Kahraman diyebileceğim biri olmadı. Hayranlık duyduğum, takdir ettiğim insanlar oldu sadece. O insanlar da rol model alabileceğim boyuta ulaşmadı. Ki tek bir insanın birçok düşüncesi değil, birçok insanın birkaç bakış açısını kendi yaklaşımlarına yansıtan biri oldum hep.
"Hayatta" derken eğer yaşayan birini kastediyorsan direk annem derim. O benim ilk öğretmenim, en sevdiğim insan, en sevdiğim arkadaşım, yol haritam, dayanağım...
"Hayatta" derken hayat okulunu kastediyorsan ve şu an yaşamasa da tarihte yaşadıklarıyla insanlara ışık tutan ve hayatıyla örnek olan birilerinden bahsediyorsan, başta Peygamberimiz Sav. olmak üzere, Hz. Hatice, Hz. Aişe, Hz. Fatma, Hz. Sümeyye, Hz. Asiye, Hz. Meryem diyebilirim.
Özellikle de karakter olarak Hz. Hatice ve Hz. Asiye'ye de benzemeye çalıştığımı söyleyebilirim 🙈
Ailemden ve akrabalarımdan böyle model yok. Fakat patronum gerçekten hayatı film çekilecek bir adam. Bir insan nasıl sıfırdan yükselip bu kadar başarılı olur inanılmaz. Özellikle alın teri ile ve tamamen iyi niyet göstererek. Hem topluma bir çok faydası olmuş hem de hayvanlara bir çok faydası olmuş. Hani derler ya heykeli dikelecek adam diye. Gerçekten de öyledir kendisi.
Evet oldu tabiki, kendisi dayım olur. Evinde binlerce kitapla birlikte yaşayan bir bilim adamı.. Benim de kendi yolumu çizmemde onun yol göstericiliği her daim etkili olmuştur. İyi ki küçük yaşlardan itibaren onunla iletişim kurma ve onu rol model olarak alma şansım olmuş..
Rol model olarak kimseyi görmedim hayır. Aile bireylerime tıpa-tıp benzeyen bir yapıda ya da tarzda değilim. Benim düşünce yapım ve olaylara yaklaşımım çoğu konuda daha farklıdır. Tabi ki örnek aldığım davranışları oldu anne babamın ama rol model olarak görmüyorum. Ben kendime has bir kişiliğim kimseye benzeme modunda değilim. Keyifli akşamlar..
Aile olarak düşündüğümde validem diyebilirim. Çok çatışıyoruz ama ona ve yaptıklarına saygı duyuyorum her zaman. Güçlü bir kadın fakat onunla aramızda çok fark var. Ben çok daha sistematik biriyim, o daha girişken ve agresif. Kendime benzettiğim ya da bana öncü olabilecek biri değil o nedenle. İş hayatında da etkilendiğim insanlar oldu ama ''kahraman'' statüsüne koyabileceğim insanlar değildi. Kendimle yarışıyorum ben. :)
Olamadı. Herkesin annesi babası olur ya genelde benim de onlarla olan hikayem yarım kaldı. Sonrasında bir idol, bir rehber, bir dala rastlamadim... Sanırım kendi hikayemin başrolü olarak sadece kendi kendimi rol model alıyorum...
Ben rol model olarak Atamın fikirlerini benimserim başka kimseyi rol model görmedim ha birde bir akademisyen hocam var çok kültürlü biri kendisi onun hayat görüşünü seviyorum
Evet ondan çok şey öğrendim, dünyaya bakış açımı değiştirdi. Bence iyi birilerini örnek almakta hiç bir beis yoktur, aslında o kahraman bize özellikle yollanmıştır diye düşünüyorum. Bende öyle oldu.
Benim ailemde ve akranlarımda yok gibi. Ama arkadaş çevresi olarak birden fazla var o şekilde. Her biri farklı özellikte rol model olarak örnek alıyorum 😏😏😎🤘
En İyi Cevaplar