📌 Hayatta gerçekten yaşamak istediğin gibi yaşayıp yaşamadığını sorgulamaya başlarsın.
📌 Gerçekten ne yapmak sana heyecan veriyorsa onun peşine düşersin.
📌 Olumsuzluklar seni eskisi kadar üzmez olur.
📌 Kötü giden şeylere dertlenmek yerine çözüm bulmaya odaklı olursun.
📌 Etrafta sıkıntı veren şeyler seni etkilemez.
📌 Gelecek için kaygılanmazsın.
📌 Başına kötü bir şey geldiğinde eskiden olduğu kadar üzülmezsin.
📌 Birisi sana hakaret ettiğinde, bağırdığında etkilenmez ve aynı şekilde tepki verme ihtiyacı duymazsın.
📌 Birisi seni haksız yere suçladığında kendini savunma ihtiyacı duymazsın.
📌 İltifatlar da seni eskisi gibi etkilemez.🤞🏻
📌 Onaylanma ve takdir edilme ihtiyacı hissetmezsin.
📌 Birilerine bir şeyleri ispat etme isteğin ve çaban biter.
📌 Seni rahatsız eden zihin konuşmaları gitgide azalır ve zor duyulur hâle gelir.
📌 Öfke ya da üzüntü gibi duygular ara sıra gelir ama senin üzerindeki etkileri dakikalar içinde geçer, üzerine yapışmaz ve seni günlerce rahatsız edemezler.
📌 Diğer insanların zenginliğini kıskanmazsın.
📌 İnsanların senin hakkında ne düşüneceklerini umursamazsın.
📌 İnsanları kategorilere ayırmazsın ve herkese aynı davranırsın.
📌 Yapılan hataları çok çabuk affedersin.
📌 Dışarıda ne olursa olsun içinde sebepsiz bir sevinç olur.
📌 Her yerde ve herkesin yanında kendin gibi olursun.
📌 Herkesin içinde aynı Öz'ün parçası olduğunu fark etmeye başlarsın.
📌 Dünya bir oyun alanı gibi gelmeye başlar.
📌 İçinde sürekli hissettiğin huzuru kimse bozamaz..
Kendimi çook seviyorum isterseniz siz bana egoist diyebilirsiniz😏
Kendini beğenmek çok güzel bir şey, insan kendini beğenmez ise o zaman kimi beğenecek? Hayatta en önemli olan şey bizleriz kendimizi beğenmemiz ve sevmemiz pek çok olumlu yönden geri dönüşü oluyor. Kendini beğenmiş insanlara genellikle ön yargılı yaklaştıkları için kötü bir şeymiş gibi görenler oluyor. Kimilerini de rahatsız ediyor çünkü karşı taraf kendini sevme ve beğenme konusunda sınıfta kalmış olduğu için karşı tarafın kendini beğenmiş, seven insandan rahatsızlık duyarlar.
Kendini beğenen insan ( Abartıya kaçarsa ) kendinden başka hiç kimsenin duygusuna, düşüncesine, isteklerine bakmaz. Kendini beğenmek EGO ile ilgilidir ve ilkel bir duygudur. tedavi edilmesi ya da törpülenmesi gerekir.
Kendini sevmek ise, kendini olduğun gibi kabul etmek, kusurlarınla, hatalarınla mutlu olabilmek demektir. Kendini seven insan çevresine karşı da duyarlı olur, empati yeteneği gelişmiştir, yargılamaz kişileri öyle kolay kolay. huzurludur, hayattan olabildiği kadar keyif almaya çalışır.
İnsanın kendini beğenmesi kadar doğal bir şey var mıdır ya? Bak mesala videoyu bulamadım yala eski yeteneğimi kaybediyorum neyse bende kendime çoğu zaman laf sokuyum o zaman ben ne oluyorum. A) Tımarhanelik deli Bunlara göre cevap o
İnsanın kendini beğenmesi gayet normal ve olması gereken bir eylemdir. Kendini sevmeyen bir başkasını da sevemez. Bunun aşırısı ukalalığa , kibre ve narsistliğe gidiyor. Kendini sevmek ayrı dünyanın sadece kendinin etrafında dönüyor düşüncesi ayrı. Bu çizgiyi ayarlayamayan kişiler, egoist olarak adlandırılır ve bu iyi bir şey değildir.
İnsanın kendisini beğenmesi, sevmesi elbetteki kötü bir şey değil. Hatta ilk başta yapmamız gereken de bu. Fakat... Çoğu kişi bu sınırı tutturamayıp bencil ve egoistçe kendisini seviyor. Diğer insanlara da bunu kanıtlamaya çalışıyor. İşte asıl kötü olan durum bu...
İnsanın her şeyden önce kendini sevmesi gerekir. Eğer bir insan kendini sevmezse ve kendini çekici bulmazsa asla sevgili bulamaz.Çünkü o kişi zaten kendini beğenmiyor ve buda doğal olarak dışarıya negatif enerji yansıtıyor. Kim negatuf enerji saçan ve hayattan bezmiş birisiyle birlikte olmak ister ki? Bir insan kendini beğendiğinde onu beğenenler illaki bir yerlerden çıkar. Sadece sabır. Kişi isterse 30 kilo oosun, isrerse 300 kilo olsun, isterse 1.50 boyunda olsun isterse 1.90 boyunda olsun, isterse siyahi olsun isterse beyaz olsun, ister sarışın olsun, ister siyah saçlı olsun hiiiiiç fark etmez. Kişi kendini beğeniyorsa onu çekici bulacak biri illaki çıkar ama sadece sabır. Ayrıca bir insan eğer değişecekse kendisi için değişmeli, sırf başkası kötü yorum yapıyor diye değil. Yoksa kişi yine kendini mutlu hissetmez ve onu seven birini bulamaz...
Neden kendimizi beğenmeyelim ki? hepimiz çok özeliz. Hepimizde allah farklı farklı tecelli etmeyi dilemiş, bizi muhatap alıp, bizi yaratmış yani çok değerliyiz. Ancak kendimizi üstün görmemeliyiz. Kendini beğenmek ile kendini üstün görmek farklı şeyler. Ve bütün övgüler, hamdler Allah'a dır. Yani kendimizi beğensek bile aslında Allah'ın tecellisini beğenmiş oluruz. Bu nedenle de maşaallah la kuvvete illa billah dememiz gerekir.
Hayır değil, aksine bu onu mutlu hissettirecektir. Keşke herkes kendini bu şekilde görse, her ne ise farkında olsa, bu her şeyi daha kolaylaştırır.
Egoist olması da aslında diğerleri ile kendini kıyaslayıp kıyaslamadığına ve vardığı sonuca bağlı. Mesela; en güzeli benim diyorsa olabilir, ben güzelim ama başka güzellerde var diyebiliyorsa değildir.
Bunun altında aslında kıskanma var. Aynı durum başarılı ve farkında olan, zenhin ve farkında olan vs. her durum için geçerli.
Kendini sevmek ayrı kibir ayrı. Bir insan kilolu ya da sivilceli olmasına rağmen "günaydın fıstık! Nabeeer?" diyobiliyorsa o kişi kendini seviyordur ve özgüvenlidir. Ama birisi yüzüne tonlarca makyaj yapıp çevresindekilere "çekil ayağımın altından ayakkabımı kirleteceksin!" diyorsa bu kibirdir. Şimdi sornun cevabını sen ver 🌸
İnsanın Kendini Beğenmesi Tabi Ki Kötü Bir Durum Değil. Ama Bu Beğenme Ne Zaman Seni İnsanlarla Kıyaslamaya Sürüklemiş Ve Ne Zaman Kendini Diğerlerinden Güzel Görmeye Başlanılmış Ve Ne Zaman Bir Bana Bak Bir Sana Bak Diyecek Duruma Gelinmişse O Zaman Kötüdür. Ayrıca Nedir Ki Güzellik Dediğin. Bir Zamana Kadar Var Olan Sonra Buruşmaya Yüz Tutan Veya Yok Olan Bir Tabaka Sadece.
İnsanın kendini beğenmemesi genelde aşağılık kompleksi ve özgüven eksikliğinin sonucu olarak ortaya çıkıyor. Kendini sevmek, güzel bulmak, kendinle barışık olmak bunlar olması gereken şeyler.Çoğu insan bunu başaramadığı için hayatında bir çok sorun yaşıyor zaten.
Hayır, narsistlik seviyesinde değilse kötü birşey değil bence. Kendini beğenen kişi, başkalarının beğenisini umursamaz, çünkü kendinden memnundur. Aksine kendini beğenmemek ve eziklemek daha kötü ve zordur. Birilerini memnun etmek yerine insan kendisini memnun etmeli.
Nedense toplumuzda kendini beğenmişlik olumsuz bir sıfat olarak görülüyor. Kibir ve ego olmadıkça insanın kendini sevmesi, kendiyle barışık olması çok güzel bir özelliktir. 🐣
Kendini sevmek farklı bir şey kendini beğenmek farklı bir şey bana göre kendini severek kusurlarını da kabullenerek mutlu olabilen bir insandır ama kendini beğenen biri, başkalarını ezerek kendi egosunu tatmin eder ancak
Rabbimin verdiği nimete şükretmenin neresi yanlış ki. Herşey gibi güzellik/yakışıklılıkta bir lütuf. Mühim olan bu güzellik silsilesinin galyanına gelip baki olmayan bir güzellik/yakışıklılık uğruna kalbimizi köreltmemek.
Tabii ki hayır. Yalnız belirtmek isterim ki kendi potansiyelinin farkında olan fakat bunu dile getirme gereği duymayan kişi özgüven sahibidir. Sık sık dile getirmenin şımarıklıktan başka bir açıklaması olamaz ve işte bu egodur.
Babam derki: Seni sen değil çevren beyenecek yoksa sen istediğin kadar ben güzelim iyiyim de , Karşindakiler bunu doğrulamadıktan sonra anlamı yok iyi insanım demenin.
Yok valla ben her aynaya baktığımda, ne kadar güzelim diye kendi kendimi övüyorum. Ve kendimi çok seviyor, çok beğeniyorum. Bu da kötü bir şey değil, bencillik duygusuyla karıştırılmamalı.
İnsanın kendini beğenmesi güzel bir şey. Beğenmeli de bence. Kötü olan, kendini beğenirken, başkalarını küçümsemesi, kendinden aşağı görmesi olur. Kendini beğenmek, bir tür özsevgidir.
İnsanın kedini beğenmesi gayet normal tabii bazı insanlar ve Buna ego olarak algılıyor bence egoyla hiçbir alakası yok insan kendini beğenmesi bence çok güzel bir şey
İnsanın kendini beğenmesi kendiyle barışık olması güzel birşey. Ancak bu narsist derecesindeyse ve kibir çok fazlaysa bu iyi değil. Çünkü bu sefer de çevresindekileri beğenmeyebilir.
Bence değil. Hatta hiç kimseyi değil sadece kendimi beğendiğim için çok mutluyum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynaya bakınca tipimi değilde şu gördüğüm iğrenç insanlardan sonra kendimi ne kadar sevdiğimi görüyorum. Nankör vefasız şeref yoksunu insanlardan sonra kendime aşık oldum
Bence insanlar önyargılı hatta herkes bilir bu kötü bir şey değil aksine insanın kendini beğenmesi ve kendine saygı duyup barışık olması takdir edilmeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayır kötü bişey değil. Kendini beğen tabiki bu hayatta en çok sen kendini mutlu edersin