Yaklaşık bir sene önce kapandım. Dize kadar uzun tunik altına dar olmayan geniş pantolon giyiyorum ve peygamberimizin topuz yapan kadınlarla ilgili hadisini okuyunca topuz yapmayı bıraktım. Zaten hep koyu renkler giyerim Bugün bir arkadaşla tesettür konusunu konuşuyorduk tesettürün hakkı verilmeli veremeyen açsın gibi bir şey ima etti. Evet görüyoruz yola çıktığımızda kocaman topuz yapan dar kıyafetler giyen kapalı kadınları. Bende bu sözüne kırıldım sanki. sizce bu doğru mu ben tesettürün hakkını veremiyormuyum?
Cevabın nedir?
Ben de kapanalı bir yıl bile olmadı. Bu tür söylemler insanların dinden soğumasına yol açıyor bence. Zaten genç bir kızın güzelliğini örtmesi yeteri kadar zorken bir de bunlar tepemize çökmüyor mu? Ben de genelde etek giyerim, pantolon giyersem tabii bol pantolon dizimin altında pardesümü giyerim ama kötü bir huyum var koyu renk başörtü kullanamıyorum. Sonuçta 19 yaşında bir genç kızım. Tüm güzelliklerimi örtüyorum bari rengine karışmayın ablalarım abilerim. Bir anda bileğe kadar pardesü giyemem ki! Açık gezenlerinki nefis de benimki nefis değil mi? Şu an nefsime bu kadar hakim olurum daha sonra daha da dikkat ederim giyimime. Pat diye çarşafa gir demek kolay herkese. Özellikle erkeklere bu sözüm. Bir gün başörtülü dolaşın bu sıcağın altında bir de sizleri görelim beyler.
Ayrıca başörtü bağlama şekline karışılmasından nefret ediyorum. Madem ben yanlış yapıyorum bir Allah'ın kulu da gelsin bana başörtü bağlamayı öğretsin yaa. Yok sadece cık cık cık der konuşur bizim sofularımız. Benim ailemde kapalı hanım hiç yok. Dolayısıyla bana başörtü örtmeyi de kimse göstermedi. Videolardan, dışarıdaki kızların bağlayış şekillerine bakarak öğrendim.
Diyeceğim o ki bekara karı boşamak kolaydır. Madem benimkini beğenöiyorsun gel bir Allah rızası için göster! Biz de öğrenelim neyin ne olduğunu!22 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın herkes istediğini giyerken insanın kendini bu sıcakta örtmesi nefse çok zor geliyor... İnşAllah mükafatımızı alırız. Cevap için teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
Kesinlikle haklı. Topuzu başına kadar çıkarıyolar, altına dar pantolon, ağzına da alıyo bir sakız, gelen geçene küfür. 'Kapandım' diyip bu şekilde kapananlar cennetin kokusunu bile alamıcaklarmış. Bende kapalı bir bayanım ve aynı senin gibi kapalıyım. Benziyoruz :) Umarım biz hakkını verebiliyoruzdur.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşaAllah hakkını veriyoruzdur :) Haklısın bazıları yüzünden insanlar tesettürden soğur hale geldi
Kesinlikle hayır. Bu tepki neden oluşuyor onu da söyleyim. Dışarıdan bakan dine yabancı bir insan sağdan soldan duydukları ile "Tesettürlüleri de biliyoruz, ..." şeklinde olumsuz genellemeler yapıyor. Bu genellemeler de hakkıyla kapananların kanına dokunuyor. Allah tesettürü hakkıyla yapanlara laf söyleten giyinik çıplakların şerrinden korusun bizleri.
Mümine bir hanım en azından ferace giymeli, elbisesi vücuduna oturmamalı, canlı renklerden (kırmızı, pembe, sarı, beyaz ve cırtlak renkler) uzak durmalı, simli, yaldızlı ve saydam elbiselerden uzak durmalı, başörtüsünü yakalarına salmalı ve deve hörgücü şeklinde topuz yapmamalı, bilekten 4 parmak yukarısı açılmayacak şekilde kolları uzun elbiseler tercih etmeli (öğretmen gibi kolunu kaldırması gerekenler daha dikkatli olmalı), ayaklar kapalı olmalı ve ten rengi/saydam çoraplar giymemeli, başörtüsü siyah dahi olsa parlak (saten) olmamalı ve mümkünse bone kullanmalı.
Renk olarak koyu renkler, gri ve pastel tonlar idealdir. Şehirde siyahtan ziyade gri renk en az dikkat çekiyor bunu da bilmenizi isterim (bkz asfalt, beton)12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler bundan sonra daha çok dikkat ederim
Namaz kilmak isteyip dua okumayi bilmeyen biri namaz kilmasinmi?
58 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorumm kardesim sanaa...
Soran+1 yılRica ederim
- +1 yıl
Eksiyide veren sen olmalısın.. birader bir cocuk düşün küçük.. namaz kilmak istiyor ama dua sure bilmiyor napican yok ogren oylemi kil dicen.. sacma sapan dusunmeyin niyet onemli niyet.. suyu alkol niyetine ic günah mesela.. niyet iyi oldukdan sonra yaptigin sey pekde muhim deil..
- +1 yıl
O soruyla bu bir degil. Duayi biliyor lakin yerlerini degistirip okuyor bu yani. O tur kapalilar diger aciklardan daha cok tahrik ediyor insani.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
23Cevap
+1 yılhakkın vermek derken şimdi başı kapalı olup alta tayt falan ya da daracık kot pantolon ya da dize kadar gelen etek vs giyenler var. gerçek ten de bunlar açılsa daha iyi çünkü hem örtünmemiş (giyinik çıplaklar) oluyorlar hem de başkalarının gözünde kapalılık imajını zedeliyorlar. ve söyle bir söz dolaşıyor kapalılar daha fazla tahrik ediyor falan. bu açıdan söz doğru. ama bunun dışında kapanan ama hakkını veremeyen tabi ki de açılmasın olur mu öyle şey. Eic ye gelirsek namaz kılmak isteyip dua bilmeyen namaz kılsın ama nereye kadar sonunda duayı öğrenmeli yani hakkıyla kapanmayan yinede kapansın ama nereye kadar hakkıyla kapanmayı öğrenmeli...
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın bazılarını görünce başımdaki örtüden utanıyorum
+1 yılben açığım yanlış anlaşılmasın tesettüre karşı değilim
benim annemde tesettürlü ama ben yapamam yani sorumluluklaırnı kaldıramam yerien getiremem daha belki çok ilerde yaparım
ama bazı kişiler var ki tesettürlü olduğu halde tüm hatları belli ben bile onlar kadar değilim
yüzlerinde bir ton makyaj kıpkırmızı rujlar eyeliner lar ojeli trnaklar vs bir sürü şey
bunları görünce tabi ki bende diyorum hiç kapanmasaymış gerek yok
basında basartünün hakkını vermeli tek basını değil tüm vücudunu adabı ile örtmeli.10 Yorumlabaşkalarinin ne giydigine veya ne yaptigina takılıp hatasini bulmak ve bu konuda bir de "hakkini veremiyorsa açılsin " gibi hüküm vermek bir müminin yapacagi bir şey degildir. tesettürden once, imanı yerine oturtmak lazim. kimseyi kimsenin ne yaptigi ilgilendirmez, eger konusman gerekirse, karşındaki din kardesine dua et, açılsın diyerek bir fitne olusturmak yersiz.
31 Yorumla
+1 yılBence açılmamalı ama bilinçlenmeli, eğer Allah rızası için kapanıyorsa, Allah'ın emrettii şekilde kapanmaya çalışmalı, ben kendimden biliyorum ilk kapandığımda çok zorlanmıştım, 3 gün evden dışarı çıkmamıştım, çünkü benim oturduğum kesim kapalılığa karşı bir kesim, millet acaba nasıl karşılar falan diye düşünüyordum, fakat şu an hiç biri umrumda değil ve ferace giyiyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyorum. Sanırım bende ferace giyeceğim
Moda & Stil konusunda 450 cevap paylaştı. tesettürün hakkını veremeyen açılsın diye saçma bir hüküm veremeyiz. onun yerine o arkadaşımızı uyarır ve yanlış giyindiğini tesettürün tek amacının kapanmak olmayıp vücut hatlarını da örtmek gerektiğini izah etmeliyiz. eğer sen karışma derse de biz vazifemizi yapmış olur onu alacağı günahlarla baş başa bırakırız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesettürün hakkını vermek sadece giyimle kuşamla olacak şeyler değil bence. Giyiminin yanında hal ve hareketlerine de dikkat etmelisin. Sana gelirsek seni tanımadığım için hal ve hareketlerini bilemem o konuda bir yorum yapamam ama anlattığın kadarıyla giyiminle tesettürün hakkını veriyorsun bence. Sen bunu Allah için yapıyorsan başkalarının ne dediklerine çokta kulak asmamak gerek :)
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın hal hareket ve davranışlar çok önemli bunlara da dikkat etmeye çalışıyorum :)
Cevap sahibi+1 yılO zaman sana laf yok :) Bende sadece başını kapayıp , gerek giyimiyle gerek davranışlarıyla ona uygun hareket etmeyenlere çok kızıyorum. Gösteriş için bir insan tesettüre girmemeli bence. İçinden geliyorsa Allah için kapanmalı yoksa kapanmasın.
Soran+1 yılKatılıyorum :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki hayır!!! Allah ona o kadar hidayet vermiş tabii hakkını vererek kapansa çok güzel olur ama bu kadar nefsine hakim olabilmiş ve belki ileri zamanda tam anlamıyla örtünebilecek bu sözü bende duyuyorum genelde bazı açık kızlar kullanıyor ama bence yanlış kimin ne zaman hidayete ereceğini bilemeyiz çokta abartmama gerek tabi kısa kol diz üstü etek onlar ney bende çözemedim. s. s
00 YorumlaModa & Stil konusunda 6,2b cevap paylaştı. Kimse dinde tam anlamıyla yapmaz herşeyi elinden geleni kadar yapar şimdi yapamıyor diye dinden çıkmakmı gerekir hayır sadece daha iyisini yapmaya uğraşmalı dinde yap hep ya hiç mantığıyla bakmak hatadır
00 YorumlaSen doğru yaptığına inanıyosan başkalarının sözlerini umursama. hataların olabilir daha iyi ne yapabilirim diye düşün. Bide o kız tam mükemmel mi ki sana laf atıyor? Kapalı değilim ama yine de böyle düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılBen de kapalıyım. Genelde ferace giyerim. Giymediğim zamanlarda da bol kıyafetler giyerim. Sözü doğru arkadaşın. Sen hakkını veriyorsun gibi sanki. Tabi görmeden bir şey diyemem...
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten bol koyu renk dikkat çekmeyen kıyafetler giymeye çalışıyorum ama dediğin gibi bende ferace giymeliyim sanırım
+1 yılHayır tabiki de elinden geldiğince yapman lazım. İbadetleri yapamayan dinden mi çıksın? En güzeli hakkını vermektir ama engellerin varsa ne kadar uymaya çalışırsan o kadar iyidir
00 YorumlaTopuz hakkındaki hadisi bilmiyorum ama saçı başı örtülü dötünde dar pantolon giyen cok kız gördüm onlar keske acılsa da kapananlara da kötü gözle bakmaya sebep olmasalar
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet bazılarını görünce başörtümden utanıyorum
+1 yılkapanmayı moda gıbı goren kızlar acıyorum sıze. sız kendınızı degıl yasamaya calıstıgınız dını rezıl edıyosunuz.. dısarı cıktıgım zaman mıgdem bulanıyor kafası acık gotu bası meydan da varya moda dıye o esarp ı kullanan lara acırım
14 Yorumla
Soran+1 yılBen Allah için kapanıyorum! öyle olanlara da bende acıyorum
- +1 yıl
ALLAH ıcın kapanmalı zaten ınsan.. ınanın bu gun bırını tebrık ettım o kadar guzel gıyın mıs kı gercekten hakkını verıyo bazıları helal olsun onlara
Soran+1 yılKatılıyorum...
- +1 yıl
ya kapanırsın adam gıbı eger ayetın hakkını veremıyorsan hıc gıymeyeceksın.. yanı yarı kapalı yarı acık olmaz neyse benden bu kadar yeter :D
+1 yılherkes ibadetini kendi içinde yaşar. yani hakkıyla kapanmayan o kadar çok insan varki hepsine açılsın diyemezsn o kendi seçimidir. sen seçimini yapıp kapanmışsın dışarıdan ne söyleselerde o kararı verdikten snra söylenenlere kulak asmamalısın bence.
00 Yorumla
+1 yıltesettür güzelliği örtmek içindir. hele parlak başörtüleri takıyorlar açığım benden çok daha güzeller ama herkesin kendi tercihi :)
00 Yorumla
+1 yılTesettürü Kullanıyorsan edebiyle Kullanacaksın Yoksa Hiç Kullanmıyacaksın Kendine Yakışıyor Diye Alet etmeyeceksin Kendine yeri gelip açılıp Yeri Gelince Kapanmayacaksın İşte Okadar..! :)
04 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki dediklerinize katılıyorum. Allah için kapanıyorum. Moda için yakıştıgı için örtünenleride kınıyorum zaten
- +1 yıl
Aynen Öyle Kınamak Az Gelir Onlara :)
Soran+1 yılAllaha havale edelim yine de biz :)
- +1 yıl
Aynen Rabbim Bilir Napacağını :)
Kesinlikle açılmamalılar belki bilmiyolardır yani giyinişlrini düzeltebilirler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAy hayır tabi ki. Herkesin kendi keyfi. Kim neyin hakkını veriyor ki bu zamanda? İnsan olmayı da beceremiyoruz misal, o zaman hepimiz ölelim. Yok öyle bir dünya. Saçmalamış arkadaşın.
00 Yorumla
+1 yılTesettürün hakkını vermeyen açılmalı değil, tesettürün hakkını vermeli
00 Yorumla
+1 yılsen kendını ayet ve sunnetlere göre kapatına inanıyorsan evet hakkını veriyorsun bunu bizler degil sunet ve hadislere bakarak anlarsın geregi yerine geldımı diye
00 YorumlaArı balın gramajını tuturamazsan hepsini öldürelim mi reyiz? asdfg
00 YorumlaModa & Stil konusunda 3b cevap paylaştı. hakkını verip vermediğini Allah bilir sen elinden geleni yapmaya çalış
00 Yorumla
+1 yılHayır onu yargılıycak biz değiliz ister öyle kapanır ister tam tesettürlü aklı yerinde olan adamda bunlara bakıp tesettürlülerin adını kötülemez zaten eğer açılsın denmesindeki amaç buysa
00 YorumlaHayır açılmasın... Düzelmeye çalışsın. Allah yardım eder inşallah.
00 YorumlaHerkes istediğini yapar. Banane ki :D Onun tercihi.
00 YorumlaBazıları dar kot giyip üstüne açık saçık giyinip başlarını kapatıyolar işte onlar hak etmiyor başlarını kapatma onurunu, ama açmaları gerekmez yinede.
00 YorumlaKesinlikle. Tesettürün hakkını veremeyen kapanmasın daha iyi. Daha çok günaha giriyorlar.
16 Yorumla- +1 yıl
Bir tarafını açıp bir tarafını kapamaktan bahsetmiyorum. Bir çok kızın tesettürün hakkını verememekten korktuğu için kapanmadığını biliyor musun? Hayır bilmiyorsun. Şimdi bana sokakta gezen srtükleri de anlatma görüyoruz ama ben ondan bahsetmiyorum.
Tesettür diyince hemen çarşafsız olmazsa olmaz diyen insanlar o kadar çok ki. Alttaki yorumumu okursan neyden bahsettiğimi anlarsın. - +1 yıl
Evet biliyorum ne demek istediğini çok iyi anladım ama hakkını verememktn korkan insanda kapanmasın yani k. bkma byle düşünüyorum. Sokaktaki srtklerdn bhstmedm ayrıca. Genel konştm hepimzn bldiği ve gördüğü şylr aslnda. Sana bizzat yaşadığm bişeyi anlatrdm ama burdan ifşa etmk dğru olmaz. Oda tesettrlydü adında. Gördüm göreceğimi ve aldm alacağımı :) ince çizgileri var dinin o yzdn tesettürn hakkını verenlern başımn üstnde yeri var. Açık bir çok kızada değşmm.. içinde bter o insann işte tesettrlü tesettrsz frktmiyo işte..
+1 yılTesettürün hakkını veriyorsun ama lütfen örtülü bayanlar kimseye vaaz vermeyin :)
00 Yorumla
+1 yılbende arkadasının soyledigi tiplere uyuzum ama bak sen uzun tunik giyiyorum diyorsun. baslamıssın yani.. devamı da gelecektir..
00 YorumlaAçılmasın, dinine daha çok bağlanmaya çalışsın bence.
00 YorumlaTam anlamıyla kapanmıyorsa günahını alamam ama birçok kapalının vebalini alır. Benim de küfürlerimi alır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBeyaz pantolon giymesinler içleri olduğu gibi belli nolur ya giymeyin
00 Yorumlaya her şeyi usulüne göre yapmak gerek ama arkadaşın abartmış bence
00 Yorumla
+1 yılsanane sana mı batıyo millet nasıl isterse öyle giyinir
00 Yorumla
+1 yılbir ara otelde resepsiyonistim kapali kadinlari bir cogu o* ydu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCarsaf giyemiyorlar diye acilip mini etek giysinler o zaman. cok sacma bir katilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yıltam anlamıyla kapanmayı bilip fakat tam anlamıyla kapanmayanlar acılsın evet.
00 Yorumlatopuzla ilgili ne hadis varmış merak ettim
014 Yorumla
Soran+1 yılDiyorki "Ümmetimin son zamanlarında başlarını deve hörgücü gibi yapanlar çıkacak onlar cennetin kokusunu bile alamayacaklar"
- +1 yıl
duymuştum. bence bunun gibi bir durum kast ediliyor
https://i.hizliresim.com/Ld0k2o.jpg
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılSorduğum soruyu nereye çekiyorsun? Her anlamda kin kusuyorsunuz yazık
Soran+1 yılDoğruya doğru dedim. Ne yani muhafazakarlar giremez mi?
- +1 yıl
seninle seviyeli konuşmaya çalışıyorum. şu an söyleyeceklerimi de mecburen söylüyorum mazur gör lütfen. içerisinde göğüs boyu, penis boyu, vajina dudaklarının bol bol geçtiği sorular olan; oral seks, anal seks yapılış tarifleri olan, seks pozisyonlarının en ayrıntılı şekilde tarifi olan bu site senin yaşam tarzına ne kadar uygun?
Soran+1 yılBu siteye bir kaç sorumu sormak için girdim önyargılı olma lütfen. O tür sorularıda açıp okumuyorum. Bu sitenin amacı sadece senin anlattıkların mı?
Soran+1 yılArkadaşım düzgünce bir soru sordum konuyu nerelere çektin !
Soran+1 yılÇirkefleşmek bana yakışmaz. Soru sordum cevap verdiniz teşekkür ederim. İyi günler
Aynen devam et hersey yoluna girer
00 YorumlaHem mantıkli hem mantiksizz aslında
00 Yorumladogru demisde sen veriosun bence hakkini ^^
00 YorumlaArkadaşında ağır hasar ver bir doktora götürün
00 YorumlaO Allah'ın bileceği bir iş
00 Yorumlaaynen adam gibi söylemiş lafı kıvırmamış
10 Yorumlaolsun kapansınlar yinede açıklardan iyidir
00 YorumlaVeriyorsun doğru düşünüyorsun
00 Yorumla
+1 yılCok doğru ya adam gibi ya da hiç
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseninkisi gösteriş tesettürü.
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > "Tesettürün tam anlamıyla hakkını vermeyen açılmalı" böyle düşünen varmı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler