Yaşadığınız zorluklar sizin iyi yanınızı kaybetmeye neden olabilir mi?

...
...

Düştüm..

kaldıran olmadı beni..
ben kalktım yeniden direndim
yine düştüm..
Dünya bana karşıydı sanki
Direndim..
Sonra ne oldu belki..
Ne kazandım.. ne kaybettim..
bilmiyorum
Ama iyi olmaktan yoruldum ben arkadaş..
İyi olmak istemiyorum

Beylik cümleler vardır sonunda iyiler kazanır kötüler kaybeder bir çok filmde iyiler zor yollardan geçse de en sonunda kazanıyor olmanın vermiş olduğu gururlar son yazısı etrafında birleşirler..

Ama hayat öylemi.. iyilerin kazanmadığı kötülerin çok iyi şekilde kazandığı şartlarının iyi olduğunu senin hak ettiğin hayatı düşünüp çok fazla içerlediğimiz olmuştur. Kötülük yaparak iyi noktalara gelenlerin neden bunu yaptığını sorgulamak yerine neden onlar kazanıyor diye hayal kırıklığı yaşadığımız dönemler sonrası.. içimizdeki aydınlanma sonucunda

Bir insan neden kötü olur neden iyi olmaktan vazgeçer ya da niçin iyi yanlarını gömmek ister düşünüyoruz.. sana kötülük yapanlara iyilik yapmanın senin kaybetmen olduğunu fark ediyoruz ve bu bizi belki de aslında eleştirdiğimiz kötü olarak gördüğümüz kişilerin davranışlarını yapmaya sebep olabiliyor..

Ufak tefek kötülükler yaparak bu durumu kendi lehine çevirip bir noktada geri eskiye dönen olduğu gibi çok büyük kötülükler yaparak kendine tamamen sırt çevirenler de olmuyor değil yaşadığımız kötü şeylerin zorlukların bizim iyi yanımızı kaybetmekle ilişkisi sizce nedir?

İnsan kötü şeyler yaşıyorsa iyi olmaktan vazgeçer mi?

#DengesizBirAdam
Yaşadığınız zorluklar sizin iyi yanınızı kaybetmeye neden olabilir mi?