Daha önce hiç ''bundan daha kötüsü olamaz'' diye düşündüğünüzde ondan daha kötü bir durum başınıza geldi mi? Sizce kötü giden şeylerde domino etkisi var mıdır?
üniversite final zamanı yaklaşmakta. Mimarlık okuyanlar bilir son 2 hafta günde 2-3 saat uykuyla proje yetiştirmeye çalışırsın ki benim mezuniyet projem! daha kötüsü olamazdı çünkü bitmiyordu rezil olacaktım jüriye.. neyse 6 yıllık birlikte yaşadığım kadının hocasıyla beni aldattığını 4gün kala öğrendim! kaldım tabi... bütünleme de toparladım! düşmek kalkmak içinmiş meğer!
Bundan daha kötü ne olabilir dediğim an
daha kötüleriyle sınandım..
Daha kötüsü daha kötüsü daha da kötüsü oldu..
ancak her şeye rağmen hayat devam ediyor sevabıyla günahıyla bizde yaşıyoruz işte..
ne kadar kötü olursa olsun..
öyle mi?
Cevap
11Cevap
Merhabalar,
Genelde negatif enerji ile alakalı. Hani çok güldük başımıza bir şey gelmesin diye bir inanış vardır ya. Bence aynı paraleldedir bu düşünce. Tabi benimde başıma geldi bir kaç kere. Daha kötü ne olabilir dedikçe. Daha kötüsünü yaşadım. Fakat Allah yine beterinden korusunda demek gerekiyor.
Evet böyle bir durum geçen sene yaşadım ve hayatım boyunca böyle bir acı hissetmedim. Daha önce yaşadıklarım meğerse bir hiçmişti.
Evet oldu. Bundan daha iyi ne olabilir diyorum daha iyisi olsun diye dkdjs
ay aklıma geldi bir zamanlar patronum bana asılmıştı, ilk işimdi korkumdan babama söyleyememiştim çalşmama izin vermez birdaha diye, her gün işe gider gibi iş bakmaya çıkıyordum akşama kadar dolanıyordum kız halimle.19 yaşındaydım çok çaresizdim ah ah aklıma geldi, yaşım 30 şimdi şükür kariyer sahibiyim ama çok kötü günler yaşamıştım çokk.
Hayatımız boyunca yaşadığımız ya da yaşayacağımız kötü olaylara karşı bir direnç kuvvetimiz vardır. Bu kuvvet daha fazla yara almamızı engelleyen, olaylar karşısında daha soğukkanlı olmamızı sağlayan bir kuvvettir. Aynı zamanda en ağır acıyı yaşamış ve intiharın eşiğine gelmiş bir insanın o eşikten son anda dönme sebebi de bu direnç kuvvetidir. İnsan içgüdüsel olarak hayata tutunma ve yaşama eğilimindedir. Her zaman daha kötüsü de daha iyisi de olur, ama her seferinde bu direncimiz, karşı koyuşumuz daha fazla artar.
Aynen böyle.
Benim içinde..
Tabii ki olmuştur. Bu arada görseldeki film karakterinin yaşadığını kimse kaldıramazdı
Kesinlikle
H bir kötülüğü ölçülemedim, bundan daha kötüsü olamaz diye sınarsan çok daha kötüsünün olacağını bazı insanlarda gördüm çünkü.
Hayat bu kötü dediklerin belki de iyidir. Ve gerçekten kötü hangisi onu gelince anlıyoruz. O yüzden bundan daha kötüsü olabilir. Ölebilirim.
Evet oldu.
Boşandım. Daha kötüsü olamaz demiştim.
Ölümden döndüm..
Çok oldu yaa. O yüzden artık öyle bisi denemeye çalışıyorum
"Bundan daha kötü olamaz!" demedim ama diyen ve daha beterine denk gelen insanlara çok rastladım. Her olayın pozitif yanlarına odaklandığım için olumsuz kısımları göz ardı ederim
Ohooo hayatıma bayağı bir sıçıldıı tabii ondan sonra. Xd
Kötünün de kötüsü olabilir o sebeple hep şükretmek gerekir...
Gelmez mi ayıp ettiniz. Daha beterleri geldi başıma.
Hem de defalarca. Yine aynı yerden darbe yemiş insanlardan biriyim.
Geldi olm çok kötüydü lan allah düşmanımın başına vermesin
Başıma her gelen olayda aynısını söyledim bundan daha kötüsü olmaz diye her zaman da ondan daha kötüsü geldi başıma artık öyle demek yerine daha kötüsü gelebilir isyan etmiyorum buna da şükür demesini öğrendim
Bundan kötüsü dediğim andan itibaren aslında daha kötüyü çağırmış bulunuruz. Çünkü aslen hayatın bize sunacağı her sınava meydan okumak gibi bir durum aslında. Ve hayat da meydan okumamazı karşılık hiç beklemediğimiz anda en kötüsü ile karşılaştırır.
Araba kazası yaptım sonra bir daha olmaz diyip ertesi gün daha kötüsünü yaptım
İnsanın duyguları (korkuları) düşüncelerini tetikler ve düşünceler eyleme, davranışlara yansır, alışkanlıklar sonucu yaşanmışlıklar oluşur.
İlişki, para, sağlık, vs. konularda belli döngüler halinde deneyimler yaşarız.
Temel korkularımız (güvensizlik, değersizlik, yetersizlik, sevilmene, vs) yoğunsa olumsuz düşünceler ile sıkıntılı kısır döngüler yaşayacağımız süreçlere girebiliriz.
Örneğin sorunlu, değersiz, mutsuzluk hissttiğimiz bir ilişkiden çıkıp bir süre sonra daha sıkıntılı bir ilişkiye başlayıp benzer kısır döngüler devam ettikten sonra kişi artık sıkılır ve çok yorulur.
Bu tarz durumlarda ilişki ile ilgili korkular ve zihindeki olumsuz çekirdek kök inançlar (örnek:erkekler aldatır, onlara asla güven olmaz) düşünceler; kendini gerçekleştiren kehanet ve çekim-rezonans yasaları gereği gerçekleşir.
Kişi sıkıntılı süreçler, döngüler yaşamaya devam eder.
Bu döngüyü kırmanın yolu da belli bilinçaltı ve farkındalık çalışmaları ile korkuları çözmek ve olumsuz çekirdek kök inanç kalıplarını olumlu hale dönüştürmek ile olur. Bu çalışmaları yapıp bilinçlenen, farkındalığı yükselen kişi hayal ettiği, arzuladığı sağlıklı, kaliteli ilişkileri yaşamaya başlar.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)
Ricaa ederim😊