Affetmek bence çok doğru
Neden sadece 3 kız beğenmiş 😂
Çok mu çirkinim ayoll

Genel olarak affederim, çünkü geçmişimle barışık olmayı severim. Kendi adıma ders oldu, tecrübe edindim derim. Ama tekrar hayatıma alma konusunda uzak dururum. Bazıları affedilse de hak ettikleri yerde, geçmişte kalmalılar. Bu konuda sadece bir zaafım var. Onun da zamanı gelecek.
Hataların, büyüklerini de küçüklerini de affettim...
Ancak unutamıyorum.
Unutmamalı da, tekrar edilmemesi adına.
Bu af, aslında af dan çok bir barışma, ve bu kendi iç dünyam da ki barışma için de geçerli. Bunu karşımdaki insana da açık ca söylüyorum. Ancak yeni bir şansı hak eder mi? Oldukça zor... Kısaca herkes ikinci bir şansı hak etmez.
Bu arada bu image i çok seviyorum.
Ne duygulu çocuk, tıpkı ben :) ...
ama üzüp kırıp, özür de olmuyor işte...
Hatanın boyutuna ve hatayı yapan kişiye göre değişir affedip affetmemem. Değer verdiğim kişiler eğer kabul edebileceğim bir hata yaptıysa önemsemem çok fazla ancak unutmam kolay kolay. Tekrarlanan bir durum da ise geçmiş olsun 💁♂️
Ne derece bir hata olduğuna bağlı elbette ama genel olarak ederim. Hepimiz insanız, herkes gibi ben de hatalar yapıyorum. Ufak şeyler için kimsenin birbirini kırmasına gerek yok.
Cevap
60Cevap
Tolerans göstersemde hala hataya devam ediyorsa silerim. Ama söz konusu masumcuk (çocuklara) karşı yapılan bir hata ise kim olursa olsun anında silerim.
Çok haklısın
Hayır affetmem
Kimse HATA YAPMAKTAN çekinmeyip, kalp kırarken umursamıyor da ben mi affedeceğim
Daha o kadar olgunlaşmadım...
Haklısın
Hatayı yapan kişiye bağlı değer verdiğim biri ise birden fazla hata yapmış olsun yine affederim 😏
Haklı
Modumuz budur😂😂
🤣🤣🤣🤣
Kendi içimde affederim kurtulmak için kin nefret öfke bunlar iyi şeyler değil ama karşıdakine hayır affı yok selası okunur bir kere biter
Vay 😁
Yapım gereği kırılgan bir insanım fakat gönlümü almak isteyen çok kolaylıkla alabilir. Uzatmam fakat cidden büyük bir hataysa affedemem, affetsem dahi önce ki gibi olmaz bir şeyler.
belli olmaz canım isterse affederim istemezse affetmem😏
Oooo
Ööööö🙄
Öööö
Böööğğ👻
Ayy Korktum 🤣
Sorun 8dk da popüler olmuş🙄
4 dkda oldu 😂
Admin yapsınlar seni😒
😒 niye böyle yaptın
Bilmem ters bakan emojiler hoşuma kaçıyor bak şöyleli👉🤨🙄😏😒😠😡👿😈😼😾
Manyak 🤣🤣🤣
Neeğğğ bence 😅👈 bundan daha güzeller😏
Brom bir kere soğuduysam bir daha asla olumlu olamam o kişiye karşı.
Sertsin yani
Fazlasıyla
Affettirme durumuna bakar herşey bazen özrü kabahatinden büyük olabilir. Öyle durumları görmezden gelemiyorum ben.
Hataların üzerinde çok duran birisi değilim affediciyim ama eski yerine de koymam geri, mutlaka gözümden düşmüştür..
Elbette büyük hatalar ve beni kıracak durum söz konusu değilse evet..
Bağışlamam, affetmem, hatırlamam.
Sürekli tekrarlayan hataları affetmem.
Hata 1. de olur. 2. ise tercih.
Tek seferde yapılan büyük hatayı da affetmem
Olaylara ve kişilere çok fazla takılmam. Affederim geçerim. Üzerinde durmam.
Hatanın boyuna bağlı, çizgileri olmayan hatalar ise mezar teslim silerim hayatıma almam birdaha.
Affederim.
Yapılanı asla unutmam, hatayı yapan bitmiştir
Bakarım gerçek insan use ve istemiyerek hata ise sorun teşkil etmez.
ben salaklık var affederim cok saçma merhametim var
Yapılan Hataya göre değişir çok büyük bir hata değilse affederim
ederim ama ona asla eskisi gibi bakıp gülüp sohbet edemem mesela kuzen ile arkadaş gibiysek ve hatası olursa o artık sadece akrabadır çünki bunu kendime yapmalıyım yoksa ikincisinde ben hata yaparım
Hataya bağlıdır. Eğer beni aptal yerine koymaya çalışmışsa affetmem, aldatırsa ve buna 1 kerelik hataydı derse affetmem, hakaret edip sınırı aşarsa affetmem, küfür ederse affetmem. Fakat moreli bozuktur ani bir patlama yaşamıştır ben zaten anlarım anlayış gösterir sessizce sakinleşmesini beklerim.
Hatanın büyüğü küçüğü değil benim bu hata yüzünden ne kadar üzüldüğüm önemli. Bu yüzden başkası yapsa hiç takmayacağım şeyleri değer verdiğim biri yapınca onu hayatımdan çıkardığım çok oldu.
Kimseyle küs kalamıyorum. Arkadaşlarım tarafından da birçok kazık yedim ama yine de geçmişteki dostluğumuza istinaden affediyorum. İçim öyle diyor yani.
Çok Merhametliyim la
Merhametime osuruyim ama şunu farkettim
Affetmeyince içine dert oluyor
Affetmek rahatlatıcı
Hani karnın ağrır osurunca gecer ya
Işte buda çok rahatlatıyor
Tabi Affederim yavrucuğum. Boşuna mı Beni affet dizisini izledik yillarca. Jsjs
😂
Ben acımasız birisiyim affetmem asla
Ay Manyağa bak 🤣
Bizde böyle başkan gözümden bir kez düştünmüdüştünmübirndaha eski yerine gelemezsin
😎
Hay bu klavyenin ben ta... neyse anladın sen 😉
😁 tabi
Benim dinim de merhamet etmeye merhamet olinmayacak tır
Af etmek merhametten gelir
Bende af etmeyi severim ve af ederim
hatayı yapana bağlı. Zaten bana ya da başka birine değil kendisi bir hata yapmıştır... Anlayabiliyorsa no problem
aekadasiz benim gizli biri hakkinda dedigim lafi baskasina soyleyini affetmem ve arkadasligimiz kopar. baska hatalari affederim insaniz.
Affetmek Allah'a mahsustur. Ben sadece arama mesafe koyarım. 1 kere yapan yine yapar çünkü insanoğlu şaşar beşer.
ne dese inanırdım ama o bir şey demeye tenezzül bile etmedi pişman olsa gelip söylemez bende affetmem zaten
tüm affedemediklerime gelsin 🥳
Yaptığı hataya göre değişir. Şu var oldukça affediciyimdir. Affederim intikam peşinde koşmam ama yanımada yaklaştırmam
Küçük şeylerse affedilir özür dilenir küsülür barışılır tuzu biberi olur ama affı olmayan şeylerde hayır
Ben de çok büyük bir hata değilse affederim çok büyükse asla affetmem
Yaptigi hatanin buyük olup olmadigina bagli ama genelde affederim
Köleymişim gibi davranılması onur meselesidir benim için. Affetmem.
Kimin yaptığına bağlı ama genel olarak affederim ya
Hatasız kul olmaz. Hatalara kafayı takmam.
Amaaa bana yapılan yanlışı asla affetmem.
~Affetmek güçlülere hastır. Zayıf insanlar, intikam alır. 📙
Gerçekten beni inciten şeyi bile bile yapmış ise hayır bidaha asla yanıma yaklasamaz
şart koyarak affederim tabi hatası çok büyük değilse
Malesef çok çabuk affediyorum. Daha doğrusu çok sevdiğim bir ise bu hatayı yapan görmezden geliyorum
Büyük hataları da affederim ve o insanı hayatımdan atarım. Yük etmek istemiyorum içimde tutarak
Kırmızı çizgim vardır o çizgi geçildiği anda babamda olsa affetmem
Af ederim, fakat ahim da cikar. Kul unutur Allah unutmaz ☝🏻
Elimde değil kimseyle küs kalamıyorum, hemen affederim.
Telafi ediş şekline çabasına göre değişir ve tabi hatanın derecesine göre
Hayır affetmem aynı hatayı ya da benzer hatalar sürekli yapar
Allah affeden olmaktan da, affedilen olmaktan da korusun daima...
Kolay kolay affetmiyorum be kardeşim. Herkesi affetseydim eğer beni daha çok harcarlar.
Affederim hatta affettim de ama bir yerden sonra insan dolup taşıyor
Affetmiş gibi yaparım ama asla unutmam.
😅
Malım ben affediyorum ama affetmemek gerek.
Doğru
Teşekkürler onayladığın için 😂
😂 yok estağfurullah
Pişman olup hatasını telafi ederse affederim
En doğrusu
Bazen
Mesela oran ver
Hata büyükse affetmem orta boy hata ise benim karşı tarafa verdiğim değere göre değişir düşük hata ise tekrarını istemem
Anladım 😄
Duruma göre değişir genelde affederim
Süper
Çıkarım varsa affetmem ama affetmiş gibi yaparım, çıkarım bitince de sxiktir ederim o kişiyi hayatımdan
merhaba,önceden affediyordum ama şimdi affetmenin boş olduğunu anladım bu yüzden affedemiyorum artık...
Affetmek Allah'a mahsustur. Sen doğru bir insansan karşında ki hata yapmayacaktır. Fakat sen doğru olduğun halde karşında ki sana seni üzecek, kalbini kıracak bir hata yaparsa o kişiyle yollarını ayır ki aynı durumla karşılaşmayasın.
Olayın durumuna boyutuna göre ve en önemlisi kişiye göre değişir bence. Zaten en çokta sevdiklerimiz tarafından yıpratılır en çok onlara yüz verir en çok onlar tarafından incitiliriz. Bu arada çirkin değil mavisi 😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?