Başta tutkuyla bağlı olduğunuz zamanla sıkıldığınız ilgilinizi kaybettiğiniz şeyler var mı? Nedir bunlar? Neden ilginiz kaybolur?Tutkularına sıkı sıkı sarılan, sen de gel.. :)
-En belirgin, cep telefonu tutkum vardı. Artık bitti. -3ü1 arada kahveyi çok severdim. Nerdeyse hiç içmiyorum. -Kola severdim artık içmiyorum. -18 yaşına kadar futbol tutkum vardı. Takım kadrolarını falan ezbere sayardım. İş hayatına atılınca oda bitti. -Playstation oynamaya bayılırdım. oda bitti. -İnternet cafe de Arkadaşlarla Counter Strike oynardık. Büyüyünce oda bitti. -Büyüyünce araba tutkusu başladı, oda artık pek bi önemli değil. Sadece amacı için kullanılması gerektiği kanaatindeyim.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhaba insanlardan çabuk sıkılan bayan. Öyle laf sokup engellemekte moda oldu sanırım. Önce bi lafımı söyleseydim ya. Çok ayıp ettin kalbimi kırdın. Sen o büyük duvarlarının içinde yapayalnız yaşamaya mahkum etmişsin. Çünkü hiç bir insan seni değerli görmüyor. böyle biri olan kişiye neden değer versinler ki. Çünkü sen egosunu tatmin etmeye yarayan zavallı bir varlıktan ibaretsin. Hiç bana yok öyle değilim yok böyle değilim deme. Yapayalnız bir öğretmen olarak hayatını yaşa ve öl.
Artık hiç işkolik değilim. Aksine bir an evvel kaçmak istiyorum... Bir sırt çantası hazırlayıp nefes alabileceğim, yeni yerler istiyorum... Amca bey i kendi elimle gömmem bunda etkili sanırım... Hayat hem çok kısa, hem de çok uzun... Ölüm yetiyor, fark etmeye... Bunun farkında olmak, görmek... Aslında her şeyin ne kadar boş olduğunu gösteriyor...
Evet zamanla soğuduğum bir çok şey oldu, insanların etkisi bunda daha fazla oldu, hiç ummadığım insanlar gözümda farklı görünmeye başladı, ne kadar yalancı oldukları gördükçe ne sevgi bıraktılar ne de sıcaklık, buz gibi oldum artık.
Önceden birşeyleri severdim. Hobiler yemek zevklerim vardı. Şimdi hobim yalnız kalmak. Yemek zevkim ne bulursan ye oldu. Hiç bir sey istemiyor canım. Keyif almıyorum hayattan
Zamanla soğuduğum aklıma gelen ilk şey dini inancım oldu. Bazı şeylerin anlamsızlaştığını, bazı şeyleri olması gerektiği gibi yapmak istemediğimi farkettim. Bununla birlikte de bir dönem tutkuyla bağlı olduğum inancımdan epeyce uzaklaştım, soğudum.
İnsanlardan çok soğuyorum yani bazen birisine karşı aşırı ilgi duyuyorum illa ki aşk değil yani arkadaşlık gibi mesela dost olsak ne güzel olur falan diyorum o bağı kuruyoruz da iyi arkadaş oluyoruz ama ben bir süre sonra o insandan soğuyorum. Hani hiçbir şey yapmamasına rağmen bana itici geliyor. Yani şunu anladım ben insanlarla sıkı bağlar kurmaya gelemiyorum 🤷🏻♀️
Arkadaş, dost dediklerim, işim, akrabalar... Detaya girmeden kısa ve öz konuşacağım: Bir şahıs senin zor zamanında yanında değilse, sözünün eri değilse, varlığıyla sana zararı olan bu kabalar hayatında yeri olmamalı.
Oldukça sıkıcısınız. Kendi yargılarınızı dayatmaya çalışıyorsunuz. Bu gerçekten muhatap alınmayacak bir durum. Dışarıya bu kadar kapalı olup kendi dediklerine bu kadar hapsolan kimselerle konuşacağım herhangi bir şey yok. Tanımadığınız insanlar hakkında atıp tutmak kolay olsa gerek. Neyse. Size daha fazla cevap vermeyeceğim. Lütfen beni rahatsız etmeyin. İyi günler.
Nickler dikkatimi çekmez ancak bu kadar benim adıma konuşabileceğine inanan bir kişinin saklanarak gelmesi çelişkili duruyor. Yoksa ne olduğu beni ilgilendirmez.
İlgisi yok, siz ihtimalleri söylemiyorsunuz baskın olmaya çalışan bir tavırla şu şöyle bu böyle şeklinde olmayan şeyleri söylüyorsunuz. Karşınızdaki insanın ne olduğu neyi düşündüğü önemli değil, aklınızda kurduğunuz kişiyi belirlemişsiniz çünkü. Bu her noktada kaybetmeye neden olur ama siz bilirsiniz. Karakterinize müdahale edecek değilim en fazla sizinle muhatap olmayı keserim olur biter.
Ben burada sizi kazanmaya çalışmıyorum aksine tanımaya çalışıyorum. ben ortaya bir tez atıyorum ama siz bunun aksini iddia edemiyorsunuz. Basit laflarla geçiştiriyorsunuz. Çünkü her yönden kapalı insansınız. Hayatınıza ulaşmak doların 1tl olması kadar zor bir olasılık.
Beni kazanmaya çalışıyorsunuz demedim hayatta her noktada kaybedersiniz dedim. Herhangi bir şekilde hipotezlerinizi çürütmeye çalışmayı gereksiz buluyorum. İnsanlarla konuşurken onlar hakkındaki ön yargıları sıralayıp bunları çürütmesini bekleyemeyiz. Çünkü bir yabancının ne düşündüğü benim gibi çoğu insanın umurunda olmaz. Doğal olarak.
Şöyle ki hayatımızda olan insanlara ve olmayan insanlara göre kazanmak-kaybetmek kavramları değişir. Bir insanı kazanmaya çalışırken de nasıl davranılması gerektiğini herkes bilir herhalde değil mi. Aynı şekilde bu durum hayatımızdaki insanları kaybetmemek için de geçerlidir. Dolayısıyla hayatta her noktada kaybettiğimi söylemek pek doğru olmaz. Bir saksı bitkisini konuşturabilirim fakat sizi tanıyamam. Buna engel olan siz ve sert duvarlarınız.
Bu düşünce yapım genelde sert karakterlere sahip insanlar için rahatsızlık verir. Size neden yalnizsiniz desem tercih meselesi dersiniz. Kimse geçimsiz biriyim demez.
Rahatsız etmeyi bırakır mısınız lütfen, cevap vermek istesem cevap verirdim sonuçta. Siz mesaj atma özgürlüğünü kendinizde buluyorsanız cevap verip vermeme özgürlüğü de bana ait. İyi günler.