Hırsızlık, haram yemek , devlet malından çalma, kul hakkına girme, insanların kuyusunu kazmak büyük ahlaksızlıkken. Bu kavramı neden sürekli kadın bedenine sıkıştırıyorlar?

Ahlaktan ziyade, namus kavramı üzerinden rank kasıyorlar maalesef.. Zannediyorlar ki o iki cmlik zardır insanın namusunu, ahlakını, edebini yansıtan.. :) Bu zihniyette ki birine ne anlatabilirsin ki, ne denebilir.. Kadın sigara içemez kötü bakarlar, kadın yürüse kaşar derler, makyaj yapsa yollu olur, yapmasa çirkin derler, konuşsa neden konuştun derler sussa aa sen de kadın mısın be derler.. Evlense kudurmuş erkenden derler, evlenmese evde kalmış derler, çocuk yapmasa kısır derler, çalışsa iş yerinde taciz ederler..! Derler derler derler ve bu hiç bitmez.. Kimse şimdi bana erkeklerin de hayatı zor demagojisi yapmasın, biliyoruz herkesin hayatının kendine göre zor olduğunu fakat kadın doğmak nasıl bir duygudur fikri olmayan insanların aşağılamaya çalışan ve kadını ve yaşadığı zorlukları basite indirgemeye çalışan zavallı beyinlerle uğraşamam.. Her iki cinsiyette de ahlaksız da var ahlaklı da ama birinin ahlaki değerlerini belirlerken üreme organları değerlendirilmemeli ! Gerçek ahlak bedende değil KAFADADIR, RUHTADIR..
Kadın ahlakın kalesidir. Güzel ahlakın , en güzel halini kadın yansıtır , tüm insanlığa örnek olur. Bu soru ters mantıkla sorulmuş olabilir, cevaplar eleştirel gelebilir, lakin anlamamız gereken önemli unsur. Hani şu , çağdaşlık modernlik özgürlük medeniyet çığırtkanlığı içinde gezinen gezinirken tüm oyunlarıyla kadını sömüren zihniyetler varya. İşte onlar , bu meseleyi vurgularken , kadın & ahlak olgusunu , kadın ahlaksız mı veya neden kadına ahlaklı olması gerektiği baskısı yönünde Israr var olarak nitelemeye calisarak insanlığı bölmeye kalkisirlar , kadını esasen diğer insanlara karşı asi olmaya yöneltme başına buyruk yapabilme girisimlaridir. Kadının ahlakını bozamazlarsa çok iyi bilirler ki , insanlığa istedikleri zulümleri yapamazlar , insanları kolelestiremezler , aile kurumunu bozamazlar. İşte bu sebepler ve daha fazlası ortada neden? Kadın ahlaki en güzel yansıtan , yaşatan ayakta tutandır , kadın güzel ahlakta insanlığa en guzel örnektir. Kadın erkeginde kadınında annesidir. İyilik güzel ahlak içtenlik samimiyet dürüstlük ve daha bir sürü ahlak güzelliğini arttıran etkeni kadın verir nesillere , kadın anne olamayadabilir lakin fıtratı gereği yine çocuklara yetişkinlere her zaman güzel örnektir. İşte insanlığın anası olan tüm güzelliklerin anasi kadındır. Bu sebeple ahlak denilince akla kadın gelir. Bazı yarım porsiyonlarin ve peşlerine taktıkları zihniyet artıklarının söyledikleri kendi cehaletlerinin ilanıdır.
Oha çok doğru
@tornacigelyo 😊 Teşekkür ederim
Her soruda aslına baktığımda aynı tuhaf alttan bi düşünce temeli var. Kadının görünen topuğuna dahi dikkat çekerek bunu cinsellik sorusuna vardıran zihniyet, erkeğin nedense ahlaki herhangi bir sorumluluğu olduğunu aklına getirmez.
Kadın düz, tek ve bir başına bütün yargılardan sıyrılacak, cennetlik örnek gibi durmalıdır kimilerine göre. Onlar içlerindeki ahlaksızlığı kadınla tamamlarken her anlamda eksik, geride ve arka fonda durur hatta kenar süsüdür.
Dünyanın çıkan çivisi de terbiyesi verilmemiş bir kadının eseridir sanırım.
Bilmiyorum kadın hep' el 'olur, erkek' el oğlu' onun yeri o kadardır toplumda.
Saygılar 💫
Çok haklısın. Geçmişten gelen bir dayatma gibi... Bir söz okumuştum, "Delikanlı kadın gibi kaşar adam da var" Ahlak, namus gibi kavramlar cinsiyetle ilgili değildir.
Teşekkür ederim 🙏 İyi geceler...
Rica ederim 😇
Cevap
20Cevap
Ahlak, namus bunlar yalnızca kadının koruması gereken değerler değilki. erkeklerinde koruması gereken değerler bunlar... kuran ı Kerim'de bunlarla alakalı bir sürü ayet var. açıp okuyun Nisa suresinin mealini kadının okadar hakları varki... kadını okadar övmüşki allah, okadar korunması gerektiğini söylemişki tabi kim takar bunları... evet ahlaksız kadınlar var ama bir okadarda erkek var! önce herkez bir dönüp kendi ahlakını sorgulasın derim ben...❤
Neden mi?
Çünkü bunu öğreniyorlar. Namus denilen şeyin evrensel olduğunu değil, kendi aileleri ile sınırlı olduğunu öğreniyorlar. Benciller, düşüncesizler ve fazlası ile ahlaksızlar.
O değil de hocam midemi bulandırıyorlar...
Sende haklısın be
Çünkü zayıf görünüyordu
Baskılamak kolaydı
Kendi iğrenç dürtülerini bastırmak yerine kadını baskıladılar.
Neyse ki bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde herşey değişiyor. Kadın bu saçma erkek egosunun ve bencilliğinin artık farkında. Çalışma hayatına katıldıkça, kendini maddi manevi güçlendirdikçe, çevresine örülmüş o duvarları farkediyor.
Ben de o kadınlardan biriyim
Ve ahlak insani bişeydir, cinsiyetle alakalı değil. Kimsenin bana kendi yapmadığı hiç bişey için akıl vermesine, ahkam kesmesine, zorbalık etmesine müsade etmem.
Erkeklerin namusu yok gibi bir algı var. Oysaki dini yönden kadının da erkeğin de namusu vardır. Toplum açısından bakılınca erkeğin namusu kadındır diye bir söz var. Sorarsan bu namus lafı eden kişiler de dindar insanlardır. Kendine bakmaz, kendi her şeyi yapar ama sen kadınsın, sen yapamazsın der. Yürüsünler gitsinler. Kapanırsın bu toplumda örtünün altında olan güzelliklerini merak ederler, açık olursun her şeyi ortada derler, o*rospu olursun. Tahrik oluyorum, açmasaydı o kadar derler örtünün altındaki güzelliklerini merak ediyorum diyen toplum erkekleri. Dönüp de bir kendi zihniyetlerine hiç bakmaz ama bizim toplum insanlarımız. İnsan ne yapacağını şaşırıyor.
Not :Dindar dedim diye ateist değilim.
Çünkü toplumun algısı kadına büyük bir yük yüklüyor. Kadın evinin namusu, erkeğin namusu gözüyle bakılıyor. Bu sebepten dolayı da ahlak ya da ahlaksızlık deyince akla ilk olarak kadınlar geliyor. Bu algı da toplumda kolay kolay yıkılacak bir algıya benzemiyor maalesef. Bu da kadını cinsel obje olarak görmekle alakalı bir şey aslında. Bu tarz kişilerde bu sorun daha belirgin olarak ortaya çıkıyor.
Bu zihniyete sahip topluma ne desekte kifayetsiz kalır. Diyecek bir şey bulamıyorum.
Bildiğim çok güzel bir söz var ;
Ahlak ve namus deyince sadece kadından konuşmaya başlayan herkes, ahlaksız ve namussuzdur. Frida Kahlo.
Herkes önce kendine bakmalı. Kendi hayatına, nefsine, gururuna, şerefine, namusuna. Kadın veya erkek olsun kimin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmemeli ve yargılamamalı. Bu mümkün olursa ahlak her iki taraf içinde konuşulur, sadece kadınlar üzerinden ahlakı empoze etmeleri çok yanlış.
Ahlak deyince aklıma direkt olarak iş ahlakı geliyor. Emeğin karşılığını alamama durumu. Ülkemizde en çok eksik olan bir kavram. Siyasi olarak da öyle halk içinde de öyle.
Hangi ahlak mesela? Genelleme yaptınız şu anda. Bazı şeylerde erkeklere ahlâksız denirken, kadınlara göz yumuluyor. Bazı şeylerde kadınlara ahlâksız denirken, erkeklere göz yumuluyor. Ahlâk tek başına kadının sırtına yüklenen bir şey değildir. Feminizm propagandası o.
Söze kadınla başlayan toplumlar geri kalmışlığa mahkumdur. Bizim topluma uygun bir söz bence. Ahlak denilince kadın gelir aklına hemcinsimin ama hak diye sorsan dört hak haktır der. 😀 Balık hafızası bile daha hayırlı geliyor işte, bunu düşününce.
~Belki de ahlaksızlığın simgesi erkekler olduğundandır.
İşlerine geliyor. Olay kadın üzerinden infial oluştururken onlar bu arada rahatça kendi ahlaksızlıklarını yapabiliyorlar.🙂
Çoğu erkek ahlakın kadınlara ait olduğunu düşünüyor. Bunun nedeni ise bu düşünce ile sorumluluğu kendinden uzaklaştırıp kadını bir portre gibi şekillendirmeye çalışmaları. Bunu da ancak korkak erkekler yapar.
Ahlaklı olmayı sadece belaltı bir kavram sandıkları için
Düşüncesiz oldukları için Ahlak cunsiyetle alakalı değil...
Herkes zamanin kötü oldugunu söylüyor
Zamani ise yine insanlar öldürüyor
Hem zamani hem kadinlarimizi öldürüyorlar bu düsünceler yüzünden
Ahlak deyince erkek akla gelmeli.
Ne yazik zamani ziyan eden cahil ahmak sapiklar
Ne kadina ne cocuga aciyorlar :((
Sinir oluyorum herseyde KADINNN :(
SAPIK DÜSÜNCELI INSANLARIN DEDIGI BIR SÖZ...
Ahlak diyince akla ilk kadını getirenler net ahlaksızdır
Yozlaşmış toplumların tipik örneği. Kadın onlara göre evden bile çıkmamalı.
Nedeni nedir bilmem ama öyle işte.
Ahlak ve namus deyince sadece kadından konuşmaya başlayan herkes ahlaksız ve namussuzdur. -Frida Kahlo
Çünkü ahlaksız bir toplumda ahlak sadece birilerine yülk edilerek o yüğkten kurtulunabilir. Ahlaklı insanlara ahlak dersek kendilerine, ahlaksızlara ahlak dersek başkalarına bakarlar.
Çünkü dünyayı domine eden erkek. Sistemi yöneten erkek. Medyayı yöneten erkek. Kız çocukları önceden diri diri topraklara gömülürdü. Avrupa'da kadının statüsü bir engelli kadar düşüktü vs vs.
Kadın erkek ahlaklı olmalı zati.. Çalmak çırpmak kişilik katekterik mesele...
çoğu Erkeklerin ve erkek ebeveynlerin aklı fikri kadınların bacak arasında da ondan.
Atalar boşuna dememiş:Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der
ahlak denince aklına kadın gelenlerin sorunu bu ben gibilerin değil
Umarım bir gün biz kadınların değerinin anlaşıldığı bir türkiye de yaşarız, umudum yok ama umarım!
imkansız kanka
Kim demiş kadın diye Müminler der Allah kadın demez.
çünkü onlar ahlaksız puuuuuuuu :d valla benim aklıma ben geliyorum :d
Toplumuzdaki bekaret kavramı sebebiyle.. sadece kadınların namusu yok erkeklerin de var namus iki bacak arasından da sorumlu tutulamaz, zihniyete gel ya
Çünkü biz bir orta Asya toplumuyuz ve soy ilerlerken kadın bir aracıdır.
Ahlakın cinsiyetle alakası yok. Erkeğin de kadının da ahlaksızı var. Ayrıca herkesin aklına ahlak deyince kadın gelmiyor. Sadece düşüncesiz insanlar ahlaksızlığı bir tek kadın da bulur.
Siz ne kadar şerefliyseniz kadınlarınız o kadar namuslu olur...
Ahlak sadece kadına özgü değildir ahlak erkeğede özgü bir davranıştır
toplum zihniyet yoksunu çünkü.
kadına her şey yasak çünkü
kadınlar ayak altına alınmamalıdır.
Çünkü kendini köle sanan kadınlar haklarını aramıyor. Biz hakkımızı arayınca da bize dayattıkları saçma ideolojiler ortaya çıkıyor.
Yoo benim akp geliyor.
Omen tanrom
Din dayatmaları yüzünden.
Onlara göre kadın bir eşya
Birgün herkes kendine bu soruyu sorarsa ahlaklı bir toplum olabiliriz belki
Herkesin aklına kadın gelmiyor sadece yobaz sığ kesimde böyle
ahlakı kızlık zarı zannediyorlar
Toplum onu empoze ettiği için
Toplum algısı ve kültür
Cunku nato kafa nato mermer 😂
ahlak dediğin beyinde olmalı
Namus kavramını orda aradıkları icinn
Cevap çok belli. Çünkü coğrafya kaderdir
Örf adetler de en çok kadına olan oluyor
Yoo ilk kadın gelmiyor bana
Böyle algı oluşturanlar ahlaksız dır
Gunah kecisiyiz gunah :)
Zihniyetsizler
Onu düşünen ahlaksız ve namussuz da ondan
Ahlak denince aklıma ilk kadınlar gelmiyor, boş soru
ahlak zar ya o yuzden🤣
Şahsen benim aklima kadın gelmiyor..
Öyle düşünenler ahlaksız bence ✔️
Sapıklar
Yetiştirilme tarzi
Nedeni dindir.
Bizim ülkede günah keçisi hep kadınlar da ondan.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?