Kesinlikle severim sevmekle kalmaz onlara yardım olmaya çalışırım bir nebze yardımım dokunmuş olsa bile bu beni mutlu eder bu yaşıma kadar gerek sosyalliğimden dolayı gerek de yapmış olduğum işlerden dolayı insanları iyi tanıyorum bu da içinde bulunduğumuz zaman için mükemmel bir özellik bence
Herkesin her derdini dinleyemem. Kimsenin Güzin ablası değilim. Sadece sevdiğim insanların dertlerini ölesiye dinlerim hatta dinlemekten öte onların dertlerini derdim edinirim. Objektif yaklaşarak çözümler bulmaya çalışırım. Onlar da zaten bana güvendiklerini için her sorununu açarlar. onun dışında eğer bir insanın gerçekten bir derdi olduğunu düşünüyorsam dinlerim ya da sokakta ağlayan bir çocuk ya da yetişkin fark etmez gördüğüm zaman neyi olduğunu insanlık namına sorarım. Çünkü bir insan sokak ortasında ağlıyorsa gerçekten derdi büyüktür. Çok iyi anlayabilirim. Elimden geleni de yapmaya çalışırım.
Dert dinlemek benim işim diyebilirim. İnsan beni genelde ağlama duvarı olarak bile kullanabilirler. Her daim dertlere ortak olurum. Genel yapı olarak zaten dinlemeyi seven bir insanım. Konuşmam, ses tonum ve karakterim insanlara iyi geliyor galiba. Saatler ötesinden bile arkadaşım arayıp bana derdini anlatır ve içini döker.
Ah şu dertler. Başkasının derdini dinlerken profesör gibi davranıp kendi sorunlarıma karşı minnak kedi gibi oluyorum. Çaresiz yapayalnız. Dert anlatmayı da sevmem ama dinlerim iyi sır tutarım.
ben dert babasıyım derdini çok kişi bana anlatır fikir veririm ama sorunlarından kurtulunca benimle iletişimi kesiyor bazısı sanırım eski günleri hatırlamak istemiyorlar bu biraz üzüyor olsa da benim kişiliğim bu
Saçma sapan insanların saçma sapan dertlerini dinlemek istemem başım şişer konuyu değiştirir ya da ortamdan uzaklaşırım. Keyfime bakmak varken neden dert dinleyeyim ki. Bu arada menemenliğini kutlarım :D sfjs
Güzin abla gibiyim sevmekten başka çarem yok :) Sevgilisinden ayrılan, eşiyle tartışan, ailesiyle sorun yaşayan, işinde kötü bir gün geçiren bütün arkadaşlarım ilk beni arar ya da gelirler🤦
Kimsenin derdini dinleyemem ve kimseye derdimi anlatamam. Bence her vatandaş kendi derdiyle boğuşmalıdır. Dert paylaşıcısı vatandaşlar, dertlerini anlattıklarında dertlerinin azaldığını ve hayatın kolaylaştığına inanırlar. Ama gerçek bunun aksidir.
Dert dinlemeyi severim elbette, insanlara derdini anlatıyorsan o kişiye güveniyorsun demektir ama bazı insanlar da sadece dertlerini anlatıyorlar. Mutluluğu olunca paylaşmayıp, sadece derdini paylaşan insanların derdini dinlemeyi sevmiyorum.
Duruma göre değişiyor Çok fazla dertlerime kapılmadıysam genelde dinlerim, hatta mentorluk bile yaptım bu konuda. Ama bir süre sonra bırakmam gerekiyor. Çünkü insanların derdi de benim derdim oluyor
Dert babasıyım ben herkese en iyi tavsıyleri veririm ama söz konusu ben olunca o tavsıylerin tersini yaparım :D Beni dinleyin ama benim gibi yapmayın afshjasf :D
Önden bi dinlerim önce dert olup olmadığını tartar dertse dinler yorumlarım değilse yav he he der küçümseyip gerçek dertlerderden bahsedip şükretmesini sağlarım...
Her insanın farklı dertleri vardır ve her insandan hayatt yolluna birşey allirsin herkesin tecrübesi farklı olduğu için herkesin ne yaşadığı ve ne düşündüğünu dinlemek bana aşırı zevk veriyor