Parayı sevmem. Parayı sevecek kadar onu buna muhtaç edenler utansın. Para; kendini daha çok hak ve ayrıcalıklı gören insanların diğerlerinin emek ve çabalarını kullanarak elde ettikleri refahın birer aracıdır. Yani hiç bir zaman ulaşamayacağınız ve ulaşmanıza izin verilmeyecek bir imkanın, size havuç uzatarak dediklerini yaptığınız bir oyundur. İkinizin insani bir değer farkı yoktur ama biri diğerinin üzerine hüküm sürebilmeyi sistemin imkan ve olanaklarını dayatarak digerlerini, dağıttığı nesneyi almaya ikna eder.
Ve tabi hangi para için ikna olduğunuz da önemli. Para var değerli, para var kağıt çöp. Harcadığınız emek aynı ama kavuşacağınız refah ülkelerin imkan ve olanaklarıyla doğru orantılı.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiç para insanı değilim ama ben sevmedikçe bana doğru geliyor paralar miraslar. Dedem öldü. Onun canı gittikten sonra nedir ki miras, milletin derdi de şimdi paylaşılmamış kısımda onu yemek istiyorlar. Benim parayla ilişkim canım çektiğinde kavurmalı pidemi yiyor muyum? Yiyorum. Memleketlime bir tatlı ısmarlayabiliyor muyum? Ismarlıyorum. E bu kadarcık lüksüm olacak kadar param varsa oh keyfim yerinde. Şimdi o malları da tarlayı ve kira gelirlerini babamla anneme verdim. Emekli maaşlarıyla geçinemezler biraz dardan çıksınlar diye. Çok övünür gibi oldu gizliye alıyorum kendimi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet hayalim milyoner olmak ama su an ne edecem bilmiyorum iş arabası mı alsam ev mi yoksa milyoner olma yoluna devam mi edem parama bilmiyorum ama iş arabası alacam daha çok paralar kazanmak icin