Gerçekten yaşıyor musun? Yoksa sadece nefes mi alıyorsun?

yaşadığını hissetmek istiyorsan sen olmak zorundasın başkalarının baskılarıyla ancak onlara ayak uydurursun. ya deli olacaksın ya da toplumun isteklerini sende uygulayıp kervana katılacaksın. ben deli olmayı seçtim. Rahat düşünüyorum empati yapabiliyorum daha bir çok şey var
Delirmiş olmana sevindim yoksa diğer türlü nefes alamıyorsun 😊
evet ınsanların baskılarıyla bir yerlere gelmek iyiyse beni yoldan atın. Dünya'yı yürüyerek dolaşmayı bile arzuluyorum. Hayat uçağa binip tatil yapmak değil. Hayat her anını dolu dolu yaşamaktır.
evet yasiyorum hep yasadim hayal etigim heryeri yaptim hatta artik yapacak birsey bulamadigim icin viskimle kafam guzel yasiyorum zaten ailemden rahat bir hayatim oldu o yuzden hic sorunum olmadi.. ogretmenlerime minnettarim ama onlar sayesinde okuma ve yazma ogrendim ve onlar sayesinde bircok konu ve uygulamaya ulastim.. dunya benim icin kutuphane gibi kitaplar dolu bir yer hergun yeni bir sey ogretiyor ama son sayfalarinida okudum birsey kalmadi.. su füzyon enerjisinden dogrudan nükleer itki projesi gerceklesse de marsa yolu acilsa parasi neyse vericem marsa yerlesicem bu dunya da beni heyecanlandiran hic bir sey yok.. askerden kalma vietham sendromum disinda o da 3. dunya savasi cikarda yeniden 5.56 mm famas otomatik silahima kavusurum diye baska nedeni yok.. afrika malide gece 18 ayimi ama hep ozlerim.. onun disinda cok siradan bir dunya var zaten...50 lik viski şişem kadar kafami guzel yapmiyor bu dunya..
Senin kafan hep güzel bana gore
Ulan okula gidersin öğretmenden kork. ulan amirden kork polisten kork. ulan yaşlanırsın Allahtan kork. Kork kork.. Bu millet korkarak yaşıyoreee sjfh
Biri çıkıp "nasılsın?" dese,
Alışkanlıkla ben hep "iyiyim" diyeceğim.
Kederli olduğum da söylenemez zaten. Buna sebep de yok çünkü;
Ne taze bir ölüye sahibim, ne felaket geçirenlerim var..
Baksan tastamamım, eksiğim de yok.
Halbuki bir yaşayacak evim var ama yaşayacak bir dünyam yok..
Deniz var mesela çok güzel mavi,
Ama benim giremediğim denizin rengi mavi olsa ne yazar?
Dönüp bakarım bazen aldığım yaralara ben yaşamışım da besbelli ama benim hüznümün miktarı çok..
Şimdi ise yine yaşıyorum bazen O'nunla Alis'in harikalar diyarında, bazen kendimle başka bir dünyada dipsiz kuyularda..
Cevap
6Cevap
Yaşıyor gibi duruyorum büyük ihtimalle ama sanmıyorum.
Yaşıyorum çok şükür. Bunu söylerken bile “şükür” diyorum. Şükretmeyi bilmek büyük nimet bence. 😄
Maalesef yaşamayı beceremedim beceremiyorum hayata uyumsuzum 32 senedir sadece nefes alıyorum hayatı evdeki pencereden dışarıya bakarak izliyorum ister inanın ister inanmayın yemin ederim böyle
Abi lütfen bi psikatriye görün...
Bence çocuklukta ergenlikte falan destek almam lazımdı çünkü sorun oradan kaynaklı çocukluğumdan belli böyleyim ergenliğimde açılmam kendimi aşmam lazımdı ama olmadı gençliğimde tamamen böyle geçti en güzel yaşlarım eve kapalı asosyal yalnız mutsuz geçti hayata karşı zayıf güçsüz yetersiz kaldım 20 li yaşlarım evde geçti şimdi de 30 lu yaşlarım evde geçiyor senelerdir evde bunalarak sıkılarak yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum gençliğim heba oldu psikolojim artık düzelmez benim çırpına çırpına iyice dibe batıyorum artık
Düzelir geç kalmadın hic biseye bak hala nefes alıyorsan umut var demektir 😊
Ben kendimi hayata çok geç kalmış hissediyorum yaşıtlarımdan çok geri kaldım hayatı yaşayamadım göremedim her konuda deneyimsizim tecrübesizim ölü gibiyim aynı ayrıca bu hastalık değil bu kişilikle alakalı bir durum kendimi tamamlayamadım eksik yetersiz zayıf kaldım zaten kapanık biriydim zamanla daha da kapandım gençliğim istemeyerek eve kapalı geçti dışarı çıkamıyorum korkuyorum çekingenlik utangaçlık agorafobi ve sosyalfobi hepsi birleşip hayatımı mahvetti
Benim kendi değerlerim, kendi yaşama biçimim var biliyorsun öyle bu konuda anlatılanlara kulak vermem :D Ama tam da yaşıyorum denemez tabi. Sürünüyoruz be :D
Yaşamayı bırakın yeri geliyor nefes bile alamıyoruz
İyide yaşamazsan zaten nefes almazsın...
Soruda gerçekten yaşamakla sadece nefes almak arasındaki farktan bahsedilmis
Gerçekten yaşıyor muyum?
Galiba hayır..
bazen evet çoğu zaman hayır
yaşıyorum galiba
NEFES ALIYORUZ
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?