Şimdi bence burada cevaplardan çıkan mana 3 ye ayrılıyor ama farkında değilsiniz 1. cisi kapalı olmak Allah C. c emri ve daha uymamız gereken bir çok emrinin olduğunu bilip Allah rızası için Allahın emirlerine uyan bir hanım isteyenler
2. cisi ise her açık namussuzve her kapalı namuslu mu yorumuyla soruyu saptıran muhtemelen açık seven bir insandır. Müslüman olamaz diye bir şey yok açık insan da Müslümanlığa inanır Allaha ve peygamberle kitaba meleklere inanır fakat ayette de dediği gibi. Ankebut suresi 47" âyetlerimizi ancak inkarcı kâfirler reddeder" ve ayette de diyorsa ki kapanın diye o zaman ne kadar Müslümanca yaşayıp yaşadığımızı bir düşünelim ayetleri inkar ettiğimizi ki bu sadece kapanmak değil daha birçok emir ve yasak var. Herkes cennete girmek ister fakat cennete gir diye izin verecek olan Allah C. C. Sormazlar mı insana emirlere neden uyumadın diye. Müslümanlığını imanımızı kuvvetlendirelim
Ha bir de 3. Var
3. İnsi şeytan olan insanlar yani şeytanla dost olanlar. Biliniz ki şeytan insanları saptırmak ve Allahın emirlerine isyan ettirmesiyle şeytandır. Bu görevi yapan insanlar insan şeytan olmaz mı o yüzden İnsi şeytan dedim. Bunlar zaten direk karşı çıkıp haşa Allahı yok sayıyorlar onlara da diyecek tek şey kalpten Allah hidayet versin. Amin40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBana Açık , Diğer herkese Kapalı.. Helali olacagına inandıgına Açık !
120 Yorumla
+1 yılBak kardeşim öncelikle şunu söyleyeyim ki ben de kapalı bir kızım fakat "bazı kapalılar namusludur açıklar külliyen namussuz" diye bir düşünce tarzı olamaz başörtüsü bir bez parçası falan da değil ayrıca fakat insanları başını kapattı ya da açtı diye namus sorgusuna çekemezsin ki sadece sen değil kimse yapamaz bunu bu allahın emri demişsin tamam sen allahın emri deyip uymuşsun tamam fakat insanlar bu emire uymadı diye de yargılayamazsın şort giyen oruspudur demekle namaz kılan yobazdır gericidir demek aynı kapıya çıkıyo bence ne namaz kılan şort giyene laf etsin ne de şort giyen namaz kılana laf etsin kimse kimseyi herhangi bir konudaki tercihi için yargılamasın keşke bu söylediklerimi hepimiz uygulayabilsek ama malesef kimse buna uymuyo
131 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık
+1 yılBen kendim kapalıyım. Benim en yakın dostum kendisi de kapalıydı ve cok kötü işlere bulaştı. Rabbime şükürler olsun öyle işlerden çok çok uzağım. Erkeklerde haklı bu konuda , sevdiği kadın kapalı ama arkasından yapmadığını bırakmıyor erkekte böyle kapalı olacagına açık olsun daha iyi diyor.
Arkadaşım, kapalı kız namusunu şerefini onurunu kapatır sadece başını değil ve siz erkekler evleneceğiniz kızı iyi tanırsanız açıkkende aynıdır kapalıyken de. Sadece size mahsustur bazı şeyler30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/Vpljoq.jpg
içindeki önemli, bir bez parçası değil.157 Yorumla- +1 yıl
+++
Soran+1 yıliçindekini neye göre seçiyorsunuz, mesela kalbi omo ile mi yıkanmalı öyle daha mı temiz oluyor,
- +1 yıl
kafasının içindekini kastettim, yani aklını, resimde de gözüktüğü gibi.
- +1 yıl
çarşaf , başörtüsü bir bez parçası değil namustur
- +1 yıl
@aleynaaaa44 dhjz
- +1 yıl
Yazmayim dedim ama zorluyorlar insanı Çarşaf başörtüsü namustur ne demek kardeşim? O zaman basortusuz tüm kadınlara namussuz diyorsun açıktan. Nasıl zihniyettir bu ya? Tüm açık bayanlara hakarettir bu. Kesinlikle kabul etmiyorum önce kelimelerinizi seçerek yazmanizi tavsiye ediyorum. Tüm açık bayanları kötü gostermissiniz
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Seçeceğim kişinin saçını başını ve vücut hatlarını görmek isterim.. Ömür boyu birlikte olacağım kişinin bedenini görerek seçmek hakkım..
Bir kadına mesleğinizi ve gelirinizi söylemezseniz, gizli tutarsanız, sizinle evlenir mi? Tabi ki hayır..
Bu da aynı şey işte..12 Yorumla- +1 yıl
Saçmalığa bak. Sen kadının vücudu için mi evleniyorsun. Gerçekten seven insan önemsemez böyle saçma şeyleri.
- +1 yıl
@Ergenstyle
peki sen görmediğin biriyle evlenir miydin?
Mesela adamın yüzünü falan hiç görmedin diyelim. Sadece uzaktan yazışacaksın, ve sonra nikah. Hı?
+1 yılBende şöyle söyliyim; 7 milyar insanla 100 yıllık zaman diliminde bizede bir hayat verilmiş. Sen gidip el alem ne der diye düşünüp kararlarını ona göre alıyorsan bu arada moda kapalı olmak git kapan derim. ya da tercihlerini şansa, insanlara göre belirlemiyorsan ne istediğini biliyorsundur senin için hangisi iyi tercihdir senden iyi kimse bilemez.
Kişisel tercihim: AÇIK.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir zamanlar açıktım bitek saçımi açıyordum bazı insanlar tarafından horgorüldüm açık saçlı maymuna benzer onda haya ne gezer gibi.. . .
Aradan müddet geçti çok büyük konuştum heralde sonra kapandım
Şimdi ise açık kişilerden hor görülüyorumm...
Vay Arkadaş bu ülkede bayan olmak her ne olursa olsun her şekilde suç...
Allahın gücüne gitmesin ama keşke erkek olsaymışım diyorum70 Yorumlaben evlenirken kapalı olmasına önem veririm ama illa kapalı olacak diye bir şey yok görüyoruz çoğu kapalı kız var ama lanet insanlar önemli olan yüreğinin temiz olması eğer yüreği temizse içi güzelse o zaten ileride doğruyu kendiliğinden bulacaktır
72 Yorumla
Soran+1 yıleğer gerçekten kapalı bir eş istiyorsan bunu baştan söyle sonradan kapanmak zor olur, kapanacam diyipte kapanmayanlar var, gerçi birinin zoruyla kapanmak ne kadar doğru bilemem içinden gelmesi lazım.
Açığım kitabımızı 3 kez Arapça 4 kez Türkçe mealini okudum. tek vakit namazımı kaçırmıyorum. çock esirgrme kurumunda gönüllü anneyim. Daha sayayım mı açık insanların da Allah korkusu olduğunu anlamanız için. kusura bakmayın bu iş eşarpla olmuyor
92 Yorumla
Soran+1 yılbiz Allah'tan korkmuyorlar mı dedik, ayrıca ibadetlerinizi de buraya yazmasaydınız, ibadetin gizli olanı makbüldür, sizin namazınızı kılıyor olmanız kafanızı kapatmamanızı gerektirmiyor, demek ki kuranı okuyup tam olarak anlamamışsınız
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşım kapalı. Kız 3 haftada bir sevgili degistiriyor küfür ediyor sigara ve esrar kullanıyor erkeklerle çok samimi. Gerisini sen düşün tanıdığım düzgün kapalı yok. Çevremdeki kapalıların hepsi yaptıklarını örtüyle kamufle ediyorlar. Lafa gelince biz kapalıyız namusluyuz diyorlar yazık. Erkek olsaydım açık kızla evlenirdim.
32 Yorumla
Soran+1 yılTekrar yazıyorum, her kapalı namuslu diye bişey yok, onlar muhtemelen aile baskısıyla kapanmış veya birinden özenerek veya kendine yakıştığını düşünerek kapanmıştır. Benim sorum gerçekten Allah rızası için kapanmış, yani bunun bilincinde olan bir eşle mi yoksa açık bir eşle mi evlenirdiniz?
+1 yılKapalı olmayan bayanlara sanki dinsizmiş gibi muamele ediliyor sanki.
Yanlış.611 Yorumla
Soran+1 yılKapalı olmak Allah'ın emri, ona göre giyinmek gerekir, ben açıklara dinsiz demedim ama günaha giriyorlar yani bu bir gerçek.
- +1 yıl
Bana ayet göster günaha girdiğime dair.
Soran+1 yılnur suresi 31. ayete bak
- +1 yıl
Örtülerini/ baş örtülerini göğüslerinin üzerine örtsünler. Göğsü kapatmaktan bahsediyor. Ve başı açık bayanların cehennem azabında kavrulacağı falan yazmıyor. Mümkünse kimse kafasından haram, günah uydurmasın.
Soran+1 yılsen nerenden anlıyorsun onu anlamadım :D
Soran+1 yılBaş örtüsü adı üstünde göğüs örtüsü mü diyor :D
- +1 yıl
Düzgün konuşmaya davet ediyorum sizi.
Sorsak büyük bir ihtimal dindar ve kapalısınızdır. Buna rağmen edebiniz yerlerde sürünüyor. - +1 yıl
Çevirisi tam netlik kazanmamış. Diller birebir çevrilemez çoğu zaman. Örtülerinizi/ baş örtülerinizi diyor.
Soran+1 yılsiz de mantıklı konuşun canı mı yiyin.
Soran+1 yılO zaman araştır bu konuyu madem ihtilaf da kaldın, kendi kafana göre bir yöne çekme, ayrıca kapalıyım da demedim.
- +1 yıl
Sendeki nasıl bir mantık inan anlayamadım kabul mü ediyorsun red mi ediyorsun belli değil. Bir ayeti bile reddedersen dinden cikacagini biliyorsundur umarım. Ayrıca bu ayette ne denmek istedigini akıl yoluyla bulmak zor değil göğüs örtüsü diye bişeyin olmayacaginj anlayacak kadar akillisindir umarim.
Benim sevgilimden ayrılma nedenimde bu. Seviyorum ama ayrıldım. Karım olucaksa insanların dikkatini neden çekmeye çalışsın ki? Dar kot pantolon giyiyordu. Dayanamadım. İnsanlar nasıl bakıyor. Benim kültürüme yanlış olduğu için ayrıldım. 5 gün oldu. Bana çok kıskanç ve paronaya olduğumu söylüyor. Ne alakası var. Seviyorum ve kıskanıyorum. Böyle giyinmesi ona olan güvenimide azaltıyor.
110 Yorumla
+1 yılKadının içi vicdani kapalı olacak ki , sadık olsun , ana olsun. Kafasındaki örtü namus açısından asla bir anlam teşkil etmiyor. İbadet aracı evet , ama açıklar asla ve asla hor görülemez , ben açığım asla kapanmayı düşünmüyorum , iyi ya da kötü diye olan yorumu biz birbirimize değil Rabbim yapacak. Özetle yüreği güzel olan kız makbul , erkeğinde yüreği güzeli makbul.
50 YorumlaBaşı açık kapalı farketmez benim için.
Eğer başı açık ise tahrik edici giyinmemesi benim için yeter.
Tabi bizim insanımız sapık, gözleriyle soyuyor kızları...60 Yorumla
+1 yılbu konuda eşinin veya başka insanın düşüncesini önemseyen kadın ölsün ya. bu kadar önemli bir inanç konusundan kime ne.
28 Yorumla
Soraneşini çıplak gezdiren erkeğe de günah yazılıyor.
- +1 yıl
kimse kimseye karışamaz. herkes insan.
- +1 yıl
Evet soran hakli. Seni ciplak gezdiren erkeğe günah olduğu gibi o erkeğe haram işleten kadinada günah yaziliyo
- +1 yıl
çok umrumdu.
Soran+1 yılZaten sevap günah umrunda olsa öyle bir cevap vermezdin
- +1 yıl
orasını sen bilemezsin :) bak tatlım baş örtüsü yok diye bir insan çıplak geziyor denemez. başörtüsü takmak=namusluluk takmamak=fahişelik değildir.
Soran+1 yılher başı kapalı namusludur diye bişey yok, ben gerçekten Allah rızası için kapalı bir eş mi tercih edersiniz yoksa açık bir eş mi tercih edersiniz diye soruyorum. Çarşaflı olup da yemediği halt kalmayan kadınlar da var.
- +1 yıl
iyi iyi.
+1 yılAçık severim, çarşaftan nefret ederim (özelliklede kara çarşafsa).
70 Yorumlaben ayarında giyinen şık bir kadın isterim. dekolte yok, tayt yok, mini etek yok. ama! başörtüsü de yok!
112 Yorumla
Soran+1 yılBaşörtüsü Allah'ın emri.
- +1 yıl
önce varlığını kanıtlasın o sonra emretsin
Soran+1 yılE. A oluyor.
Soran+1 yılzıt erenköy
Soran+1 yılBeta diyorum
Soran+1 yıldeme deme
Soran+1 yıldüzgün konuşuyorum gayet
- +1 yıl
Soran kardeşim sen Adamın dibisin Aynen Başörtü Allah'ın emri bende Allah Rızası için başını kapatacak bir kadınla evlenmek isterim Soran kardeşime laf yok adam olun Kralsın👑👑
Bu konu bir tercih olamaz beyaz iponemi siyah ipone mi dergibi birşey. Gönlüm isterki kapalı olan ama sırf acık diyede secim yapmam sevdiğin insanda acıksa seni anlar ve onun istediği gibi giyinmek ister diye düşünüyorum
38 Yorumla
Soran+1 yılsevdiğin kişinin yanmasına gönlün el veriyorsa istediğini yap yani, madem seviyorsun onu kapanması konusunda ikna et, Allah rızası için tabiki
- +1 yıl
tabi şöylede birşey var kapalı birini bulursun ama makyaj yapar dar ve açık giyer mahrem yerlerini kapatmaz sadece " başörtü takmak için " kapanır yani topuz şekli mesela dizlerine kadar tunik tayt başka birşey yok.
- +1 yıl
@Prenses_24 bazen öyle güzel giyinen kızlar varki diyosun nekadar şık düzgün giyinmiş bazılarıda ora burası apaçık kapalı ama net belli Yani içinden gelerek layıkıyla yapacak demiyorum açık giyinen kötü öyle yetişmiş kültürü bu saygı duymak gerek
- +1 yıl
aynen birde açıktan kastım başörtü takmayanmı. Yoksa açık saçık giyinen bir kızmı. Bu arada nerelisin sen?
- +1 yıl
@Prenses_24 kapanan iyidir bana göre tabi baş örtüsü olasa bile edepli giyinenlerde var k. maraş
- +1 yıl
anladim, saol aciklaman icin..
Benim eşim açık olmalı açıkda giyinebilir benim eşim yanındayken açıklara bakmam o zmn hem eşimle buluşurken arkasındaki Bakıyorsam bir anlamı yok hemen hemen her erkek de bakar doğal olarak bakmaması için kendi eşininde açık olması başka yerlere bakma ihtiyaçı kalmaz👍
01 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim geçmiş olsun doğuştan biraz beyin eksikliği var sende sanırım Allah acil şifa versin inşAllah
İmanli olsun yeter nomizsizla isim olmaz nefsiyle savasmamis insanla es olunurmu arkadas seytana teslim olmus insanla bir omur gecermi
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 887 cevap paylaştı. Benden önce abartılı açık olmadığı sürece problem yok fakat benden sonra ahirette de benimle olmak istiyorsa kapanacak.
60 Yorumlatabiki kapalı öylede olcak zaten açık bir arkadaşım bile olamaz değilki karım ya da sevgilim
90 YorumlaAçık kapalı farketmez eşini bilsin yeter gözü dışarda değil içerde olsun kısacası güvenilir olsun ;)
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormalde kapalı ama açık dicem artık çünkü ciddi düşündüğüm kapalı kızlarla çıktım güven vermiyorlar sonu gelmiyor anca lafta dedikleri açık seçik diye yadırgadıklarımız daha güvenilir açık kapalı diye ayırt etmiyorum, çünkü malesef ciddi düşündüğüm için çok kapalı kızla çıktım göründükleri gibi değiller. Ama genellemede yapamam ALLAH korkusu olsun yeter.
14 Yorumla
Soran+1 yılO senin sevgili olduğun kızlar muhtemelen aile baskısıyla kapanan kızlardır, zaten öyle olmasa islama uygun hareket ederlerdi yani ciddi düşünmüyorlarsa sevgili olmak islama aykırı.
Cevap sahibi+1 yılAile baskısıyla kapanan biri değildi aksine açıl desen açılmaz geçenlerde gördüm peçe felanda takmış ne diyim ALLAH gönlüne versin. Müslüman dilinden emin olunan kimsedir. Başörtü başı örtüyor beyni değil bunu o zaman anlamadık hayırlısı ya yapcak bişe yok :) şimdide bitti diye şükür ediyorum :)
Soran+1 yıldoğrudur vardır öyleleri ama bişey diyemiyecem
Cevap sahibi+1 yılAynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılbasörtüsü allahin emri öyle mi? Hangi ayette yaziyor de de bende bakiyim bi?
24 Yorumla
Soran+1 yılkendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız."
Soran+1 yılNur suresi 31. ayete bak, çok uzun olduğu için buraya yazılmadı.
Cevap sahibi+1 yılhmm ozaman kapanmalısın tabı
Acik kapali farketmez ama goruyoruz disarida kadin kocasini yaninda ole bir tayt sort kot pantol artik daha ne gelirse aklina herkes kadina bakiyor boyle acik istemem uzak dursun
00 Yorumlagiyimi düzgün olsun yeter.
çünkü her şey baş'la bitmiyor.
bütün vucuduyla namusun kendisi için önemli olduğunu anlatabilsin.
bu benim için yeterli.. :)00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence kapalı daha iyi kapalı dediysem ferace felan çok tatlı oluyorlar ama çarşaf a karşıyım o çok kötü duruyor bence ama yine sizin terchiniz ben kapalı kadınları daha çekici buluyorum
10 Yorumla
+1 yılaçık kapalı farketmez vücudu yüzü güzel olsun kendi güzel olanın içide güzel olur :)
02 Yorumla- +1 yıl
gitmedim bilemiyorum :)
Soran+1 yılAman aman gitme.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçık ama kapalı
yani Açık olacak ama öyle açık olacak diyede mini etekmiş tangaymış taytmış yok dekolteliymiş giyemez ben yoksam yanında :D06 Yorumla
Soran+1 yıltangayla dışarı çıkıp dolaşan olmaz heralde. D
Cevap sahibi+1 yılsenin yaşadığın yeri bilemem de bizim burada dar kotlar, dar taytlar falan alttanda tanga GİYMEYEN sayısı %10 :D benleyken giyebilirde öyle dışarı çıkan kızların kafa yapısını anlamıyorum ne yani amacı ne :D
Soran+1 yılbenim çevremde tangayla dışarı çıkan yok olmasın da zaten.
Cevap sahibi+1 yılama eminim aşırı dar kot tayt vardır? :)
Soran+1 yılvar tabiki
Cevap sahibi+1 yılişte , dediğim gibi hem açık hem kapalı :D
Aile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı. açık olması farketmez ama mini etekti yok dekolteydi bunlar bana gelmez. Biraz daha kapalısı olmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşörtüsüne bizim namus kavramımıza bez parçası diyenler, Yarın ôbürgün Türk Bayrağına da bez parçası der.
91 Yorumla- +1 yıl
Ne namus kavramı ya? İbadet kavramı olmasın o. Başınıza örttüğünüz örtü namus belirtisi değildir. Namus eylemlerinizdedir
+1 yılserbest sıkıntı yok istediğini giyer giysin giyebilir
00 Yorumla
+1 yılfarketmez 2 side yok :) olsunda birisi yeri gelir imana gelriz yeri gelir özgür oluruz :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski sevgilim kapalıydı 7 sene boyunca beraberdik 1 sene oldu ayrılalı..
00 Yorumla
+1 yılBu dedikleriniz için kapanmaya gerek yok
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah rızası için kapanmıyorsan kapanma zaten
- +1 yıl
Aşırı açık olduğunda evlenmezler bence. Adablı olduğu sürece ve iyi bir ahlaka sahipse kaçırmazlar
Sadık ve güvenilir kadın
30 YorumlaKapalı olmasini isterim
20 Yorumlainsan olmasını tercih ederim
40 Yorumla
+1 yılaçık kapalıyla evlenmem
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yılKapalilarin antisiyim acik tercihimdir
04 Yorumla
Soran+1 yılonlar da senin antin
- +1 yıl
herkesin bir idolu var herkes herkesi sevmek zorunda degil saygi duyuyorum :)
Soran+1 yılbiz de sana saygı duyuyoruz
- +1 yıl
saol :)
+1 yılallah rızası için kapanmışsa evlenmek isterim
20 Yorumlane farkeder anlamıyorum.
20 Yorumla
+1 yılaçık olsun ama namuslu olsun.
20 Yorumla
+1 yılkapalı dini bütün biri olmasını isterim
10 YorumlaMerhaba Iyı Aksamlar
Tercıhım Kapalı Kızdır.00 Yorumla
+1 yılAyetleri inkar eden apaçık kâfirdir.
30 Yorumlakendi gibi olsun kimseye özenmesin
20 YorumlaTercih onun
42 Yorumla
Soraneşini açık gezdiren erkeğe de günah yazılıyor, sevabı günahı ne kadar önemsiyorsun bilmiyorum ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılKiyafet kapali olsun bir tek basi acik olsunn
30 YorumlaAçık.
10 Yorumlayarı kapalı
20 Yorumla
+1 yılkapalı olsun
20 YorumlaAçık olmasını
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapalı kız tercihim.
30 Yorumla
+1 yılsaçlar önemlidir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler