Genler karakteri/kişiliği etkiler mi?
Sizce insanın kişiliğinin/karakterinin oluşumunda genler mi daha etkilidir yoksa çevre ve deneyimleyip tecrübe ettikleri mi?
Ben şahsen çevrenin %95 daha etkili olduğunu düşünüyorum :D
Sizce insanın kişiliğinin/karakterinin oluşumunda genler mi daha etkilidir yoksa çevre ve deneyimleyip tecrübe ettikleri mi?
Ben şahsen çevrenin %95 daha etkili olduğunu düşünüyorum :D
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yaşanmışlık ve algının bir ürünüdür tamamen karakter.
Tek bir etkisi zeka yönünde olabilir; dolaylı olarak algın zekan ile paralel çalışır, buna göre de çevrendeki ve geçmişindekileri yorumlar, ders çıkarır, karakterini inşa edersin.
Fakat bu zeka değeri belirleyici faktör değil. Biraz çaba ile farkındalığını geliştirirsin.
Özetle; hiçbir alakası yok genin..
Güzel özetlemişsin👍. Hatta genler zekayı bile o kadar etkilemiyor :D
Tabii orası öyle, etkilediği bariz ortada ama büyükleri akıllı olup çocuklarından bir nane olmayan insanlar da çok..
İki kitap okusa kapatır o açığı da, işte..
😂doğru
Ben 32 yaşındayım çocukluğumdan belli utangaç çekingen içime kapanık asosyal sessiz özgüvensiz biriyim bu yaşıma kadar hiç açılamadım hep kapanık kaldım bu yaşta hâlâ aynıyım kişilik yapım istesemde değişmiyor maalesef
Aslında çocukluğumuzda bilinç altımiza ne kodlanırsa o oluyoruz :) Bu kodları ďeğiştirebilirsin istersen
Bu yaşıma kadar istesemde değişemedim hatta zamanla daha da arttı ilerledi ağırlaştı çekingenlik zamanla daha da içime kapandım istesemde açılamadım bence çocuklukta ve ergenlikte psikososyal gelişimimi tamamlayamadım ve yetişkin bir insan olarak telafisi olmayacak bir eksiklikle yaşamaya mahkum kaldım şu anda hayata karşı çok zayıf güçsüz yetersiz biriyim yaşamayı bilmiyorum beceremiyorum
Bende seninle aynı durumdayım ama ben yanlızlığı kendim seçtim insanlarin olduğu ortamlar sahte ve yapmacık geldiği için utangacım ve kendimle geçirdiğim zamanı daha çok seviyorum. Telefonda pizza söylemeye bile utanıyorum. Sen bu durumdan şikayetçiysen internetten bilinçaltı ile ilgili şeyler araştırip istediğin zaman bu durumu düzeltebilirsin.
Hayır bu yaşıma kadar istesemde değişemedim düzelemedim bu yaştan sonra da düzelemem değişemem çünkü kişilik yapım böyle
Bence cevre daha etkili ama genlerin de etkisi olmadığını söyleyemem.