DEHB konusunda bilgisi olanlar yardım edebilir mi ?

DEHB teşhisim var. Raporluyum ve concerta (veya türevleri etken madeeleri aynı) kullanıyorum. Bunun bana bir zararı olur mu? Teşhisi koyan kişi prof psiyatrdır. Güvendiğim bir insan kendisi. Bana hapı her zaman kullanmasan da olur dedi. Ders çalışacağım günler içsen ya da odağın önemli olduğu günler içsen yeterli. Eğer istersen haftanın 5 günü içip hafta sonları içmesen de olur. Tamamen bana bıraktı. Anadolu lisesinde okul birincisi geldim. Bu teşhis konulanı 2 ay oldu onun dışında hep bununla yaşayıp 3.5 senelik lise hayatımda çok efor vererek bişeyler öğrendim. Ezberlemekte çok zorlanıyordum. Derslerde akşamları güzel uyumama rağmen hep gözlerim kapanıyordu. En ufak bişeyden tutup (öğretmenin giyinişinden mesela) bambaşka yerlere gidebiliyordum düşüncelerimle. Bazen yürüdüğüm yolu hatırlamıyordum anlamıyordum. Son zamanlarda baktığım yerde olan olayı görmüyordum (bakıyorum ama başka şryler düşündüğüm için görmüyorum) bir derdim, bir sıkıntım olunca daha da şiddetli. Olmadığında ise aynı şeyleri tekrar tekrar düşünüyorum. Olayların etkisinden uzun süre çıkamıyorum.. neden böyle oldum bilmiyorum, küçükken çok hareketli bir cocuktum. Bilen birileri bendeki durumu tam olsrak açıklayabilir mi? Doktorumla konuşuyoruz ama kafamda çözüme ulaşmayan sorularım var..
DEHB konusunda bilgisi olanlar yardım edebilir mi ?