Açıkçası "Abicim bir kere de seni mutlu görmedik be! Yeme bizi artık!" falan diyesim geliyor ama şu ana kadar kimseye öyle bir şey demedim, geçiştiriyorum genelde. Bir gün birine patlayacağım ama bakalım kim olacak...Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizin hayatınızda öyle insanlar var mı?
Sizinle dertlerini paylaşıp, mutluluğunu paylaşmayan insanlara tepkiniz ne oluyor?
Tam dayaklıklar ya abicim derdini anlatıyorsan mutluluğunu da anlat da biz de biraz mutlu olalım. Bir de şey var o derdini anlatıyor sıra bize gelince hemen konuyu değiştir, dövesim geliyor. Benimki tam tersi mutluluğumu paylaşırım, dertlerim içimde kalır kimse bilsin istemem.
Bazen çok ileriye giderse dışımdan “ya bana ne a*k bana ne” diyesim geliyor ama genede dinliyorum e yani dinliyorum ama sıkıldığımı karşı tarafa çok belli ediyorum yani direkt olarak sıkıldım dememde “of” falan derim yani beni tanıyan biri zaten anlar... ama bu sadece derdini paylaşan kişiler için mutluluğunu paylaşan ve dert dinleyen kişilere açıkçası çok daha sevecen olurum yani...
Ama dost kara günde belli olur. Ben insanların hayatındaki dert kutusuyum. Derdi olan bana gelir, derdini söyler gider. Devasını bulmaya çalışır ona veririm yani benim için hobiye dönüştü. O yüzden artık "sahi sen nasılsın?" ya da "ya bugün ne oldu biliyor musun?" gibi cümleler duymamaya alıştım 👻
Sadece yardıma ihtiyacı olduğunda bana gelen insanları hiç düşünmeden silerim. Onların sadece başı sıkıştığı zaman aklına geliyorsak böyle bir arkadaş olmaz olsun. Hep öyle yaptım ve yapmaya da devam edeceğim 😄
Bu tipler ruh emicilerdir hep bi mağduriyet hep bi mutsuzluk bunlar hep en çok ezilenlerdir en çok haksızlığa uğrayanlardır sana gelip bunları anlatır, seni de dinlemez ha bu tarz vatandaşları yanımızdan derhal şutluyoruz
Kendi bilir dinlemek zorunda değil paylaşmak zorundada değil. Beni sevmek zorunda hiç değil. Son vites akışına bırakmışım kimsenin kaprisi koymuyor bana
Mutluluğunu paylaşmak zorunda değil fakat sadece dertleri için kullanıyorsa beni, öyle yaptığını farkedersem bir daha derdini falan dinlemem. Çıkarcı insanlardan hiç haz etmiyorum.