmakla emrolundum. Eğer bunları yaparlarsa, Allah Teâlâ'nın hakkı hariç, kanlarını ve mallarını korumuş olurlar. Sonra onların hesabı Allah'a aittir.»
[Sahih Hadis] - [Bütün rivayetleri ile Muttefekun Aleyh'dir] - +1 yıl
ve de hem diyorsun ki "insanların inanması Allahın umrunda değil, hem de Allah bedel ödetir. Umrunda olmasa neden bedel ödetsin. Hem ahirette yalnız müslümanlar cennete girecekmiş. İnanıp inanmama umrunda olmasa ateistlerden, deistlerden, hristiyan ve yahudilerden vs. iyi olanlarını da cennete alırdı. Oysa öyle bir ifade yok. Kur'ana göre Allah katında geçerli din islamdır. Müslüman olmayan kişi dünyanın en iyi insanı da olsa cehennemde ebediyyen kalacak.
inanılması umrunda olmayan böyle der mi? Ali İmran 19: Şüphesiz Allah katında din İslam'dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah'ın ayetlerini inkar ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.
En İyi Cevaplar
+1 yılHerkes espriyle cevaplamış aklınca ateist olan arkadaşlar... Öldükten sonra yok olacağına inanıp hala nefes almak için çabalayan hala mutlu olmak için iyi olmak için çabalayan ve ateist tribine giren insanlar çok kötü durumdalar nasıl kendilerine bunu yedirebiliyorlar... Hala anlamıyorum ateist olup dinsiz olup gece uyurken bir diğer güne nasıl bir hevesle giriyorlar. Madem her şey gelip geçecek nasıl bu kadar hevesli olabiliyorlar veya içlerinde ki huzursuzluk diz boyu olduğunun farkına varamıyorlar mı. Arkadaşlar niyetim kimseyi müslüman o bu yapmak değil fakat daha fazla düşünün inanın bana yol yol değil. Ateistseniz cehennem cennet yoksa ne diye iyi olmak istiyorsunuz her an? Neden katil değilsiniz neden en büyük günahları işlemiyorsanız , işlemeyin. Çünkü her insanın içine tanrı iyiliği merhameti koyuyor. Elbette istisnalar var ama bunun farkındasınız. Lütfen daha çok düşünün. Burada espri yapıp komik olmanıza gerek yok sadece düşünün. Yazdıklarımı yobaz gibi düşüncelerle okumayın inanın bana zerre mantıklı gelmiyor bana bir insanın ateist olması. Ateist olup bana bu yazdıklarım ile alakalı bir şey yazmak isteyen olursa lütfen yazsın o şahsın düşüncelerini merak ediyorum. Gerçekten düzgünce yazmak isteyenleri dinlemeyi çok isterim
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılAdalet sahibi bir tanrı olman neden hiçbir şeyi değiştirmedi? Neden sessiz çığlıkları duymadın? Neden insanların acılarını görmedin? Yetmezmiş gibi neden acılarını ikiye katladın? İnsanları neden bu kadar kötülükle sınadın?
79 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın görmediği duymadığı bilmediği tek birşey yok çekilen çileler ikiye katlanan acılar gerçek ve sonsuz olarak yaşanacak ahiret hayatında eğer Allah isterse günahlarıimiza kefaret olacak... Allah'ın adalet terazisi de asla şaşmaz bu dünya da adaletsizliğe göz yumma gafletinde bulunanlar elbet Yaradan Allah'ın karşısında hesap verecekler İnşAllah..
- +1 yıl
neden duymuyor acaba? hayret. oysaki herseye gucu yetiyor.
- +1 yıl
Nereden biliyorsun?
- +1 yıl
Herşey inanç meselesi ama eğer inanmak isteseydin sadece kendine sorular sormakla yetinmez güzel bir araştırma yapar okur öğrenirdin
- +1 yıl
@Joylessgirl En iyi öğrenme yolu soru sormaktır aslında. Cevabını alabileceğin kişilere, kitaplar mesela sorularının cevabını verir kitaplar insana
- +1 yıl
Sen de düşüneceksin zamanla dibe battıkça.
- +1 yıl
Bu da senin hür iraden, düşüncen ve seçimin.
+1 yılŞu Türkiyedeki insanların yobazlığının ne zaman biteceğini
ne zaman öleceğimi
cennete mi cehenneme mi gideceğimi sorardım son olarak beni yarattığı için ona teşekkür ederdim21 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
+1 yılEğer tanrı varsa neden ölmek zorundayız derdim ölmek varsa insan kalbi sevme konusunda neden evren kadar böylesine yüce ve büyüktür diye sorardım onu tekrar bir kereliğine de olsa bir saniyeliğine de olsa uzaktan da olsa görebilecek miyim diye sorardım unutacak mıyım diye sorardım ölünce unutacak mıyım sevdiklerimi belki de öyle büyük acı çekerim ki orda acı çekmekten düşünmeye vaktim kalmaz ama unutmak istemiyorum böylesine büyük bir sevgiyi neden derdim neden eğer varsan eğer bahsedilen kadar merhametliysen seni böyle sorgulamamı anla ve bana merhamet et onu öldürdün, sonsuza kadar aldın ve beni bir sorgulamaya ittin artık her saniyemin kıymetini biliyorum dünyayı seviyorum basit bir günün yaptığım basit bir şeyin şarkı dinlemenin oturmanın bile kıymetini biliyorum ölünce dünyada basit gelen şeyleri yapamayacağımı biliyorum. Düzen böyle olmak zorunda mıydı? Tanrı olan sen en büyük ve en kudretliyken neden ibadete ihtiyaç duyarsın ki? Neden imana ihtiyaç duyarsın ki? Yaşamayı seçmedim ama sahip olduklarımdan memnunum mükemmel görünmesem de istediğim gibi yaşamasam da tanıdığım insanlara gördüğüm manzaralara yediğim yemeklere okuduğum kitaplara minnettarım ölmeyi de seçmedim, ölmek istemiyorum.
212 Yorumla- +1 yıl
Allah’a ve Kuran’a inanmıyorum bunları yazmanız bir şeyi değiştirmiyor müslüman değilim
- +1 yıl
Kuran’ın verdiği cevaplardan siz tatmin olabilirsiniz ama ben tatmin edici bir cevap bulamıyorum herkesin inancı kendine
- +1 yıl
Bu sizin inancınız benim değil. Bu size yeterli gelen cevap bana değil. Soru insanların neden yaratıldığı değil İslama göre evet ibadet etmek için. Soru bu değil ki cevap da bu olsun her şeye sahip bir tanrı kendi kudretinin bilincindeyken neden tapılmaya ihtiyaç duysun? Soru tam olarak bu. İslam inancınıza göre bana burda cevaplar sunmanız benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Eğer ifade ediyor olsaydı zaten Müslüman olurdum. Bu söylediklerinizi zaten biliyor ve yeterli bulmuyorum.
- +1 yıl
-Varsa- cennetin anahtarını aramıyorum -varsa- cehennemin ateşinden kaçmaya çalışmıyorum sadece hakikati arıyorum
- +1 yıl
Ölüm sadece mekan değiştirme. Burdan cennete geçiş.
- +1 yıl
Nereden biliyorsunuz? Somut kanıt arıyorum. Öldükten sonra kesin cennete veya cehenneme giden var mı? Siz hiç oturup saatlerce ölümü düşündünüz mü? Buradan cennete geçecekseniz şayet yaşamayın hiç öldürün şimdi kendinizi. Ölünce ne olacağından nasıl eminsiniz? Tanrının varlığından ölünce yok olmadığımızdan veya doğru olanın islam olduğundan nasıl eminsiniz? Cennetten cehennemden? Bana kanıt sunun. Bana de ki öldüm geldim şunlar oluyor. Birisi gözümün önünde ölüp dirilmediği sürece bunların hiçbirisine kesin olarak inanmayacağım. Bu yüzden Agnostisizm inancındayım. Bu yüzden bilinemezciyim. Tanrıya var da demem yok da demem emin değilim bilmiyorum derim. Tanrının varlığını ve yokluğunu bilmezken ölüm hakkında da yorum yapamıyorum.
- +1 yıl
Beyin harika. Nys kafana göre takıl. Ama cennet varsa yazık olur sana..
- +1 yıl
Ayn öldür kendini cennete git bb
- +1 yıl
Cenneti hak etmeden cennete gidemezsin. Imtihani sen degil, imtihani yapan bitirir.
Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Mahşer günü O soracak bana öncelikle.. eğer ki o dehşetli günü helak olmadan atlatıp Cennete girebilirsem, sonrasında Rabbimle dilediğim zaman konuşabilirim.. ve bunun için sonsuza dek ve hiç bitmeyecek vaktim olacaktır..
kim bilir , bu dünyada olsaydı ve şu anki aklımla olsa , uzaylılar var mı diye sorabilirdim belki..
ama cennet gibi bir yerde böyle şeyleri merak etmektense , bana sunacağı sonu gelmeyen nimetler ve hediyelerle , sürekli olarak şükrederim gibi geliyor.. ve o zaman soracağım şey bir varsa da , sanıyorum ki bu dünyada sevdiğim , değer verdiğim bazı insanların kurtulup kurtulmadığını veya cehennem ehli mi olduklarını sorarım.. eğer kurtuldular ve cennete girdilerse, beni onların yanına götürmesini isterim.. eğer geçici olarak cehennemde ceza çekiyorlarsa da , bana yaptıkları bir iyilik hürmetine onları affedip cehennemden çıkarır mı diye sorarım.. ama helak olup ebedi cehennem ehlinden oldularsa yapacak bir şey yok..40 YorumlaO benim karşıma çıksaydı ona çocuklar tecavüze uğrarken sınav mı yapıyordun?
Hani cenabetin bastığı yerde ot bitmezdi, avrpa yemyeşil, müslümanlar çölde yaşıyor
Katrilyonlarca galasi dururken tek derdin muhammedin kimleri becerebileceğimiydi?
Ademle havvayı cennetten kovduran şeytanın cennette ne işi vardı?
Vs vs işte
Bu arada cehennem denilen yer filistinin yanında cehonnom isimli sıcak bir vadidir, googledan bakabilirsiniz...
Kesin bilgi:
Allah ve dinler insan icadıdır, peygamberlik ise o coğrafyada meslektir ! Çoğu ya şizofrendir, ya da sıcak iklim, tüketilen otlar vs beyin hasarlıdır. Ahlaklı insan olmak için dinlere gerek yoktur!33 Yorumla- +1 yıl
Zariyat/47
Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu sürekli) genişleticiyiz. (Yeni ve görkemli yıldız kümeleri ve gök cisimleri yaratıp üretmekteyiz.) 14 asır önce bir peygamber bunu nasıl uydurabilirdi? Bilim bile bunu yeni öğrendi bunu geçtim bedir savaşını müslümanlar nasıl kazandı? Müşrikler müslümanlardan kat kat fazla olmasına rağmen? Boş yapıp başkalarını dinden uzaklaştırmaya çalışma herkesin inancı kendine - +1 yıl
@Baturözgül muhattap olmayalım, senin copy paste ettiğin kitabı ezbere yazabilecek düzeydeyim ve içeriğinde 60 tan fazla yanlış var
- +1 yıl
Jsodjsdj kafan neden copy paste ettiğime takıldı? İstesem yazardım sanane😂 neyin kafasını yaşıyorsunuz yemin ederim😂 almanya da yaşıyorum ve sizin gibi köpekler görmedim Allahıma şükür çünkü burda saygı var kimse başkanının dinine falan karışmıyor
- Kişilik & Karakter konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılKonuşa bilseydim peygamber efendimizin nur yüzlü cemalini bir kerecik görmek istediğimi söylerdim ve cennetinden bir köşede banada bir yer vermesini isterdim ve en son dünyanadaki haksızlıkların kötülüklerin ne zaman son bulacağını sormak isterdim. ha bide Adalet nerede diye sorardım🤷
72 Yorumla- +1 yıl
Dünyada adalet olamaz zaten
- +1 yıl
@SaveTheDolphins doğru yok
- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok şükür konuşuyoruz, dua ile anlatiyoruz kendimizi
160 Yorumla
+1 yılÇok şükür ki O'nun huzuruna çıkıyorum. Secdem, duâm ve göz'yaşlarım onunla konuşmama, sıkıntımı gidermeme yetiyor. Ben Rabb'imle her daim konuşuyorum, imân eden herkes gibi. Ve her konuştuğumda beni sevip sevmediğini soruyor, bunun için yalvarıyorum
84 Yorumla- +1 yıl
Allah daim eylesin
- +1 yıl
@Bizden_Söylemesi Amin Allah razı olsun
- +1 yıl
Rabbim kabul eylesin inşAlla daim eylesin...
- +1 yıl
@Huzuristiyorum34 Amin, Allah razı olsun çok sağolun
Yarattığın düzen kitaplar da bahsedildiği gibi çıkmadı. Kainatı yarattığın söyleniyor ama yazılan ile bilinen aynı değil. Adalet sağlama konusun da tarafsızlık konusun da sıkıntılar var, birde bu kadar insan bu kadar farklı görüş varken neden daha anlaşılır basit bir dil kullanmadın. Ama ben diyorum işte kimse mükemmel değildir diye.
20 YorumlaNasıl var olduğunu, öleceksek neden yaratıldığımızı, sonsuz gücü var ve bizim ona tapmamızın/iman etmemizin ona bir faydası yokken neden bunca sorumluluğu bize yükledi üstelik dünyaya gelmeyi biz seçmedik bile.
715 Yorumla- +1 yıl
İlk soru bilinmezlik te diğer soruların cevapları var, araştır biraz
- +1 yıl
@NickBırakmadınız bütün cevaplar Adem ile Havva'yı gösteriyor. İki insanın iradesine hakim olamamasının bizimle ilgisi ne? Araştırıyorum fazlasıyla. Bu bilinmezlik dediğin şey neden var insan aklı Hz. Allah'ın aklıyla bir değil. ''Yaratılmamış, doğurulmamış ve doğmamıştır.'' bu biz müslümanlar için imkansız ve gerçekleşmesi mümkün olmayan bir şey. İnsanların dine yönelmemesi için gayet geçerli bir sebep değil mi?
- +1 yıl
Allah ile şeytanın hikayesi de var
- +1 yıl
@NickBırakmadınız tamam ama İslam neden akıl mantık yoluyla değil de şahit olmadığımız hikayelerle bize dini kabullendirmeye çalışıyor? Belirsizlikler var insanı dinden soğutacak kadar büyük. Ben 2 senedir din konusunda doğru yola giremediğimi düşünüyorum. Şu an müslümanım evet Allah'a inanıyorum, İslam'ı çok seviyorum ama bu belirsizlikler beni tekrar dinden uzaklaştırmasın diye de elimden geleni yapıyorum. Dindar bir insan olmak istiyorum ama tüm bunlar engel oluyor. Mantığa ters şeyler var dinde. Allah'a sorabilme şansım olsa bunların hepsini sormak isterdim.
- +1 yıl
- +1 yıl
Sen kendi Müslüman Olduğuna emin misin. Allah var olmadığı var var oluşu biz canlılara sahip. Allah var olmamıştır zeki kardeşim. Zaten bu sorduğun soruların hepsi Kur An I Kerim de mevcut git araştır o zaman cevabını bulursun
- +1 yıl
Bu sorularin cevaplari hepsi kuranda bakara suresinde var turkce mealini oku titizlikle anlarsin neden geldin niye geldin neden oleceksin neden tekrar dirilip hesap vereceksin..
- +1 yıl
O insalari ve cinleri ancak ona ibatet etsin diye yaratti yaratti bakalim kim hayirlarda yarisacak allah kullarina ebedi bir saadet ebedi bir ihsan vaat eddi allah vaadinden asla donmez kullugu allah daglara taslara teklif etti yanliz daglaar taslar mahcubiyetinden yerle bir oldu biz bu sorumlugu alamayiz diye yanliz insan bunu kabul etti insan pek nankordur..
- +1 yıl
Siz inandim iman ettim deme ile basi bos birakilacaginizimi sandiniz ayettir bu Biz muslumanlarin en buyuk kazanci gayba inanmaktir musrikler gibi haddimizi asarak allaha hasim olup misalmi verelim aldigimiz bir nefes sonrasi mahser sizler zandan supeden uzak dur teslim olun seksiz supesiz amentu deyiniz allahin merhametind3n umit kesenler ancak kafirlerdir
- +1 yıl
Dindar bir insan olmadığımı yazdım ben buraya? Sorgulama sürecinde olduğumu falan dile getirdim. Tamam en güzel müslümanlar sizlersiniz. @Tubaacelyaaa sana burada ''Başında türbanını göremiyorum.'' desem ''Sanane benim türbanımdan, herkesin ibadeti, imanı kendine.'' dersin ama kendi dini hakkında kafasında soru işareti olan ve bu soru işaretlerini dile getiren bir insan gördüğünde hemen cephe alıp ''Sen müslüman olduğundan emin misin?'' diye sorbiliyorsun :d Adam soru sormuş cevap verdim. Görüşüm sizinkilere ters ise disslike atıp geçin. Ya da varsa verebileceğin bilgiler verirsin ben de teşekkür eder susarım. Senin ne haddine bir insanın dinini sorgulamak?
+1 yılTanrı yok diyenler hicmi kitap okumazsiniz siz hicmi araştırma yapmazsınız Ben bişey sormazdim Kuran'da herşeyi açık açık anlatmış yüzüne bakmak isterdim birde cenneti görmek isterdim bitane ayette şey diyordu eğer siz cenneti gorseydiniz başınızı ibadet etmekten hiç kaldirmazdiniz diyo tam hatırlamıyorum buna benzer
70 YorumlaBu kadar yapılan kötülüğü seyredip nasıl izin verebiliyorsun?
121 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılDua ettiğim her an konuşuyorum zaten.
Ya da secdeye vardığım her an..131 Yorumla- +1 yıl
+1 yılÇocukların, kadınların bu kadar vahşet içinde öldürülmesini görmesine rağmen neden engel olmuyor diye sorardım.
815 Yorumla- +1 yıl
Çünkü Allah ın adaleti büyüktür, engel olsaydı, içindeki kötülükleri gösteremeyecekti kötüler, bu dünyada arama adaleti, maalesef böyle, öbür tarafta gösterilecek büyük adalet
- +1 yıl
Nahl suresi Sanmaki allahi gafillerin yaptiklarindan habersiz sanma sadece onalari belirli bir gune kiyamet gunune erteliyor
- +1 yıl
Öyle ama çok fazla ya.. 😔 minnacık bebek tecavuzden ölüyor. Kimse birsey yapamıyor. Biz bile ilkin acısını çekerken, o bebek o esnada ölüyor..
- +1 yıl
Haklısn çok acı olaylar 😢ama sonsuz mutluluk yaşıcak o , öyle düşün 🙏
- +1 yıl
Allahinda bir hesabi vardir elbet
- +1 yıl
@serkan82 boyle dusunmeye devem et
- +1 yıl
@LuckyDevil11 tabiki özgür düşünce içinde hareket ediyoruz hep beraber.
- +1 yıl
@serkan82 senin ozgur dusunce dedigin sey ahmakliktir dostum burasi avrupa ulkesi degil bir Rusya ya da bir iskandinav hic degil sevdigin kisi ile sokata parkta ya da ne blm barda rahat rahat seks yapican bir ulke degil emin ol tamam yaparsin nefs vardir canin istemistir ama ne bilim burasi turkiye gonul isterki rahat olsun serbest olsun bugun iki kisi istekli bir sekilde seks yapsalar analarini sikerler turkiye geri kalan bir ulke bu konularda sende kalkmis özgür dusunce diyor sun Tbmm soyle ozgur dusuncem seks olsun de biz de faydalanalim senin bu fikrinden olmaz mi 🤔🤔🤔
- +1 yıl
@serkan82 yani vahşete kurban gidenler sonsuza kadar cennette olacaklar
- +1 yıl
@LuckyDevil11 biraz mantık zeka iyi olurdu ama seviyede düştü şöyle tadında seviyeli kişilere hasret kaldık.
- +1 yıl
@serkan82 oysaki ne guzel demis mevlana Girme cahille münakaşaya sinirlerini ziplatir tavana yazik olur adabina hitaben girdim cahille münakaşaya yazik oldu adabima
- +1 yıl
@LuckyDevil11 hala seviyeyi düşürdüğünün farkında değilsin.
+1 yılsözde çocuğunu kesmeye çalışan peygambere adak indiren tanrı neden şu an küçücük çocuklara yardım etmiyor bunu sorardım
70 Yorumla
+1 yılBenim cennete cehenneme gideceğmi daha "yaratmadan biliyosun. Eger ki benim sonu cehennem ise neden beni yaratıp bana zulmediyorsun? Hadi beni yarattın cevabını bildigin bir sınava neden beni tabii tutuyorsun? Sen merhametlilerin merhametlisi diye anılılıyorsun bu mu merhametin? Diye sorardım.."
510 Yorumla- +1 yıl
Yaniliyorsun guzel insan allah kuluna zulmetmez kendi oendimize zulmederiz allah seni yaratilmislarin en ustunu secti insan esrefi mahluk yaratti sana akil fikir en onemliside irade verdi seni bir hayvan bir ot bir tas vs seklinde yaratamazmiydi sen aklini kullanmaz nefsini ilah edinirse cehennemi insan kendi eli ile bu dunyada insaa ediyor demektir allah sana gercegi dusunecek kadar bir omur vermedimi sana peygamber gondermedimi ap acik o azabi haber veren bir kitapla tasliklemedimi dusunup tutalim diye bize ogut vermedimi... sayet biz yalanladik simdi bu durumda allah mi kuluna zulmediyor biz kendimizemi zulmediyoruz
- +1 yıl
@Esmererkekmasor yaratıcı kuluna zulmediyor tabii ki. Neden düşünmüyorsunuz sen ve senin yapındaki zihniyete sahip olanlar? Her zulmün sahibi bize ait değil, her kötülüğü başımıza biz çekmiyoruz lütfen beynini kullan. Savaş mağduru insanları düşün, tacize ya da tecavüze uğrayan insanları düşün, açlıktan ölen insanları düşün ve bunun gibi milyarlarcası... Düşün sadece. Peygamberle kitapla hâllolmuyor. Kur'an okudun diye sorunların hâllolmuyor.
- +1 yıl
Saçmalama sen bu hayatta var olduğun için şükret bazı insanlardan daha çok kötü durumda olmadığından da şükret
- +1 yıl
@noeshia dostum allah asla kotu bir sey istemez kullari hakkinda sana akil irade ve4mis bir insani oldurmek butun insanligi oldurmekle esdeger tutmus zinanin herturlusunden kacinin demis harami helali kul hakkini gozetin demis yet8m hakki yemeyin demis komsun acken sen tok yatma demis giybet etme demis sen aklini kullanamiyorsan iradenle hukum veremiyorsan bunun suclusu kim allahmi
- +1 yıl
@noeshia acliktan olen insanlara gelince zekat diye bir ibadet vardir allah malini kendi yolunda harcamani istiyor sen ve senin gibilir bu ibadeten haberiniz yok mallarinizdan eksilicek korkusuyla elleriniz titriyir zenginler milyar milyar kazanan lar hakki ile zekatini verse dunyada ac insan kalirmiydi ALLAH MERHAMETLI OLMASAYDI SENI SU ANDA BU SOSUNDEN DOLAYI HELAK EDERDI hele boraz daha bekleyin bakalim allahinda hesabi var elbet
- +1 yıl
@noeshia olur anam olur sen yeterki kullanma kilavuzunu oku hic okudunmu kurani kerimi allah kullarina neler soylemis neleri yasaklamis neleri helal kilmis olk insan adem atamizin cocuklari habil ile kabil yer yuzunde ilk cinayeti islemislerdir bunlar insandi allahmi oldurdu dedi kardesini s3n hele bir ac bakalaim kurani arapca bilmiyorsan turkce. melaini oku
- +1 yıl
@noeshia ister kabullenin ister kabullenmeyin allah nurunu tamamlayacak elbette seninle bu konuda konusursak zarar edersin ben allahin ayeti ile kelami ile konusuyorum sen ne ile konusuyorsun aklinla merhametinlemi sana o akli merhameti o duyguyu veren kim sen allahtan dahami merhametlisin dahami adilsin dahami sabirlisin dahami comertsin nesin sen fravun gibi kendini ilahmi edindin allaha muhalif oluyorsun
+1 yılTanrıyla konuşabilsem hangi din teorisi tuttu diye sorardım. Eğer kutsal kitaplar gerçek falan derse de neden arar sıra güncelleme yaptığını sorardım. Fhkkgfbşbffkffdjk
55 Yorumla- +1 yıl
Bilgisayarlar telefonlar da guncelleniyor. Toplum gelişip değiştikçe guncelleniyor
- +1 yıl
O zaman bir güncelleme daha lazım orta çağdan çok yol aldık değil mi?
- +1 yıl
Biz aldık güncellemeyi. Sen anlamadıysan yapacak bi şey yok
- +1 yıl
Şu hayatta 2 kişiyle diyaloğa girmeyeceksin cahille ve fanatikle…
- +1 yıl
Ama şununla hiç girme; cahil olduğunu bile bilmeyen
+1 yılKonuşuyorum cennet cehennem nerede onu da biliyorum
326 Yorumla- +1 yıl
Konum atmasını kı isteyecen
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN meydanda bi tane cami var ya ona sırtını ver dümdüz git bakkaldan aşağıya dön orda 😅
- +1 yıl
Cennet mi cehennem mi 😂
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN karşılıklılar git görürsün girişte iki tane güzel kız var onlar işte puanlamaya göre sağ sola yolluyolar insanları tinder gibi düşün 😅çarpılcam
- +1 yıl
Sende mi Tinder kullanıyon 😂
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN yok😅 ama biliyorum ne olduğunu
- +1 yıl
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN içindeler... Ne hayatın insanısın sen nede ANın. Devam et günü birlik hayatına.
- +1 yıl
Bence sen aptalca sorularından vazgeç … burda bir iki yorum yapılsın diye saçma sapan sorularına Yaradanı alet etme …
- +1 yıl
Yasoo924 bak poncik bize aptal diyor 😂
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN soru soran ben değilim azıcık zekan olsaydı bunu anlardın ben cevap verenim
- +1 yıl
İşte zekan olsa soru sorana tepki gösterirdin cevap vereme değil.. be🧠 havlu ki bedava
- +1 yıl
Ayrıca ilk aptalca cevabı sen verdiğin için aslında dalgaya alınan sensin.. aslında bedavaydı keşke deneseydin 🧠
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN kardeş sorumda ne varmış
- +1 yıl
Sorunda şu var … aptalca cevaplar gelir bu soruya.. burda her çeşit insan var bunun bilincinde olmam gerek …
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN kardeşim dediğin gibi her cesit insan var ve her cesit cevap var isteyen kimseyi kırmadiği tartışma cıkarmadığı sürece istediğini yazabilir bu arada ben bunu pat diye sormadim düşündümde sordum Tanrı istemediği birseyi ne düşündürür ne sordurur
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN sen Allahın kendinden sana üflediği ruhtan enerjiden de habersizsin değil mi? Kime ne konuşuyorum 😂
- +1 yıl
Güzel kardeşim yaradan insana her şeyi düşündürür.. her şeyi düşündürmesi demek insanların bunu eyleme dönüştürebilir anlamına gelmez … insan oğlu öyle veya böyle ber şeyi düşünebilir … ama her düşündüğünü her ortamda söyleyemez.. veya icraata geçiremez … ne diyor cuma hutbesinde? O siz düşünüp tutasınız diye size öğütler verir …
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN anlamina gelir kardeşim haklısin düşünduklerimizi hayata gecirmiyelim koşulsuz boyun eğelim 😂 hatta hayata gecirmeyi bırak sorgulamayalim
- +1 yıl
İman etmişsen Allah’ın kitabını sorgulayamazsın… iman etmemişsen de insanların dini inançlarıyla dalga geçecek sorular soramazsın..
insanlar gelmiş burda hayatında hiç oruç tutmamış hayatında namaz kılmamış eline bir kez olsun kuranı almamış.. imanın islamın şartlarını bilmez gelmiş burda bilmişlik taslıyor … şimdi saba ne söylesem boş … - +1 yıl
hocam hz. muhammed asdan zamanindan kalma kuranı kerimi okudunmu ki cok müslüman gibi okuyorsun ayrıca ülkede ki bazı cahil kesim yüzunden insanlarimiz dinden soğudu soğuyanlara degil soğutanlara dil cıkar ayrıca madem sacma sorum burda ne işin var gidip cami inşaatinda bulunsana
- +1 yıl
Ben böyle tartışmakla uğraşamam ağtalım ben okey kabul😅 @HAYATveİNSAN
- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılKonuşuyoruz zaten.
Peygamber efendiniz buyurdu ki
Kimin karşısında olduğunuzu kiminle bilseydiniz namazdan ayrılmazdınız...60 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSana algılayabileceğin bir mekan tarif etmesini beklemiyorsun umarım. Ölünce ruhun gittiğine göre uzayda bir yerde maddi bir yer olmamalı.
11 Yorumla
+1 yılNeden acı çektiriyorsun bize? Biz sana naptık? Neden dünyada bu kadar kötü şeyler meydana gelip de bizim sana inanmamızı ve iyimser olmamızı dileyebilirsin ki? Yardım istedim ama kabul ettin de aslında. Ben her şeye rağmen sana inanıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim o kadar celiskilisinki sana gulmemek elde değil neden geldik bu dünya bi sınav zaten adi üstünde cennet degk burası dunyadan iyi bir şey ne bekleyebilirsin. gelip de sana iyi olmamizi iyimser olmayı nasıl dileyebilirsin falan filan bu nasıl söz harbi dostum? Allahin senin iyiliğine ihtiyacı yok sen kendin için iyi olucaksin obur tarafını kurtarmak ve rabbinin karşısına hayırlı bi kul olarak çıkmak için. cidden biz sana naptik sorusunu soruyorsan eğer senin kendinden ve dininden şüphe vardır demek en yakın zamanda akillanirsin umarım.
- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılO'na beni affedecekmisin diye hergün soruyorum zaten.
50 Yorumla
+1 yılBu soru bana nedense lucifer dizisini hatırlattı. O değilde lucifer Morningstar aşırı sevimli bi karakter değil mi yaa 😍
54 Yorumla- +1 yıl
Öyle de son sezon kötüydü ya
- +1 yıl
@atakanball ben hala 2. sezondayım ama dayanamadım son sezonun finalini izledim dkksjdhd
- +1 yıl
Tüh allah seni napmasın
- +1 yıl
Son sezona kadar bayağı iyi dizi keşke yavaş yavaş izleseydin
+1 yılHehh şimdi gelir fitne cevaplar sormayın kardeşim Allah'la dinle imanla ilgili sorular fitneye sebebden başka bişey değil ya
525 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
- +1 yıl
@TırYolculuğu07 Sen benim yorumda ne alaka?
- +1 yıl
Ifade özgürlüğüne insanların her konuda özgürce fikrini soyleyebilmesine karşı olan herkes yobazdır!
- +1 yıl
@TırYolculuğu07 Sözlerinle çelişiyorsun benim yorumumda benim özgürlüğüm minik yobazcık seni ne alaka diye karışamazsnnn
- +1 yıl
Eğer fikirlerin başka insanların haklarini gaspetmeye yönelikse karışırım o zaman biri de sana tecavüz etsin kimse karışmasın tecavüz edebilme özgürlüğü ya
- +1 yıl
@TırYolculuğu07 İşte bu kadar kıt kafalisin o yüzden kendi kendine konuşmaya devam et o kadar aşağı seviyene inip yoramam kendimi 😉
- +1 yıl
Islam ülkeleri geri kaliyor ohhh kim aşağı 🤣🤣
- +1 yıl
@TırYolculuğu07 he kardeş he devam et
- +1 yıl
Işine gelmeyince hemen hakaret
- +1 yıl
@TırYolculuğu07 Ne hakareti nerde?
- +1 yıl
Biri de suraya bir yere hz muhammedin babası belli değil yazabilir mesela ama hakaret değil gerçek da testi falan yok ortada babası kim bilemezsin 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@TırYolculuğu07 Bir insan bu kadar da düşük olamaz hayretle izliyoruz sadece hadi biraz daha düş gir yerin dibine
- +1 yıl
@UDixon senin belli mi hiçkimsenin değil
- +1 yıl
@UDixon İnsan olduğu bile şüpheli zaten
- +1 yıl
@UDixon kafaları 1400 yıl öncede kalmış gidin afganistanda yasayin
- +1 yıl
@UDixon Malesef öyle 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ hayır ne konuştuğunu da bilmiyor bilse adam akıllı tartışır insan böylesi ile tartışılmıyor bile kalitesiz tartışma işime gelmez 😅😅
- +1 yıl
Islam bu kadar güzel bir din ise niye hepiniz geri kaliyosunuz dünyadan gelissenize😂😂😂😂😂
- +1 yıl
@TırYolculuğu07 Sen bu taş kafayla taş devrine geri dön bence insanlıktan nasibini almamış protoceratops seniii😂
- +1 yıl
Niye allah bize karisamaz diyen bir devlette yasiyosun allah herseyimize karışır diyen iranda arabistanda afganistanda yasasana😂😂
- +1 yıl
@UDixon Değmez bile cevap vermeye karşıdan bakıp haline acinir anca 😉
- +1 yıl
Aciyormus dünyanın neresine gidersen git her ülke insanının acıdığı ülkeler ortadoğuda yaşayan insanlara açıyorlar
- +1 yıl
@TırYolculuğu07 Tamam cocum tamam
+1 yılNeden bu kadar acılar çekmek ve bu kadar kötü şeyler yaşamak zorundaydım, neden diğer insanlar gibi bir dikiş tutturamadım ve neden elimi attığım her şeyi elimden aldılar. Ne zaman düze çıkacağım ve bana biçtiğin ömürde bundan sonra huzur ve mutlulukla yaşayacak mıyım? Aptal olan değil de akıllı olan ben olacak miyim?
35 Yorumla- +1 yıl
Her şey güzel olacak buna inan, genceciksin ne güzel bak ben 38yaşındayım ve her şeyn güzel olacağına inanıyorum , ortada hiçbir şey yokken hem de😃
- +1 yıl
@ismimyok24 aynı ben. Ama biraz tuhafım, hastayım ve ağlıyorum sürekli. İntihar edip yok olmak değil yaşamak ve savaşmak istiyorum ama yorgunum, halsizim bilmiyorum işte bi tuhafım
- +1 yıl
Bazen ben de istiyorum intihar vs ama hemen düzeltiyorum kendimi, güç içimizde😃🥰😚
- +1 yıl
@ismimyok24 intihar etmeyeceğim. O kadar basit değilim ve bir daha da bu denli kolay görmeyeceğim hayatı
- +1 yıl
Peki onun tavsiye ettiği gibi yaşadın mi
+1 yılKadınlarla derdin ne derdim. İnanıyorum ama sevemiyorum.
66 Yorumla- +1 yıl
Bence erkeklerle derdi var
- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Kadınların sorumluluklarını size yığmadı kadınları çalıştırmayan iş hayatına sokmayan bir şey yapmasına izin vermeyen sizlersiniz
- +1 yıl
@Hacım_ahval kadınların çalışması yasak mı? Degil siz izn vermiyorsunuz Allah değil
- +1 yıl
Kime diyosun?
- +1 yıl
@4206931 ?
- Kişilik & Karakter konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılneden bu kadar aptal bi dünyaya gönderildim neden beni sevmiyorsun?
69 Yorumla- +1 yıl
Seni sevdigi icin seni yaratti seni cennetle mijdeledi
- +1 yıl
@Esmererkekmasor her din kendi inananlarına aynısını söylüyor
- +1 yıl
@4206931 evet yanliz bir seyi kaciriyorlar allah katinda gecerli tek din islamdir
- +1 yıl
@Esmererkekmasor bunu da sana senin dinin söylüyor
- +1 yıl
m*slüman değilim yeter zırvalamayın artık
- +1 yıl
anca dua edersin
- +1 yıl
@4206931 insanlarin tumu yaratilis bakimindan islam fitrati uzere dogar allaha resulllere kitaplara meleklere ahiret gununu inandim iman ettim kalbimle tasdik dilimle ikrar boynumla inkiyaz eyledim hepsi haktir gercektir.. allah tektir ne dogmus nede dogurmustur onun esi benzeri otragi yoktur o butun noksan sifatlardan munezzeh butun guzel ovgulere layiktir... can bogaza geldigi zaman belleri kiran o siddetli azap geldigi zaman ayak ayaga dolastigi ruh bedenden ayrildigi vakit iste o vakit insan gercegi hakikati ayrilik vaktinin geldigini anlar o vakit insana iste senin yalanladigin o hesap gunu insan derki ya leyteni kuntu tutabe ah keske tiprak olsaydim
- +1 yıl
@Esmererkekmasor diyorum ki bunu sana diyen zaten senin dinin
![Allah/tanrı/yaratıcı ile konuşabilseydiniz ona ne sorardıniz?]()
incele daha iyi anlarsın
+1 yılboş yapıp garip şeyler yaratma da sal bir bizi şöyle yoket herşeyi karanlığa göm başka eğlenecek şeyler bul garip hobilerin le bizimle oynuyorsun utanmaz xd diyeceğim buna benzer şey sanırım
20 Yorumla
+1 yılNeden? neden diye sorardım sadece bunca acının haksızlığın gözyaşının nedeni ne? Ne istedin ki insanlardan, egon bu kadar mı çok fazla yani derdim. Tabii var olsaydı.
20 Yorumlasorunda cokezdin bi kere. Allah birdir ondan baska ilah yoktur yaraticida kendisdir. cennet nasip olursa elbette Allah kendini gosterecektir. insallah gormek konusmak nasip olur.
21 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGeldim de ne oldu yani gelis amacim ne ve zaten geri olecegiz ya da neden insan oldum veya ikinci bir hayat varsa benden onceki yaratilan ben kimdi nasıl öldüm de bu oldum
20 Yorumla Kötüleri iyilerin değeri bilinsin diye yarattin peki iyilerin degeri hicbirsekilde kotulukler artsa bile bilinmediginde nasil bi dunya olacak diye sormak isterdim
20 YorumlaŞu okududugum yorumlar gerçekten çok değişik allah affetsin kendim içinde isteyeceğim soracağım beni bağışla merhamet et bağışla sana laik kul olamadım derdim.
41 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha
+1 yıl1. Allah'ım niye bu parasızlık yakamı niye bir türlü bırakmıyor?
2. Allah'ım günahım neydi de benim, bana kin nefret dolu olan bir oğlum var? Neyi yanlış yaptım?10 Yorumla
+1 yılPartili cumhurbaşkanına neden bu kadar sınırsız yetki verdin diye sorardım
11 Yorumla
+1 yılBir seyin en dogrusunu bilen biri varsa gene o Allah tir niye boyle yapmiyor niye boyle yapiyor diye sorgulayamyiz allahi insanlar ki kendi elleri ile yaptiklarindan dolayi allahin azabina mahkum olurlar oysa allah ki gunahlarinin nir cogunu bagislar buyuyur kuran
10 Yorumla
+1 yılSana inanmadığım için kızgın mısın? Derdim. O da yooo kanki ister inan ister inanma cehennemi inanmayanlar için değil kötü insanlar için yarattık derdi.
12 Yorumla- +1 yıl
Sen kendini böyle avut
- +1 yıl
@Haylazzponçik Ben olsam cehennemi kötüler için yaratırdım. :D
Valla bir şey sormaya hakkımız olur muydu onu bilmiyorum olsaydı daha iyi bir dünya olabilecekken niye insanları kendi nefsine bıraktığını sorabilirdim...
10 Yorumla
+1 yılCennet ya da cehennemin bir mekan olmadığına inanıyorum. Ayrıca bir şey de soemazdım
412 Yorumla- +1 yıl
O zaman sen allahada inanmıyorsun öylemi
- +1 yıl
@Kalbin_kalemiii Cennet cehenneme inanmıyprum demedim sadece bir mekan ollmadığına inanıyorum dedim
- +1 yıl
O zaman kitaba inanmıyorsun
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN yahu kitap ile ne alakası var. Kitapta cennet cehennem, taş duvarlar arası bir mekan tasviri mi var
- +1 yıl
Kuranda açıkça belirtilmiş.. biraz araştır.. neden bu kadar sinirleniyorsun onu anlamıyorum?
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN açıkca belirtmeniş, okudum ben
- +1 yıl
Cennet cehennemde allahın kitabında yazıyor, çelişkili bir açıklama yapıyorsun
- +1 yıl
Sinirleniyorum, sadece bukadar basite indirgenemez bu konu. Peygamberimiz "herkes kendi cehennemini ve cennetini yapar" demiştir. Cennet ve cehennemin var olduğuna tabiki inanıyorum. Fakat kur anda ve bir çok yerde kişinin kapbine göre değiştiği söylenir. Amel çok önemlidir. Bu aslında bilinç altımızda öyledir. Kabir denen şeyde öyledir bilincinde kiler farklı boyutta yerçekimi olmadığından serbest olur ve korku düşünceleriniz anında gerçekleşir. Bir insanın kalbi ve zikri kötü üse orada ona göre şekillenir cehennemi, kalbi iyi ise cenneti ona göre şekillenir. Yani herkese nesnel bir mekan değildir. Kimine cennette İrem bahçeleri kimine sadece ırmak kenarı bir köşk. Cimine göre cehennem taşlarla dolu kimine göre ateş. İntihar edenlerin sürekli onunla imtihan edeceği söylenir sence neden? Çünkü bilinç altında en son o düşünce kpdlanır ve korku sürekli tekrar eder. Kişi kendi cehennemini kendi yaratır. Bunun İslam ile bir çakışması yoktur. Aksine daha anlamlı hale getirir. İyi bak iyi gör.
- +1 yıl
Kur’an’da hem cennet hem de cehennemin tasvir edildiği çok sayıda ayet geçer. Bu ayetlerde cennete gidenlerin huzur, cehenneme gidenlerin ise büyük bir azap içerisinde olacağı vurgusu yapılır. Cennetin ve bu yerin özelliklerinin bahsedildiği bazı ayetler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.
“İşte onlara, içinden ırmaklar akan adn cennetleri vardır. Onlar orada ince ve kalın ipekli yeşil elbiseler giyecekler.” (Kehf Suresi, 31. Ayet)
“Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara içinde ebedi olarak kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler ve adn cennetlerinde güzel meskenler vaad etmiştir.” (Tevbe Suresi, 72. Ayet) - +1 yıl
Cennet cehennem tabiki insanın amellerine göre vardır fakat bilinç altıyla alakası yok, amelin iyisi cennete değilse cehenneme gidersin olay bu, çarptırmanın sana yararı olmaz aklından sil bu tür şeyleri
- +1 yıl
Oku bakalım tevsir esilmiş mi edilmemiş mi
- +1 yıl
@HAYATveİNSAN bakın bu ayetleri zaten biliyorum. Bazı şeyler anlayabilmeniz adına somutlanıyor. Bu Kur'an'ın bir özelliğidir. Amel dediğiniz insanon bilincidir. Sizler bilinç altını genelde freudyen tarzda algıladığımız için, kerieyi saldırganlık ya da cincsellik sanıyorsunuz. İnsanları iyiye ve kötüye iten dürtünün adıdır bilinçaltı. Amelin temelidir
Neden Türkiye? Derdim, beni yurt dışına koy derdim.
41 Yorumla- +1 yıl
Afganistan a mi
Kadın erkek esitliği isterdim son zamanlarda kızlarimiz bazi seyler dünyada sadece onlarda var zannediyo
20 Yorumla
+1 yılNeden varlığını bizzat kanıtlamak yerine insanları bir tane kitapta yazanlara inanmak zorunda bıraktın?
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. Açıkçası bu sorunun cevabını hiç düşünmedim ama konuşacak olsam Dünyadaki savaşları neden durdurmadığını sorardım
20 Yorumla
+1 yılGerçekten olsaydı: Zeki insanların inanmasını istemiyor musunuz o yüzden mi bu şekilde organize ettiniz sistemi diye sorardım?
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,2b cevap paylaştı. Musa denen adam için akla gelmeyecek işler yapmissin tanrım şu anda ki rezalet dünya için neden bir şeyler yapmıyorsun derim..
21 Yorumla
+1 yıl"Rabbım senin bilgine sual olmaz ama şu kıyamet kopsa mı artık dünyanın çivisi çıkmadı çiviyi kırdılar o derece. Hani israfil üflese mi şu sur'a hıh?"
20 YorumlaSiz sizin ile konuşmadığını mi dusunuyorsunuz. Yazık
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılSoru sormaya ihtiyacım yok, o beni günde 5 vakit dinliyor ve dualarımı kabul ediyor
30 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe zaman öleceğimi ve cennete gidebilcek hakina sahip miyim derdim?
30 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. E yani bu soru da çok hassas konu üzerine tabi tartışma çıkar. (Bu arada maşallah senin sorulara yetişilmiyor. Benim sorularda bakarsan sevinirim)
10 Yorumla
+1 yılŞu sorunun altına gelen tüm yorumların cevaplarını sözler köşkünden ve Kuran-ı Kerim' den bulabilirsiniz tabi inanmayı istiyorsanız seçim sizin.
122 Yorumla- +1 yıl
Peki şöyle düşünün İmtihanda falan değilsiniz. Şöyle düşünün bir kişiyi odaya yerleştiriyorsunuz ve yapacağı herseyi tamı tamına bilmenize rağmen ona senin iraden diyorsunuz sonra o kişi de bildiğiniz herşeyi yapıyor ve yaptığı şey yüzünden ona not veriyorsunuz aslında notu da önceden biliyordunuz. Yani siz o kadar aptaldınız ki o kişinin ne yapacağını bilmenize rağmen onu oraya sokup üstüne bilmiyormuş gibi o kişiye not verdiniz bunu siz değil tanrı yapıyor
- +1 yıl
Ayrıca ben Tevrat İncil Kuran zebur kutsal kitaplarını okudum hepsinde eksikler var ve kuran en az Tevrat kadar yanlış
- +1 yıl
@JuanyEmma mesela incilde isanin doğumundan ölümüne kadar her yıl her ay yazılmış ama kuranda isanin belli aralıklarla boşlukları var mesela doğmadan önce ve doğduktan 3 yaşına kadar var 14-15 yaslaei var 30lu yaslaei var aynısı Muhammed peygamberden de var 30 yaşından öncesi yok adamın ayrıca gerçekten Muhammed peygamberin olduğundan da şüpheliyim ha bir de youtube a kutsal şehir petra yaz orada 1 bucuk saatlik bir video var onu izle
- +1 yıl
@Cegos_hitler herkesin inancı farklı olabilir buna saygı duyarım ama birde şöyle düşün; birgün normal bir şekilde hayatını yaşarken paça yaka kolundan tutup seni tutukluyorum ve 60 sene boyunca tutuklu kalcaksın diyorum sen gelip bana sormaz mısın sen kimsin ne yaptımda beni içeri aldın bunu geç diyelim ki o 60 yıl geçse bile her geçen gün bana kin tutup nefret etmez misin sana hiçbir açıklamada yapmadan oraya atıyorm ve hayatının bildiğin hepsini orda geçirmeni sağlıyorum 60 yılın sonunda çıksan bile beni öldürmek istersin değil mi sadece beni değil çevremdeki herkesi çünkü nefret dolusun. Şimdi bunu birde şöyle düşün Allah kimin cennete ve cehenneme gideceğini şüphesiz biliyor ve bizi yarattı. Ya bizede hiçbir şey söylemeden cehenneme atsaydı ve cehennem 60 yıl bile değil ebediyen orda kalcağını düşün sormaz mısın aynı şekilde benim günahım suçum neydi diye belki Allah bu soruları sorarken cevap vermek için bize özgür bir irade vererek dünyada bir simülasyonun içinde gibi yarattı ve sınavı geçmek için belirli kurallar koydu umarım tatmin edebilmişimdir
- +1 yıl
@Cegos_hitler sence biz niye Kur'an ı Kerim'e inanıyoruz bizim kitabımızda eksik yok sadece diğer kitaplarda fazlalık var günümüze kadar Kur'an ı Kerim değişmediği için inanıyoruz
- +1 yıl
@JuanyEmma arkeolog ve din bilimci bir adamın islamdaki bazı şeylerin araştırmasını yapıyor
- +1 yıl
Ve kuran değişti
- +1 yıl
Biliyor diyelim o zaman neden bizi yine de dünyaya gönderiyor ne yapacağımızı Biliyor direk göndersin ve kendi yaptığı seçimleri kaderimize yaziyo ve sonra bizim seçimimiz olur aaa bak şu işe nasıl da özgür bir irade
- +1 yıl
@Cegos_hitler kardeşim Allah zaten biliyor Peki sen cennete veya cehenneme niçin gittiğini bilecek miydin Allah sana çünkü sen bu yolu seçtin dese bile sen tamam Allah'ım madem hak ettim sonsuza kadar cehennemde kalırım mı dicektin saçmalama gözünü seveyim
- +1 yıl
@Cegos_hitler ayrıca hiçbir kanıtın olmadan Kur'an değişti diyorsan peki diğer kutsal kitapların değişmediğine dair bir kanıtın var mı
- +1 yıl
Bize o iradeyi vermeseydi merak etmezdik
- +1 yıl
Hepsi değişti iste ama kuran hem değişti hem eksik
- +1 yıl
@JuanyEmma mesela kuran yazıya gecirilmeden önce ezbere biliyordu ve yazıya geçirildikten sonra herkes aklında kalanları bir yere yazıp gondrrdiler ama hatirlamadiklari da var hatta kuran yazılıp herkese dahitildiktan sonra bir adam gelip demis ki bu kuran eksik ben daha fazla süre biliyorum onları da ekleyin demiş ama dağıtıldığı için eklenmemiş
- +1 yıl
@JuanyEmma ismini hatırlamadığım bir dini liderdi
- +1 yıl
@JuanyEmma Sen nerden biliyorsun değiştirilmediğini o yıllarda yaşıyor muydun? Belki insanlar onu kendi inanmak istediği şekilde yaydı ne biliyorsun? Ayrıca Allah şeytana ne demiştir? Cehennemi sen ve sana uyanlarla dolduracağım. O zaman Allah kumarbaz? Şeytana olan iddiasından dolayı bizleri yarattı, şeytanın bizi kendi etrafına çekemeyeceğini düşünüyor eğer çekersede onların hepsinin cehenneme gideceğini söylüyor. Madem bunları biliyor şeytana uyacak insanların var olduğunu biliyor bunlara neden engel olmuyor? Neden yapılan bunca kötülüğe sesini çıkartmıyor?
- +1 yıl
- +1 yıl
@Cegos_hitler masal kitaplarını okumaya devam et o zaman knk neye inanmak istersen ona inan
Bügüne Kadar Hatalarım Hepsinin Cezasını Çekmek İsterdim
Sonra Yalvararak Affeylemesi Dilerdim
-VESSELAM-10 YorumlaTek kurtuluş olan intiharı neden yasaklandın diye sorardım.
20 Yorumla
+1 yılDünyaya kötüler hakim olurken ve insanlar işkence çekiyorken neden birsey yapmıyorsun
24 Yorumla- +1 yıl
ya gucu yetmiyor. ya da mudahale etmek istemiyor. istemiyorsa kotu bir kisilik
- +1 yıl
@Acayipacayip aynen öyle
- +1 yıl
Allah bize neden müdahale etmez kötü olduğu içib değil insanları bir sınav için gönderdiği için herkes her zorlukta isyan etsin o zaman hiçkimse kötülük yapamasın böyle bir deneme sınav olmaz
- +1 yıl
Bilmiyorsunuz allah doğrsunu bilir siz bilmezsiniz
Seni seviyorum, çok kafa adamsın/kadınsın veya nesin bilemiyorum 😍
22 Yorumla- +1 yıl
Sevmenin sebebi nedir merak ettim ayrıca ne olduğunu da bilmediğin birşeyi sevmek te biraz farklı aslında demek istediğin ruhunu sevdiğin gibi🤔
Benim bile oluşmam için bir sebep varken sen nasıl doğmadan yoktan var oldun?
20 Yorumlaolduğunu düşünmüyorum ama var diyelim ve konuştum amacını sorardım egosu için neden bizi kullandığını
75 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir soru. cevabini soyle versek... sana ait bir oyuncak lego var. sen onlara istedigin şekli veriyorsun sana ait çünki. Lego sana hesap sorabilirmi beni neden araba yaptin ya da ev yaptın.
Sorgulaman harika ama günümüz meteryallerini kullanarak biraz aratirsan bence bulursun... her zekâ bu soruyu soramaz bu zekâ da biriside cevabi arastirir kanimca. - +1 yıl
Allah eylenmek isteseydi katinda eglenecek daha guzel seyler yaratirdi allah kullarini ancak ona ibadet etsin diye yaratti
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayatımda karşıma çıkan insanlar benim imtihanimmiydi.. gectimmi derdim
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 605 cevap paylaştı. Kendisiyle ilgili Çok sorum var ama verdiği cevapları aklım almayacağını Biliyorum.
20 Yorumla
+1 yılNeden herkes eşit değil, neden bu dünya da bu kadar acı var
20 YorumlaArada konuşuyorum çok şeyi şikayet ediyorum kul ile Allah arasında iletişim kuran namazdır Allah kullarin bana dua ederse dualarına icabet ederim diyor
20 Yorumla
+1 yılDünya dışında yaşayan varlıklar olup olmadığını sorardım
27 Yorumla- +1 yıl
Var supen olmasin 18 bin alem var
- +1 yıl
Görmediğimiz alemleri demiyorum bizim boyutumuzdaki alemi diyorum
- +1 yıl
Cinler ifritler bizim alemd3 yasarlar mesela
- +1 yıl
Fakat biz onları göremez ya da algilayamayiz
- +1 yıl
Bas gozu ile degilde kalp gozu ile bakinca gorunuyor ben gordum mesela
- +1 yıl
Herkes göremiyor ama
- +1 yıl
Herkes goremiyor evet cunki gozlerinde perdeler var o alem baska alem olmeden ole bilmek olmeden ruhlari allaha eristirmek gerek o alemi gormek icin hatta ve hatta akillarin allamadigi alemler var bu dunyada zaman mekan kavrami olmadan binlerce isleri hal yoluma koyan nice kullar var suleyman peygamber bir ornektir cinleri seytanlari emrinde calistirdi sana bu gece birini gostereyimmi ruya aleminde siyah elbiseli birini
- Devamını Gör (119)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat