Bu aralar bu mevzuları düşünüyorum açıkçası biraz daha. Hangisi daha doğrudur, hangi durumlarda insanları olduğu gibi kabul etmek daha iyidir pek bilemiyorum. Bu yüzden sizlere de bu konuyu açmak istedim.
Değerli görüşlerinizi bekliyorum 🍃

Bir insanı değiştirmek çok zor bir mesele...
Belkide bir akarsuyun yatağını değiştirmekten dahi zor...
Ben kendi yakınımdakilerini değiştiremiyorum...
Yakın dairemin dışındakileri olduğu gibi bırakıyorum. Belki ışık görürsem ve değecekse gayret gösterirdim...
Şurası kesin ki bizler karşımızdakini değiştirmeğe çalışmaktan ziyade yaşayarak, temsil ederek, samimi kendimiz olarak hareket edersek, karşımızdaki ya dönüşmeye başlayacaktır ya da tamamen bizden uzaklaşacaktır...
Yeterki bizler özellikle samimi olalım...
Tabii benim burda değiştirmek gayretim, zararlı, faydasız, çirkin olanı engellemek adına...
Yoksa kimseyi değiştirmek gibi bir çabam olmaz...
Esas olan kişiyi olduğu gibi kabul etmektir...
Bu bir saygıdır da...
Aslında zor ve bir o kadar da geniş kapsamlı bir soru..
İnsan psikolojisine göre fıtratımıza göre yanlış olan veya mizacımıza ters düşen kişinin düşünceleri bize "Zıt" gelir..
Bu kapsamla genel olarak düşünecek olursak, her insanı olduğu gibi kabul etmek bir nevi saygı göstergesidir.
Bir taraftan da değiştirmek derken, bir insanı özellikle kişiliği oturduysa kolay kolay değiştiremezsiniz.
Değişmez değil değişir, kişi yanlış birşeyi yaptığının farkına varır veya daha iyi olmak için çaba gösterir, 40 gün çekim yasası gibi farklı şeyler var bildiğin gibi..
Soruda ki "değiştirmek" ve "karışma" yı ben şöyle görüyorum; iyiliğe teşvik etmek, yanlışını görmesine fırsat tanımak ve düzelmesi için çaba sarf etmek gibi..
Bu da doğru kişi olursa güzeldir, yanlış insanı değiştirmek mümkün olmayacağı gibi karışmak da doğru bir yaklaşım olmaz diye düşünüyorum..
Rica ederim 🍃
Bir insanı olduğu gibi kabul edersek hayatımızda yeri var demektir zaten.
Fakat bir süre sonra bencillik, menfaat gibi narsist duygular devreye girince başta olduğu gibi kabul ettiğimiz insana karşı tahammulsuzlesiriz.
Beklentiye gireriz.
Karşımızdaki kişiyi aslında değiştirmek, bizi rahatsız eden davranislarini duzeltsin isteriz.
Bu yapilmayinca da karşılanmayan beklentiler birikir, birikir ve en sonunda yorar.
Bence bize zararı olmayan ve çok yormayan insanları olduğu gibi kabul etmek mümkün, fakat yukarıda bahsettiğim gibi bencil, kibirli, narsist... sınırlarıma müdahale edip beni manipüle etmeye çalışanları oldukları gibi kabul edemiyorum...
Kabullendim ancak sevmiyorum. Ailem dışında fedakârlık edeceğim insan ise yok. Zamanla bunun böyle olması gerektiğini öğrendim, herkes de öğrenecektir.
Cevap
4Cevap
Olduğu gibi kabul edilicek insan var kabul edilmeyecek insan var.
Herkesi olduğu gibi kabul etmek bizi aşırı derecede yorar hatta psikolojik hasta olmaya kadar götürebilir bizi
Mümkündür.
Hiçbir insanı karakterini kişiliğini değiştiremezsin. Küçücük çocuğun bile.
Anlaşabilmek, iletişim kurabilmek için de karşındaki insanı nasıl görünüyorsa o şekilde kabul etmek şart..
Mümkün olması gereken odur zaten. Umma ki üzülmeyesin.
kabul edersin orası tamam bunu hayatının neresıne koyarsın mevzu orda , ben kabullenırım ama görmem
Mümkün ama çok üzülüyor insan
Mümkün
mumkun ama cok zor
bazenn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?