Kimisi de vardır ki kendi hakkında konuşmak istemez. Ya gizemli olmak istediğindendir.
Ya da kendini anlatmaktan yorgun düştüğü için vazgeçmiştir.
Belki de daha farklı bir sebebi vardır.
Ya sen?
Hangi kategoriye giriyorsun?

Hani derler ya. Hâlden anlamak diye. Sen anla halimi diyelim.
Hayat insanı yoruyor. Yaşadığı olaylar ve gerçekler. İnsan düşmüşse bir kere kimseye el uzatmak istemiyor. Kendi çıkmaya çalışıyor. İnsan anlatmak istese de anlatamıyor. Ona anlat buna anlat. Anlatmakla biter mi? İnsan istiyor ki biri olsun, tam olsun. Kader kısmeti ayağıma getirsin istiyor.
İnsan kendini bilir tartar. Maddi anlamda eli güçlü değil ise Karşı tarafa ümit vermenin bir anlamı da yok. Vebâline de girmeye gerek yok. Dört dörtlük değil ise kimsenin günahına da girmeye yok.
Elin güçlü değil ise, kusurun var ise kendini anlatmak istemezsin. Hep şu genelleme yapılır. Hayata karşı bir sıfır gerideyim diye.
İnsan anlatmaktan çok belki de anlaşılmak istiyor. Belki de yaşadığım bu yorgunluk hayatı anlamsız kıldığı için anlatmak ya da anlaşılmak istemiyorum.
Dedim ya kimseye tutamayacağınız bir söz vermeyin derim. Karşımda ki insanı değersiz gördüğümden değil sadece gönlünün kırılmasını istemediğimdendir.
anlaşılmak için hiç bir çabam yok..
yani ne kadar çabalasam da aslında anlamak istemeyen yine de anlamıyor bunu anladığımdan beri
diyeceğim varsa diyorum
söyleyeceğim varsa söylüyorum..
karşı taraf bunu nasıl anlarsa öyle anlıyor
hepsi o..
Kendisini yaşayararak görerek anlamalarını istiyenlerden
Yoruldum ikisi içinde susuyorum
Cevap
6Cevap
Çocukluğumdan beridir çevremden onay almamış dinlenilmemiş birisiyim yer yer de psikolojik şiddete maruz kaldım. Sanırım bunun getirdiği psikolojik durumdan dolayı birisinin beni anlaması için çaba sarfetmedim zihninde nasıl bir ben canlandırdıysa insanlar öyle inansın dedim hep.
Ben, anlaşılmamak için sınırlarımı zorlarım hep. Ama bunu gizemli olmak için yapmam. İnsanlara karşı ördüğüm demir duvarlar daha da bir desteklensin diye yaparım. Bu durumda hiçbiri ben değilim.
İkisi içinde çaba harcamam. Çünkü karşımdaki anlamak isterse anlar, anlamak istemezse anlamaz. Bu bana değil, karşımdaki kişiye bağlıdır.
İnsanlar daha çok duygusal ilişkide anlaşılmak ister gibime geliyor.
Çaba sarf ediyordum baktım anlamak istedikleri gibi anlıyorlar bıraktım uğraşmıyorum
Bir dönem bunu çok yaptım artık umursamıyorum
Hayır.
Ne haber
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?