Merhaba buraya gelmemin sebebi fikir alışverişi ediyorsunuz sizler birbirinizi bilmediğiniz soruları sorup bilgiler ediniyorsunuz burayi samimiyetiniz bilgi paylaşımciliginiz ilgimi çekti eksik yapboz kırık kalp parçam var dilin kalbin aynası söz ruhundur dilin kalbin ve benindir insanı insanı olmadan bu dünya hiç gibi benim en büyük hayalim ve bu hayatta istediğim tek şey ne biliyor musunuz bunlar olsa ama ben inancimla geldim hayalimi gerçekleştircem umutumu öldürmicem en büyük hayalim iyi kalpli olmak yumuşak dilli olmak ve hayatımı herşeyi yepyeni 0 dan başlayıp degisicem hesabımı gizliyorum insanlar çok acımasız beni kucumserler hirpalarlar alaycı rencide edici konuşur sorumu maddeler halinde soruyorum:
1. kimseyi incitmeden kirmadan yumuşak nasıl sohbet edilir? 2. kimseyi incitmeden kırmadan yumuşak nasıl konuşulur 3. kimseyi incitmeden kırmadan yumuşak nasıl iletişim kurulur
Merhaba, Umarım gitmemişsindir hala buralardasındır ve okursun. Umarım söylediklerimde bir nebze olsun sana yardımcı olur. Öncelikle insanın kendisini tanımasını, özümseyip benimsemesi gerekiyor ki karşıyı da anlayabilsin. Kendini sevmeyen insan veya kendine değer vermeyen insan bir başkasına da değer verip sevemez. Hani derler ya önce can sonra canan diye işte buradan geliyor. Bu gelişimi yaptıktan sonra ki burada kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim. Sen artık bir birey olarak kendini tanıdığın için nelerden hoşlanıp hoşlanmayacağını da bilir vaziyete geleceksindir. Bu durumda da iletişim konusunda daha anlayışlı ve sakin kalabilirsin. İnsanları, doğayı sevmek onu özümsemek gerekiyor. Aşırı genelleme içeren sözler veya davranışlardan kaçınmak gerekiyor. Mesela bir kötülük veya hakaret gördüğün de herkes böyle herkes beni üzüyor düşüncesi yanlıştır. İyi olmak sevmekten saflıktan gelir bence. İyi olmak için önce kendini iyi etmen gerekir. Sana yapılan olumsuz düşüncelerden, hakaretlerden korkmaman gerekir. Meyve veren ağaç taşlanır. Nasıl sohbet edilir. Sohbetin en güzeli anlayışlı ve saygılı kurulanıdır. Dİnlemeyi öğrenmen gerek. Konuşmasını bitirsin de bende diyeceklerimi söyleyim diye düşünememen gerek.
İşin içine duygu girince ikili ilişkilerde mutlaka bir taraf kirılıp incinecek. Diğer türlü bunların ortak noktası karşındakini anlamaktan geçiyor empati yapmak. Onun düşüncesini duygusunu o anki hislerini anlamalısın.
Ya valla nasılı empati yapabilmekte yatıyor işte kendini onun yerine koy. Onun o an ne hissettiğini tahmin etmeye çalış. Çevrendeki insanları gözlemlemelisin mesela cevapları tepkileri nasıl diye.
Ablacım işte diyorum ya. Konustuğunuz şey için karşındaki nasıl hissediyor onu baz alarak kıralacağı şeyleri tahmin ederek onları kullanmayacaksın konusmada. Mesela yakın zamanda sevgilisinden ayrılmış, o varken ortamda sevgililik evlilik bunlardan konusmayacaksın gibi.
Bu sorduğun 3 sorunun da cevabı: Empati yapmak, söyleyeceğin şeyleri belki de 10 defa düşünüp tartmak, kişinin karakterini iyi bir şekilde analiz ederek konuşmak.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Anladım karşındaki kisinin yerine koymak konu olur şey olur birşey olur neyse işte nasıl incitmeden kırmadan yumuşak konuşulur 😢
İnsanları kırmaman neredeyse imkansız gibi birşey. Çünkü insanların duyguları değişkendir. Alınacağı üzüleceği şeyleri tahmin edemezsin. Zaten sen empatili bir şekilde konuşursan incitme ve kırma olasılığın azalır.