Bir kadın instagram hikayesinde "erkekler 24 saatliğine yok olsaydı ne yapardınız" diye bir anket yaptı ve viral olmuştu hatırlarsanız. Kadınların verdiği cevapların büyük çoğunluğu da gece yürüyüşe çıkmak olmuştu. Siz olsanız ne yapardınız?
Ciao🍀🦇 Gece cevabını saçma buldum geceleri insana zarar veren tek etmen erkekler değil. Tabi genel olarak yönetenlerin çoğu erkek o açıdan doğru olabilir lakin baş etmen adaletsiz bir sistem oluşudur. Biraz absürt bir örnek olacak ancak mesela Osmanlı da biri hırsızlık yapıyorsa belirli bir uzvu kesilirmiş yaptığı şeye göre ceza alırmış halk onun ne kötülük yaptığını bilirmiş ve o nedenle ceza işlemeye kalkışmak kolay değilmiş.( bunu doğru yöntem olarak göstermiyorum sadece sert bir adalet varken kimsenin kolay kolay ceza işleyemeyeceğini betimlemek amacım ki esnafın kapılar açık namaza gittiğini yazan kitaplar ve ben bir ateistim ama o esnaf bunu yapıyorsa demekki insanları düzen kötülük yapmaktan alıkoyuyordu tutup dükkanları soymuyorlardı) Şimdi cinsiyet fark etmez paran varsa her istediğini yap ünlüler en büyük örnek hapse girmesi gerekirken dışarda dolaşan çok kişi var tabi tek parayla da değil basit bir örnekle tehdit ediliyorum denilince bir önlem alınmayan fakat bir süre sonra can veren birçok kişi var.
Bazılarının pembe hayallerini yıkmak istemem lakin her iki cinsiyet de dünyada olmalı bu doğanın dengesi. Ve olağan olandır. şu an şikayet ettikleri şeyler giyim, özgürlük vb. Üzerine bu yönetim ve insan eğitimi ile alakalı cinsiyetle değil. Zira o erkekleri öyle eğiten de anneleri/ babaları. Kimse itiraz etmesin bu söze çünkü çocuklar hatta bebekler boş bir defter gibidir onu sen doldurursun ileride kendisi çoğaltır. Çocuğun karakter gelişimi 0/6 yaş arası büyük ölçüde oturur. Ve çocuk senin istediğin gibi değil gösterdiğin gibi olur. Ve o çocuğu düzgün yetiştiremezsen ileride ona buna laf eden olur, hırsız olur , hain olur... fark etmez. Cinsiyetle neden alakasız dedim onuda açıklayayım. Bariz bir örnekle hemcinslerimiz bizi neredeyse erkeklerden daha çok eleştiriyor ve laf ediyor tek fark yaratılış olarak onlardan bir tık daha narin olmaları. Aile eğitiminde her iki cinste rol alıyor tutup tek bir cinse her şeyi yüklemek saçma. Konu biraz dağıldı ama genel düşüncem bu.
Ben erkeklerden uzak bir toplum yerine adaletli bir düzen isterdim zira ancak o zaman gerçek manada özgür hissedebilirim.
Kısa, açık saçık giyip geç saatte dışarı çıkar alkol alırdım açık konuşmak gerekirse, özgürlüğümüz zaten yeterince kısıtlanıyor bunun tadını çıkarırdım
En İyi Cevaplar