Görseldeki gibi tüm gözler sizin üzerinizde olsa, heyecan ve stres yapmadan o topluluğa hitap edebilir misiniz? 😸Kendinize bu konuda güveniyor musunuz?
Bir tank taburu 4 bölük takribi 20 subay 40 astsubay ve 360 erden müteşekkildir onların onun de tekmil alıp merhaba asker, nasılsın diyerek onlara emirler vermek, lisse güvenlik dersine girmek ve özel eğlence gecelerinde sunuculuk yapmak kararı sen ver.
Kuran kursu biticekti VE hafizlara veda töreni yapilacakti hoca bana dedi ki açılış konuşmasını sen yapıcaksın Dedim hocam emin misiniz BEN hiç konuşma yapmadım yani zor olucaktı benim için Veda konuşmasına 2 hafta kalmış hoca bana yeni söylüyor söylicem sozlerde 3 satırlık bişey. Evde banyoda tuvalette hatta kurstan eve gelirken bile bağıra bağıra söylüyorum sozleri. Yoldakiler bana bakıyo bu kız kime ne diyor diye😂😂. sonuç sesim de ince kelimeler birbirine savas acmiscasina yan yana gelmiyor bende. Konuşmaya 1 hafta kala hoca dediki yokk senle olmucak. EN iyi yaptım şey açılış konuşmasında besmele cekmekti🙈😂😂.. hoca gözlerimin içine baka baka def etti beni. Izleyici olarak katıldım elinde mikrofon olan kıza böyle yandan baka baka gözlerim ağrıdi😒😒
Evet, yapabilirim. İşim gereği bunu fazlasıyla yapmak durumunda kaldım. İş başlarda biraz çekiniyordum ama artık aştım. Daha rahat bir şekilde konuşma yapabiliyorum.
Topluluk önünde konuşmadan önce biraz utanır ve sıkılırım sonra konuşmaya başlarım rahatlatmaya başlarım kendimi insanların gözüne bakarak, mimik ve hareketlerimle sonraki geçen dakikalarda *artık bu sahne benim* derim bülbül gibi rahat rahat konuşurum :p
Eskiden cok konferans verirdim, iyi bir konusmaci oldugmu dusunuyorum ama aradan baya zaman gectigi icin Şu an eskisi kadar iyi yapabilir miyim bilmiyorum
Ne diyeceğimi nasıl konuşacağımu bilim heyecan yapsamda belki bi cesaret konuşma yapabilirim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kendime her konuda güveniyorum. Yaparım dediysem yapamayacağım şey yoktur. Sadece o sahneye çıkmadan önce biraz heyecanlanırım onun haricinde gayette akıcı bir konuşma yapabilirim 👻
Ya benim özgüven sorunum olduğu için bu konuda zorlanabilirim. Düşüncelerime ve diksiyonuma oldukça güveniyorum ama kaygılı olduğum için bir şeylerin ters gideceği düşüncesi herşeyi mahvedebilir
O anki ruh durumuma bağlı olurdu sanırım şu an kendimi ben bile çözemedim hem yaparım hemde yapamam gibi ama konuşmaya bir başlasam kesin rahat rahat arkasını getirebilirim
Kampta yaklaşık üç yüz kişiye türkü söyledim. Zordu ama başardım. Üstelik yüksek performans göstererek. Genelde uzuvlarım bana ihanet eder böyle konularda. :DD