Bazı insanlar çok fazla düşünür. Çok fazla hatırlar ve asla unutamaz. Buda hayatı onlar için çekilmez hale getirebilir. Pek siz?

Olabilir değil olur. Unutamamak benim cehennemim oldu diyebilirim. Hayatımda bu kadar kötü hissettiğim bu kadar canımın yandığı bir 3 sene daha olmadı. O üç sene bana eziyet gibi geldi. Her yastığa başımı koyduğumda hep aynı şeyler aklıma geliyor, her gün her saat bunalıyorum nefesim kesiliyor sanki heryerimden bıçak saplıyorlar, aynı zamanda alevler içinde yanıyor gibi bir acı fiziksel değil ama ruhsal. Berbat bir his. Şimdi kurtulmak için herşeyi yapıyorum şuanlık iyi gibiyim.
Normal olaylar değil ama travmaları unutamamak insanın kendi cehennemini yaratmasını sağlıyor
Sanki beni tanımlamışsınız. Çok düşünürüm, çok hatırlarım ve unutamam. Unutamamak, hem bir ödül hem de bir ceza gibi. Hatırlama becerisi, hayatta birçok alanda insana yardımcı oluyor. İyi şeyleri hatırlamak güzel bir duygu. Ama kötü olanları da hep hatırlamak ve onları unutamamak, bir lanet gibi insanın peşini bırakmıyor. Zamanla geçmişe dair hisler yoğunluğunu kaybediyor ama yaşananlar unutulmuyor.
Yaşanılan kötü şeyler asla unutulmuyor, zaman zaman kendilerini en ufak bir olayda dahi gün yüzüne çıkarıyorlar. Unutmak diye bir şey yok zaten, sadece zaman geçtikçe etkisi azalıyor.
İlk günki gibi acı vermiyor hiçbir şey, zamanıda düşünerek deli eden şeyler bir sabah biraz daha hafifliyor ve daha da hafifleyerek azalıyor sadece.
Tecrübe olarak bakmak daha doğru gibi. Acılar, kederler de hayatın bi parçası. Geçseler belki kimliğinizi yitireceksiniz. Bizi biz yapan biraz da acılarımız değil midir? unutursak, kim olduğumuzu nasıl bileceğiz. Hangi acıyı nasıl göğüslediğimiz, karakterimizi açığa çıkaran ender şeylerden.
Cevap
7Cevap
Dusunecegim çok şey yaşadım ama hayatımı cehenneme cevirmedim hiç. geldi geçti dersimi aldım yoluma baktım...
Geçmişle ömür boyu yaşanmaz. İllaki zaman üzerini ortecektir. Butun acıların kapanma süresi var yaşananlar, hayat gailesi, yeni insanlar üzerine bir sayfa açar. Gecmeyecek acı yoktur ölüm acisina bile insan dayaniyorken üzerine başka acı tanımıyorum. Cehennemi insan kendisi yaratıyor hâlbuki mantigimizi duygularımızın bir tık önünde gecirebilirsek neden olduğunu devamlı hatirladigimizda acı çekme hâli kabullenme evresine kapı açıyor. Cennette cehennemde beynimizde ve bizim süreci nasıl yönettigimizde.
Nasıl andığına göre değişir. Güzel anarsan cehennem yaşatmaz sana. Eğer hatırladıkça cehennemi yaşatıyorsa içinde bişiyler ölmemiş demektir. Bu daha kötü. Onu bir an önce öldürmek için savaşırdım.
Bu ben... Gerçekten öyle. O anı beraber yaşadığım kişi bunu çoktan unutmuş olmasına rağmen unutamıyorum ve yorucu oluyor, enerjimi sömürüyor. Bu söylediğim kötü anılar için geçerliydi. İyi anılarsa başlarda iyi hissettiriyor ama sürekli akla getirince eski tadı kalmıyor.
Bir insan istediği kadar unutmasın. Bir süre sonra ne eskisi gibi sinirli olur ne de eskisi gibi üzgün olur.
Geçmişe sıkışıp kalmak bir çeşit cehennem tanımı olabilir tabii ki. En iyisi umursamamak. Takıntılı olmak saçma, gereksiz ve yorucu olmalı.
Kesinlikle cehennem. Ben kinci bir kız değilim. Bundan da memnunum aslında. Çok kinci kuruntulu arkadaşlarım var. Onları dinlerken hayatı sorguluyorum. Nasıl yaşıyorlar o sekilde acaba
İnsanlar unutulunca ölür, derler. Hatırladıkların seni yaşatır. Oysa ben bunu hiç görmedim. Benim hatırladıklarım ruhumu parça parça ediyor. Benim için, gitti her dilin en üzücü kelimesidir...
Aynen ne yazıkki yaşadıklarım eski iyi veya kötü hatıralarım nedense unutamıyorum en savunmasız duygusal anımda geliyor aklıma gitmiyor içimden ve depresif sinirli bir insan oluyorum
Cehennem nasıl bir yer acaba ki her kötü şeyle bağdaştırıyoruz?
Belki de cehennem bütün acılarımızı unutmamız için vardır 🙄
Ateşte yanarken kim eski sevgilisini düşünür ki 😂
Ben en büyük lanetim unutamamak diyor üstat. Ne bana yapılan iyiliği unutabiliyorum ne de kötülüğü. Düşün düşün insanı mahvediyor
unuturum pek çok şeyi.. unutamamak acı verir. insanın yüreğinin acısı küllenmezse, sürekli yakarsa hayat çekilmez olur.
Tamda olarak anlattığın kişiyim söylenileni yapılanı unutmam ve çok da düşürümmm 😫😫
Boyle bir durumda olmadım hiç . Unutmak istediğim kişileri ve olayları kolayca unutabiliyorum.
Aslında insanın cehennemi olan kafasının içi. Orada biter iş kalbinde bitirirsen, unutursun
Olamaz anca sınavı olabilir. Ne kadar uzun sürse de elbet birgün bitecek.
Yaşadım bu durumu.. insanın kendisine yaptığı en büyük kötülük ve eziyettir unutamamak..
Unutmaya karar alıp unutmayacağım hiç kimse ve hicbirsey yok...
Bi ara yaşadım o cehennemi. Sıyrılıp kurtulmak ne zor ne çetrefilli...
Evet öyle hayatı çekilmez yapiyor. ama bazen unutmadıklarımızı unutunca şimdiye odaklanınca daha da kötü seylerle karşılaşa biliyoruz
Iyy lanet gibi bir şey
Unutmak, unutmayı bile unutmak..#şahsiyetdizi unutmak insana verilmiş en güzel hediyedir. Her şey unutulur. Zamanla aklına bile gelmez bir şeyler belki hatırlatır ama kısa sürer bu
cehennemi yaşatır , sonra buna alışır ve sonra da ara ara boşluğa düşer
Bence duygusal ve vicdanlı insanların yaşadığı bir durum senelerce unutamadığım şeyler oldu ama zaman gectikce eskisi kadar sik aklina gelmiyor
cennetide olabilir :) babamı unutmuyorum ve onu her hayal ettiğimde anılarımızı gözümün önüne getirdikçe cennette oluyorum sanki
Tamda böyleyim. Ama cenent ve cehennem karışık... Bir türlü unutamıyorum. Oteldeki garsonu ve çalışanları bile unutamıyorum o kadar yani.
Cennet*düzeltme olsun.
Zamanla herşey unutulur unutmasan bile aklına gelir ama üzülmezsin o acıya alışmışsındir aklında tutmaya yani ben öyle düşünüyorum
hayatı yaşayana da beraber olduğuna da cehennem olabilir bazen
Hayır kuruluşu olur ana hatırladığım anda ceheneme donusur
Unutamamak insana verilmiş en büyük ceza.
O zmn cehennemin ta kendisiyim..
Ben unutkan taraftayım, böylesi daha güzel
Olabilir. Fakat zamanla hepsi geçiyor
Evet ya keşke hafızamı resetleyebilsem
Evet, en büyük cehennemden biridir, unutamamak.
Evet oluyor olanı gördüm
Evet, kesinlikle öyle.
Unutulmayacak anı silinmeyecek insan yok
Olabilir ama benim öyle bir problemim Yok 😉
Kesinlikle evet. Aslında sadece takıntı bu
Bence cehennem ve bende bu cehennemden mustaribim.
Unutmakta cehenneme donebilir
İnşallah hayat boyu unutmam dediğim şeylerde var
Duygusal insanlar böyle oluyor genellikle.
Unutamamakta olabilir unutulmakta
Evet oluyor
Evet fazlasıyla...
Aynı benn 😏
Bazı konular icin evet
Olabilir bende birşeyi kolay kolay unutamam😒
Olabilir evet
Başka şey düşününce geçer.
Bende unutamıyorum
Neden?
çok yorar insanı..
Olur tabiki