Herkese iyi akşamlar...

Akıl; mantığı ve planlamayı gerçekleştiren olgudur. Daha nettir, bilgiye dayalı çalışır, neden sonuç ilişkisini kurar, kullanır.
Zeka ise yaratıcılığı besleyen ve gerçekleştiren olgudur. Çözülmesi gereken sorunlarda aklı destekler, yeni çözümler sunacak çıkıntılıkları yapar.
Influencer tipi biriyseniz zekâya ihtiyacınız var. Ama influencer'ları takip edenlerdenseniz zekâ kullanımınz onlardan daha az denebilir.
Planlama, organizasyon ve koordinasyon işleri yapıyorsanız aklınız sizin en büyük donanımınızdır. Ama yoğun mantık ve neden-sonuç ilişkilendirmeleri, seçenek yaratma yetinizi gölgeleyecek körlüklere yol açabilir. Aklın etkili kullanımı için zeka olgusunun yapılan işe katkıda bulunması verim ve gelişim için elzemdir.
Genelde akıl yıl sonu zammını aldırır, zekâ ise primi.
Zeka doğuştan gelen bir durumdur ve genetiktir. Bunu yönlendirmek hareketlendirmek geliştirmek ve pratiğe dökmek akıl işidir. Karakteristik özelliklerin etkisi ile akıl yönlenir. 🤔
Zeki olmak mühim değil aklı kullanmak önemli. Pratik zekalı dediğimiz insnalar aslında akıllarını kıvrak bir şekilde kullananlar. Akıl düşünme yeteneğidir ve biz düşünerek üretiriz
Bende ikisinde yok polemiğe giremem
😂😂 teşekkür ederim
Cevap
32Cevap
Beyin bir donanımdır herkeste vardır.. akıl bir yazılımdır herkeste yoktur.
Akıl ve zeka farklı olgulardir; akıl, mantık ibareleri içeren, görüntülere kısa vadede çözümler üretebilen niteliktir.
Zeka ise, görüntüleri işlemeye başlamadan önce, sonucu ön görerek hamle yapabilme yeteneğidir.
Akıl yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir.
Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir.
Birçok kişi bunu karıştırıyor ancak birbirinden oldukça farklı şeylerdir. Zeka olayları süzme ve önceden ön görme becerisiyken akıl tüm olanları mantık cuzgecinden geçirip uygun davranış sergileme yetisidir
Zeka, bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargıda bulunma, daha sonra açıklayarak çözme yeteneğidir. Akıl ise, doğru olanı seçen ve doğru olanı yapan kişidir. Zeka diyorum. Başkasından akıl alabilirsin ama zeka alamazsın.
Akıl zekayida kapsayan çok boyutlu düşünebilme ve anlamlanirabilme gücü, yani idrak ve irade gibi tanımliyorum onu. Zeka ise kategoriye ayrılıp belli bir olceklendirmeye tabi tutulan bir olgu.
Akıl ile zeka tamamen farklı şeylerdir. Zeka öğrenim ve ezber yeteneğidir. Akıl ise bunları kullanan farklı bir organizmadır. Bu sebeple zeka yerine aklı tercih ederim.
Aşırı zeki ama akılsız insanlar gördüm. Bazıları ahlaksız da olunca çekilmez oluyorlar. Hem çevreye hem kendilerine zarar veriyorlar.
Akıl, zeka ve ahlâk birlikte olmalı.
Bence zeka hızlı kavrayabilme yetisidir akıl ise ortamı oluşturma ve aklını kullanıp gençken çalışmaktır akıl çalışmamızı sağlar çünki ilerde nelerle karşılaşabileceğimizi hesaplar zeka ise çalışırken daha kolay kavrayabilmemizi sağlar bu durumda aklın yoksa zekan bi işe yaramaz diye düşünüyorum aynı okuldaki şımarık ders çalışmayan çocuklar gibi belki çok zekiler ama akıl edip çalışmadıkları için kimse bilemiyor.
Akıl, herkeste olan ama bazılarının kullanmayı tercih etmeyi bir duyu. Zeka ise belli seçilmiş kişilerde bulunan Allah vergisi bir yetenek. İkisi de farklı yani 🍃
Akılla zeka aynı doğru orantıda kaba tabirle ama ikisini ayrı yorumlamak istiyorsan yorumlaya bilirsin.
Şayet ki Türkçe sakız gibidir uzattıkça uzar
Akıl somut olarak ölçülemez. Aksine zeka, bilindiği gibi IQ testiyle ölçülebilir. Zeka akıl gibi değildir, insanlar arasında yeterince eşit bölüştürülmemiştir.
Akıl kılı kırk yarmak ve garanti sonuçlar ortaya koymak, zekâ ise pratik ve hızlı sonuçlar ortaya koymak demektir
Akıl herkeste var olan ve kullanılan bir unsurdur. Ancak zeka nasıl kullanılacağının bilinmesi gereken bir unsurdur bence
Akıl bilgiye dayanır, zeka ise doğuştan gelen bir şey.
Her ikisi de önemli. Zekasını geliştirmeli.
Akıl daha çok idrak gibi zeka ise aritmetiksel bir sonuc gibi
Ben akıl derim, zeka bilgi tutar, akıl kullanma yeteneğidir.
ikisi farklı akıl mantıgı on plana alır , zeka ise yaratıcı cozum yolu on plana alır .
Akıl yargılamak düşünmek ve karar verme mekanizmasıdır. Zeka fazlası başlı başına sıkıntıdır.
Zeki insan pratik düşünür ince detayı bulur, akıl ise yolu bulunca onu kullanır.
zeka somut yaptıklarımız akıl ise hayal gücümüzle alakalı bişey bence
Zeka problem çözme yetisidir diğeri de kisme de yok sorgulamayın
İkisi aynı zaten ilişkide akıllı - Zeki olmak
Çok dez avantaşlı
Aklı olmayan birinden zeka beklemem ben, ama sordun madem her ikiside, çünkü onları ben alıcam😉
Akıllı olmak zeki olmaktan iyidir.
Erbakan zekiydi, Erdoğan ise akıllı. Hangisinin uzun süre iktidarda kaldığı ortada
Değildir aklı olan insan zekasını kullanır
90 IQ ile doktor oluyorlar. Tabiki akıl
Ne akıl ne zeka en önemli şey mantık.
Az az olsun hepsinden
Zeki olmak delilik
Akıl ise düşünmektir
A0 Türkçe.
Akıl bir araba
Zeka ise onu kullanan kişi
@Ms26Ms nayır
@Ms26Ms asla
@Ms26Ms ya tamam senin eşeğin kancık olsun😄😄😄
@Ms26Ms özürdilerim. Bu arada profilindeki yazını okumadan atladım ortaya onun içinde özürdilerim
@Ms26Ms teşekkürler
Akıllı olun salak zeki kavramı haklı olur busefer
Akıl ve zeka doğruluk ile cesaret gibidir
Aynı değil mi
Ortaya karışık
aynı şey
İkiside bende yokk
Akıl ve zeka farklı şeyler
aynı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?