En sevmedigim şeyler yalan , saygısızlık , verilen sözü tutmama. Bir insan neden basit birşeye söz verip sözünü tutmazki? Kimse onlara söz ver demiyor. Kendi istekleriyle bir söz veriyorlar. Ben birine bir söz vermişsem o sözü tutarım. Hemen olmasa bile sözümü mutlaka tutarım, yaparım. peki ya siz verdiğiniz sözleri tutar mısınız? yoksa sadece lafta mı kalır?
Karşımda ki kişi bana kötü bir şey yaparsa sözümden vazgeçerim sözümü geri alırım yani yapmam. Fakat bunun dışında geliyorum vs gibi sözler verdiysem ancak elimde olmayan sebeplerden ötürü gecikme veya gelememe durumum olduysa bu kasıtlı değildir bunun içinde özür dilerim zaten. Söz verdiysem tutmaya çalışırım ama hayat tek bizden oluşmuyor bazen çevremizde ki insanlar olayların gelişi sözümüzde değişikliğe ertelenme veya iptaline yöneltebiliyor maalesef.
Verdiği sözü tutmayan insanın ne kendisine ne karşısındakine saygısı yoktur. İnsanlar söz vermeyi artık basit bir şey olarak görüyorlar tıpkı yemin etmekte de olduğu gibi. Oysaki öyle olur olmadık şeylere söz verilmemesi gerekiyor. Söz aslında sadece karşındakine değil kendine de verilmiş bir sözdür. Bir şeyi yapıp yapmayacağının teminatıdır. Bu şekilde kendi karakterinde de tutarsızlık oluşturmuş oluyorsun.
Ben asla yapmayacağım bir şey için söz vermem. Söz verirsem de ölüm, hastalık gibi çok elzem durumlar olmadan asla sözümden dönmem. Yerine getiririm.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok doğru ve mantıklı bir yorum. Yorumun için teşekkür ederim.
Lafta kalması için söz vermem. Söz verip tutmayan çok insan oldu hayatımda. Ben de artık inanmış gibi davranıyorum. :) insan kendisine yakıştığı gibi davranır ne diyelim.
"Söz ateştir, her ağız taşıyamaz" Pir Sultan Abdal
Yani tutunca da karşıda olanlar yine tutmuyor sözünün eri olmak iyi ve güzel bir şey ama insanlar bunu haketmiyor açıkçası o yüzden tutmam aslında kimseye söz de vermem kolay kolay