Teşekkür ederimmm
Sizce bir insan neden tartışmayı sevmez?
Teşekkür ederimmm
Tartışmanın sevilecek bir yanı yok, insan stresi bile isteye üzerine çekemez uzak durmak ister, bende sevmem tartışmalara hep kapalıyım fazla uzatmak, konuşurum lafımı söylerim, ama insanlar anlamıyorsa tartışmak anlamsızdır, çünkü kişinin kendine öz bir düşüncesi vardı ve bu düşünceleri değiştirip değiştirmemekte yine o kişinin elindedir, değişim olmayınca ister istemez tartışmalar oluyor tabiki, vama hoş bir şey değil bazen üzülebiliyor insanlar, ve sevdiklerini incitebiliyorda, bu sebeple tartışmayı kimse sevmez.
+1
Herkesle tartışmam tartışılacak biri ise saatlerce tartışırım. Tartışmaya bayılırım zamanın nasıl geçtiğini fark etmem bile bir bakarım 8 saat geçmiş 😅
Cevap
23Cevap
Tartışmayı fikir alışverişinde bulmak gibi algılıyorum ben. Bu yüzden seviyorum. Ancak tartışacağım kişinin belirli bir vasfının olması gerek. Hakaretler eşliğinde konuşan, dinlemesini bilmeyen , saygısı olmayan birisiyle tartışmayı sevmem. Kolay kolay girmem tartışmaya. İlişkilerde filan canlı tuttuğunu düşünüyorum. Sürekli ve aynı şeyler hakkında yaşanan tartışmaları kastetmiyorum 💁♂️
Karşısındaki şahıs tartışmayı bilmiyor olabilir. Tartışmaya kalkınca illa ki yüksek sesle konuşup haklı çıkmaya çalışan biri karşısında kendi düşüncelerini duyurmak için kendisinin de sesini yükseltmek zorunda kalmasından yorulmuştur. Ses tellerime yazık, nasılsa anlamıyor mal diye düşünüyordur. Tartışma 3-4 cümle sonunda yerini karşılıklı konuşarak anlaşmaya çalışmaya bırakmıyorsa o tartışmayı bitirir. Gereksiz yere yorulumanın alemi yoktur.
+1
Selam :)
Bende tartışmayı sevmem, kendime göre sevmeme sebeplerini anlatayım sende oradan cevabı al. Eğer kişi karşısındakiyle tartışmanın bir sonuca bağlanamayacağını düşünüyorsa tartışmaktan kaçınır ve olayı mümkün olduğunca geçiştirip kapatır. ya da sık sık tartışmaya katlanamadığı için haklısın deyip konuyu bitirmek istiyordur.
+1
Ben sevmem
1.) Karşımdaki kişi yeniliği ve farklı fikirleri kabul etmeyen bir yapıya sahiptir (cahildir)
2. Karşı tarafın negatif tavrı beni fazlasıyla huzursuz edeceği için haklı bile olsam sonucunda huzursuz kalırım.
3. Aslında tartışmanın kazananı yoktur
+1
Yıllarca farklı konular üzerinden tonlarca insanla tartıştım lakin haklı olduğumu bir türlü anlatamadım ve doğru olanı kabullendiremedim. Artık vazgeçtim , yanlışlar içinde boğulsunlar
Seni kimse dinlemedi mi
Çok güzel dinlediler. Ama kulaklarıyla değil xd
O zaman sayılmaz
Karşımdaki insanın kalitesine bağlı. Herkesle tartışmaya girmem
Çok haklısın
zeki ise çok seviyorum sabaha kadar tartışırım ama aksi ise engel atıyorum
Abart abart
Sabah biraz fazla olmuş ondan dedim
40 alime 1 delil yetti de 1 cahile 40 delil yetmedi😂ondan mütevekli heyeti tatrisilcak kisi ile tartirisirim yoksa haklisin der gecerim
+1
tartışmak iyidir iyi ve kötü yanlarınızı görürsünüz karsınızdaki insanları daha iyi tanımış olur ve eger empati yeteneğiniz varsa olaylara farklı bir bakış açısından bakmış olursunuz
Tartışırken kişinin gerçek karakteri ortaya çıkmaz ki, tartışmadaki amaç haklı çıkmaktır
Normalde sessiz bir insanım ama tartışma olduğu zaman içimdeki tazmanya canavarı çıkar ortaya
En nefret ettigim tartisma degil mutlu olmak varken neden can sıkak ki
BEn mesela sevmem çünkü bir tartışmayı kadınlar çok buyutur ve daha çok kötü olur
5 yıl öncesine kadar bayılırdım artık kimseyle uğraşmıyorum
ben de sevmem ama uğraşmak istemediğim için sevmem yani başka bir sebebi yok.
Önemsemezse tartışmaz yahut yeterince sinirlenmemiştir.
Hakim olmadığım konularda tartışmayı sevmem. Diğer türlü severim.
Ne kadar cabalarsa da karşısındaki insanın anlamayacağının farkındadır.
Tartışma seviyeli konularda seviyeli insanlarla yapılır karşımdaki seviyeli biri değilse cvp bile verme gereği duymam
Çok haklı olduğum bir konuysa saçlarını yolduranae dek tartışirim.. ama küçük şeyler için baş ağrısına hiç gerek yok modundayim
Wuhuuu biraz tehdit içerikli
Sedat Peker in videolarıni gözümü kirpmadan izledim ondan bu tehdit vari mesajlar jznsxjnejd
Gündemi takip etmediğim için bilmiyorum :)
Sirf konu hakkında tartışma ise severim. Ama çoğunluk bunu kişiselleştiriyor ya da hakaret, aşağılamaya vs götürüyor
Çünkü herkes sadece kendi düşüncelerini bir başkasına dayatmayı seçer
Yaa yine mi sen başım yine döndü
Saygılar
Kaostan hoşlanmıyordur
Hic sevmem gereksiz. Geriliyorum
Laf anlatamayacağını bildiği için
Evet tartışmayı seviyorum.
Bazeb yoksa sustugumda sonsuza kadar gidiyor öyle
Kafa yormak istemiyordur.
Biri haklı biri haksız kavga çıkacak gerek yok
seviyorum
Severiiiizz